Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.493
Reaction score
37.569
(δε χρειαζεται καν να μεταφρασω)
... αν μεταφερθει (η ιδεα που διαπραγματευεται ) δηλαδη ολο αυτο σε γευση, τοτε πιθανως η διαφορα να ειναι μεταξυ βιγκαν μπεργκερ (ενδεχομενως εξαιρετικα γευστικο - οσο μπορει αυτο να υφισταται), και ενος πληρους γευσης->επιγευσης γευματως με δωρεαν φορτιση.
-> (σσ ειμαι εν γενη λιτοδιαιτο, και μαλλον φρουτοφαγικο. φορ μαι παρτ 🐒 )
 
Last edited:

Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.012
Η τιμή του εν λόγω κρέατος Αργεντινής, είναι μεν πολύ καλή, αλλά τετραπλάσια από όσο κοστίζει το ντόπιο μοσχαρίσιο κρέας. Δηλαδή "φτηνό" δε το λες.
Είναι καμιά 50-αρια φορές πιο νόστιμο από το ελληνικό μοσχάρι.
Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ καμία σοβαρή ποικιλία μοσχαριού .
Μόνο κάτι σκληρά του θεσσαλικού κάμπου .
Καλό Μοσχάρι πάντως δεν το έλεγες.
Τα Αργεντίνικα , τα παραγουάης και τα ουρουγουάης είναι κλάσεις ανώτερα σαν κρέατα.
Ασε τα WAGYU αυτά είναι μία κατηγορία μόνα τους.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ καμία σοβαρή ποικιλία μοσχαριού .
Μόνο κάτι σκληρά του θεσσαλικού κάμπου .
Καλό Μοσχάρι πάντως δεν το έλεγες.
Τα Αργεντίνικα , τα παραγουάης και τα ουρουγουάης είναι κλάσεις ανώτερα σαν κρέατα.
Ασε τα WAGYU αυτά είναι μία κατηγορία μόνα τους.
έτσι ακριβώς.

Το βουβάλι Κερκίνης βγάζει καλές γεύσεις σε αρκετές κοπές, αλλά είναι επίσης σκληρό (μικρή ποσότητα ενδομυϊκού λίπους και αυξημένα ινώδη στοιχεία), και μόνον μετά από ωρίμανση τουλάχιστον 2 εβδομάδων γίνεται καλό για ψήσιμο, ενώ στο μαεστράντζα το προσφέρουν και σε σεβιτσε, αλλά με ωρίμανση 40 ημερών, μόνον έτσι, αλλά γίνεται λουκούμι.

Για ωρίμανση θέλει να αερίζεται μέσα σε ψυγείο σε θερμοκρασία 0-1° C, πράγμα δύσκολο έως ανέφικτο σε οικιακά ψυγεία, τα οποία δεν κρατάνε τέτοια θερμοκρασία σταθερά επειδή τα ανοιγοκλείνουμε συχνά και βαζοβγάζουμε πράματα.

Έχω ένα δεύτερο ψυγείο, που δεν χρησιμοποιείται παρά μόνο για κρέατα και κοκακόλες σόδες, που το έχω στον 1° C και το κρατάει σταθερά, εκεί έχω κάνει προσπάθειες ωρίμανσης μέχρι 2 ημέρες, με αρκετή επιτυχία. Σιγά σιγά θα δω αν μπορώ να φτάσω τη βδομάδα, αλλά πρώτα θέλω να πάρω ένα καλύτερο θερμόμετρο, γιατί αυτό που έχω είναι πολύ γενικής χρήσης και δεν νομίζω πως έχει ακρίβεια.

Καλά αποτελέσματα είχα και με 8-ωρη ανάπαυση της μπριζόλας σε σχάρα να αερίζεται σε θερμοκρασία δωματίου (στους 20-21°C) καλά αλατισμένη.
 
Last edited:


Μηνύματα
12.214
Reaction score
14.513
Καμία κακοήθεια.
Εσύ φίλε μου αλλά και άλλοι που επικροτούν την γνωστή πλέον, γραφική, συνεχή και επαναλαμβανόμενη "στάση" σου απέναντι μου όπως βγαίνει απο όλα τα πόστ σου, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, για εμένα είσαι όλος μια κακοήθεια και άνθρωποι με λίγα αξιοζήλευτα προσόντα. Και αντιπροσωπεύεις την ασχήμια. Άθελα σου και πιθανόν με μια δύσκολη ζωή ή που κάποια πράγματα δεν σε αφήσαν να καταλάβεις πόσο άσχημος έχεις καταλήξει να είσαι. Είναι λυπηρό γεγονός but it is, what it is.
Βλέπεις δράκους εκεί που δεν υπάρχουν.
Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους α) Λογικής : γιατί είμαι μαθηματικό μυαλό στην σκέψη μου και θέλω να καλύψω όλες τις περιπτώσεις ίδίως με ανθρώπους που δεν γνωρίζω σε ένα φόρουμ και μάλιστα όταν έχω "κακή" προιστορία μαζί τους με δική τους μάλιστα υπαιτιότητα και με απρόκλητες επίθεσεις και β) Ψυχολογίας : Ναι έτσι όπως με "πάς" τόσο καιρό με τα σχόλια σου, εκεί με κατάντησες και εσυ και άλλοι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα τέτοιων συμπεριφορών ανήθικων ανθρώπων. Να φέρουν κάποιο άτομο σε τέτοια θέση και μετά να τον κατηγορούν και για αυτό. Η μέθοδος σου είναι γνωστή. Το ότι την πάτησα έχει να κάνει ότι η επαφή σε ένα φόρουμ είναι αναπόφευκτη ενω σε προσωπική επαφή δεν υπήρχε περίπτωση να ασκήσεις τέτοια δύναμη πάνω μου ή να πιάσουν τα κολπάκια σου αυτά. Επίσης με το γεγονός ότι απάντησα στο πόστ σου, νομίζοντας ότι μπορεί να απέκτησες έστω και πρός στιγμήν μια επιφοίτηση- έμπνευση για πραγματική συζήτηση ή την γνώμη μου σε κάποιο θέμα που σε απασχολεί και αφορά τους στίχους (ή την μουσική) απο ένα κομμάτι που μου πόσταρες ως reply. Αλλιώς γιατί να μου το πόσταρες ή για να πείς μια βαθυστόχαστη και μάλιστα όχι δική σου άποψη για το θέμα της "αληθειας". Φαντάζομαι ήθελες την γνώμη μου και σε απογοήτευσα. Αλλά η αντίδραση σου σε αυτό το πόστ δείχνει ως υπερβολική που δεν μπόρεσα να συναντήσω τις προδοκίες σου. Τόσο υπερβολική που φαίνεται ότι μπορεί και να ψάχνεις πράγματα για να με "ξεσκεπάσεις" σαν κάποιο κατώτερο όν με αμφισβητήσιμα κίνητρα, ψυχολογία κλπ ... με λίγα λόγια να με φέρεις στο δικό σου χαμηλό επίπεδο. Υπάρχουν όρια στο επίπεδο που μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος για να συναντήσει κάποιον άλλον. Και όταν πέφτει είναι για να τα αντιμετωπίσει. Η ασχήμια που σε μια τέτοια επιλογή μεταφέρεται στον ανώτερο επιπέδου άνθρωπο είναι διαχειρίσιμη μέχρι ένα βαθμό απο αυτόν καθώς γνωρίζει και έχει περάσει απο τα στάδια της και έχει ξεφύγει αυτής. Αλλά πάλι είναι επικίνδυνη για αυτόν. Η ανάγκη του άσχημου ανθρώπου να αποκαθηλώσει και να κατακρεουργήσει την ομορφιά είναι αποτλέλεσμα ηθικής κατάπτωσης. Το παθαίνω και εγώ ακόμη αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. ¨ασε που το κάνω για να διαπιστώσω εάν κάποιος όντως είναι όμορφος και σε τι βαθμό ή για να ξεσκεπάσω τους άσχημους. Και πάλι με δικό μου κόστος.
Ωραία λέξη αυτή. Ταιριαστή για την περίπτωση.
Ναι είμαστε χαρούμενοι, ευγενικοί και φιλικοί άνθρωποι εμείς οι φυσιολογικοί. Ξέρω ότι η χαρά και η ξεγνοισιά ενοχλεί ανθρώπους που δεν την έχουν . Εντάσσεται και αυτό στην αποκαθήλωση και κατακρεούργηση που ανέφερα παραπάνω.
Η γνωστή γραφή σου. Και έτσι και γιουβέτσι. Άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει.
Δεν είναι έτσι η γραφή μου. Είναι έτσι για εσένα που δεν την καταλαβαίνεις ή που θέλεις "έτοιμη" τροφή. Ξέρω και είναι εμφανές σε εμένα ότι είσαι σε ένα είδους αδιέξοδο και πρέπει να βρείς τρόπο να βοηθηθείς μόνος σου. Επίσης με τέτοιες αντιδράσεις, όπως σε κόβω, ο σκοπός σου δεν είναι να βοηθηθείς.

Σε περίπτωση όμως, που τα παραπάνω δεν ισχύουν (που για μένα ισχύουν) και για να μην σε απογοητεύσω να σου δώσω την πραγματική γνώμη μου, που δεν εμπεριέχεται στο προηγούμενο πόστ μου, που είχε μια δόση κατευνασμού σε μια προσπάθεια (τελευταία μου, βλέποντας μετά το reply σου σε αυτή) να έρθω σε κάποια στοιχειώδη "επαφή" μαζί σου. Λάθος μου, τότε, όχι λάθος μου τώρα καθώς το κάνω με πλήρη γνώση πλέον του τι και ποιός είναι αυτό που συνδιαλέγομαι. Να καλύψω μαθηματικά όλες τις περιπτώσεις : (εάν και δεν νομίζω να καταλάβεις, πάντως θα σου δώσει τουλάχιστον έναυσμα για τα επόμενα κακοήθη σχόλια σου. Θα βρείς εσύ πολλά, το ξέρεις το παραμύθι σου, σου έχει γίνει αναπόφευκτη και ασυνείδητη φύση)

Στίχοι :

Μόνο με αυτό συμφωνώ. : ++ Όταν ο άνθρωπος ξεπερνάει τα όρια του.. Και ο χρόνος χάνει τη σημασία του.. Όταν η στιγμή γίνεται μια ολόκληρη ζωή. ++

Τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφία και κανένα πρόβλημα γιατί μιλάμε για τραγούδι. Δεν είναι ποίηση, ούτε θέλει ή μπορεί η φιλοδοξεί να είναι. Και πάλι καλά δηλαδ΄ή, υπάρχουν πολύ χειρότερα.

Η Αλήθεια (στην οποία εντάσσεται και σχετίζεται και η ομορφιά που σου έλεγα) όπως την υπονοεί σαν υπερβατικό φαινόμενο, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Δεν πιστεύω στο υπερβατικό με αυτή την έννοια. Η αλήθεια και η ομορφιά σχετίζεται απόλυτα με την ουσία μας που ουσία μας αποτελεί να είμαστε πρόσωπα. ¨Ετσι την δημιουργούμε εμείς και μάλιστα με την επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους που και αυτοί αποτελούν πρόσωπα. Δεν είναι κάτι που "κρέμεται" στον αέρα μεταφυσικό ή υπερβατικό και μπορούμε μόνο με κάποιου είδους πνευματική αναρώτηση να την ανακάλυψουυμε ή/και άρα, να την βιώσουμε με αυτό τον τρόπο. Βέβαια εγώ ξέρω, τι φιλοσοφικό ρεύμα έχει εσνστερνιστεί, επηρρεαστεί από ή έχει εμπνευστεί από ο καλλιτέχνης για να γράψει τον συγκεκριμένο στίχο και τι έχει διαβάσει και απο που το δανείστηκε για να κάνει τον στίχο και προκαλέσει μια εντύπωση στον κάθε ένα που το ακούει. Απλώς δεν συμφωνώ με αυτό. Παραπάνω εαν δεν σε κάλυψε αυτό που λέω και εξάλλου έχει σκοπό να είναι έναυσμα δεν μπορώ, δεν θέλω και δεν πιστεύω ότι είσαι έτοιμος να κατάλαβεις. Παραπέρα διάβασε μόνος σου, εάν πργαματικά σε ενδιαφέρει. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω σε ένα πόστ περίπλοκά φιλοσοφικά θέματα, που μάλιστα δεν έχουν απαντηθεί στην ολότητα τους κιόλας. Αλλά είπαμε μάλλον δεν σε ενδιαφέρει, ένα δανισμένο πυροτέχνημα πέταξες. Εάν απο την άλλη όντως ανήκεις ή φλερτάρεις σοβαρά με τέτοιες φιλοσοφικές τάσεις περί αλήθειας ... είσαι σε λάθος δρόμο κατά τη γνώμη μου. Απο την άλλη καλό που ασσχολείσαι αλλά να πας all the way. Δεν σηκώνει μεσοβέζικα πράγματα εδώ. Εκτός εαν θέλουμε να το παίξουμε κουλτούρα.

Μουσική :

Εδω μιλάμε για ένα συνεχώς επαναλαμβανόμενο ρυθμό μια νότας κιόλας , άντε με κάποιες μικρές παύσεις , όπως και όλη η τρανς και άλλα είδη μουσική τέτοια (σχεδόν όλα αλλά η τρανς είναι το χειρότερο). Αυτή η συνεχής επανάληψη είναι βασισμένη σε αποκύημα της φαντασίας (fiction) και εξάπτει τους νέους που θέλουν άμεση και γρήγορη ικανοποιηση εδω και τώρα ενός γρηγορου αισθησιασμού που έχουν ανάγκη να νοιώσουν. Δημιουργεί όμως μια εξάρτηση καθώς δεν αφήνει μέρος στην πραγματική φαντασία (imagination) να τοποθετήσει κάποιος τον εαυτό του και να ταξιδέψει μαζί με την μουσική και να βρίσκει τον εαυτό του μέσα σε αυτήν. Ο επναλαμβανόμενος ρυθμός του επιβάλλει όρια μέσα στα οποιά μπορεί ή πρέπει να κινηθεί. Η ευχαρίστηση για να το δέσω και με αυτό το πόστ μου που εμπεριείχε και την αλήθεια (που απομόνωσες σαν φράση) είναι στιγμιαία και απαιτεί επανάληψη που σε κάνει δέσμιο της και πελατάκι της (και πελατάκι τους). Ο ρυθμός χωρίς να εμπεριέχει μελωδία έστω και σε ένα ορισμένο βαθμό , εκεί οδηγεί. (όπως εχω ξαναναφέρει). Ξέχασα να βάλω έστω και ενα γελάκι για να δικαιολογήσω το χαχατζής.
 
Last edited:


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.154
Reaction score
93.263
Εσύ φίλε μου αλλά και άλλοι που επικροτούν την γνωστή πλέον, γραφική, συνεχή και επαναλαμβανόμενη "στάση" σου απέναντι μου όπως βγαίνει απο όλα τα πόστ σου, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, για εμένα είσαι όλος μια κακοήθεια και άνθρωποι με λίγα αξιοζήλευτα προσόντα. Και αντιπροσωπεύεις την ασχήμια. Άθελα σου και πιθανόν με μια δύσκολη ζωή ή που κάποια πράγματα δεν σε αφήσαν να καταλάβεις πόσο άσχημος έχεις καταλήξει να είσαι. Είναι λυπηρό γεγονός but it is, what it is.
Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί αλλού. Warned...
 

Μηνύματα
12.214
Reaction score
14.513
Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί αλλού. Warned...
Δεν τους αντιληφθηκα ως τέτοιους , όσον αφορά την γνώμη μου το τι θεωρείται άσχημο. Αλλά καταλαβαίνω ότι πιθανώς με τα νεα σταρντραντ της κοινωνίας μπορεί να θεωρηθεί η άποψη για την "ασχήμια" κάποιου ώς προσβλητική και το αποσύρω. Εξάλλου εννούσα ότι άσχημες είναι (μου φαίνονται) εμένα οι απόψεις τους και όχι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Αλλά ΟΚ ζητώ συγγνώμη εάν προσέβαλα είτε τον ίδο τον Πέτρο ή άλλον που το εξέλαβε έτσι .
 






Μηνύματα
12.214
Reaction score
14.513
Δεν ήξερα πάντως ότι είστε τόσο πολιτικαλ κορέκτι σε τέτοια θέματα. Καλά για τον rose athens το ήξερα.

Αλλά ΟΚ. ¨Εγω είμαι και γερόντι και δεν τα ξέρω αυτά. Κάπου τελευταία το διάβασα ότι στα σχολεία στην Γαλλία μαθάινουν στα παιδιά λέει οτι δεν επιτρέπεται να πουν τι βρίκσουν άσχημο έναντι κάτι άλλου όμορφο ... ούτε καν στην μουσική Τους έβαζε ο κακομοίρης ο δάσκαλος μουσικά κομμάτια και τους ρωτούσε. Και οι γονείς παραπονέθηκαν που έφερε τα απιδιά σε τέτοια θέση να πρέπει να διαλέξουν ή να να προβληματιστούν με το εάν αυτό που έχουν επιλέξει ώς όμορφο .. αποδειχθεί τελικά άσχημο


Τι να πω ; Θα ξέρουν καλύτερα. Αλλά σκεφτηκα αφορά τον ψυχισμό ενός μικρού παιδιου. Προφανώς τα πιστεύω αυτά θα διαδοθούν σε όλη την κοινωνία και για τους ενήλικες.

Προφανώς οι ενήλικες θα προστατευθούν (ή κρίνεται ότι είναι χρήσιμο) με τον ίδιο τρόπο όπως τα μικρά παιδιά. Τα λέει ο Πήτερσεν αυτά. Δίκιο μο φάινεται έχει. Λέει ότι αυτή τη υπερπροστασία δεν οδηγεί στην σωστή τριβή ώστε οι χαρακτήρες μέσα σε μια κοινωνία να αλληλοβοηθηθούν και να βελτιωθούν όλοι. Είναι όντως διλημμα και γαι την χρησιμότητα συμμετοχής κάποιου σε σόσιαλ μιντια.

Απο την μια το πρόβλημα της ποιότητας συνδιαλλαγής (χαμηλή) versus των πλεονεκτημάτων της μεγάλης ποσότηατς ανθρώπων με τους οποίους αναγκάζεσαι να συναδιαλαγεις και τις πολλές πληροφορίες που κερδίζεις απο μια τέτοια μορφη συμμετοχής. Πρέπει να το σκεφτώ .... δεν το έχω σκεφτεί .... και μάλλον θα πάψω να συμμετέχω... καθως για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα το κέρδος είναι μικρό .... Και τέτοια θεωρώ τον εαυτό μου. Ουδεν κακό αμγές καλού .... Τι θέλω και μπλέκω γέρος άνθρωπος;
 
Last edited:


Μηνύματα
12.214
Reaction score
14.513
να μην την ακούσετε κύριε την trance αν δε σας αρέσει... να ακούσετε κουαρτέτο κορν-ανγκλέ :p
Θa σας λείψω ρε χα χα Αφού γουστάρετε αντιπαράθεση. Αλλιώς booooring. 😃

Εγώ βασικά αντιπαρατίθεμαι και με τον εαυτό μου. Απλώς το κάνω live κάθως συζητάω και εγω με άλλα μέλη μπας και με βοηθήσουν να βγάλω άκρη σε κάποια θέματα. Αλλά συνήθως μιλά ω μόνος μου σαν τρελλός χα χα Και βρίσκω και τον μπελά μου.

That has got to stop. Ο Πέτρος με βοήθησε να το καταλάβω και πραγματικά, όχι εγκεφαλικά μόνο.

Γμτ τα σοσιαλ μου μιντια γ@μω, δεν μπορώ να προσαρμοστώ. 😃 Αποχή. Τερμα. Εξαρτώμενο με καταντησε.(σαν την τρανς χα χα). Κάνω και μαθηματα στον κόσμο χα χα

Αλήθεια @Petros_Dalipis ευχαριστώ και ας διαφωνω μαζί σου. Μου άνοιξες "δρόμο" σκέψης. Βρήκα λ΄υση για το δικό μου θεμα εξαρτησης.
 
Last edited:


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Αλήθεια @Petros_Dalipis ευχαριστώ και ας διαφωνω μαζί σου. Μου άνοιξες "δρόμο" σκέψης. Βρήκα λ΄υση για το δικό μου θεμα εξαρτησης.
ε στείλτου ντε ένα πενηντάρικο για την ψυχανάλυση! :p

έστω, 4 βύσματα Neutrik
 



Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.304
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top