ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

Reaction score
1.187
Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΑ8ΕΤΩ 800 ΕΥΡΩ ΜΑΧΙΜΥΜ!ΨΑΧΝΩ ΗΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑ KLIPSCH RB-81!ΘΕΛΩ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙς ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΑΣ ΑΚΟΥΩ 50% ΜΕΤΑΛ ΚΑΙ 50%ΡΟΚ! ΜΟΥ ΑΑΡΕΣΕΙ Η ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑ8ΑΡΗ ΗΧΕΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΩΣΗ!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΙΤΕ Μ ΑΝ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΠΤΩΣΗ ΜΟΥ!:137:137
Εχω αγοράσει για τον ανηψιό μου τα Klipsch RB-61 και παίζουν με τον Yamaha RX-797
Μπορώ να σου πω ότι πρόκειται για πάρα ένα πολύ καλό ηχείο. Οι κόρνες τους όχι μόνο δεν τσιρίζουν αλλά θα τις έλεγα μέχρι και γλυκιές!
Η μεγάλη τους ευαισθησία και η ευκολία της οδήγησης τους επιτρέπει να πετυχαίνουν πολύ υψηλές στάθμες ήχου χωρίς να ζορίζουν τον ενισχυτή. Μπορούν να οδηγηθούν με οποιονδήποτε ενισχυτή διαθέτεις.
Η ταχύτητα και η ατάκα που έχει αυτό το ηχείο δύσκολα την βρίσκεις σε άλλο. Γι αυτό ευθύνεται και ο κώνος cerametallic του woofer αλλά και η κόρνα του tweeter. To δε μπάσο που βγάζει το RB-61 είναι ασύλληπτο για το μέγεθος του ηχείου. Πόσο μάλλον το RB-81 που έχει και μεγαλύτερη καμπίνα και μεγαλύτερο woofer.
Σού τα συστήνω ανεπιφύλαχτα είναι απόλαυση να τα ακούς. Ακόμα και τα μικρά RB-51 που είχα ακούσει στον Λάϊο (γιατί δεν είχε τα RB-61 συνδεδεμένα) είχαν όλα τα παραπάνω στοιχεία.

Reaction score
0

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου,και ολους παιδια!Να στε καλα!Μεχρι πρωτη Σεπτεμβρη θα ακουσω τις αποψεις σας και μετα 8α αγορασω τα ηχεια που 8α μου τεριαζουν εχωντας λαβει σοωαρα υποψη μου τις αποψεις σας.Αν και κατι μου λεει πως τα Κlipsch ειναι αυτο που ψαχνω.....

Reaction score
0

Αν εχετε και αλλες αποψεις ή συμβουλες και εχετε την δια8εση σας παρακαλω γραψτε μου.Ειμαι καινουριος καιστο site και στον χωρο γι'αυτο καθε σας συμβουλη 8α μου ειναι πολυ χρησημη.......Θανασης Αραπογιαννης!!!

Reaction score
684

Αν πας για Klipsch δε κοιτας και αυτο?

http://cgi.ebay.de/KLIPSCH-HERESY-I...trkparms=65:12|66:2|39:1|72:1229|293:1|294:50

Αλλα ηχεια βιβλιοθηκης που εχω ακουσει και κανουν για heavy metal (δοκιμη με το Theli των Therion ) ειναι τα Hyperion 586 και τα Totem Rainmaker ( μεταχειρισμενα βγαινουν κοντα στα λεφτα σου)

Reaction score
0

Αυτα που μου πρωτηνες ειναι καλα και ευχαριστω ομως νομιζω πως χανουν λιγο σε επιδωσεις σε σχεση με τα RB-81 που θελω να παρω για τα λιπσψη που μου πρωτηνες λεω.Τα αλλα 2 μοντελα θα ατα ακουσω και θα δω πωσο μπορω να τα παρω καινουρια και 8α σου πω...ευχαριστω και παλι ομως.

Reaction score
0

Ισως κανω και λαθως ειμαι καινουριος και δεν πολυξερω γιαυτο σας ρωταω νομιζω πως ta rb-81 ειναι υπεραρκετα για την δουλεια και τον χωροπου τα θελω.

Reaction score
4

παντως τα Heresy ειναι πιο ακριβα και refined ηχεια απο τα rb-81, βεβαια αν θα τα βρεις στα λεφτα που δινεις δεν ξερω

εγω εχω ακουσει τα rf-82 που μ'αρεσαν αλλα ειχαν σχετικη ελλειψη στα μπασα, υποθετω τα μικρα 81 θα ειναι ακομα πιο 'ελαφρια' σ'αυτο τον τομεα... αν δε σε νοιαζει βεβαια τοτε μια χαρα ηχειο θα σου βγει. μ'αρεσε η αισθηση του live που εδινε ο ηχος των κλιπς.

Reaction score
0

Εχω το woofer τις Κλιπς οποτε το μπασο θα βγενει απο εκει και μονο.Αλλοστε δεν θελω το τρελο μπασο μονο το απαρετητο για να βγενει ομαλα και σε σωστη αναλογια ο ηχος καθε κομματιου.Εγω θελω να μαθω αν σαν ηχεια ειναι καλα και αξιζουν τα λεφτα τους τα RB-81.Παντως σε ευχαριστω.:105::105:

Reaction score
1.187

παντως τα Heresy ειναι πιο ακριβα και refined ηχεια απο τα rb-81, βεβαια αν θα τα βρεις στα λεφτα που δινεις δεν ξερω

εγω εχω ακουσει τα rf-82 που μ'αρεσαν αλλα ειχαν σχετικη ελλειψη στα μπασα, υποθετω τα μικρα 81 θα ειναι ακομα πιο 'ελαφρια' σ'αυτο τον τομεα... αν δε σε νοιαζει βεβαια τοτε μια χαρα ηχειο θα σου βγει. μ'αρεσε η αισθηση του live που εδινε ο ηχος των κλιπς.
Ελειψη μπάσου στα RF-82 ???
Πολύ "κουφό" μού φαίνεται αυτό!!! Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα...
Με τι ενισχυτή τα άκουσες;

Reaction score
70
Δίνω κάτι ηχεία audio physic spark 3 που είναι ότι πρέπει για τον χώρο σου και στα χρήματα που ζητάς.Δεν ξέρω αν ταιριάζουν βέβαια με τον ενισχυτή σου που δεν κατάλαβα τι ενισχυτής είναι...

Reaction score
4

@komhst

καποιον YBA πανακριβο, στο ηχοεκφραση

συγκριτικα ακουσα εκει και τα Soavo 1 (με τον ιδιο ενισχυτη) που τα παταγαν κατω τα Κλιπς σε ολα και στο μπασο ηταν πιο εμφανες (για την ακριβεια αυτο που θυμαμαι ηταν οτι τα Κλιπς ειχαν πιο ρηχο αλλα και πιο απλωμενο ηχο στα μπασα)

αλλα δεν ειπα οτι δεν ειχε καθολου μπασα ή οτι επαιζε ασχημα το ηχειο, μια χαρα ηταν και αν δεν ηταν τοσο μπαουλο ισως το επαιρνα κιολας, αφου ηταν αρκετα φθηνοτερο απο τα Σοαβο. Οπως εχει υποθει πολλες φορες τα Κλιπς εχουν το δικο τους ηχητικο χαρακτηρα οποτε ειναι θεμα γουστου.

Reaction score
1.187

@komhst

καποιον YBA πανακριβο, στο ηχοεκφραση

συγκριτικα ακουσα εκει και τα Soavo 1 (με τον ιδιο ενισχυτη) που τα παταγαν κατω τα Κλιπς σε ολα και στο μπασο ηταν πιο εμφανες (για την ακριβεια αυτο που θυμαμαι ηταν οτι τα Κλιπς ειχαν πιο ρηχο αλλα και πιο απλωμενο ηχο στα μπασα)

