Πάει η μπαταρία...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Αναγκαστικά πλέον ψάχνω μπαταρία κοντά στο κέντρο του Χαλανδρίου. Είμαι στη δουλειά και θα χρειαστώ το αυτοκίνητο το βράδυ. Μετά από τηλεφωνική έρευνα:
Από τη Seat: 60ρα, 140€ της Seat
Από Autoplus: 62ρα AC Delco 130€, 55ρα BOSCH 119€
Από Fit&Go: 60ρα VARTA 90€, αλλά δεν ξέρουν τι τύπο παίρνει το Leon, αν είναι "δεξιά" ή "αριστερή"
Optima δεν βρήκα, αλλά απ' ό,τι είδα είναι πολύ ακριβότερη. Ναι, μπορεί να είναι καλύτερη αλλά στηδική μου περίπτωση αμφιβάλλ αν το χρειάζομαι... :(
Στο λεον η μπαταρια ειναι στη δεξια μερια οπως κοιταμε την μηχανη και ο θετικος(+) πολος ειναι αριστερα προς την μηχανη και προς τα πισω αν δεν κανω λαθος.Παρε κατι σε boss αλλα το αμαξι νομιζω οτι εχει απο την μανα του 60αρα ετσι?Αν ναι μη βαλεις μικροτερη

Reaction score
164
Βρήκα και 60ρα BOSCH και VARTA με 90€. Ο συγκεκριμένος πρότεινε VARTA, αλλά η BOSCH μου γεμίζει πιο πολύ το μάτι.

Reaction score
264

Βρήκα και 60ρα BOSCH και VARTA με 90€. Ο συγκεκριμένος πρότεινε VARTA, αλλά η BOSCH μου γεμίζει πιο πολύ το μάτι.
Β O S SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS:126:

Reaction score
51

62ρα AC Delco 130€

Μπορείς να βάλεις και 70άρα Delco με ελάχιστη διαφορά στην τιμή.
Είναι πολύ καλές αλλά βιάσου!!
Οι μπαταρίες ακριβαίνουν μέρα με τη μέρα (μη σου πω και ώρα με την ώρα) αφού οι "φίλοι" μας οι Αμερικάνοι φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα ακόμα μονοπώλιο!!

Reaction score
51
Απάντηση: Πάει η μπαταρία...

Bosch ΜΗΝ πάρεις.....
Το θεωρώ κουτό να πληρώνω κινέζικο προϊόν της σειράς (και παρακάτω) σε τιμές Ευρώπης (και πάνω).........

Reaction score
164
Άργησεεεε σου λέω άργησεεεες....
Πήρα μια Bosch τελικά... Έχει και δύο χρόνια εγγύηση, αν τη βγάλει μέχρι τότε, καλά θα είμαστε...
Δυστυχώς έπρεπε να την αγοράσω σήμερα και από κατάστημα κοντά στη δουλειά μου...

Reaction score
164
Τελικά την τοποθέτησα πριν από λίγο. Όλα καλά. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!

Reaction score
26.178
δε σε προλαβα
αν σε προλαβαινα ομως
"παρε bosch silver , ΑΗ οχι -ρηπητ - ΟΧΙ περισσοτερα απο τη μαμα (θα την παρεις στο χερι σε μηνες)
επισης αυτο δεν ηταν το προβλημα σου.
εχει προβλημα στην φορτιση της μπαταριας για αυτο και εχεις και περιεργα φαινομενα στην λειτουργια
επιπλεον η μπαταρια δεν ψοφαει απο τη μια στιγμη στην αλλη παρα μονο αν εχει εκφορτιστει πληρως εστω και μια φορα
(εδω ερχεται ο ρεγκουνας με την οπτιμα που ειναι deep cycle και δε μασαει απο πληρεις εκφορτισεις - αλλα αμαγκαντ ρε λαμπρο δε χρειαζονται ολοι οπτιμα αμαγκαντ δις)

ρε συ δημητρογιαννε θα μας στειλεις για βρουβες ρε
και αμα ηταν φθηνοτερη η 100αρα θα την βαζαμε πανω? το δυναμο κοιταμε πρωτα και μετα διαλεγουμε μπαταρια ρεεεεε!! και να πει κανεις οτι δε στα χω πει και απο διπλα στα χω πει ναουμ...

Reaction score
164
60ρα ήταν και αυτή που είχε από την αρχή, 60ρα είχα βάλει, 60ρα ξαναέβαλα.
Τι τύπο ακριβώς, I will laugh you και δεν το θέλω.

Η πρώτη μπαταρία της μάνας του ψόφησε γιατί το είχα ακίνητο πολλές μέρες και εκφορτίστηκε πλήρως.

Η δεύτερη μπαταρία, που μπήκε άρον-άρον για να επιστρέψω Αθήνα (και φυσικά έμεινε τρία και μισό χρόνια) πρέπει να ήταν πιο κινέζα και από τον Μάο. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τα κακάρωνε ξαφνικά...
Τα προβλήματα στη λειτουργία τα έκανε μόνο χθες, αφού η μπαταρία παρέδωσε το πνεύμα.
Όπως και να' χει θα ακολουθήσω τη συμβουλή όλων σας και θα πάω αύριο(*) για έλεγχο του κυκλώματος φόρτισης.

(*) "Αύριο" στη δική μου γλώσσα σημαίνει σε καμία εβδομάδα στην καλύτερη. Βλέπε "αύριο θα πλύνω το αυτοκίνητο" εδώ και μήνες..:138:

Reaction score
13
Και εγώ όταν χρειάστηκε να αλλάξω την μαμά μπαταρία στο Toledo ύστερα από 7!!!! χρόνια επέλεξα Bosch και δεν το έχω μετανιώσει (απλά ήθελε πάλι ρυθμίσεις το ράδιοCD και τα ηλεκτρικά καθίσματα....). Απλά τώρα που λείπω Αφρική αυτή την 2ετία μένει κάποιες φορές για 2-4 βδομάδες (συνήθως ο αδελφός ή ο πατέρας μου το βάζει μπρος που και που) σε ακινησία και μία φορά πέρισι άδιασε αλλά ξαναήρθε στα λογικά της με την οδική βοήθεια και από τότε όλα ΟΚ. Και θυμάμαι ότι την είχα πάρει σε καλή τιμή πρίν 1,5 χρόνο περίπου κάπου 60 ευρώ σε ένα μαγαζί στην Γρ. Λαμπράκη (καθώς πας για Κερατσίνι)....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

Johnnyyyyyyyyyyy που εισαι συ ρε μαυρεεεεεεεεεεεε!!

Reaction score
5
Πάντως ένας καλός και σχετικά φθηνός φορτιστής (~100 ευρώ), μπορεί να κάνει θαύματα για τις μπαταρίες. Αν υπάρχει γκαράζ, και ξέρετε ότι το αυτοκίνητο θα μείνει καιρό ακίνητο, το βάζετε πάνω στο φορτιστή και το ξεχνάτε. Η μπαταρία θα είναι μια χαρά κι ας περάσει καιρός.

Reaction score
13
Άστα Νικόλα....έμπλεξα!!!! :107:
Αλλά τελειώνουν τα βάσανα σε λίγο :107:

Να συμπληρώσω σε αυτό που είπε ο Άκης ότι ο φορτιστής πρέπει να έχει και δυνατότητα συντήρησης διότι αλλιώς η μπαταρία θα κάνει συνεχείς κύκλους φόρτισης - εκφόρτισης.

Reaction score
51

ρε συ δημητρογιαννε θα μας στειλεις για βρουβες ρε
και αμα ηταν φθηνοτερη η 100αρα θα την βαζαμε πανω? το δυναμο κοιταμε πρωτα και μετα διαλεγουμε μπαταρια ρεεεεε!! και να πει κανεις οτι δε στα χω πει και απο διπλα στα χω πει ναουμ...

Ξεκόλλα Πάνο!!
Δεν είπα για 100άρα ή μπαταρία νταλίκας!!!
Είπα αντί για 60άρα να βάλει 70άρα.
Και βέβαια κοιτάμε το δυναμό πρώτα αλλά στα οικονομικά μοντέλα οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν εκπτώσεις παντού.
Τα δυναμό των αυτοκινήτων μας (ιδιαίτερα στα οικονομικά σχετικά μοντέλα, επαναλαμβάνω) σηκώνουν χαλαρά 15 με 20% μεγαλύτερη μπαταρία (σε Ah) από την "μαμά". Τσεκαρισμένο και δοκιμασμένο......
Χώρια που μια λίγο μεγαλύτερη μπαταρία έχει στις περισσότερες περιπτώσεις μεγαλύτερη ισχύ στην φάση εκκίνησης, πολύ σημαντικό από τη στιγμή που και περίεργες καιρικές συνθήκες έχουμε πλέον (μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας πχ) και πολλά ηλεκτρικά μοτεράκια & αισθητήρες που ενεργοποιούνται όταν γυρνάμε το κλειδί.

Άσε τις παπάτζες Πάνο.....:136:

Reaction score
51

Και εγώ όταν χρειάστηκε να αλλάξω την μαμά μπαταρία στο Toledo ύστερα από 7!!!! χρόνια επέλεξα Bosch και δεν το έχω μετανιώσει (απλά ήθελε πάλι ρυθμίσεις το ράδιοCD και τα ηλεκτρικά καθίσματα....). Απλά τώρα που λείπω Αφρική αυτή την 2ετία μένει κάποιες φορές για 2-4 βδομάδες (συνήθως ο αδελφός ή ο πατέρας μου το βάζει μπρος που και που) σε ακινησία και μία φορά πέρισι άδιασε αλλά ξαναήρθε στα λογικά της με την οδική βοήθεια και από τότε όλα ΟΚ. Και θυμάμαι ότι την είχα πάρει σε καλή τιμή πρίν 1,5 χρόνο περίπου κάπου 60 ευρώ σε ένα μαγαζί στην Γρ. Λαμπράκη (καθώς πας για Κερατσίνι)....

Γεια σου βρε Johnnαρε!!!!!!!! :107:
Σε χάσαμε βρε παλικάρι!!!!
Να δω πότε θα τα πούμε από κοντά βρε φίλε!

Άσχετο....V6 είναι το Toledo σου (λόγω ηλεκτρικών καθισμάτων το σκέφτηκα)?

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Γεια σου βρε Johnnαρε!!!!!!!! :107:
Σε χάσαμε βρε παλικάρι!!!!
Να δω πότε θα τα πούμε από κοντά βρε φίλε!

Άσχετο....V6 είναι το Toledo σου (λόγω ηλεκτρικών καθισμάτων το σκέφτηκα)?
Μπορεί να το σκέφτηκες σωστά, μπορεί και λάθος.
Και εμένα έχει ηλεκτρικά καθίσματα, αλλά από V6, τίποτα!
Όσο αφορά το Leon, τα δερμάτινα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες, οι καθρέφτες με μνήμες, οι σκληρότερες αναρτήσεις και το TCS ήταν το πακέτο εξοπλισμού "Sport Plus"

Reaction score
51

Νομίζω το Toledo δεν έβγαινε σε πακέτο Sport+
Αν και δεν είμαι αντιπρόσωπος SEAT για να είμαι 100% σίγουρος :138:
"Μα δεν έχουμε Ibiza" :142:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Πάει η μπαταρία...

Δεν είναι λίγο περίεργο το ότι ενώ δούλευε κανονικά, απότομα χάλασε;
Αυτό οι ηλεκτρολόγοι το λένε ''Ξαφνικό θάνατ''

Συμβαίνει.

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Μπορεί να το σκέφτηκες σωστά, μπορεί και λάθος.
Και εμένα έχει ηλεκτρικά καθίσματα, αλλά από V6, τίποτα!
Όσο αφορά το Leon, τα δερμάτινα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες, οι καθρέφτες με μνήμες, οι σκληρότερες αναρτήσεις και το TCS ήταν το πακέτο εξοπλισμού "Sport Plus"
Αφου εισαι sport plus θα πρεπει να μπαινεις και τρενο στις στροφες ετσι?Τα leon αν τα κατσεις σε καλη αναρτηση ειναι τρελα στα ταξιδακια,αν και εγω θα πρωτιμουσα το toledo που εχει και μεγαλη ''κολαρα''.Βαζεις καργα τσιμπραγκαλα μεσα και βουρ στην εθνικη:137:

Reaction score
13
Γιάνναρε φίλε μου θα γίνει και αυτό σύντομα αρκεί ο Ανδρέας να κανονίσει τίποτα "καυτο" :111:

Οχι το Toledo μου είναι ατο απλό 1.6 8V αλλά με τον full εξοπλισμό που είχε τότε το φθινόπορο του 99 που το αγόρασα :117: (από τα λίγα που κυκλοφορούσαν τότε....)
Γιάννη μακάρι να ήταν το V6!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962