Ο ΟΤΕ διπλασιάζει δωρεάν τις ταχύτητες στις συνδέσεις DSL!!!!!

Reaction score
51
Eμένα μου έστειλε εχθές η ΟΤΕΝΕΤ email που αναφέρει τον διπλασιασμό των ταχυτήτων.....
Τώρα περιμένω να δω.....1024!!!! :D

Reaction score
2
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Χρυσόστομος Μ. said:
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Απο που το καταλαβαινετε οτι αναβαθμιστηκατε?

** Αλλη μια ερωτηση... πΟΤΕαν γινει αναβαθμιση απο τον πΟΤΕ πρεπει να κανω επανεκινηση στον router για να "δει" τη νεα ταχυτητα ή οχι;
-Βεβαια ο router μου δειχνει παντα την ταχυτητα της γραμμης και οχι της HOL...
Nαι , Γιωργο πρεπει να επανεκινησεις το μοντεμ σου , αν και θα το καταλαβεις γιατι δεν θα σου δουλευει σωστα η συνδεση.

Εμενα το κερατο μου , ενω ονομαστικα μου δειχνει το router 1024d , 256u στα τεστ που εβαλε ο Γιαννης μου βγαζει 678d , 226u αλλα και σε download που το χω τσεκαρει κατεβαζει την μερα 85-76 και το αργα το βραδυ 95-85 :( μονο την πρωτη μερα αναβαθμησης κατεβαζε κανονικα με 105. Ψευτοαναβαθμιση μου μυριζει.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
finder said:
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Χρυσόστομος Μ. said:
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Απο που το καταλαβαινετε οτι αναβαθμιστηκατε?

** Αλλη μια ερωτηση... πΟΤΕαν γινει αναβαθμιση απο τον πΟΤΕ πρεπει να κανω επανεκινηση στον router για να "δει" τη νεα ταχυτητα ή οχι;
-Βεβαια ο router μου δειχνει παντα την ταχυτητα της γραμμης και οχι της HOL...
Nαι , Γιωργο πρεπει να επανεκινησεις το μοντεμ σου , αν και θα το καταλαβεις γιατι δεν θα σου δουλευει σωστα η συνδεση.

Εμενα το κερατο μου , ενω ονομαστικα μου δειχνει το router 1024d , 256u στα τεστ που εβαλε ο Γιαννης μου βγαζει 678d , 226u αλλα και σε download που το χω τσεκαρει κατεβαζει την μερα 85-76 και το αργα το βραδυ 95-85 :( μονο την πρωτη μερα αναβαθμησης κατεβαζε κανονικα με 105. Ψευτοαναβαθμιση μου μυριζει.
Πάρε ένα τηλέφωνο να σου "καθαρίσουν" λίγο την γραμμή...

Reaction score
5
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Εχω ξεσκιστει στις επανεκκινησεις του router... αλλα τζιφος....
ελα μωρε... μη κανεις και εσυ συνεχεια ρισέτ.... μια το πρωι και μια το μεσημερι/απογευμα κανε... ετσι και αλιως δε δουλευουν μετα τη 1 αυτοι! :lol:

και εγω ακριβως στην ιδια κατασταση ειμαι... με 1-2 ρισετ τη μερα... 8)

Reaction score
51
Λογικά δεν χρειάζεται να κάνεις reset Γιώργο.
Εμένα, όταν έγινε η αλλαγή από 384 σε 512, είχε πέσει η γραμμή, και όταν μπήκα On Line η ταχύτητα ήταν μεγαλύτερη!

Αν απ' την άλλη έχεις σβήσει το pc και το ξανανοίξεις, στην φάση που φορτώνει τα προγράμματα, ουσιαστικά θα κάνει επανεκίνηση και στον router......

Reaction score
14
Δεν χρειάζεται reset.
Ούτως ή άλλως η γραμμή θα γίνει reset από το Dslam.

Πολύ αργούν ρε παιδάκι μου....για το τέλος με άφησαν; :p

Reaction score
5
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Αν απ' την άλλη έχεις σβήσει το pc και το ξανανοίξεις, στην φάση που φορτώνει τα προγράμματα, ουσιαστικά θα κάνει επανεκίνηση και στον router......
Δεν το έπιασα αυτό...μήπως έχεις USB modem Γιάννη και όχι router?

Reaction score
51
ak1s said:
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Δεν το έπιασα αυτό...μήπως έχεις USB modem Γιάννη και όχι router?

Όντως Άκη, έχω USB Modem της SAGEM (που ερχόταν με το πακέτο την ΟΤΕΝΕΤ)
Έχω και ένα Router της Linksys αλλά ακόμα είναι στο κουτί του γιατί δεν μου χρειάστηκε.......
Νόμιζα ότι το Router κλείνει όταν κλείσει και το PC...... :?

Reaction score
802
Στο Γαλατσι παντως παρολο που πηγα απο 512 σε 1024 απλα κερδισα 4-5kb/s παραπανω.Τριχες για τα ματια του κοσμου.

Reaction score
5
Βασικά ο router είναι ένας mini υπολογιστής, με λειτουργικό σύστημα κλπ. Κάνει περισσότερες δουλειές από ένα modem, γι'αυτό και είναι ανεξάρτητο μέρος ενός δικτύου. Το USB modem σβήνει με τον υπολογιστή γιατί του κλείνεις το ρεύμα που παίρνει από την USB θύρα, οι routers έχουν δική τους παροχή.

Reaction score
51
Ναι αλλά βρε Άκη αν κλείσεις το PC ποια η ανάγκη να αφήσεις το router ανοικτό?
Γιαυτό έλεγα ότι αν κλείσει ο υπολογιστής θα κλείσει και ο router.....

Άσχετο....
Για χρήση σε 1 υπολογιστή να βάλω το router ή τσάμπα κόπος είναι???
Είναι καλό μηχανηματάκι αλλά το usb modem ήταν σαφέστατα ευκολότερο από το router στην φάση της σύνδεσης/ εγκατάστασης.....

Reaction score
5
Βασικά το USB modem τρώει resources από το PC. Με γρήγορο υπολογιστή δεν έχεις πρόβλημα, αλλά γιατί να γίνεται αφού έχεις router. Επιπλέον ο router έχει και firewall (συνήθως) ή έστω κάποιο filtering που βοηθάει στην προστασία σου, ως ένα βασικό επίπεδο (layered protection). Τέλος δεν είναι κακό να ξέρεις να σετάρεις ένα router, μπορεί οι γνώσεις να φανούν χρήσιμες.
Γενικά βέβαια με 1 υπολογιστή τα πλεονεκτήματα ενός router δεν είναι καθοριστικά. Αλλά αφού το έχεις...

Reaction score
7
To router ειναι καλυτερο. Του περνας τις ρυθμισεις, ειναι on line συνεχεια και το συνδεεις μεσω καλωδιου δικτυου (αρκει να εχει ο υπολογιστης σου LAN) που ειναι καλυτερο απο το usb. Με το usb καθε φορα που ανοιγεις τον υπολογιστη, συνδεεται κλπ...
Αν εχεις router βαλε το... Ειναι πολυ ευκολο να το ρυθμισεις. Οπως ρυθμιζεις το μοντεμ που εχεις ετσι και το router, περνας τις ιδιες ρυθμισεις... με το που το συνδεεις στον υπολογιστη φτιαχνει μονο του το Lan και απλα μετα του περνας τις ρυθμισεις για να συνδεθει με τον ISP.. Τοσο απλα.

Reaction score
51
Μόλις "έπεσε" η γραμμή......
Είναι οι μόνες μέρες που δεν μπινελίκωσα ΟΤΕ & ΟΤΕΝΕΤ γιατί περίμενα αναβαθμίσεις......

Και ναι.....
Σήμερα ανεβήκαμε στα 1024!!!!!! :D :D :D

Έκανα μέτρηση να δω τι παίζει....

Cytanet: 742.4kbps & 92.8KBps
Beltronica: 762.48kbps & 95.31KBps (download) και έχει 152.16kbps & 19.02KBps (upload)

Πολύ καλύτερα από πριν, αλλά θέλει βελτίωση........
Δεν παραπονιέμαι όμως......
Με τα χρήματα που πλήρωνα για μια 384 (που ποτέ δεν ήταν 384 ουσιαστικά) τώρα έχω (χωρίς ούτε 1 cent αύξηση) τουλάχιστον 2.5 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα!!!!!!!! :D :D :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.174
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe