Ο νέος μου Pioneer VSX-921

Reaction score
28
Πάντα! Γιατί τα αξιοπρεπή subs είναι πολύ καλύτερα στις χαμηλές από οποιαδήποτε ηχεία, γιατί δεν ζορίζεται άσκοπα ο ενισχυτής εκεί που είναι τα ζόρια, και κυρίως γιατί έτσι είναι σχεδιασμένο να δουλεύει το σύστημα.

Ακόμα και ο jargon που έχει 800D με Nemo, τα έχει small.

Αν δεν ακούγεται σωστά, κάτι άλλο φταίει.
Για αυτο το εβαλα το sub και εγω στο plus για να δουλευει και τις χαμηλές όπως όταν βάλεις ολα τα ηχεία small και να γεμίζει επίσης και τα μεγαλα κυρίως για την μουσικη.γουστα ειναι αυτα ομως.
Παντως αν δεν εχει την επιλογη plus για το sub ο 821 όπως εβαλα στην φωτο τότε να τα βάλει small.αν ομως του αρέσει ο ηχος σε large τότε εμάς μας περισσεύει...
Small κυρίως τα βάζεις αν έχεις καλο sub όπως είπε ο φίλος....

Reaction score
5
Απάντηση: Ο νέος μου Pioneer VSX-921

Τα ηχεία μου είναι τα κάτωθι.... θα έπρεπε να τα έχω small, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ στον 821 το s.retriever είναι μόνο για 2channel , ενώ του 921 για Multichannel..... οπότε δεδομένου ότι σε small ακούγεται χάλια... θα πρέπει να το αφήσω LARGE

FRONT Tantal 509 = 60 hz to 22khz, 125W (sensitivity 92 db/1w/1m & 8 ohm -4 ohm min impedence-)
BACK Tantal 505 = 65 hz to 22khz, 70W (sensitivity 89dB/1W/1m & 8ohm -4 ohm min impedence-)
CENTER Tantal CC5 = 75 hz to 22khz, 100W
SUB Tantal SW20 = 40 hz to 180 hz

Reaction score
28
Τα ηχεία μου είναι τα κάτωθι.... θα έπρεπε να τα έχω small, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ στον 821 το s.retriever είναι μόνο για 2channel , ενώ του 921 για Multichannel..... οπότε δεδομένου ότι σε small ακούγεται χάλια... θα πρέπει να το αφήσω LARGE

FRONT Tantal 509 = 60 hz to 22khz, 125W (sensitivity 92 db/1w/1m & 8 ohm -4 ohm min impedence-)
BACK Tantal 505 = 65 hz to 22khz, 70W (sensitivity 89dB/1W/1m & 8ohm -4 ohm min impedence-)
CENTER Tantal CC5 = 75 hz to 22khz, 100W
SUB Tantal SW20 = 40 hz to 180 hz
Το memory που σου ειπα το βρηκες;βαλε το στο 3 να δεις και πες μου μια στιγμή

Reaction score
28
Ειναι και πάνω στο χειριστήριο.
Πατά το mcaac ενω ακους οτιδήποτε σε extended stereo και μετα με το πάνω κάτω δεξιά αριστερά γυρνά το στο memory 3.εχει τελείως διαφορετικό ήχο.στο 1 ειναι ρυθμισμενο για ταινίες στο 2 για μουσικη και στο 3 για γενικα.

Reaction score
28
αυτο το memory στο 3 δεν το χω καταλαβει ακομη η αληθεια...
Ειναι και στο audio parameter.πατα το στο χειριστήριο και προχωρά θα το δεις.αν δεν βαριέσαι γράψε μια μια τις ρυθμίσεις να δουμε τι σου έβγαλε.αλλιως κανε ένα reset στον ενισχυτη

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
εγω εχω τον LX 55 το μεγαλυτερο μοντελο , αλλα πανω κατω οι ρυθμισεις ειναι παρομοιες...

Reaction score
5

Δυστυχώς ο 821 έχει άλλο μενού από τον 921. Καμία σχέση βασικά .... και σε αυτό το μενού δεν έχει Memory.

Έτρεξα το αυτόματο και τα είχε βάλει όλα large. Τα άλλαξα χειροκόνητα σε small, x-over σε 80 και ρύθμισα τις αποστάσεις και εντάσεις επίσης χειροκίνητα με ντεσιμπελόμετρο.

Έπειτα άκουσα DTS & AC3 ταινία. Οι διάλογοι ακουγόντουσαν από το κεντρικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και ο overall ήχος χάλια. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το s.retriever καθώς είναι μόνο για stereo.

Αλλάζοντας τα ηχεία σε Large, ο ήχος έστρωσε ασύλληπτα.... Ακουγότανε πλέον ωραία ! Δεν είναι ιδανικός αλλά ακούγεται ωραία.

Βέβαια τα ηχεία μου, όπως παραθέτω πιο πάνω, δεν πάνε πιο κάτω από 60hz οπότε και θα έπρεπε να είναι Small. Αλλά small ακούγεται χάλια ...... ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ δυστυχώς.....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.647
αυτο το memory στο 3 δεν το χω καταλαβει ακομη η αληθεια...
Ειναι και στο audio parameter.πατα το στο χειριστήριο και προχωρά θα το δεις.αν δεν βαριέσαι γράψε μια μια τις ρυθμίσεις να δουμε τι σου έβγαλε.αλλιως κανε ένα reset στον ενισχυτη
Όταν τρέξεις το MCACC στο Auto και όχι στο Full Auto, κάνει τρεις ρυθμίσεις. Η πρώτη με προτεραιότητα φάσης, η δεύτερη με προτεραιότητα συχνοτήτων, και η τρίτη ρυθμίζει τα υπόλοιπα ηχεία να παίζουν όπως τα L-R.

Reaction score
28
Όταν τρέξεις το MCACC στο Auto και όχι στο Full Auto, κάνει τρεις ρυθμίσεις. Η πρώτη με προτεραιότητα φάσης, η δεύτερη με προτεραιότητα συχνοτήτων, και η τρίτη ρυθμίζει τα υπόλοιπα ηχεία να παίζουν όπως τα L-R.
Αυτο του λέω και εγω να βρει την Τρίτη μνήμη που παίζει σαν γενικα καλυτερα.
Σε πρώτη και δεύτερη μνήμη σε μένα και σε παρα παρα πολλούς τα εκανε χαλια.τη ηχεία ίσα που τα ακουγες και το sub κοιμόταν.ακομα και σε ταινίες με εκρήξεις έπρεπε να στησεις αυτι μπας και ακούσεις μπάσο.
Οποτε στην Τρίτη μνήμη ολα ήταν καθαρα και γεμάτα όπως έπρεπε.για αυτο επιμένω και στον φίλο να το βάλει εκει.εστω να το δοκιμάσει.

Reaction score
5

Τελικά ο 821 έχει πολλές διαφορές με τον 921. Χαζομάρα μου που δεν το έψαξα παραπάνω......

Όλα αυτά που περιγράφετε δεν υπάρχουν στον 821...

Reaction score
28

Τελικά ο 821 έχει πολλές διαφορές με τον 921. Χαζομάρα μου που δεν το έψαξα παραπάνω......

Όλα αυτά που περιγράφετε δεν υπάρχουν στον 821...
δεν μπορει να μην εχει μικροφωνο για την ρυθμιση και μνημες.κοιταξε το καλα αν μπορεις και παλι.αλλιως παρε τηλεφωνο εκει που το πηρες να παρεις τον 921 αν σε παιρνει να δωσεις παραπανω λεφτα......

Reaction score
28

μπες στο μενου και πες μας βημα βημα τι κανεις και τι ρυθμισεις σου βγαζει να βοηθησουμε παραπανω....

Reaction score
5

Μικρόφωνο για αυτόματες ρυθμίσεις έχει. Όπως έγραψα και πιο πάνω, τις έκανε τις ρυθμίσεις και έπειτα εγώ τις άλλαξα χειροκίνητα. Μνήμες δεν έχει.

Να ένα print screen από το manual για να σας δώσω μια ιδέα πως είναι το OSD (καμία σχέση με του 921) Untitled.jpg

Να τον επιστρέψω για το 921, δεν νομίζω να το δεχτεί ο έμπορος .... δυστυχώς...

Reaction score
28

Μικρόφωνο για αυτόματες ρυθμίσεις έχει. Όπως έγραψα και πιο πάνω, τις έκανε τις ρυθμίσεις και έπειτα εγώ τις άλλαξα χειροκίνητα. Μνήμες δεν έχει.

Να ένα print screen από το manual για να σας δώσω μια ιδέα πως είναι το OSD (καμία σχέση με του 921) View attachment 22020

Να τον επιστρέψω για το 921, δεν νομίζω να το δεχτεί ο έμπορος .... δυστυχώς...
εχεις το δικαιωμα να τον αλαξεις μεσα σε μια εβδομαδα.και αν ειναι για κατι πιο ακριβο εννοειται οτι δεν θα εχει προβλημα...
τωρα οσο αφορα τα χειροκινητα που εκανες για να γινουν σωστα θα πρεπει να εχεις κανει reset τον ενισχυτη και μετα να επεμβεις πανω σε αυτα γιατι εχει κρατησει τις ρυθμησεις και δεν γινεται σωστα.οποτα πρωτα reset και μετα οτι κανεις.
αφου ομως πας πρωτα στο manual setup speakers και διαλεξεις οπως τα θες.μικρα - μεγαλα κτλ...
κανοντας αυτο ομως ασε το να παιζει μουσικη για να ακους την διαφορα σε ηχο στην καθε παρεμβαση που κανεις....!!!!

Reaction score
5

εχεις το δικαιωμα να τον αλαξεις μεσα σε μια εβδομαδα.και αν ειναι για κατι πιο ακριβο εννοειται οτι δεν θα εχει προβλημα...
τωρα οσο αφορα τα χειροκινητα που εκανες για να γινουν σωστα θα πρεπει να εχεις κανει reset τον ενισχυτη και μετα να επεμβεις πανω σε αυτα γιατι εχει κρατησει τις ρυθμησεις και δεν γινεται σωστα.οποτα πρωτα reset και μετα οτι κανεις.
αφου ομως πας πρωτα στο manual setup speakers και διαλεξεις οπως τα θες.μικρα - μεγαλα κτλ...
κανοντας αυτο ομως ασε το να παιζει μουσικη για να ακους την διαφορα σε ηχο στην καθε παρεμβαση που κανεις....!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Reset όμως γιατί να κάνω? Αφού έχει μία μόνο μνήμη και κρατάει μια χαρά τις ρυθμίσεις μου που πείραξα έπειτα από το MCACC. Άλλωστε οι ρυθμίσεις είναι ουσιαστικά μόνο 4 (μέγεθος ηχείων, crossover, αποστάσεις, levels)

Reaction score
28

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Reset όμως γιατί να κάνω? Αφού έχει μία μόνο μνήμη και κρατάει μια χαρά τις ρυθμίσεις μου που πείραξα έπειτα από το MCACC. Άλλωστε οι ρυθμίσεις είναι ουσιαστικά μόνο 4 (μέγεθος ηχείων, crossover, αποστάσεις, levels)
το κανεις επειδη εχει προηγηθει το MCACC.και εχει κρατησει εκει ρυθμισεις που δεν μπορεις να δεις και να πειραξεις που επιρεαζουν το αποτελεσμα....
στο χειρηστηριο υπαρχει κουμπι που λεει audio parametre?εκει εχει παρα πολλες ρυθμισεις να κανεις....

Reaction score
5

το κανεις επειδη εχει προηγηθει το MCACC.και εχει κρατησει εκει ρυθμισεις που δεν μπορεις να δεις και να πειραξεις που επιρεαζουν το αποτελεσμα....
στο χειρηστηριο υπαρχει κουμπι που λεει audio parametre?εκει εχει παρα πολλες ρυθμισεις να κανεις....
Ναι έχει αυτό το κουμπί. Θα το τσεκάρω σπίτι !!! Αν και νόμιζα ότι με αυτό έμπαινα στο OSD. Θα το ξαναδώ όμως.

Οπότε λες να κάνω reset και να τα αλλάξω manual ή reset να τρέξω το MCACC και έπειτα manual? Διότι το δεύτερο το έχω κάνει ήδη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm