- Reaction score
- 659
κι εγω starlet εχω..
στα 4 χρονια την αλλαξα..
ανοιχτου τυπου..
μαρκα αγνωστη..
στα 4 χρονια την αλλαξα..
ανοιχτου τυπου..
μαρκα αγνωστη..
Και πολύ καλά να πάθω, με τις βλακείες που κάνω...Όπως και να' χει θα ακολουθήσω τη συμβουλή όλων σας και θα πάω αύριο(*) για έλεγχο του κυκλώματος φόρτισης.
(*) "Αύριο" στη δική μου γλώσσα σημαίνει σε καμία εβδομάδα στην καλύτερη. Βλέπε "αύριο θα πλύνω το αυτοκίνητο" εδώ και μήνες..
Μαλον το δυναμο σου θελει επισκευη,αλιως κανε ελεγχο στη γειωση αυτουΚαι πολύ καλά να πάθω, με τις βλακείες που κάνω...
Μια εβδομάδα, όλο ανέβαλα τον έλεγχο...
Ξεκινάω σήμερα να πάω σε κάτι συγγενείς στο Καλαμάκι, και στο ύψος του Χίλτον τσακ! Ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας.
Επιστροφή άρον-άρον με τα φώτα ίσα-ίσα να ανάβουν, το παρκάρω στο συνεργείο, το σβήνω, πάω να το ξαναβάλω μπροστά... τίποτα! Μισή μιζιά και τέλος! Ταξάκι και σπίτι.
Καλά να πάθω!
Αφού μείναμε μέσα, λέμε να δούμε καμία ταινία τουλάχιστον. (η συνέχεια στους προβολείς... )
Δηλαδή;και περιττο να σου πω οτι η μπαταρια σου εχασε ηδη τη μισα της χαρακτηριστικα...
Επισκευαζετε.Συνηθος.Υπολογιζε αν ειναι μια τυπικη επισκευη καρβουνακια-ρουλεμαν κανενα 70αρι γιουργια.Αν εχει παει παραπερα η ζυμια, μην καθεσε να κανεις περιελιξη παρα παρε καινουργιο.Θα σου τα πει ο ηλεκτρολογος μολις τον λυσει και το δειΔηλαδή;
Τι σημαίνει πρακτικά μια βλάβη στο δυναμό; Επισκευάζεται; Πάμε για άλλο; Και πόσο πάει περίπου το μαλλί;:133:
Επιμένεις σε κάτι χωρίς λόγο.γιαννη μου το μαντηλι σου
δεν βαζουμε μεγαλυτερη μπαταρια γιατι
στον ιδιο τυπο μπαταριας η μικροτερη φορτιζει πιο ευκολα
ειναι πιο συχνα γεματη και σε μεγαλυτερο ποσοστο
μενει λιγοτερες φορες ημιφορτισμενη
αυτο σημαινει οτι
εχεις παντα περισσοτερα αμπερια διαθεσιμα για την εκκινηση
η μπαταρια κραταει περισσοτερο
επιπλεον
ανιτ να τα δωσεις σε περισσοτερα αμπερωρια
τα χωνεις σε καλυτερη μπαταρια
κοινως
μια καλη 60αρα εχει 540Α ρευμα εκκινησης
αυτο ειναι υπερ αρκετο για οποιοδηποτε οχημα να εκκινησει και συνηθως ειναι ηδη 20-30% περισσοτερο απο αυτο που ειχε η μαμα μπαταρια (που κατα τα αλλα εκκινουσε το αυτοκινητο κανονικα και με το νομο)
η λογικη του βαζω μεγαλυτερη μπαταρια (εστω και λιγο) για καλυτερα εινια πλεον ξεπερασμενη και συνηθως οι λιγο μεγαλυτερες μπαταριες βγαζουν με το ζορι 3ετια (ενω το λογικο ειναι να βγαλουν ανετα 4ετια+ )
ολα αυτα βεβαια δεν ισχυουν απο τη στιγμη που εστω και μια φορα η μπαταρια που εχει υγρο ηλεκτρολυτη θα αδειασει τελειως. τοτε εχει χασει τη μιση ζωη της αλλα και σχεδον τα μισα χαρακτηριστικα της.
επιπλεον
καμια αξια δεν εχει η μεγαλυτερη μπαταρια οταν εχεις ηχοσυστημα. ακομα και για 50-80 Α παραπανω σε ρευμα εκκινησης ειναι πολυ μικρο το κερδος γιατι αυτες οι μπαταριες ειναι "αργες" στο να δωσουν τα ρευματα που ζηταει ο ενισχυτης.
αν βεβαια μιλαμε για gel εκει ειναι αλλος κοσμος.
Ωραία...
Το δυναμό είχε πρόβλημα στην περιέλιξη και ήθελε αλλαγή. Πάει και η μπαταρία η καινούρια, μας άφησε χρόνους...
Μπουγιουρντί: 475€
Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι η εβδομάδα κατά τα άλλα ήταν τόσο θετική που όσα μηδενικά και να έχουν οι βλάβες που κατά συρροή παθαίνω, το ισοζύγιο θα είναι πάντα θετικό. Και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα το οποίο χαλάει και μετά το πληρώνουμε και φτιάχνεται.
Το ήξερα ότι κάποια στιγμή θα το παραδεχόσουν μόνος σου! :142:Ονομάζομαι βλάβη.
Το ήξερα ότι κάποια στιγμή θα το παραδεχόσουν μόνος σου! :142:
τωρα τι μπαταρια εβαλες?Πες σε παρακαλω BOSCH μπας και του την σπασουμε λιγο του Δημητροπουλου και γελασουμε λιγουλακι.Θα αρχισει παλι την θεωρια περι κινας κ.α τετοια .Πλακα θα εχουμε ετσι?Ωραία...
Το δυναμό είχε πρόβλημα στην περιέλιξη και ήθελε αλλαγή. Πάει και η μπαταρία η καινούρια, μας άφησε χρόνους...
Μπουγιουρντί: 475€
Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι η εβδομάδα κατά τα άλλα ήταν τόσο θετική που όσα μηδενικά και να έχουν οι βλάβες που κατά συρροή παθαίνω, το ισοζύγιο θα είναι πάντα θετικό. Και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα το οποίο χαλάει και μετά το πληρώνουμε και φτιάχνεται.
Jo, εσύ μου το είπες, αλλά το αυτοκίνητο ήταν στο parking μου και βιαζόμουν... Και μετά το αμέλησα...Αφού βρε χαμένε στο είχα πει από την αρχή: δες το κύκλωμα φόρτισης.
Κάθεσαι και ακούς όλους αυτούς του βαρεμένους χαϊεντάδες τους caraudiους να λένε για χαϊέντ μπαταρίες.:137: