Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί




Μηνύματα
954
Reaction score
518
αυτο το πραγμα πως ισχυει;

Εφοσον ο ηχος εχει 2 καναλια λεφτ ραιτ. τι κερδιζεις με τον πολυκαναλο. Ουτε το κεντρικο θα σου παιζει ουτε τα 2 πισω.

Η καπου κανω λαθος;
 


Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
και με αυτή τη φωτό λύθηκαν οι απορίες για το bass reflex....8-)

αλλά δημιούργησε νέα.....

το ότι η μπάφλα των ηχείων δεν εφάπτεται με την ευθεία του τοίχου...σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της genelec...τι να λέει άραγε?

View attachment 135095

εκτός και αν η ευθεία του γούφερ βρίσκεται τόσο μέσα στην καμπίνα του ηχείου....αλλιώς?:idk:
Αλλιώς μπορεί και να επιτυγχάνεται καλύτερη απόκριση ετσι.
Το bass reflex στον εντοιχισμο είναι σοβαρό θέμα και δεν είναι για να λυθεί από εμας τους άσχετους σίγουρα. Εμείς είμαστε εδώ απλά για να θαυμάζουμε τις εικόνες
 

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
αυτο το πραγμα πως ισχυει;

Εφοσον ο ηχος εχει 2 καναλια λεφτ ραιτ. τι κερδιζεις με τον πολυκαναλο. Ουτε το κεντρικο θα σου παιζει ουτε τα 2 πισω.

Η καπου κανω λαθος;
Ο ήχος δεν έχει σίγουρα δύο κανάλια. Η ηχογράφηση μπορεί... Το έχουν αναλύσει διεξοδικά στις προηγούμενες σελίδες αν θες να το ψάξεις.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Νομιζω ότι υπαρχει κατι που είναι πιο απλο σαν σκεψη.
Ανεξαρτήτως του ποσα ηχεια εχουμε και ποια παιζουν και ποια δεν παιζουν αυτό που λαμβανουμε είναι μια ψευδαισθηση της ζωντανης ορχήστρας μπροστα μας, οπου καποιοι ηχοι ερχονται από το κεντρο καποιοι λιγο πιο δεξια καποιοι περισσοτερο δεξια και το ιδιο κι από την αριστερη πλευρα. Ακομη και το υψος της ορχήστρας.

Στον πολυκαναλο λοιπον αυτο που λαμβανεις ακομη πιο πλουσιο πιο ζωντανο τον ηχο. Καλυτερη τοποθετηση των οργανων και πιο ευδιακριτη.

Μπορει να δοθηκαν απο τους θεωρητικους πολλες εξηγησεις, αλλα εγω θα προσθεσω κατι που ειναι ενδεχομενως πιο ευκολο να κατανοησει ο καθενας.

Το πρωτο ειναι το γεγονος οτι εχεις ενεργα ηχεια, και ναι εδω φαινεται το πλεονεκτημα.

Το δευτερο ειναι η συνολικη επιφανεια που σου προσφερουν τα πολλα ηχεια. Δηλαδη αλλο ειναι να εχεις 2 οκταιντσα γουφερ απο δυο παθητικα ηχεια οσο καλα κι ειναι αυτα. Αλλο ειναι να εχεις πεντε η επτα οκταιντσα γουφερ από ενεργα ηχεια. Εδω το μεγεθος μετραει! ΑΝ προσθεσεις σ αυτά και τα μινιμουμ δυο σαμπ που μπορει να ειναι πχ δυο δεκαιντσα η δυο δωδεκαιντσα, τοτε η συνολικη επιφανεια ολων αυτων των ηχειων εχει παει στα υψη. Απλα δεν υπαρχει με τι να το συγκρινεις.

Αν λοιπον εχεις κι ένα καλο προενισχυτη πχ στην περιπτωση μου την μετρικ τοτε εκει τελειώνεις το παραμυθι. Εκλεισες. Κι αρχιζεις μετα να βαριεσαι. Από τη βαριεμαρα αρχιζει να μαλωνεις με τα ντουβάρια. Να βαλουμε λιγο ηχοδιαχυση εδώ, λιγο ηχοαποροφηση εκει. Λιγο κρυφο φωτισμο, Αντε και λιγα ηχεια στο ταβανι (λεγε ατμος).

Οσο για τους οπαδους του δικαναλου, μπορει να παραμεινουν στον δικαναλο. Μια χαρα ακουν την μουσικη τους. Απλα αν τους δωθει η ευκαιρια ν ακουσουν ένα καλοστημενο πολυκαναλο συστημα ας το ακουσουν μ ανοιχτο μυαλο. Μπορει να παραμεινουν στον δικαναλο για πολλους και ποικίλους λογους, αλλα δεν είναι ασχημα ν εχουν αποψη και για κατι διαφορετικο που φαινεται να δινει μια νεα τροπη στα δεδομενα που είχαμε ως τωρα.

Και θα πω αυτο που σου δινει την αισθηση της υπεροχης. Πρωτον το μπασο. Απιστευτο - ατελειωτο. Με τα σαμπ που εχεις ξακουραζεις τις μονιτορ μοναδες. ΑΠο μονες τους ηταν ουτως η αλλως εξαιρετικες στα πριμα. Οταν λοιπον παιρνεις το δυσκολο εργο που είναι οι χαμηλες συχνότητες τοτε τα ηχεια παιζουν πολύ πιο ξεκουραστα, εχουντας μια συγχορδια πεντε η επτα ηχειων η μεσουψηλη περιοχη αποκτα άλλη διασταση.
Αρα ψαχνεις για τα μειον. Καταζητουνται! (ειπατε τιποτα? - καλωδια:fuckyou:)
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
σαν μινιμουμ μπατζετ ποσο παει το μαλλι; ποσα ηχεια μινιμουμ 3.2?!

και οσο αφορα το ντακ αυτο που εχει ηδη καποιος απο δικαναλο κανει;
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Τα Adam A7X κοστιζουν 550 ευρω το τεμαχιο. Η πιο φτηνη σειρα κοστιζει αν δεν κανω λαθος 200 ευρω το τεμαχιο. Σαμπ με 400 ευρω το τεμαχιο κανεις τη δουλεια σου. Θα χρειαστείς ένα πολυκαναλο προ (αυτό είναι ένα εξοδο) υπολογιζεις περιπου 1000 ευρω. Και το blue ray SOny 720 με 200 ευρω για να παιζει κι αυτό πολυκαναλη μουσικη (βασικα παιζει τα παντα- αλλα κυριως μας ενδιαφερει ο πολυκαναλος ηχος).

Δηλαδη τα 3 ηχεια με 600 ευρω τα οικονομικα, με 1500 ευρω ενα σοβαρο σκαλι πιο πανω. Τα σαμπ +800 ευρω βαζεις και το πλαιυερ εφτασες στα 1000. Προσθετοντας και το χιλιαρικο του προ συνολο απο 2600 εως 3600 για τα 3+2. Στο πεντακαναλο μετα δεν θελεις πολλα γιατι τα υπολοιπα τα εχεις. Εχεις απλα το κοστος των δυο πισω ηχειων (από 400 ευρω τα οικονομικα εως 1100 ευρω)

Το καλο ειναι οτι μπορεις να πηγαινεις και σταδιακα. Παιρνεις δυο ηχεια στην αρχη. Προσθετεις μετα ενα σαμπ. Σες πρωτη φαση παιζεις κι από υπολογιστη.
Στη συνεχεια παιρνεις και το κεντρικο παιρνεις κι ένα προενισχυτη. Αργοτερα βαζεις και δευτερο σαμπ. Εισαι κομπλε απο μπροστα. Όταν δοθεί η οικονομικη δυνατοτητα παιρνεις και δυο πισω η πλαι (αναλόγως χωροταξικα τι βολευει περισσοτερο).

Απλα σχεδιαζεις απο την αρχη τον στοχο σου για ν αποφυγεις μελλοντικες αγοροπωλησιες. Μ αυτον τον τροπο καταλαβαινεις πολυ καλυτερα τι αλλαγες σου προσφερει η προσθεση του καθε ηχειου η σαμπ.
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
δλδ μου λες οτι με τα adam a7 1800e,sub 800(player για ταινιες θα λες οποτε δεν ειναι αναγκαστικο) και 1000ε τον προ. 3600ε πες (χωρις βασεις χωρις καλωδια ακριβα κτλ.)

χωρις ψηφιακη ισοσταθμιση ολα αυτα;
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Το πλαιυερ παιζει σημαντικο ρολο, παιζει πολυκαναλη μουσικη. Εχουν δοκιμαστεί άλλες λυσεις αλλα δυστυχως δεν... αυτά τα πληρωνεις υποχρεωτικα. Ηχεια 1800 ποια υπολογισες? με 200 ευρω η 550? Προσωπικα πιστευω ότι το καινουριο τουιτερ της Adam πιστευω ότι κανει φοβερη δουλεια. Αλλα το πληρωνεις. Γι αυτό λεω υπομονή και πας μια και καλη στη σειρα Χ.
 


Μηνύματα
954
Reaction score
518
εγω πχ θελω να ακουω τα αρχεια φλακ που εχω η τινταλ απο το λαπτοπ για παραδειγμα.

ναι τα 550ε υπολογισα στο κοστος.

και ξαναρωτω ο προ που λες θα εχει ισοσταθμιση ή οχι;
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Αυτό το ξερει πολυ ο Dimifoot. Νομιζω ότι εχει. Αλλα υπομονή, θα δει το μηνυμα και θα γραψει. Τωρα σιγουρα θα βλεπει καμμια οπερα και δεν θα θελει να διακοψει :biggrin:

Κι εγω φλακ από σκληρο ακουω, tidal όχι, spotify ναι. Το spotify το στελνω ασυρματα από το κινητο η το λαπτοπ. Κυριως όμως σκληρο. Εχω 5 τερα σε ότι αναλυση θελεις. Οποτε είμαι πληρης.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.924
Χωρίς ισοστάθμιση δεν γίνεται.
Ούτε δικάναλο, ούτε πολυκάναλο.
 


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Χωρίς ισοστάθμιση δεν γίνεται.
Ούτε δικάναλο, ούτε πολυκάναλο.
... και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί κανείς αυτό και αποβάλλει τυχόν ..πιουρίστικες επιρροές του παρελθόντος, τόσο πιο πολύ χρόνο θα κερδίσει να απολαύσει τις μουσικές του...
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
Οποτε μιλαμε αποκλειστικα για το SHD το οποιο εχει ισοσταθμιση διοτι αλλιως απλα ΔΕΝ γινεται. Ειδικα σε χωρους οικιακους.


Υστερα λετε οτι 3 ηχεια ή 5 ηχεια απο adam/genelec με προ θα παιξουν καλυτερα απο καποια πχ elac/dynaudio με ενα δικαναλο ενισχυτη. δεν το νομιζω....

Αυτο που ειπε ενα παιδι πιο πριν για το τι γινεται στον χωρο οσο βαζεις ενα ηχειο. Γινεται χαμος ακομα και ψηφιακη ισοσταθμιση να γινει, διοτι αυξανεις τις ανακλασεις του ηχου. Απλο. Και αυτο μου το εχουν εξηγησει πολλα παλικαρια που στηνουν συναυλιες. Οσο πιο πολλα ηχεια τοσο μεγαλυτερο θεμα εχεις...

Ωστοσο που λετε για την φωνη οτι ερχεται απο μπροστα κτλ. Σε τι χωρο; μιλατε για χωρους τοσο καιρο και ποιον θεωρειται ιδανικο; Αυτα που ειναι στις εκθεσεις; ή σε μαγαζια;Εγω σε οσα παλικαρια εχω παει να ακουσω ή και σε μαγαζια ακομα μονο σε ενα χωρο......καταλαβα τι σημαινει φωνη εμπρος(δικαναλο). Ουτε με πανελ με 5ε θα καταφερεις να ακουσεις φωνη απο μπροστα,ουτε σε χωρους τετραγωνους. Και ακομα οσες(δεν τις ειδα και ολες) φωτο που ειδα εδω (βεβαια δεν ξερω εαν πλεον εχουν υποστει βελτιωση) απο χωρους παιδιων, χωρις να προσβαλω κανενας δεν ηταν γι αυτο που λεμε φωνη εμπρος κτλ. ΕΙδικα οταν καποιοι πετανε μπρορστα τηλεορασεις πανελ και κατι ρακ ισα με το ηχειο δεν μπορουν να λενε για εικονα. Και δεν το παιζω εξυπνος να μην παρεξηγηθω.

Οποτε για μενα βασικο ερωτημα ειναι το δικαναλο που λετε οτι πεθανε....σε τι χωρο το ακουσαμε και λεμε ειναι χειροτερο απο το πολυκαναλο; Ωστοσο η ομοιογενεια δεν σημαινει οτι συσχετιζεται και με τον διαχωρισμο φωνης οργανων κτλ.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.924
o Nad τηνκανει? Αυτό ρωτάει.
O φτηνός Nad δεν είναι προ, αλλά ολοκληρωμένος. Εχει όμως RCA preouts. Κοστίζει κάπου 1300-1400 ευρώ

Και ναι, έχει Dirac, την βασική έκδοση αν δεν κάνω λάθος. Με 100$ παίρνεις και την πλήρη. (Δεν είμαι σίγουρος)

Ο Nad προενισχυτής κάνει περίπου 6000
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.288
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top