Ο κακός μας ο καιρός

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Re: Ο κακος μας....ο καιρος

Κανένα spell checker ίσως?

Όχι, δεν έχει κάνει κατάληψη στο pc μου ο ξέρεις-ποιος, ούτε με απασχολεί αν δω την "αμοιβή" γραμμένη "αμειβή" σε ένα post, αλλά όταν ένα κείμενο βρίθει λαθών, και μάλιστα είναι και δημοσιευμένο σε ιστοσελίδα και όχι απλό, άρα ενδεχομένως αυθόρμητο και γρήγορο, μήνυμα σε forum, κακό του κεφαλιού του (του συντάκτη) γιατί αποστασιοποιεί από το περιεχόμενο, το οποίο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται - και είναι - προϊόν γνώσης, μελέτης και κόπου!
Συμφωνω
 

Μηνύματα
14.556
Reaction score
1.467
Καύσωνας προ των πυλών 19/6/2007




Πηγή: ΝΕΤ 105.8

Ιδιαίτερα θερμή αναμένεται η εβδομάδα που διανύουμε. Ο υδράργυρος προβλέπεται να εκτιναχθεί στα ύψη, λόγω θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής. Από σήμερα έως και την Πέμπτη, το θερμόμετρο θα δείξει τους 38 και τοπικά στη δυτική Ελλάδα τους 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά από την Παρασκευή θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου. Η διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών και τη νύχτα αναμένεται να δημιουργήσει δυσάρεστες συνθήκες για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί από τις υψηλές θερμοκρασίες. Όσο για ανάσα δροσιάς, υπομονή μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.





Συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας


Ενόψει του αναμένου καύσωνα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες:
Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κλπ).
Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
Να πίνουν άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερό και φυσικούς χυμούς και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.
Να διατρέφονται με ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
Να γίνονται συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).
Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από τα γάλα (μητρικό ή άλλο ) και υγρά όπως νερό κλπ.
Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα που είναι:

Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κλπ.
Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματα τους.Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας.
Την Τετάρτη συνεδριάζει το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω καύσωνα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα Υπουργεία, οι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νοσοκομεία. Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι κλιματιζόμενοι χώροι στα Δημαρχεία και στα ΚΑΠΗ Αθήνας και Πειραιά, ενώ για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης το κοινό μπορεί να καλεί τον τετραψήφιο αριθμό 1570.


www.ert.gr
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Παίδες.....να πλύνω το αμάξι; :happy_6:

Ίσα να δροσιστούμε δηλαδή! :happy_5:
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Βεβαίως, το ρωτάς? Αλλά μόνο απέξω, γιατί διαφορετικά μπορεί ν' αρχίσουν να μπάζουν και τα σπίτια...
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Καύσωνας με δόσεις
Καταχώρηση στο:Γράφει ο/η Meteorasis Team
23.06.07


Η αναμενόμενη άνοδος της θερμοκρασίας παρά τη μικρή χρονική απόκλιση, είναι πλέον γεγονός και από σήμερα θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Χθες Παρασκευή οι μέγιστες θερμοκρασίες έφτασαν στη Μακεδονία τοπικά τους 38 βαθμούς, ενώ στην Αττική τη μεγαλύτερη θερμοκρασία κατέγραψε ο επίσημος σταθμός της Νέας Φιλαδέλφιας με 37 βαθμούς.

Ανάλογη θερμοκρασία κατέγραψαν και οι ερασιτεχνικοί σταθμοί στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα Σάββατο αναμένεται μια πολύ ζεστή μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με μέγιστες θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να αγγίξουν τους 42-43 βαθμούς. 39-40 βαθμούς περιμένουμε και στην Αττική και 38 στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο Κυριακή η θερμοκρασία θε σημειώσει πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, ενώ από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη ο υδράργυρος θα φτάσει και πάλι κατά τόπους στα ηπειρωτικά στους 42-43 βαθμούς. Ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας δε φαίνεται πριν την Πέμπτη. Έτσι επαληθεύονται οι αρχικές εκτιμήσιες ότι θα διανύσουνε ένα από τα εντονότερα κύματα ζέστης τα τελευταία 20 χρόνια.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Σύμφωνα με το εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο (21 και 22/7/07) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα φτάσει κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 39 βαθμούς.Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, από τη Δευτέρα, 23/7/07, έως και την Τετάρτη, 25/7/07, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα ανέλθει στους 42 και πιθανώς κατά τόπους τους 43 βαθμούς. Υποχώρηση των θερμοκρασιών είναι πιθανή από την Πέμπτη, 26/7/07.

Tην Τρίτη 17/7, τους 39.1 βαθμούς Κελσίου άγγιξε το θερμόμετρο
στην Ορεστιάδα, τους 38.8
στην Αμαλιάδα, τους 38.4
σε Πύργο και Άρτα, τους 37.2
στην Ηγουμενίτσα και τους 37 βαθμούς στο Κιλκίς.



Πηγή: www.hnms.gr
 

Μηνύματα
14.556
Reaction score
1.467
«Καυτό» εξαήμερο με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς προβλέπει η ΕΜΥ



Αθήνα




Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του νέου κύματος καύσωνα, το οποίο αναμένεται να κρατήσει έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς. Σε επιφυλακή και η ΔΕΗ, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου και θα ανέβει σταδιακά έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου μέχρι και την Τετάρτη.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (42- 43 βαθμοί Κελσίου) αναμένονται στη Λάρισα, το Αργος, την Κόρινθο, τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Κατερίνη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε όλες τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Εξάλλου, σε εφαρμογή μπαίνει από την Κυριακή και το σχέδιο «Περσέας» του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στο Βήμα της Παρασκευής ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Παν.Ευσταθίου εκφράζει την πεποίθηση ότι η εμπειρία του προηγούμενου κύματος καύσωνα θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και πάλι η ΔΕΗ όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία. Όπως αναφέρεται στα Νέα της Παρασκευής, η κατανάλωση ρεύματος ανήλθε την Πέμπτη στα 10.202ΜW, πολύ κοντά στο ρεκόρ όλων των εποχών, τα 10.512ΜW της 26ης Ιουνίου 2007.

Newsroom ΔΟΛ

www.in.gr
 


Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Μερικοι μερικοι θα κλεινουν στις 12.00 :happy_5:
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Χωρίς ανάσα η Ελλάδα από νωρίς το πρωί της Τρίτης με τον αφρικανικό καύσωνα να πολιορκεί κυρίως τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο. 45 βαθμούς υπό σκιά στον ειδικό κλωβό της μετεωρολογικής υπηρεσίας θα δείξουν τα θερμόμετρα την Τρίτη και την Τετάρτη το μεσημέρι, όμως η πραγματική θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα είναι περίπου [highlight]πέντε με έξι βαθμούς υψηλότερη[/highlight]!

Εκτίναξη και των ρύπων προβλέπουν οι ειδικοί με το όζον σε ορισμένες περιοχές να αγγίζει τα όρια συναγερμού.

Σε συναγερμό βρίσκεται και η ΔΕΗ καθώς η κατανάλωση ξεπέρασε τη Δευτέρα κάθε ρεκόρ, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος.

Οι γιατροί συνιστούν στα ευπαθή άτομα ηλικιωμένους και ανθρώπους με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βρίσκονται σε δροσερά και κλιματιζόμενα μέρη, πίνοντας νερό και καταναλώνοντας φρούτα.

Οι φιλοζωικές ενώσεις καλούν τους πολίτες τις ημέρες του καύσωνα να τοποθετούν σε σημεία - που δεν ενοχλούν - δοχεία με νερό για τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης.




πηγη:flash.gr
 

Μηνύματα
768
Reaction score
1
Πριν μια ώρα ξεκίνησα από Ν. Ιωνία - Ν. Φιλαδέλφια μέχρι και Περιστέρι (45C) - Φάληρο (37), Καλλιθέα Ψηλά (41).......
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Το χειρότερο είναι ότι η θερμοκρασία δεν πέφτει παρά μόνο αργά μετά τα μεσάνυχτα.



Η ώρα είναι 10 το βράδυ, έλεος...
 

Attachments


Μηνύματα
14.556
Reaction score
1.467
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Δευτέρα και την Τρίτη

ΑΠΕ
Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη
Αθήνα




Με θερμοκρασίες 38 και 39 βαθμών αρχίζει η εβδομάδα αλλά τις επόμενες ημέρες θα επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα ενώ και οι άνεμοι για όλο το διάστημα θα πνέουν σε μέτρια επίπεδα και δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Δευτέρα και την Τρίτη θα ανέβει λίγο και θα φτάσει τους 38 βαθμούς ή και τους 39 βαθμούς την Τρίτη στην ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα πελάγη ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη.

Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά κατά τις απογευματινές χώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ και ελαφρώς ενισχυμένοι - 5-6 μποφόρ - στο Ιόνιο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν σε διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο.

Το Σαββατοκύριακο, 4 - 5 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αλλά υπάρχει η πιθανότητα ασταθούς καιρού στα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Newsroom ΔΟΛ


www.in.gr
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Πιθανώς έντονες καταιγίδες από την Κυριακή 26/8
Καταχώρηση στο:22.08.07


Μετά από τις ζέστες των επόμενων ημερών που θα πλήξουν κυρίως την Δυτική Ελλάδα, φαίνεται να μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο βροχοπτώσεων από την Κυριακή. Ο αντικυκλώνας της Μ. βρετανίας και το χαμηλό της Σουηδίας θα ευνοήσουν την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης στην Ευρώπη και την χώρα μας. Ο αεροχείμμαρος αυτός θα ρίξει την θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς στο επίπεδο των 850mb και θα φέρει συνθήκες αστάθειας στην ατμόσφαιρα ενώ θα πνέουν ΔΒΔ άνεμοι έντασης έως και 6 Bft.

Έτσι αναμένουμε καταιγίδες πιθανώς έντονες και ραγδαίες αρχικά στα δυτικά και από την Δευτέρα σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να διατηρείται ίδιο μέχρι και την αλλαγή του μήνα ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη άνοδο.


Πηγη:meteorasis


Τελικα ισως εναι η μονη μας ελπιδα πια!!!
 

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Έτσι αναμένουμε καταιγίδες πιθανώς έντονες και ραγδαίες αρχικά στα δυτικά και από την Δευτέρα σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να διατηρείται ίδιο μέχρι και την αλλαγή του μήνα
Πηγη:meteorasis
Δεν θα μπορουσε να υπαρξει καλυτερο σεναριο αυτες τις μερες
Μακάρι να πεσουν 100% μεσα
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Re: Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Δεν θα μπορουσε να υπαρξει καλυτερο σεναριο αυτες τις μερες
Μακάρι να πεσουν 100% μεσα
οντώς...μάννα εξ ουρανού...
 

Μηνύματα
2.381
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Πιθανώς έντονες καταιγίδες από την Κυριακή 26/8
Καταχώρηση στο:22.08.07


Μετά από τις ζέστες των επόμενων ημερών που θα πλήξουν κυρίως την Δυτική Ελλάδα, φαίνεται να μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο βροχοπτώσεων από την Κυριακή. Ο αντικυκλώνας της Μ. βρετανίας και το χαμηλό της Σουηδίας θα ευνοήσουν την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης στην Ευρώπη και την χώρα μας. Ο αεροχείμμαρος αυτός θα ρίξει την θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς στο επίπεδο των 850mb και θα φέρει συνθήκες αστάθειας στην ατμόσφαιρα ενώ θα πνέουν ΔΒΔ άνεμοι έντασης έως και 6 Bft.

Έτσι αναμένουμε καταιγίδες πιθανώς έντονες και ραγδαίες αρχικά στα δυτικά και από την Δευτέρα σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να διατηρείται ίδιο μέχρι και την αλλαγή του μήνα ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη άνοδο.


Πηγη:meteorasis


Τελικα ισως εναι η μονη μας ελπιδα πια!!!

Είναι η μόνη μας ελπίδα η μια νέα καταστροφή?

Σκεφτείτε μόνο ότι σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν πλέον δέντρα για να απορροφήσουν τις νεροποντές!
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Re: Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Είναι η μόνη μας ελπίδα η μια νέα καταστροφή?

Σκεφτείτε μόνο ότι σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν πλέον δέντρα για να απορροφήσουν τις νεροποντές!
Όπως και να έχει, καλύτερη η πλημμύρα απο τη φωτιά...
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Αντιο καλοκαιρι 2007


ΚΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ:Αντικυκλωνας εμποδιστης καλυπτει την βορειοδυτικη Ευρωπη και συνοδευεται απο ισχυρο ridge στα 500mb βοηθωντας πολικες αεριες μαζες να κινηθουν απο τις σκανδιναβικες χωρες προς τον κολπο της Γενοβας στην βορεια Ιταλια οπου συναντουν θερμες υποτροπικες μαζες,δημιουργωντας χαμηλο βαρομετρικο με μετωπα κακοκαιριας(στον κολπο της Γενοβας) του οποιου το ψυχρο μετωπο αναμενεται να επηρεασει τον καιρο της χωρας μας απο το βραδυ της Τριτης(4/09/07)....Το ψυχρο μετωπο θα αναγκαστει να υπερπηδησει τον ορεινο ογκο της Πινδου και οι ψυχρες αεριες μαζες θα βρεθουν πανω απο τις θερμες με αποτελεσμα την εκδηλωση εντονης ασταθειας και καταιγιδων στην Δυτικη και κυριως Στην βορειοδυτικη χωρα μας...Καθως το ψυχρο μετωπο θα περασει και απο αλλες περιοχες τις βορειας-κεντρικης και ανατολικης ελλαδας αναμενονται και εκει φαινομενα αλλα οχι οπως στα δυτικα τμηματα της χωρας μας...Πιθανων να περασει και ξυστα απο τον νομο Αττικης αλλα ειναι νωρις για τοσο λεπτομερη προγνωση....Η θερμοκρασια θα σημιωνει πτωση απο βορρα προς νοτο μετα το περας του ψυχρου μετωπου για να επικρατηση σχεδον παντου ενα βορειο-βορειοδυτικο ρευμα....Τα πρωτα χιονια δεν αποκλειεται να εμφανιστουν στις πολυ υψηλες κορυφες των βουνων μας(Ολυμπος-Σμολικας)
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.312
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top