αλλα δεν ειπα οτι δεν ειχε καθολου μπασα ή οτι επαιζε ασχημα το ηχειο, μια χαρα ηταν και αν δεν ηταν τοσο μπαουλο ισως το επαιρνα κιολας, αφου ηταν αρκετα φθηνοτερο απο τα Σοαβο. Οπως εχει υποθει πολλες φορες τα Κλιπς εχουν το δικο τους ηχητικο χαρακτηρα οποτε ειναι θεμα γουστου.
Μάλιστα... Το Soavo δεν έχω καταφέρει να το ακούσω ακόμη, αν και θα ήθελα.... Το Klipsch RF-82 μού αρέσει πολύ, αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί όπως σού είπα δεν έχω ακούσει το Soavo.
Ωστόσο έχω διαβάσει τόσα πολλά για το Soavo και έχω δει πόσο προσεγμένη σχεδίαση έχει που είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να παίζει καλά... Οπότε μάλλον δίκιο πρέπει να έχεις.

G60

Reaction score
0

Οσο αναφορά το "ασθενές" χαμηλό των klipsch να σημει'ωσω κάτι που παρατήρησα στις αναλυτικές βαθμολογίες ηχείων του high tech,αν αυτό σημαίνει κάτι φυσικά και χωρίς να παίρνουμε τοις μετρητοίς τα ψυχρά νούμερα του ειδικού τύπου,θεωρώντας τα απλά ως ενδεικτικά.
Τα Dali είναι γνωστά (και το λέω μιας κι έχω πλον ένα ζευγάρι στην κατοχή μου) για το "ήρεμο" μπάσο τους τη στερεωφωνική εικόνα και τα διαφανή μεσουψηλά.
Ε στις αντίστοιχες βαθμολογίες του περιοδικού τα klipsch έχουν ποιό αδύνατο χαμηλό απ τα Dali.
Είναι δυνατόν?
Και το ρωτάω γιατί με τα βάση τις εμπειρίες των κατόχων μου έχει δημιουργηθεί η εικόνα ενός ηχείου που εκτός απ τα λαμπρά πρίμα λόγω κόρνας έχουν και τρομερό(για τα κυβικά τους πάντα) μπάσο.
Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στα δύο ηχεία με κύια προτίμηση το χαμηλό χωρίς να τα ακούσω θα επέλεγα τα klipsch.
Και λέω τώρα εγώ,να τα επιλέξει κάποιος και να διαπιστώσει πράγματι ότι υστερούνε σε χαμηλό σε σχέση με τα dali,μεγάλη πίκρα:139:
Πάντως με αυτή τη μέθοδο,του συνδιασμού δηλ της βαθμολογίας των περιοδικών και των χρηστών γενικότρα τα dali παίζουν ακριβώς όπως τα περιγράφουν κυρίως οι χρήστες τους.
Λέτε για τα klipsch να μην είναι έτσι?
Το έχω απορία πάντως...

Reaction score
1.187

Και το ρωτάω γιατί με τα βάση τις εμπειρίες των κατόχων μου έχει δημιουργηθεί η εικόνα ενός ηχείου που εκτός απ τα λαμπρά πρίμα λόγω κόρνας έχουν και τρομερό(για τα κυβικά τους πάντα) μπάσο.
Κι εγώ αυτή την γνώμη έχω αποκομίσει από τα RB-61 που πήρα στον ανηψιό μου. Τρομερό μπάσο για το μέγεθος του ηχείου!!!
Αντίθετα η κόρνα δεν μού φάνηκε λαμπρή. Δεν με ενόχλησε καθόλου! Μέχρι και γλυκιά θα την χαρακτήριζα...

G60

Reaction score
0

Κι εγώ αυτή την γνώμη έχω αποκομίσει από τα RB-61 που πήρα στον ανηψιό μου. Τρομερό μπάσο για το μέγεθος του ηχείου!!!
Αντίθετα η κόρνα δεν μού φάνηκε λαμπρή. Δεν με ενόχλησε καθόλου! Μέχρι και γλυκιά θα την χαρακτήριζα...
Aκριβώς,αυτό λέω κι εγώ με βάση τις δικές σας εμπειρίες(αφού δεν τα έχω ακούσει).
Το ερώτημά μου και προς τι το προγούμενο πόστ?
Απ την άλλη υπάρχουν ακροατές που ομιλούν για ασθενές χαμηλό.
Αμέσως από περιέργεια κοιτάω τις βαθμολογίες στο περιοδικό και λένε τα ίδια,ασθενές χαμηλό!!
Αρα εντελώς ψυχρά και τεχνοκρατικά οι δεύτεροι με βάση και τις βαθμολογίες του ειδικού τύπου έχουν δίκιο.
Είναι τελικά έτσι ή παίζει ρόλο και με τι ενισχυτές οδηγούνται?

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να αντικρούσω την εμπειρία σου ως προς τα klipsch κι ούτε αυτή είναι η πρόθεσή μου,απλά το θέτω ως απορία σε τρείς εντελώς διαφορετικές απόψεις,δύο αντίθετες των χρηστών και μια του ειδικού τύπου.

G60

Reaction score
0

Από τα αμερικάνικα ηχεία λατρεύω τον ήχο των JBL.
Είναι τα μοναδικά που θα αγόραζα με κόρνα.
Φίλος μου έχει τα klipsch δαπέδου (δε θυμάμαι ποιά ακριβώς),κάποια στιγμή κατά τον Σεπτέμβριο θα τον επισκεφτώ να τα ακούσω έτσι από περιέργεια,να με φύγει ο καημός.
Θα έχουμε και το πλεονέκτημα της άνετης ακρόασης με δικά μου cd και γιατί όχι με τον δικό μου ενισχυτή.
Θα σας πω εντυπώσεις,απλά λίγο υπομονή:107:

Reaction score
1.187

Εγω θελω να μαθω αν σαν ηχεια ειναι καλα και αξιζουν τα λεφτα τους τα RB-81.
Σίγουρα τα αξίζουν και με το παραπάνω μάλιστα.

Reaction score
0

Παιδια σιγουρα υπαρχουν καλυτερα σε μπασο ηχεια απο τα κλιπς και για ολα τα πραματα υπαρχει κατι που τα ξεπερνα.Εχωντας ακουσει και τα κλιπς και τα jbl θα μπορουσα να πω πως εχουν αριστη αποδωση και τα 2 χωρις να ειμαι ιδικος.Απλα εγω προτοιμο τα κλιπς ομως αν καποιος απο εσας που ειναι ιδικος μ πει πως "φιλε ειναι μαπα δεν προκοιτε να τα παρω" ρωταω εσας για να μαθω αν θα μεινω ευχαριστημενος αν τελικα τα αγορασω.Το μπασο τους νομιζ πως ειναι καλο για το μεγεθος του ηχειου και πιστευω πως ο ενισχητης που τα οδηγη λογο τις ευαισθησιας που εχουν τα κλιπς θα παιζι συμαντικο ρολο για την γενικοτερη αποδοση του ηχειου.Ολα οσα λεω δεν κσερω αν ειναι σωστα δεν ειμαι ιδικος.Σας ευχαριστω και παλι για τη συμετοχη σας στις ερωτησεις μου!!!

Reaction score
0

Παιδια αλλαξα κατευθυνση!!!Με 920 ευρω εχω βρει στην ηχοεκφραση τα Canton GLE-409 Και θελω να παρω τον Yamaha AX-397 για να τα οδηδησω.Τι γνωμη εχετε για τα ηχεια αυτα?Ειναι σωστη η οδηγηση με αυτον τον ενισχητη? βγαζει 60WATTSx2.

G60

Reaction score
0

Παιδια αλλαξα κατευθυνση!!!Με 920 ευρω εχω βρει στην ηχοεκφραση τα Canton GLE-409 Και θελω να παρω τον Yamaha AX-397 για να τα οδηδησω.Τι γνωμη εχετε για τα ηχεια αυτα?Ειναι σωστη η οδηγηση με αυτον τον ενισχητη? βγαζει 60WATTSx2.
Εισαι χαζός ρε?:614:
Πως κατάντησες έτσι απ τις ροκιές και τις αμερικανιές στα φλώρικα/
:136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.783
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo