Ο καλυτερος HDTV δεκτης !!!

Reaction score
1
θα με ενδιέφερε η γνώμη σας για το ποιος από τους HDTV δέκτες είναι ο καλύτερος από άποψη ποιότητας SD και HD εικόνας.

Όχι “Value for money” η κάτι τέτοιο, ο καλύτερος γενικά λόγω Upscaling και επεξεργασίας εικόνας ανεξαρτήτως τιμής εννοώ.

Όπως λεμε Denon DVD-A1UD για να περιγράψουμε το καλύτερο Blue Ray player του κόσμου (για 5000 €)…………….

Φιλικά, Drak

Reaction score
114
Απάντηση: Ο καλυτερος HDTV δεκτης !!!

Eχω δυο HD δεκτες.Απο αποψη πληροτητας,καλυτερος ειναι ο AZBOX HD.
Aπο αποψη εικονας, και απο τεστ που εχουν γινει και με αλλους,καλυτερη εικονα εχει ο αλλος δεκτης που εχω, ο Darkbox HD Rev 2008 usb -PVR .

Reaction score
10
Όπως λεμε Denon DVD-A1UD για να περιγράψουμε το καλύτερο Blue Ray player του κόσμου (για 5000 €)…………….

Φιλικά, Drak

[RELIOPS="off topic - το καλύτερο του κόσμου"]http://www.goldmund.com/products/eidos20bd/[/RELIOPS]

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ανεξαρτητου τιμής, νομίζω είναι ο DreamBox 8000 HD.
Κοστίζει περίπου στα 1000 ευρώ, αλλά ειναι πολύ καλός.

Μετα για εμένα είναι ο AZBOX HD Premium, κοστίζει περίπου στα 350 ευρώ.

Εχει φυσικά και άλλους αρκετά καλούς, αλλά νομίζω ότι οι πιο πάνω αξίζουν.

Reaction score
114

Ο φιλος ρωτησε ποιος ειναι καλυτερος απο αποψη ποιοτητας εικονας.
Και απ οσο εχω δει, μιας και δεν ειμαι κατοχος,σιγουρα ο DM8000 HD δεν διακρινεται γι αυτο.

Reaction score
290
Kαι οι Mvision 200-300 νομίζω ότι διαθέτουν εξαιρετική εικόνα. Με τον 200άρη τουλάχιστον ειμαι υπέρευχαριστημένος απο άποψη εικόνας.

Reaction score
1

για τον 800αρη dreambox ποια ειναι η γνωμη σας?

Reaction score
114

για τον 800αρη dreambox ποια ειναι η γνωμη σας?
Για εικονα οχι.
Απογοητευτικη κατα την γνωμη μου συμφωνα με τις προσδοκιες που υπηρχαν.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ο φιλος ρωτησε ποιος ειναι καλυτερος απο αποψη ποιοτητας εικονας.
Και απ οσο εχω δει, μιας και δεν ειμαι κατοχος,σιγουρα ο DM8000 HD δεν διακρινεται γι αυτο.
Εγω δεν διαθέτω τον 8000, αλλά τον 800 και μου φαίνεται ότι η εικόνα του είναι πολύ καλή και στα SD και στα HD.
Εχω δεί και χρησιμοποιήσει τον 8000 και μου φαίνεται εξίσου καλός.
Απλώς ο 8000 έχει πολλές και δυνατές επιλογές για επεκτάσεις και προσθήκες.

Απο την άλλη όμως σίγουρα στο θέμα του upscaling στα SD καναλια, ο AZBox τα πάει περίφημα με to chipset που φοράει, ειδικά αυτά με υψηλό bitrate και ανάλυση τουλάχιστον 720x576, δεν το συζητάμε φυσικά για HD, σκίζει...

Reaction score
1

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Όντως θα ήθελα να κρίνουμε μόνο την ποιότητα εικόνας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να βάλεις έναν ακριβό Scaler που κάνει καλή δουλεια στα SD καναλια σε έναν ακριβό δεκτή. Με την τρέλα που έχουμε όλη μας, σίγουρα θα πούλαγε

Σε HD εικόνα οι περισσότεροι δέκτες είναι πολύ καλοί. Φαντάζομαι ότι διαφέρουν σε SD εικόνα. Και εγώ έχω ακούσει ότι το Dreambox 8000 παρόλο που είναι από τα ακριβότερα μηχανήματα της αγοράς δεν έχει ιδιαίτερη εικόνα στα SD κανάλια.

Σε ένα γερμανικό συγκριτικό τεστ πάντως δεν είναι μπροστά σε ποιότητα εικόνας. Εδώ κερδίζει ο Technisat HD S2 plus μπροστά από τον Kathrein 922, http://www.testeo.de/testbericht/die-besten-bildermacher-259268.html

Αλήθεια το ξέρει κανείς αυτόν τον Technisat HD S2 plus ? Υπάρχει στην Ελλάδα ?

Φιλικά, Drak

Reaction score
114

Εγω δεν διαθέτω τον 8000, αλλά τον 800 και μου φαίνεται ότι η εικόνα του είναι πολύ καλή και στα SD και στα HD.
Εχω δεί και χρησιμοποιήσει τον 8000 και μου φαίνεται εξίσου καλός.
Απλώς ο 8000 έχει πολλές και δυνατές επιλογές για επεκτάσεις και προσθήκες.

Απο την άλλη όμως σίγουρα στο θέμα του upscaling στα SD καναλια, ο AZBox τα πάει περίφημα με to chipset που φοράει, ειδικά αυτά με υψηλό bitrate και ανάλυση τουλάχιστον 720x576, δεν το συζητάμε φυσικά για HD, σκίζει...

Xωρις να υπαρχει θεμα αντιπαραθεσης ο skai δεν παιζει καθολου καλα και ειδικα οταν εχει ποδοσφαιρο η' μπασκετ.Γενικως γρηγορη κινηση εικονων.Και σε αλλα καναλια παρατηρειται αυτο.
Επισης το ιδιο προβλημα με τον skai εχω παρατηρησει και στον AZBOX HD που εχω.

Reaction score
114

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Όντως θα ήθελα να κρίνουμε μόνο την ποιότητα εικόνας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να βάλεις έναν ακριβό Scaler που κάνει καλή δουλεια στα SD καναλια σε έναν ακριβό δεκτή. Με την τρέλα που έχουμε όλη μας, σίγουρα θα πούλαγε

Σε HD εικόνα οι περισσότεροι δέκτες είναι πολύ καλοί. Φαντάζομαι ότι διαφέρουν σε SD εικόνα. Και εγώ έχω ακούσει ότι το Dreambox 8000 παρόλο που είναι από τα ακριβότερα μηχανήματα της αγοράς δεν έχει ιδιαίτερη εικόνα στα SD κανάλια.

Σε ένα γερμανικό συγκριτικό τεστ πάντως δεν είναι μπροστά σε ποιότητα εικόνας. Εδώ κερδίζει ο Technisat HD S2 plus μπροστά από τον Kathrein 922, http://www.testeo.de/testbericht/die-besten-bildermacher-259268.html

Αλήθεια το ξέρει κανείς αυτόν τον Technisat HD S2 plus ? Υπάρχει στην Ελλάδα ?

Φιλικά, Drak

Απλως φιλε να σου πω οτι καποιες φορες δεν μπορεις να εμπιστευεσαι τετοια τεστ λογω αλλων συμφεροντων που υπαρχουν.
Καλυτερο ειναι οτι κρινουν τα ματια σου.
Παντως ενας απλος Technisat που ειχα δει και ηταν σαν τον Echolink ηταν καλος.
Αλλο SD δεκτης ομως,αλλο HD.

Reaction score
0

Πάντως βρε παιδιά, να σας πω την αμαρτία μου, έχω τον Azboz elite, και ένα DM7000 (από τις πρώτες παρτίδες που ήρθαν στην Ελλάδα). Τηλεόραση έχω μια 42" LG full HD 42LF75), μοντέλο σχεδόν 3ετιας.

Αν θέλω να δω Nova, και γενικά κανάλια SD, τα βλέπω από τον DM7000 όπου έχει πολύ καλύτερη τελική ποιότητα στα SD από ότι ο AZbox. Δεν ξέρω τι φταίει γι' αυτό, αλλά απλά πιστεύω ότι η τηλεόραση κάνει καλύτερο Upscaling από ότι ο δέκτης...

Reaction score
1

Ακόμα γυρεύουμε τον High End δέκτη με την τελεια εικονα και ας κοστιζει και 1500 Ευρω (η παραπάνω) !!!

Σίγουρα τα Multi Media μηχανήματα εντυπωσιάζουν, έχουν χιλιάδες πιθανότητες και εφαρμογές, φτάνεις να μπορείς να χειρίζεσαι το Dreambox μεσω του Iphone, να μεταδίδεις χωρίς καλωδίωση HD εικόνες από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο μεσω δικτύου, να "στριμάρεις" αρχεία κάθε είδους ασύρματα από το Laptop σου, αλλά:

Το ρημάδι το Novacinema 3 με πιο μηχάνημα μπορείς να το παρακολουθήσεις από 2 μ απόσταση σε 52αρα LCD χωρίς να πάθεις κατάθλιψη ?.........

Reaction score
385

Το ρημάδι το Novacinema 3 με πιο μηχάνημα μπορείς να το παρακολουθήσεις από 2 μ απόσταση σε 52αρα LCD χωρίς να πάθεις κατάθλιψη ?.........
Mε κανένα δέκτη δεν μπορείς να πετύχεις θαύματα .:105:

Reaction score
1

Mε κανένα δέκτη δεν μπορείς να πετύχεις θαύματα .:105:
Μήπως κάποιο μέλος του Forum βλέπει SD εικόνα μεσω κάποιου πανάκριβου, εξαιρετικού, εξωτερικού Scaler (η και εσωτερικού όπως υπάρχουν στα ακριβά Denon- AVR) ?

Επειδή δεν ξέρω: εφόσον φαίνεται να μην υπάρχει ο τέλειος δέκτης σε SD, μήπως θα είχε νόημα να ασχοληθεί κανείς με αυτά τα εξωτερικά Scalar

Φιλικά, Drak

Reaction score
114

Για οποιον θελει να βλεπει SD καναλια η λυση ειναι απλη.
Παιρνει εναν technomate 5300 η' 5400 και τον συνδεει με component (ακομα και με scart εχει εξαιρετικη εικονα) .
Αλλη λυση ειναι ο Darkbox HD 2008 pvr-usb Rev.
Τα Novacinema οπως εχω ξαναπει εχουν πολυ καλη εικονα.
Ειναι πολυ ανωτερα σε ποιοτητα εικονας και απο Digitalb,Total TV,Bulsatcom,Pink TV,Digi TV.......

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ο καλυτερος HDTV δεκτης !!!

Μήπως κάποιο μέλος του Forum βλέπει SD εικόνα μεσω κάποιου πανάκριβου, εξαιρετικού, εξωτερικού Scaler (η και εσωτερικού όπως υπάρχουν στα ακριβά Denon- AVR) ?

Επειδή δεν ξέρω: εφόσον φαίνεται να μην υπάρχει ο τέλειος δέκτης σε SD, μήπως θα είχε νόημα να ασχοληθεί κανείς με αυτά τα εξωτερικά Scalar

Φιλικά, Drak
Αν το bitrate του καναλιού είναι για κλάματα τότε ότι και να βάλεις το αποτέλεσμα θα είναι άθλιο.

Υπάρχει και η λύση DVB καρτας σε PC και μετά streaming σε HTPC η media player στην τηλεόραση.

Προσωπικά έχω τη λύση Sagetv (sagetv.com) με όλες τις δορυφορικές κάρτες στο PC. Από 'κει και πέρα υπάρχει επιλογή του HTPC με φίλτρα για deinterlacing και scaling η του SageTV HD Theater (media player).

To ΗΤPC έχει ελαφρώς καλύτερη εικόνα για SD σήματα.

Το media player δεν παίζεται λογω κόστους, καταλωσης, θορύβου και γενική αξιοπιστίας.
Μεγάλη σημασία έχει το stream του κάθε καναλιού.. Νοβα είναι εντάξυ μέχρι 42 ιντσες....
Την καλύτερη ποιότητα έχουν τα Αγγλικά του Sky και κάποια από τα Γερμανικά κανάλια.

Reaction score
114

Εγω μιλαω για να παιρνεις παντα το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα.
Πολυ καλη εικονα εχουν Showtime 7*W,TPS απο 19*Ε πλεον,ORF,Sky UK,Κabel 23,5*E,Meo TV 30*W, kαι καποια λιγα ακομη.

Reaction score
1

Για οποιον θελει να βλεπει SD καναλια η λυση ειναι απλη.
Παιρνει εναν technomate 5300 η' 5400 και τον συνδεει με component (ακομα και με scart εχει εξαιρετικη εικονα) .
Αλλη λυση ειναι ο Darkbox HD 2008 pvr-usb Rev
Για Technomate 5300, 5400 δεν εχω ακουσει ποτε, δεν ειναι HD υποθετω ? Το Darkbox HD 2008 το εχεις εσυ νομιζω.

Γιατι αυτα τα 3 μηχανηματα πιστευεις να ξεχοριζουν σε SD εικονα ??

Φιλικά, Drak

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members