Ο φιλόξενος καινούργιος καναπές του Λευτέρη 2175

Reaction score
0
Η λύση του Πέτρου (ο γνώριμος ψυχίατρος από τα παλιά???) για το cerabase είναι πολύ καλή δεδομένου το λοιπού επίπλου, αν μπορείς δοκίμασε το.
Φίλε ΚΟΨ, ναι αυτός είμαι, είπα να κάνω λίγο ψυχανάλυση στον φίλο μου τον Λευτέρη!

Reaction score
0
Γιατρέ άντε να τα πούμε και από κοντά σιγά-σιγά...

Όταν κατέβεις κι' έχεις χρόνο σε περιμένω γι' ακροάσεις...

Reaction score
3.497
θα τον χρειστούμε τον ψυχίατρο :o

Εκτος κι αν ο ίδιος, μετά από τόσες ακροάσεις .. με τα αντικραδασμικά και με τα σφυράκια του ...

Γιατρέ μου, στην επόμενη συνάντηση φέρε μαζί σου και κανά σφυρί για να ελέγξουμε τα αντανακλαστικά μας .. :lol:

Reaction score
498
Λευτέρη για οικονομικό ρεύματος πηγής Kimber PK14.

Για interconnect θα την βρούμε την άκρη. Θα σου δώσω κι εγώ ένα Chord Chameleon

να δοκιμάσεις.

Για πολύπριζο οικονομικό μπορείς να πάρεις κανένα καλό ηλεκτρολογικό για αρχή και

να του βάλεις ένα καλό καλώδιο ρεύματος . Χωρίς φίλτρα και άλλα "κόλπα" 'ομως.

Αυτό έχω κάνει εγώ με Kimber PK14...

Reaction score
3.497
Λευτέρη, με τον παθητικό που σου έδωσα να δοκιμάσεις τι συμπεράσματα βγάζεις όσο τον ακούς ?

Tα καλωδια της XLO πως ακούγονται ?

Reaction score
0
Λοιπόν το σύστημα πλέον φιλοξενεί νέο υλικό!

Και μάλιστα Gkario!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με την πρώτη ακρόαση έμεινα άναυδος ομολογώ. Η διαφορά ήταν χαώδης...σώμα και μπάσο στην πρώτη διάταξη!
Στη συνέχεια πάντως μου έλειψε η ανάλυση του ενεργού προενισχυτή και ανακάλυψα πως μεγάλο μέρος της υψίσυχνης πληροφορίας που δημιουργεί και την αίσθηση του χώρου και της αντήχησης έλειπε.
Όλα αυτά με το αναλυτικό καλώδιο της XLO (ευγενής χορηγία του LUXMAN). Αν δηλαδή βάλω πάνω το THE FIRST της VDH το σύστημα δεν θα παίζει τίποτα πάνω από τους 13000 κύκλους.
Μή με ρωτήσετε ποιο σίναι το σωστό, δεν ξέρω!

Αυτά είναι αρχικά συμπεράσματα και μόνο, και με ένα interconnect που δεν γνωρίζω καλά.

Reaction score
3.497
Περίμενε λίγο ακόμα να στρώσει ο προ. Δεν είχε παίξει πάνω από 3 ώρες όταν σου τον έδωσα.
Φρόντισε τα καλώδια σύνδεσης να μην έχουν μεγάλο μήκος (<=70cm).

Τα καλώδια της XLO που χρησιμοποιείς μπορεί να έχουν μεγάλη τιμή χωριτικότητας (>100pF/m) γιατί αποτελούνται από πολλούς παράλληλους αγωγούς μονωμένους μεταξύ τους σε ελικοειδή διάταξη.

Εγώ πάντα χρησιμοποιώ καλώδια με χαμηλή χωριτικότητα (<100pF/m). Η υψηλή χωριτικότητα σε συνδιασμό με την σχετικά υψηλή αντίσταση εξόδου του παθητικού δημιουργούν ένα φίλτρο υψηλών συχνοτήτων.
Επίσης πάιζει ρόλο και η σύνθετη αντίσταση εισόδου του τελικού.
Ο συγκεκριμένος παθητικός που σου έδωσα Λευτέρη είναι flat μέχρι τα 50 KHz. Η μέτρηση έγινε με παλμογράφο σε τελικό με αντίσταση εισόδου 100KΩ. Ο τελικός που έχεις της TACT έχει αντίσταση εισόδου 100KΩ.

Οι παθητικοί δεν χρωματίζουν ούτε ενισχύουν το σήμα. Το μοναδικό πρόβλημα που έχουν είναι η σχετικά υψηλή αντίσταση εξόδου τους.
Ο συγκεκριμένος παθητικός έχει μεταβλητή αντίσταση εξόδου από 1Ω έως 5KΩ.

Μόλις βγάλεις τα συμπεράσματά σου με τους παθητικούς , σειρά έχει να τον ακούσει ένας άλλος φίλος .

Στο πλαίσιο της γνωριμίας με τους παθητικούς, όποιος ενδιαφέρεται να ακούσει τον συγκεκριμένο παθητικο προενισχυτή μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ.

Διευκρινίζω ότι το κόστος κατσκευής σε υλικά είναι γύρω στα 200 ευρώ. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω την κατασκευή στην DIY κατηγορία στο φόρουμ μας.
Θα μπορείτε τότε να τον φτιάξετε μόνοι σας για να δοκιμάσετε την τύχη σας με τους παθητικούς. Ιδανική λύση για όσους έχουν υπερτονισμένα πρίμα που κουράζουν μετά από 1 ώρα ακρόασης.

Ο συγκεκριμένος παθητικός που έδωσα δανεικό στον Λευτέρη μπορεί να ταιριάξει τέλεια με τελικούς ενισχυτές που έχουν αντίσταση εισόδου από 50KΩ και άνω.
Οδήγησα ικανοποιητικά και έναν τελικό με 20KΩ αντίσταση εισόδου αλλά με μειωμένη απόδοση στις υψηλές συχνότητες (> 15KHz).

Reaction score
0
ΑΥτή τη στιγμή δοκιμάζω νέα interconnect και μάλλον θα σας έχω εκπληξούλα!

Το πολύ θετικό είναι πως βρίσκω ανθρώπους διατεθειμένους να μας δανείσουν τα προϊόντα τους και να τα δοκιμάσουμε με την ησυχία μας και ΚΥΡΙΩΣ με το δικό μας σύστημα.

Για τα interconnect που δοκιμάζω θα σας πώ εντυπώσεις από Δευτέρα αλλά σας λέω τα εξής:
-Πολύ λογικό κόστος
-Το μόνο interconnect που έχω ακούσει και εντυπωσιάζει θετικά σε όλο το φάσμα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΡΩΤΟ!!!
Μιλάμε για αμεσότητα, πληρότητα στο φάσμα, υπαρκτή αλλά ελεγχόμενη ανάλυση, ωραία μεσαία περιοχή, ΟΧΙ ΣΥΡΙΣΤΙΚΑ, ρεαλιστικά δυναμικά...

Θα σας κρατήσω ενήμερους!

Reaction score
3.497
Τις δοκιμές του interconnect τις κάνεις με τον παθητικό προ ή με τον ενεργό ?
Τα αποτελέσματα αυτά που αναφέρεις πιο πάνω με ποιον προ τα άκουσες ?

Reaction score
0
Με τον παθητικό, θα δοκιμάσω και στον ενεργό όμως.

Αυτά που δοκιμάζω είναι:

VDH 102 mkIII
VDH The First
XLO Signature 2
Νέα Είσοδος στο chart

Reaction score
3.497
Το VDH The First Ultimate κάπου το είδα να το σκοτώνει κάποιος για 100 ευρώ.
Λευτέρη θα το μετανιώσεις, εγώ στο λέω.
Ετσι την είχα πάθει κάποτε κι εγώ και μετά πήγα και αγόρασα 2 από αυτά .

Δεν φταίει το καλώδιο The First. Απλά δεν μπαίνει ποτέ μεταξύ προ και τελικού.
Ταιριάζει καλύτερα μεταξύ πηγής και προ.
Αυτό ισχύει είτε ο προενισχυτής μας είναι ενεργός είτε παθητικός.

Ξανασκέψου το .

Reaction score
0
Δεν το δίνω γιατί δεν μ αρέσει αλλά γιατί έχω κάνει συλλογή από καλώδια. Ειλικρινά είναι κρίμα να κρατάω πράγματα που δεν θα ακούω.

Πρόσφατα έσφαξα κυριολεκτικά ένα υπέροχο Arcam A8 και κάτι rotel. Θα μάζευαν σκόνη στο πατάρι ενώ τώρα κάποιος φίλος τα απολαμβάνει...

Reaction score
3.497
Ο γιος μου έχει τρέλα με τα VDH The First Ultimate. Στα καλώδια δε παίζεται. Τα έχει ακούσει όλα.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518