Πέμπτη Βράδυ Στου Χρήστου Σκαλούμπακα...

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Δημητρη Π.
Τι ειναι αυτα που διαβαζω;
Μολις μπηκα στο φορουμ μας και εκπλησσομαι με αυτα που γραφεις(η οχι και πολυ για να ειμαι ειλικρινης!)
Στο ACA ακομα δεν εχω μπει, επειδη εχω σαν ρουτινα να διαβαζω με μια ορισμενη σειρα καθε φορα που μπαινω μεσα στο ιντερνετ!Αλλα απο οτι καταλαβα δεν χανω και πολλα αν δεν μπω εκει!
Φυσικα, ηθελα πολυ και εγω να μπω σε μια τετοια λεσχη, ανεκαθεν ημουν περιεργος για καινουργιες ιδεες, καινουργιες εμπειριες, καινουργια ακουσματα, καινουργιες φιλιες, εστω και ιντερακτιβ, σε ολο τον κοσμο!Βεβαια ειναι η αποσταση που μας χωριζει, αλλα 2 φορες τον χρονο ειμαι στην Αθηνα.........!
Καταλαβαινω ομως και σεβομαι την θεση των ιδρυτων αυτης της λεσχης!
Απο την αλλη ομως, νομιζω προσωπικα, οτι τα μηχανηματα μου, οι γνωσεις μου γυρω απο την μουσικη και η κοινωνικη μου αγωγη μου επιτρεπει να μπω σε μια τετοια λεσχη!
Δεν πειραζει ομως, δεν το παιρνω κατακαρδα, ειναι η Βασιλικη Εθνικη Συμφωνικη Ορχηστρα της Σκωτιας σημερα στο χωριο μου με τον Αλεξανδρο Λαζαρεβ και νομιζω οτι μπορουν να με κανουν να ξεχασω λιγο.........www.mso.se
Αληθεια, υπαρχει κανενα μηχανημα, οσο ακριβο και χαιτεκ να ειναι που να μπορει να μεταφερει την λαιβ ατμοσφαιρα στους ακροατες τους;Ισως τωρα με καταλαβαινετε που δεν εχω δισκους!
Σπυρος
 


Μηνύματα
10
Reaction score
0
...η σοβαρότης...

Εμ , έτσι είναι , άμα υπάρχει σοβαρή συζήτηση , να μεταφερθεί στο ACA !

Κύριοι , τώρα ,λέω μήπως δέν έχετε καταλάβει κάτι ;

Spiros from Sweden , εσύ δέν μπορείς να είσαι μέλος σε αυτή τή λέσχη ...δέν μπορείς βρε παιδί μου , πώς να το κάνουμε...
Το πιο καλό απο ολα είναι οτι μιά τέτοια λέσχη (λέει) πρέπει να προσπαθεί να αυξάνει τα μέλη της (λέει) και να εκπαιδεύει νέα μέλη (λέει) στο παιχνίδι του Hi End

Kαι οι υπόλοιποι μή ξεχνιέστε , άμα είναι κάτι "σοβαρό" , μήν τολμήσετε και το γράψετε εδώ ...
Μόνο στο ACA :idea:

Δηλαδή οσοι γράφουν έγραφαν και θα γράφουν εδώ (στα σοβαρά), γιατί το έκαναν:
Δέν πρέπει μάλλον να είναι σοβαροί...

Σκέψου δηλαδή αυτοί εκειπέρα στο κλάμπ , λέσχη , οτι στήν ευχή είναι, να ήξεραν και απο Ακουστική και Ηλεκτρονικά ...τότε να έβλεπες ...

Ζητώ συγγνώμη , αλλά η στάση αυτή είναι τουλάχιστον αξιολύπητη :oops:

Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε :oops:

Να ποιο είναι το Ηι Εnd (στύλ) , το καταλάβατε τώρα; :oops:

Με 20 χιλιάρικα είσαι γνήσιος ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα , αρκεί να έχεις να πάρεις 20 χιλιάρικα μηχανήματα

Αλλα αυτό είναι το Hi End ...φάς δέν φάς θα πληρώσεις , ή μ΄άλλα λόγια , έχεις δέν έχεις "ήχο" θα πληρώσεις...

...Pathetic... :(
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Αγαπητέ Μανώλη ή Δημήτρη ή Γιώργο ή όπως αλλιώς σε λένε, καλό θα είναι να στρέψεις την σφεντόνα σου σε ανθρώπους που γνωρίζεις.

Για να σε διευκολύνω, θα σου πω κάτι πολύ απλό. Ο αγαπητός φίλος Σπύρος ΔΕΝ απερρίφθη επειδή δεν έκανε σαν "άτομο" ή χαρακτήρας ή προσωπικότητα ή τέτοια πράγματα που εσύ με τον Δημήτρη Παναγιωτίδη προσπαθείτε να "περάσετε" ως αιτία μη αποδοχής.

Ο Χρήστος ο Σκαλούμπακας διευκρίνισε πολύ ξεκάθαρα ότι η ιστορική του αναδρομή στο Hi End (που δυστυχώς για εσένα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει Hi End, όπως υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει D.I.Y.) είναι λιγοστή για να υπάρξει λόγος εγγραφής σε μια λέσχη από ανθρώπους που έχουν τεράστια εμπειρία από μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου.

Κατά την γνώμη μου, ο Σπύρος αν όντως επισκέπτεται τόσο συχνά live events, τότε έχει τεράστια εμπειρία και καλλιέργεια που αν ποτέ πάρει την απόφαση να ψαχτεί με μηχανές αναπαραγωγής, θα πετύχει πολύ πιο εύκολα και με πολύ λίγο κόστος το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εγώ προσωπικά, σέβομαι απόλυτα τους όρους και τις προϋποθέσεις εγγραφής στο A.C.A. και πιστεύω ότι είναι το ίδιο ξεκάθαροι με τους όρους και τις προϋποθέσεις εγγραφής σε μια λέσχη φίλων του θεάτρου, ή των Ferrari, ή των Porsche κλπ. κλπ.
Αν δεν έχεις Porsche ρε Σταύρο, ρε Γιώργο, ρε Αντώνη, και ρε Δημήτρη Παναγιωτίδη, πως θα γίνεις μέλος στο Porsche Club;;;

Ο Χρήστος ο Σκαλούμπακας, αυτό προσπάθησε να εξηγήσει και εσείς αντί να το σεβαστείτε, ξεκινήσατε πάλι τα ίδια που κάνετε τόσο καιρό στο AV Forum, δηλαδή να μηδενίζετε τους πάντες και τα πάντα, με εκφράσεις του στυλ "αυτό είναι το Hi End" κλπ. κλπ.

Δεν είστε εσείς κύριοι που θα μας πείτε τι είναι το Hi End. Εν αντιθέσει, ο Σπύρος θα μπορούσε σίγουρα να μας πει ποιο σύστημα είναι Hi End, καθώς το παιδί έχει (σύμφωνα με αυτά που δηλώνει) τεράστια εμπειρία σε live ακούσματα. Το γεγονός όμως ότι δεν έχει σύστημα που να είναι Hi End (σύμφωνα με τα λεγόμενα του) θέτει έναν περιοριστικό παράγοντα για την εγγραφή του στο A.C.A.

Αγαπητέ φίλε Σπύρο, πριν γνωρίσεις τον κύριο Σκαλούμπακα από κοντά ή εμένα ή όποιον άλλο συνομιλητή, μην βιαστείς να μπεις και εσύ στον κυκεώνα λασπολογίας που έχουν ξεκινήσει οι δύο αυτοί κύριοι. Σήμερα είναι μαζί σου γιατί εξυπηρετείς τις απόψεις τους και την βασική τους επιδίωξη, που δεν είναι άλλη από το να σπιλώσουν το hi end. Αν αύριο αποκτήσεις κανένα σοβαρό μηχανάκι που να σου θυμίζει λίγο περισσότερο αυτά που έχεις ακούσει στις live performances που έχεις παρευρεθεί, τότε αυτοί οι κύριοι θα γίνουν εχθροί σου.

Φίλε Σπύρο, αν ποτέ κατέβεις Αθήνα, οπωσδήποτε θα πρέπει να συναντηθούμε. Θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις με ποιους μιλάς.

Τέλος, να θυμίσω στους κυρίους που προσπαθούν να σπιλώσουν το Hi End ότι ακόμα τους περιμένω να κάνουμε αυτή τη κοντρούλα που έχουμε πολλάκις οργανώσει αλλά που ποτέ δεν γίνεται. Κύριοι, εσείς που πιστεύετε ότι οι συσκευές που έχετε κατασκευάσει είναι καλύτερες από ότι κινείται πάνω από τα 1500 ευρώ, γιατί δεν έρχεστε επιτέλους να μου το αποδείξετε και στην πράξη;;; Μόνο στα λόγια θα μένουμε;;; Που είναι η σιγουριά σας για το τελικό αποτέλεσμα που θα παίξουν οι μηχανές σας;;;

Επειδή λοιπόν, θέλω κάποια στιγμή να τελειώσει η ιστορία αυτή και να πάει ο καθένας στην κατηγορία του, θα σας ξαναπροσκαλέσω να μου/μας αποδείξετε του λόγου σας το αληθές.
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Αγαπητοι μου
Αυτη η συζητηση μπορει να βαλει σε σκεψεις και ισως σε διαξιφισμους, μεταξυ διαφορων ομαδων που πιστευουν διαφορετικα!
Δεν θελω να ειμαι αναμεσα σε αυτες τις ομαδες!Βασικα δεν ανηκω ουτε στην μια ουτε στην αλλη, επειδη δεν ειμαι κλασσικος μηχανακιας!
Θετω σαν πρωτο και βασικο παραγοντα στο ακουσμα της μουσικης την απευθειαν επικοινωνια με τον τους καλλιτεχνες και αυτο μου εχει χαρισει απιθανες στιγμες και μαλιστα ειχα και την ευτυχια να ανταλαξω και δυο λογια με μεγαλους καλλιτεχνες στις λιγες στιγμες που μου αφιερωσαν για να υπογραψουν τους δισκους τους!(Ναι, παρολα αυτα εχω λιγους δισκους, αλλα οπως ειπαμε η κυρια πηγη μου ειναι το ραδιο)!
Θα ηθελα να αναφερω τις δικες μου αποψεις για το τι ειναι χαιεντ και λοουεντ!Και αυτο επειδη χαρακτηρισα τα μηχανηματα μου σαν λοουεντ!Απο οτι καταλαβα απο τις συζητησεις, η μαλωματα εδω μεσα(!), χαιεντ ειναι ενα μηχανημα που κανει πολλα λεφτα να αγοραστει και παιζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο ενα μηχανημα που δεν ειναι και τοσο ακριβο!Αυτο ειναι αξιωματικο και ιερο για τους πρεσβευτες της λεσχης!Εδω περιμενω απαντησεις και σκεψεις, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΜΟΝΟ απο αυτους που εχουν εμπειρια και μπορουν να απαντησουν σε αυτην την ερωτηση!!Το σεβομαι, οπως και αλλοι σεβονται τις αποψεις μου!Αυτο ομως, για μενα, δεν ειναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ!Οπως, για να παμε στις Φερραρι εδω, δεν ειναι απολυτο οτι μια συγκεκριμενη Φερραρι μπορει να σου προσφερει περισσοτερο αισθημα απο μια συγκεκριμενη ........ Αλφασουντ!Ναι σωστα διαβασατε!Απο μια Αλφασουντ!!
Και μια και μιλαμε για λεσχες αυτοκινητων, το Ferraristi Svezia παιρνει και αρωγα μελη που δεν εχουν Φερραρι ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΛΕΓΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΓΙΑ ΦΕΡΡΑΡΙ- ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΡΑΡΙΣΤΙ!!!!(καταλαβατε το τελευταιο; εισαι Φερραριστι, χωρις να εχεις Φερραρι!)http://www.ferraristisvezia.com/home/indexmenu.htm
Το οτι απορριφθηκα με παραξενεψε λιγο παρολα αυτα, γιατι τα μηχανηματα μου επιλεχτηκαν ΜΕΤΑ απο ΠΟΛΥ μεγαλο ψαξιμο!Εχω ακουσει πολλα μα παρα πολλα μηχανηματα αυθεντικα χαιεντ, αν και οι ακροασεις αυτες γινοντουσαν σε χωρους, καλοστειμενους ως επι το πλειστον, ακριβως για να βγαλουν στην επιφανεια ολα τα καλα στοιχεια των μηχανηματων!Ειχα και την ευκαιρια να δανησθω σπιτι μου μηχανηματα!Το κυριο χαρακτηριστικο αυτης της κατηγοριας των μηχανηματων ειναι οτι παιζουν φανταστικα καλα, τοσο καλα και καθαρα που απλα διερωτασαι, αν αυτα τα θαυματουργα μηχανηματα ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο την πραγματικοτητα!!Στα χρυσα αυτια μου(sic) που εχουν εκπαιδευτει απο την λαιβ ατμοσφαιρα, αυτο ακουγεται ψευτικο!Αυτο, επεναλαμβανω αλλη μια φορα, ειναι η προσωπικη μου γνωμη!Εχω την περιεργεια να ακουσω και τα δικα σας μηχανηματα και φυσικα ειμαι ανοιχτος και καλοπροαιρετος και χωρις παρωπιδες, απλα παντα με τα αυτια μου και τις αισθησεις μου τεντωμενες προς τον χωρο που ακουγεται μουσικη!
Αυτος ειναι και ο λογος που κατεληξα στα μηχανηματα που εχω σημερα!Ο γνωμονας μου και οι απαιτησεις μου για μια οσο αξιοπιστη αναπαραγωγη γινεται με τεχνικα μεσα ειναι ακριβως αυτα τα μηχανημα που εχω!Τα οποια φυσικα ΔΕΝ ειναι τελεια οπως δεν ειναι τελεια και τα οποιαδηποτε χαιεντ!
Μην ξεχνατε οτι αυτα τα μηχανηματα που εχω, ηταν τα χαιεντ εκεινης της χρυσης εποχης και ηταν τοσο ακριβα που απλα δεν μπορουσαν να αγοραστουν απο πολλους ιδιωτες!Γιαυτο υπηρχαν ως επι το πλειστον σε στουντιο και ραδιοσταθμους!
Στην επομενη συναντηση σας ισως ακουσετε ενα καταπληκτικο LP απο εκεινη την εποχη!Ο ηχος του εχει παιρασει απο μηχανηματα αυτης της τεχνολογιας που εχω σπιτι μου!
Ναι, με τον Χρηστο ηρθαμε σε επαφη δια μεσου εμαιλ πριν πολλα χρονια και μαλιστα υπαρχει το τηλεφωνο του ακομα μεσα στην μνημη του GSM μου!
Την επομενη φορα που ειναι να καταιβω Αθηνα θα τον ενημερωσω ποιο μπροστα για να συμπιψη η επσκεψη μου με μια απο τις ακροασεις σας!Ελπιζω οτι θα εχουμε ενα αξεχαστο απογευμα!Μπορω να σας μυησω, δια μεσου CD δισκους(!) σε μερικους αξιολογους Σκανδιναυους, ισως αγνωστους για εσας, Νεολκασσικους!
Σπυρος
ΥΓ:Συμφωνα με το τελευταιο που παρουσιασε ο Χρηστος στο aca, δηλαδη την αιτηση για την εγγραφη νεων μελων και την προτροπη του να συμπληρωθει απο οποιον ενδιαφερομενο, καθησα και συμπληρωσα χοντρικα μερικα στοιχεια!
Αληθεια, που γραφεις μεσα στην αιτηση τι tuner εχεις, που γραφεις τα κασσετοφωνα, εχω Nakamichi 1000 & 700, που γραφεις τα reel-reel, εχω μερικα Studer & Telefunken studio grade, ????????????????????????????????????????????
Εδω βλεπετε τι εγραψα εχτες:
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Re: Πέμπτη Βράδυ &amp

******************** AUDIOPHILE CLUB OF ATHENS ********************

PRINT THIS FORM AND READ IT IN YOUR FREE TIME
*********************************************

DO YOU WANT TO BE A MEMBER OF THE AUDIOPHILE CLUB OF ATHENS
& HAVE YOUR HIGH-END PROFILE INCLUDED IN THIS WEB-SITE?
___________________________________________________________

then ...
**************************************
INFORMATION REQUIRED FOR CLUB ENTRANCE
**************************************

Please follow sections A - D step by step
CLUB ENTRANCE 50 Euro, ANNUAL FEES 50 Euro.

*******************************************************************
A. SAVE THIS FILE AS A TXT DOCUMENT IN YOUR HARD DISK
B. REPLACE DOTS WITH YOUR INFO (Leave dots only if N/A)
C. E-MAIL to [email protected] WITH THIS FILE ATTACHED
D. SEND SOME DIGITAL PHOTOGRAPHS ACCORDING TO GUIDELINES ON BOTTOM
*******************************************************************

-----------
SECTION A-B
-----------
APPLICATION FORM
******************
To: AUDIOPHILE CLUB OF ATHENS
7 Haras str., Kifissia, Athens 14564 Greece
tel/fax: +30 210 8767873 / 9325389, e-mail: [email protected]

Date of application: ..-.......-....
Date of approval: ..-.......-.... Ser. No.: ...
(completed by A.C.A. & signed by the President)
1. C o n t a c t
****************
Full name: Spiros Agathagelidis
Occupation: service technician
Address: Grevegatan 109, 216 22, Limhamn/Sweden
Tel., fax: 00464(0)153665
E-mail: [email protected]

2. I n t r o d u c t o r y
**************************
(your name) Spiros is 50 years old and living in Sweden
He is (married or not, kids etc), married and has 2 kids

(please write a few words about business, family status, WAF etc.)
Working as PBX service technician
Waf is almost 0

3. S y s t e m's d e s c r i p t i o n retail (Euro)
****************************************
ANALOGUE END ( )*
Cartridge: ................................. (.......)
Arm: ................................. (.......)
Pick up: ................................. (.......)
phono cable: ................................. (.......)
Phono stage: ................................. (.......)
interconnect: ................................. (.......)

DIGITAL END ( )*
Transport: Rotel (.......)
interconn.(digital):home made with low loss antenn kable (30cm long) and ordinary RCA contakts (.......)
D/A converter: Mission dac5 (.......)
SACD Player: ................................. (.......)
interconnect 1: ................................. (.......)
interconnect 2: ................................. (.......)
(*) analogue or digital?. Put (X) on desirable source
ELECTRONICS
Preamplifier: Sowter volume transformers type 9335 Elma Audio grade switch (450)
interconnect 1: Television antenn cable 7 meters long for the satellite΄s (.......)
interconnect 2: low loss antenn cable UHF applications 50 Ohm 7 meters long for the subwoofers (.......)
Amplifier 1: Leak TL12.1 (600)
Amplifier 2: Home made cirklotron topology amplifier, for the subwoofers (100) alternative The Fisher SA1000


SPEAKER SYSTEM
Speakers: Altec lansing 816 with 515A woofers, 311/90 horn with 299/16G drivers, Electrovoice T35 tweeters,
Electrovoice EV30W speakers, 2 pcs, for the low-end departement in 19 cubic meters volume(2000)
speaker cable 1: Dubble pairs twested telephone cables 4*0,6mm , 2 meters long for the satellites (.......)
speaker cable 2: Dubble pairs twested telephone cables 4*0,6mm 3,5 meters long for the sub woofers
(for all signal cables, please write length and connector)

4. L i s t e n i n g E n v i r o n m e n t
********************************************
Surface (in sq. m.): 5,5-2,8-2,10
L x W x H (in m.): ... x ... x ...
Floor/Furniture: ......... / .........
------------------------------
Speakers placement:
speakers apart: ---m.
f/back wall: ---m.
f/side wall: ---m.
f/sweet spot: ---m.
sweet spot to back wall: ---m.
------------------------------
Amplifiers on: only under listening time
Electronics on: always, exept the tubed tuner
Speakers on: no
Electr. install.: ordinary
Power cables: ordinary
Accessories: no
List. room details: with alot of faults specially around the low-end

5. G e n e r a l r e m a r k s
********************************
I. [ Please write here your personal High-End story including:
Starting point, old equipment, views on: Hi-end situation, music
source preferred, amplification method preferred (valve, SS),
speaker design preferred (panel, horn, dynamic ...) etc. ]
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................

II. [ Please answer to the following questions: ]
Q.: How would you describe your system's sound?
A.: aggresive, dynamic, some coloured sound around the middle field
Q.: Do you think there is room for improvement?
A.: yes
Q.: Have you got plans for upgrading?
A.: replace soon the 311/90 horns with tractrix custom made for this system
6. R e c o r d s
**************** Average quality of records 90 (in %, top=100)
Jazz LP/cd/SACD's: ....../33/.......
Classical LP/cd/SACD's: ....../90/.......
Other LP/cd/SACD's: ....../75/.......
Total: ....../......./.......
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Για κουλάρετε λίγο βρε παιδιά...

1ον:
Αγαπητέ Νίκο Σφεντόνα, μην είσαι τόσο παρεξηγιάρης βρε συ... :wink:
Η προτροπή του Χρήστου Σκαλούμπακα για μεταφορά του θέματος εκεί όπου έχει και βάση, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και δεν σου κρύβω ότι την έκανε λίγο πριν την κάνω εγώ, προφανώς όμως οι λόγοι δεν είναι αυτοί που αναφέρεις. Το θέμα που συ λες ότι είναι τόσο σοβαρό, πίστεψέ με δεν είναι τόσο x-files και ο προβληματισμός των φίλων - μελών δεν πρόσέβαλε κανέναν εδώ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΠΩ ότι τα μέλη του aca είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το forum, όπως και τα μέλη του συλόγου απόρων κορασίδων. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και να ξέρεις ότι κανείς εδώ δεν βλέπει το θέμα ανταγωνιστικά. Αυτό που ενδιαφέρει είναι όλοι οι φίλοι από όπου κι αν προέρχονται να μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους. Τώρα αν είναι μέλη του aca ή μέλη της ένωσης απόστρατων της χωροφυλακής έχει σημασία? (για να είμαι ακριβής ξέρω κανα 2 που είναι τρελοί hi endάδες). Να σημειώσω φυσικά ότι δεν ξέρω κανένα μέλος της εν λόγω λέσχης που να μην έχει αρκετή εμπειρία ε?...
Από εκεί και έπειτα δεν είναι παράλογο να μην συμφωνούμε σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με hi end, αναλογικά-ψηφιακά, φθηνά-ακριβά, επώνυμα και ανώνυμα κ.ο.κ. Εδώ είμαστε για να συζητήσουμε το πράγμα και όλες οι ιδέες - απόψεις πρέπει να ακουστούν.

2ον:
Ο Σπύρος λέει "Δεν θελω να ειμαι αναμεσα σε αυτες τις ομαδες! Βασικα δεν ανηκω ουτε στην μια ουτε στην αλλη, επειδη δεν ειμαι κλασσικος μηχανακιας"
Σπύρο μου πόσο χαίρομαι...! κι εγώ μαζί σου είμαι. Το τι πιστεύει ο κόσμος στη λέσχη μπορεί να είναι άλλο καπέλο αλλά αυτό ενδιαφέρει τη λέσχη. Τουλάχιστον εδώ μέσα δεν έθεσε ποτέ κανένας τέτοια αξιώματα. Εγώ ποτέ δεν "συνέλαβα" (με την καλή έννοια) τον Χρήστο ή τον Νίκο ή άλλα μέλη του aca να λένε τέτοια πράγματα εδώ (εννοώ με αυτόν τον τρόπο). Και είμαι σίγουρος ότι αν το κάνουν θα εξηγήσουν πολύ καλά την άποψή τους προς όφελος μιας καλής συζήτησης. Η δική μου διαπίστωση και νομίζω των υπολοίπων αναγνωστών είναι ότι οι εν λόγω φίλοι είναι πολύ - μα πολύ συζητήσιμοι. Το τι κάνουν όμως στη λέσχη δεν είναι θέμα του παρόντος ούτε και του μέλλοντος βεβαίως - βεβαίως, διότι πολύ απλά έχουν κάθε δικαίωμα να θέσουν όρους, να μην θέσουν όρους, να σηκώσουν τοίχους ή το αντίθετο και όποιος θέλει να τους καταλάβει καλώς όποιος δεν θέλει ας κάνει ότι άλλο αγαπά. Φαίνεσαι άνθρωπος που καταλαβαίνεις πρισσότερα από όσα δείχνεις να καταλαβαίνεις και επειδή οι απόψεις σου, όπως και των άλλων φίλων νομίζω ότι ενδιαφέρουν πολύ τον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με αυτό που λέμε hi end, σου υπόσχομαι να ανοιχτεί ένα θέμα και να τα ρίξουμε όλα εκεί και να πλακωθούμε με την ησυχία μας (αρκετά αγαπηθήκαμε :lol: ).

3ον:
Προς τον αγαπητό Νικόλα - Legola, θα πω ότι προσωπικά ξέρω τις καλές σου προσθέσεις αλλά δεν υπάρχει λόγος να αντιδράς κάθε φορά που κάποιος κάνει κριτική έστω και της συγκεκριμένης μορφής. Νομίζω ότι ο Νίκος Σφεντόνας ειδικά αλλά και ο κος Παναγιωτίδης δεν έχουν κακές προθέσεις. Απλά αυθόρμητα οι άνθρωποι λένε αυτά που σκέφτονται. Δεν μου περνά καν από το μυαλό ότι κάποιος εδώ μέσα ψάχνει αυτό που λέμε "τερέν" και κόντρες άνευ ουσίας μπροστά σε monitors. Αυτά εδώ δεν τα ξέρουμε καν. Άρα καλώς υπερασπίζεσαι τις θέσεις σου αλλά μην χαλιέσαι (μου φάνηκε ότι χαλάστηκες λίγο, έχω λάθος?)

- Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλό επίπεδο των συζητήσεων και να παρακαλέσω για την διατήρησή του.
- Επιπλέον όμως θα ζητήσω και από όλους τους φίλους, ότι άποψη έχουν για το aca να την εκφράσουν εκεί και όχι εδώ όπως ακριβώς πρότεινε και ο πρόεδρός του. Αλλιώς μας υποχρεώνετε να υιοθετήσουμε μια εκ των δύο απόψεων κάτι που δεν θα γίνει ποτέ. Τουλάχιστον δεν θα το επιτρέψω εγώ....

Σας ευχαριστώ
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Τέλος Θέματος

Σπύρο,

75 άνθρωποι μέχρι τώρα, έχουν στείλει την αίτησή τους στο A.C.A. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ιδιοχείρως.

Εσύ δεν σεβάστηκες ούτε την επιθυμία μου τουλάχιστον να μεταφερθεί η συζήτηση στο Forum του A.C.A. γιατί δεν αφορά τους αναγνώστες του AVsite.

Απεναντίας, περιφέρεις ημιτελώς και λανθασμένα συμπληρωμένη την αίτησή σου με άφθονη δόση "εξυπνάδας" και κριτικής για κάτι που ενώ το θέλεις πολύ (ή δείχνεις να το θέλεις πολύ), δεν το θέλεις έτσι όπως είναι... αλλά όπως το θέλεις εσύ... ή οπως το θέλουν άλλοι ή δεν ξέρω και γω τι...

Νομίζω ότι επειδή αρκετά κράτησε το δούλεμα, θεωρώ το θέμα λήξαν και μην κουράζεσαι άλλο...
Εδώ που τα λέμε, καλώδιο TV 7 μέτρων για interconnect σε συνδυασμό με τηλεφωνικό καλώδιο για καλώδιο ηχείων είναι τουλάχιστον πρωτότυπο και άκρως ενδιαφέρον!!! Αλλά μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος...  :wink:

Εξ' άλλου οι κοι Παναγιωτίδης και Σφενδόνας αν τραβούν κάποιο ζόρι, ας βάλουν κανέναν δίσκο να ηρεμήσουν και να μην ασχολούνται με κάτι που δεν τους ενδιαφέρει οπως λένε. Με αυτούς δεν πρόκειται να ασχοληθώ πιά, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Ειδικά για τον κο Παναγιωτίδη θα του δώσω μία 3ετή περίοδο χάριτος μέχρι την συμπλήρωση του 50 έτους της ηλικίας του για να ωριμάσει. Πέραν τούτου, θα θεωρείται επικίνδυνα ανασφαλής.  :?

******** ΤΕΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ *********

Να με συγχωρεί η διαχείρηση για τον τόνο της φωνής μου αλλά προκλήθηκα από τους παραπάνω κυρίους και η υπομονή έχει τα όρια της...  :x

________________________________________________________
Τώρα μόλις είδα την εισαγωγή σου Νίκο και ομολογώ ότι αν την εβλεπα πριν πατήσω το submit, θα απέσειρα την δική μου (γι' αυτό και το "edited by...". Συμφωνώ απόλυτα και εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται, όπως είπα, να συνεχίσω αυτόν τον κλεφτοπόλεμο...

Προτιμώ το "Καλημέρα", "Καλησπέρα"...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Χρήστο δεν είναι ο σωστός τρόπος όσo κι αν δεν συμφωνείς με τα παιδιά. Anyway...

Παρακαλώ για ουδεμία απάντηση!!
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Χρηστο
Απαντησα στο avsite γιατι απαντησα στον φιλο Legola!
Πραγματι πιστεψε με, δεν νομιζα οτι ηταν τοσο σοβαρο για σενα η για οποιοδηποτε αλλον εδω μεσα, δεν εχω παρα να ζητησω συγχνωμη εκ των υστερων!
Το οτι δεν εστειλα την μισοτελειωμενη αιτηση, η οποια γραφτηκε μεταξυ 00:00 και 04:00 σημερα το πρωι, ειναι γιατι αν καταλαβα καλα προτρεπηκα να μην το κανω αυτο, λογω του οτι δεν εκπληρουσα τις βασικωτερες προυποθεσεις και δεν υπηρχε ΚΑΜΜΙΑ ευκαμπτη μεταχειρηση για μενα λογω αποστασεως!Το οτι ειναι μισοτελειωμενη το παραδεχομαι ακριβως τωρα, αλλα μαλλον δεν χρειαζεται και μεγαλυτερη φαντασια για να το καταλαβεις και απο την ιδια την αιτηση και απο τα γραφωμενα μου σε αυτα που γραφω στο προηγουμενο μηνυμα μου!
Αν σου κανει εντυπωση οι 4 ωρες που πηρε για να γραφτουν αυτα τα λιγα ειναι γιατι δεν ξερω Αγγλικα και προσπαθησα δια μεσου Σουηδικου/Ελληνικου/Αγγλικου λεξικου!Και αυτο γιατι δεν θυμαμαι πολλες απο τις Ελληνικες λεξεις και πολλες τις ξερω μονο στα Σουηδικα!
Δεν δουλευω κανεναν, δεν ειναι στον χαρακτηρα μου αυτο, νομιζα οτι ειχε γινει αντιληπτο, με εκπλησει η αντιδραση σου!
ΕΧΩ αυτα τα καλωδια που γραφω, μην αμφιβαλεις για αυτο, μπορω να στειλω φωτογραφιες και μαλιστα ειχα σκεφτει να στειλω πολυ περισσοτερες απο τις 8 ανωτερο που σου αρκουν για το τυπικο μερος της αιτησεως!
Επειδη οι τελικοι ειναι τοποθετοιμενοι πανω στα ηχεια, πρεπει να εχω τον προενισχυτη μου μακρυα!Εξαλλου οι Sowter μπορουν να μεταφερουν το σημα 7 μετρα χωρις κανενα προβλημα, μην ξεχνας οτι η αντισταση εισοδου των τελικων μου ειναι 1,5 ΜΩ και δεν βλεπω που θα υπηρχε η απωλεια!Για να πω και κατι αλλο, εχω δοκιμασει να μεταφερω τον προενισχυτη διπλα στους τελικους και με 50εκατοστα ιντερκονεκτ, δεν ακουσα/αμε καμμια διαφορα!
Οσο για τα τηλεφωνικα καλωδια ειναι αρκετα, γιατι δεν εχω μεγαλες απαιτησεις ρευματος προς τα ηχεια, παιζω κανονικα δυνατα με 100-250mW στις κορυφες, το ιδιο και για τα subwoofers!(104dB)!
Δεν καταλαβα που ημουν "εξυπνος", ξαναδιαβαζοντας την αιτηση υποψιαζομαι οτι μπορει να ηταν η ερωτηση μου για το που γραφουν τα κασσετοφωνα μου, τα μαγνητοφωνα μπομπινας και το ραδιο μου!Επειδη ειναι καλες πηγες μουσικης τα χρησιμοποιω, που και που και μαλιστα εχω αξιολογες ηχογραφησεις σε ταινιες, ακομα και DAT!Εκτος και αν ενα Nakamichi 1000 & 700 δεν ειναι χαιεντ!Η ενα Studer C37 & Telefunken M5!
Αν ειναι κατι που παρολα αυτα δεν καταλαβα λογω γλωσσας και εκανα λαθος δεν εχω παρα να ζητησω συγχνωμη ξανα!
Και κατι αλλο τωρα, γιατι ο Παναγιωτιδης να θεωρειται ανσφαλης!?Αυτο δεν το καταλαβα!
Αν κανεις τον κοπο να εξηγησεις ΜΟΝΟ αυτο θα ημουν ευχαριστημενος!
Σπυρος
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Νικο Τσαρουχα, συγνωμη, εστειλα χωρις να κοιταξω αν ειχε απαντησει κανεις στον Χρηστο!
Παρακαλω, αγνοηστε το πρωηγουμενο μηνυμα μου
Σπυρος
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Κατ' αρχήν θα απαντήσω στον φίλο μου Νίκο Τσαρουχά, λέγοντας του ότι όντως χαλάστηκα όταν είδα αυτά που έγραψαν οι κύριοι Παναγιωτίδης και Σφεντόνας. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια εμπάθεια με τα πάντα γύρω από το Hi End.

Νίκο, έχεις δίκαιο ότι ο τρόπος μου ήταν επιθετικός. Όμως δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση. Επιτέλους να γίνει αυτή η συγκριτική δοκιμή, μήπως και οι πολέμιοι των Hi End συσκευών (ακριβών και μη) καταλάβουν πόσο λάθος είναι και μας αφήσουν στην ησυχία μας. Στο κάτω κάτω βρε αδερφέ, γιατί δεν πάνε να γράψουν στον φυσικό τους χώρο που είναι το DIY. Εμείς εδώ στο Hi End είμαστε όλοι βλάκες που έχουμε ξοδέψει τόσα λεφτά και ακούμε χειρότερα από αυτούς. Τι τους κόφτει λοιπόν. Τι πάνε να αποδείξουν.
Εγώ πάντως ξέρω ότι όταν θες να αποδείξεις κάτι, το αποδεικνύεις στην πράξη.


Τώρα θα απαντήσω στον φίλο μου Σπύρο. Φίλε Σπύρο, εγώ προσωπικά σέβομαι αφάνταστα τις απόψεις που αφορούν θέματα ήχου και προέρχονται από ανθρώπους που έχουν "γράψει" πολλές ώρες σε live events, όπως εσύ.
Για εμένα δεν υπήρξες ποτέ "η αφορμή" για να ξεκινήσει το ίδιο έργο με τους ίδιους ηθοποιούς. Για εμένα είσαι ένας διαδικτυακός φίλος και θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε και από κοντά.

Σε αυτό το σημείο όμως, θα πρέπει να διευκρινίσω σε εσένα για πρώτη φορά τι εννοώ Hi End και μαζί με εσένα θα έχουν την ευκαιρία να το διαβάσουν και κάποιοι άλλοι που το έχουν διαβάσει πολλές φορές στο παρελθόν, όμως αδυνατούν να το κατανοήσουν.

Φίλε Σπύρο, για εμένα Hi End συσκευές, θεωρούνται αυτές που ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΣΤΟΥΣ, καταφέρνουν να αναπαράξουν το μουσικό έργο όσο το δυνατόν πιο πιστά και αληθοφανή.
Τονίζω το "ανεξαρτήτως κόστους", γιατί δεν πιστεύω ότι το κόστος μιας συσκευής είναι παράγοντας που συμβαδίζει με την ηχητικής της απόδοση.

Αυτό που λέω το πιστεύω ακράδαντα και μάλιστα μπορώ να σας το αποδείξω παραπέμποντας σας σε ένα thread του AV Forum που μιλάει για τα Acoustic Solid. Σε αυτό το thread μπορείτε να δείτε με πόσο κολακευτικά λόγια μίλησα για έναν βραχίονα της Audioquest, λέγοντας ότι κατά την γνώμη μου παίζει για 4000 ευρώ, ενώ κοστίζει μόνο 600 ευρώ.
Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πραγματικά ένα σχεδιαστικό και τεχνολογικό αριστούργημα, που το αποδεικνύει εμπράκτως (πάντοτε με τις σωστές ρυθμίσεις). Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ...Hi End.

Όμως, Hi End είναι και ο SME IV, ο SME V, ο Linn Ittok LV.II, ο Air Tangent κλπ. κλπ. Δυστυχώς, αυτοί οι βραχίονες είναι λίγο ακριβοί, όμως και αυτοί είναι Hi End, καθώς και αυτοί παίζουν παπάδες.

Τώρα, αν με ρωτήσεις ποιον θα προτιμούσα, θα σου έλεγα τον Audioquest PT-9 Basic, καθώς με πολύ λίγα λεφτά παίρνεις αυτό που σου δίνουν και οι άλλοι πολύ πιο ακριβοί βραχίονες.
Φυσικά, δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που θα σου δώσει ο Pierre Lurne παράλληλης μετατόπισης, ή ο Clearaudio παράλληλης μετατόπισης του Χρήστου, όμως θα πάρεις πράγματα που θα σου έδιναν βραχίονες οκταπλάσιας τιμής.

Το θέμα μας όμως δεν είναι η τιμή. Το Hi End δεν έχει price limits και δεν πρέπει να έχει price limits. Το Hi End είναι ένας "ουτοπικός λαβύρινθος" που αν κινηθούμε σωστά θα καταφέρουμε να πλησιάσουμε πολύ κοντά στο live event.

Τώρα, αν δεν έχουμε την δυνατότητα να κινηθούμε σε αυτό το hobby, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο.
Για παράδειγμα και εγώ θα ήθελα να έχω μια Porsche, όμως το γεγονός ότι δεν μπορώ να την αποκτήσω, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγαίνω και να λέω ότι το αμαξάκι μου κάνει αυτά που κάνει και μια Porsche. Αυτό είναι και ψευδές, αλλά και επικίνδυνο, γιατί αν χρειαστεί ποτέ να το αποδείξω, θα βρεθώ κάτω από κανένα γκρεμό.

Φίλε Σπύρο, δεν απευθύνομαι σε εσένα με τις προτροπές μου. Απλά προσπαθώ να συμβάλω στο πλευρό του Νίκου του Τσαρουχά, έτσι ώστε η κατηγορία Hi End να μην πάρει λάθος τροπή.
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Αμαξάκι Το Rx-7 ?...

...Για παράδειγμα και εγώ θα ήθελα να έχω μια Porsche, όμως το γεγονός ότι δεν μπορώ να την αποκτήσω, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγαίνω και να λέω ότι το αμαξάκι μου κάνει αυτά που κάνει και μια Porsche....
Μου φαίνεται μπήκες στο Club και μούγινες μετριόφρων "ενώ έπρεπε να πάρουν τα μυαλά σου αέρα"... :wink:

Αμαξάκι το λες εσύ το Mazda RX-7 το καινούργιο?
(BTW, εγώ έχω το RX-7 του '83 μοντέλο παρακαλώ, δεν λέω ότι είναι Porsche και δεν θέλω να μπω σε κανένα Club με Porsche you know what i mean)

Εκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες...
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Φιλε Legola
Καταλαβαινω τι εννοεις!
Αυτα τα πραγματα ερχονται μπροστα με συζητησεις και ακουσματα!
Καπως ετσι νομιζω και εγω οτι εχουν τα πραγματα!
Σε αυτο συμφωνουμε απολυτα!Ακομα και με την Πορσε, αν και εγω βρισκω πολυ περισσοτερο αισθηση και οδηγικη ποιοτητα ατην Αλφασουντ μου (68 ιπποι) απο οτι μια Μερσεντε με 250 ιππους!Ας μην αρχισουμε καποια αντιπαραθεση εδω παρακαλω!
Συγκεκριμενα για τα μηχανηματα μου, που ελπιζω να τα εχεις δει τι ειναι σε αυτην την περιφημη αιτηση μου προς το aca, ειναι μηχανηματα που σε φαιρνουν πολυ, μα παρα πολυ κοντα στο λαιβ!Αν δεν σου εχει δωθει η ευκαιρια να τα ακουσεις, σε παρακαλω επιδειωξετο!Τωρα αν εχω καλωδια απο τηλεφωνα και τηλεωρασεις, αυτο το εχω ψαξει και πιστεψε με δεν εχει καμμια απολυτως διαφορα με ακριβα/καλα καλωδια που εχω δοκιμασει!Αντιθετα, σε αυτο το συστημα χαλανε λιγακι τον ηχο!Και δεν ειναι κατι που ειναι πειραματικο, επειδη τα εχω πανω απο 10 η και παραπανω χρονια!
Εξαλλου, το επαναλαμβανω ακομα μια φορα, αυτα τα μηχανηματα ειχαν γινει στην χρυση εποχη του audio και τοτε οι μηχανικοι που τα κανανε ΔΕΝ ειχαν χρηματικους περιορισμους, απλα πηραν ενα λευκο χαρτι και κανανε οτι καλυτερο υπηρχε!
Ας μην βγει κανενας τωρα και να με κατηγορισει οτι ειμαι αναχρονιστικος και δεν πιστευω στην εξελιξη!Καθε αλλο, αλλα η εξελιξη προς τα που?Προς to design και την πολυπλοκοτητα!?
Για να δουμε ενα σημερινο σουπερ μηχανημα αν παιζει σε 54 χρονια, τοσο παλαια ειναι τα Leak μου και ακομα δουλευουν με αλλαγη μονο 5 πυκνωτων!
Τα μπασα μου 515 ειναι περιπου το ιδιο παλαια!Θα σου προτεινα να ακουσεις Altec 515 και μετα να μου πεις τις εντυπωσεις σου για το ποιο συστημα ερχεται κοντα στην πραγματικοτητα!
Φυσικα, αν εισαι καμμια φορα κοντα στην περιοχη εδω, εισαι πολυ ευπροσδεκτος και φυσικα ο οποιοσδηποτε να ακουσει το συστημα μου και ενα ακομα full-size horn που εχει ενας φιλος!
Αυτο το συστημα εχει μαι εκρηκτικη δυναμικη, του υπολειπεται ομως ενα μερος απο αυτην για να φτασει την πραγματικοτητα, συμφωνα με εμενα παντα!Μεχρι στιγμης δεν εχω ακουσει συμβατικα ηχεια να φτανουν αυτο το συστημα, απλα φαινονται σαν παιχνιδακια μπροστα του!
Πριν πεσει ολο το aca τωρα πανω μου θα τους προτεινα να ακουσουν ενα τετοιο ......
Low-Fi συστημα!
Σπυρος
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Αχχχ βρε Χρήστο, ξύνεις πληγές. Τι θέλεις και μου τα θυμίζεις. Το πολυαγαπημένο μου RX-7 έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα Ford Maverick. Ο λόγος;;; Δεν είναι άλλος από την απαίτηση της Τζωρτζίνας και του σκύλου, που μόλις το κοντέρ πλησίαζε τα 200, άρχιζαν και οι δύο να "σκούζουν". :mrgreen:


Φίλε Σπύρο, δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης για αυτά που λες. Ο κάθε ένας έχει τα δικά του κριτήρια και τις δικές του εμπειρίες. Εσύ θεωρείς ότι "αυτό" είναι κοντά στο live, εγώ θεωρώ ότι το "άλλο" είναι κοντά στο live και ο άλλος θεωρεί ότι το δικό του είναι πιο κοντά από όλα τα άλλα.

Την απάντηση θα μας την δώσει μια ακρόαση στα συστήματα όλων. Αλλά αυτό είναι κομμάτι δύσκολο, καθώς για να κάνουμε μια ακρόαση θα πρέπει να διανύσουμε περίπου 7000 χιλιόμετρα (αν πέφτω έξω στην απόσταση, διόρθωσε με σε παρακαλώ, έτσι απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους γιατί ποτέ δεν είχα άποψη για το πόσο απέχει η Ελλάδα από την Σουηδία).

Παρεμπιπτόντως ρε Σπύρο, στην Σουηδία παράγονται οι Copland που κατά την προσωπική μου άποψη είναι και γαμ@ τα μηχανάκια, γιατί δεν κάνεις καμία δοκιμή μπας και βγει τίποτα καλό;;; :)
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Φιλε Legola
Το Νοτιο μερος της Σουηδιας απεχει 3,000 Χμ απο την Αθηνα και αυτο με μερικες διαδρομες προς τα πλαγια για επισκεψη μερικων πολυ καλων μουσειων στην Γερμανια!Ναι, σωστα μαντεψες, μουσεια που μπορεις να θαυμασεις.... κορνες αναμεσα στα αλλα!Ειναι παρα πολυ εκπαιδευτικο και μια καλη αρχη στην μηυση προς στην σωστη κατευθηνση!Αφου τα εχεις δει και απο κοντα τα ιερα τερατα, μετα θα τα ακουσεις κιολας σεμενα και στον φιλο μου με το ολικο συστημα κορνων!
Εκει, ναι ισως και στο δικο μου συστημα ακουσεις ποια μηχανηματα σου φερνουν σπιτι σου την παραγματικοτητα!
ΕΠΙΜΕΝΩ σε αυτο!
Και για να γινω λιγο στο aca στυλ, δεν σηκωνω καμμια αντιρρηση σε αυτο που λεω, τελεια και παυλα!!
Αυτο το ισχυριζομαι και το υποστηριζω, μετα απο αυτα που εχω ακουσει και δεν ειναι λιγα τα συστηματα αυτα!
Για την ιστορια: Mazda rx7 δεν ηταν ποτε καλα αυτοκινητα, με το παραμικρο πηγαινες με τα πλαγια και εχω προσωπικη εμπειρια ενος του 93!
Το RX8 ειναι πολυ σωστο, δεν εχει καμμια σχεση με το προυγουμενο μοντελο, αλλα βρε παιδια, ποτε η Μ..α θα κανει ενα τιμονι που φτανει σε αισθηση και αμεσοτητα την Alfasud?
Η Copland δεν ειναι αξιολογη μαρκα, δεν εχω ακουσει κανενα που να φτανει σε καλες επιδωσεις!Και εχω ακουσει τα περισσοτερα σε εναν φιλο που εχει ενα πολυ καλο μαγαζι στερεο εδω στο χωριο μου και αντιπροσωπευει και αυτα!
Οταν ερθεις μπορουμε να δανεισθουμε ενα της αρεσκειας σου και να το βαλουμε διπλα στα Leak μου!Εχεις ακουσει την εκφραση " θα γελασει και το παρδαλο κατσικι"?
Αν θελω καινουργιο ενισχυτη εχω την συνατοτητα να φιαξω μονος μου πολυ καλυτερο απο τον Copland, αλλα θα στοιχισει ομως και περισσοτερο απο οτι ενας Copland!(λογω των ασυμβιβασιμων στοχων μου στις κατασκευες μου!)
Σας χαιρετω τωρα παιδες, παω να θαυμασω το καινουργιο μου αποκτημα.....
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/alfasud/27668/327332
Alfasud 1,3 Lusso 1978 SERIES I !!!!!!
Spiros
 

Μηνύματα
109
Reaction score
34
Καλοί φίλοι και συναναγνώστες,
επαναλαμβάνω ξανά ότι απάντησα στο χώρο αυτό και όχι στο aca διότι εκεί γιά τεχνικούς όπως ειπώθηκε λόγους δεν ήταν δυνατόν να κάνω registration. :?:

Γιά να κλείσει λοιπόν και από την πλευρά μου το θέμα αυτό θα ήθελα να προσθέσω ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Έτσι ξαναδηλώνω και πάλι ότι γιά μένα αλλά και γιά άλλους ο ΒΛΑΚΩΔΗΣ αυτός όρος "high end" δεν υφίσταται. Όπως έχει ξαναειπωθεί γεννήθηκε (και μάλιστα και χάρη στο ελληνικό δαιμόνιο) γιά να σπρώξει ένα κάρο κοσμάκη στο hifi διαμέσου της μίας και μοναδικής οδού που λέγεται χρήμα. Όπως είπε και ο Σπύρος καλά μηχανήματα υπήρχαν και πρίν από 50 χρόνια, απλά τότε τα λέγανε hifi.
Και όντως τι σωστός όρος στα αλήθεια! Κυριολεκτικός. Υψηλή πιστότητα! Ενώ το άλλο τι είναι ?
Υψηλό τέλος? Υψηλό άκρο? Άνω άκρο? Άνω όριο? Δυστυχώς δεν αυτοπροσδιορίζεται.

Κάποιοι σκέφτηκαν να πετύχουν λοιπόν το απόλυτο ηχητικά no matter the cost.
Δεκτόν. Κάποιοι άλλοι έτρεξαν και ανέβηκαν στο τραίνο αυτό προσπαθώντας να πείσουν ότι κάνουν το ίδιο.
Η δική μου άποψη είναι ότι ναι μεν μπορούμε να πετύχουμε την απόλυτη υψηλή πιστότητα αν ξοδέψουμε τον προϋπολογισμό ενός κράτους αλλά μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο ή πολύ κοντά σε αυτό με σαφώς λιγώτερα χρήματα.

Παραδόξως κάτι τέτοιο φαίνεται να υπαινίσσεται και ο Νίκος Κορακάκης στα πρόσφατα ποστ του λέγοντας ότι πάντα πρέσβευε κάτι τέτοιο! Μου κάνει όντως εντύπωση, αν και είναι εύκολο σε ανύποπτο χρόνο να λές "και εγώ αυτό έλεγα τόσα χρόνια!"

Όπως ξέρουν πολλοί, αλλά και μη όντας θιασώτης του όρου high end, πιστεύω ότι μπορείς να πετύχεις απίστευτα καλό ήχο με πολύ λίγα χρήματα όπως ακριβώς το ίδιο παρατήρησε και ο φίλος μας ο Σπύρος.

Ας είμαστε λοιπόν όλοι μας ευχαριστημένοι εσείς όλοι όσοι ξοδέψατε πολλά χρήματα γιά να έχετε ένα ακριβό σύστημα και εμείς που ξοδέψαμε επίσης πολλά ή λίγα και καταλήξαμε σε ένα σύστημα λίγων χρημάτων.
Πάνω στο τελευταίο θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι ανάγκη να έχεις ξοδέψει πολλά γιά να καταλήξεις στο φτηνό ή στο ακριβό. Μπορείς να φτάσεις εκεί με παρατηρήσεις, ακροάσεις εδώ και εκεί, επισκέψεις σε φίλους ή εκθέσεις. Και αν κατέληξες στο φτηνό ή το ακριβό δεν σημαίνει ότι αντίστοιχα κατέληξες στο κακό ή το καλό.

Δεν έχω καμία εμπάθεια με τίποτα και με κανένα.
Είπα ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Δεν υπάρχει, δεν πιστεύω, δεν μου αρέσει ο όρος high end.-


Δεν ξέρω γιατί πρέπει να φτάσω τα 50 γιά να πάψω να αισθάνομαι ανασφαλής. Ίσως ο κος Σκαλούμπακας να το μάθει πρώτος γιατί προηγείται. Όταν το μάθει ας το πεί και σε μένα.
:mrgreen:
Όσο γιά τον Νικόλα, θα ήθελα να καταλάβει ότι δεν έχω κάτι με κανέναν εκτός από εκείνους που με περνάνε γιά βλάκα και είμαι σίγουρος ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ούτε επίσης γνωρίζω τον κο Σφεντόνα, ασχέτως αν έτυχε να φαίνεται ότι συμπίπτουν κάπως οι απόψεις μας επί ενός θέματος.

Επίσης Νικόλα δεν πρόκειται να γίνει καμιά κόντρα μηχανημάτων. Αυτό δεν ξέρω πως μπήκε στο μυαλό σου. Σιγά μην κουβαλήσουμε μηχανήματα να κάνουμε κόντρα! Έχω ξεπεράσει πολύ την ηλικία που μετρούσαμε τα αυτοκινητάκια μας και τα κοντράραμε.

Πριν από λίγο καιρό απλά έτυχε να σου κάνω μιά πρόσκληση να ακούσεις το σύστημά μου. Βλέπω ότι την έχεις παρεξηγήσει και μάλλον ίσως να την πάρω πίσω έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Φαίνεται ότι δεν πολυταιριάζουμε. Δεν πειράζει. 8)

Τελειώνω εδώ λέγοντας και πάλι ότι η ανάμειξή μου στην όλη ιστορία ήταν η στάση κάποιων προς τον Σπύρο Αγαθαγγελίδη αλλά και η γενικώτερη στη συνέχεια άρνηση του συστήματός του ή του τρόπου στησίματός του ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ μόνο και μόνο επειδή πχ είναι φτηνό ή έχει καλώδια του ΟΤΕ! Κρίμα να λέγονται αυτά από ανθρώπους που λένε ότι έχουν ακούσει τα πάντα.

Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ το Νίκο Τσαρουχά γιά την ανοχή και την κατανόηση.

Υ.Γ. Ας μην τραβήξει κανείς το σκοινί στη συνέχεια γιατί έχω υλικό γιά όλους... Παρακλώ να μη με προκαλέσετε.
:wink:
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Θα παρακαλέσω να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα. Ειπώθηκαν οι απόψεις των συζητητών, κανένας δεν μετακινείται από την άποψή του, ούτε βάζει νερό στο κρασί του, ούτε μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις και άλλα γούστα και άλλα αυτιά, ΑΡΑ κατά τη γνώμη μου ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ!

AΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΘΕΜΑ !

EYXAΡΙΣΤΩ :)
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.119
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top