Παρουσίαση του 4Κ Sony VPL-VW260ES στην Projecting & Sounding Art

Reaction score
5.552
Εγω στο είπα διότι έβρισκες αρνητικά στον 260
Οποτε σου έλυσα το προβλημα που είχες ...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Εγω στο είπα διότι έβρισκες αρνητικά στον 260
Οποτε σου έλυσα το προβλημα που είχες ...
Δεν είναι αυτό το πρόβλημα του Κώστα...........:D

Reaction score
2.482
Κι εγώ απο μέρους μου ευχαριστήθηκα την θέαση και λυπήθηκα τον zizik με τα αχ,βαχ και να σκέφτεται ότι 5.000€ του, θα γίνουν αποδημητικά και θα τον αποχωριστούν.

Όντως η ευκρίνεια ειναι το κατι άλλο. Εγω που κάθισα και στο 1,5 μέτρο, ηταν απιστευτη.
Το μαυρο, όμως ήταν όλιγον γκρι και επειδη η οθόνη ειναι Firehawk, δεν θέλω να φανταστώ πώς θα έπαιζε σπίτι μου με λευκή οθόνη και ανοιχτους γκρι τοίχους.

Δεν σας κρυβω πώς μετα στο σπίτι, έβαλα να δω ταινία και μου φάνηκε...SD! Αλλα, είχε καλυτερο μαυρο βρε παιδι μου!

Εγω, αντέχω άλλη μια χρονία με τον RS500, και νομίζω ότι η επόμενη χρονιά, θα είναι πιο ώριμη στις προσιτές λύσεις.
Θέλω να πιστευω πώς αω πάει σε eShift 6 η JVC, θα έιναι χαζομάρα, εντελώς και θα χάσει μερίδιο αγοράς σε αυτο το επιπεδο τιμης (που άλλωστε ειναι και ο σκοπός της Sony)
Μεσα σε 2 χρονια, εχει βγάλει 3 μοντέλα, που ΟΛEΣ οι "βελτιώσεις" θα μπορουσαν να προσφερθούν με firmware update.

Καλοθέατος σε όσους τον αγοράσουν!

Και φυσικά να ευχαριστησω κι εγω απο πλευράς μου τον κο. Λαμπρου και την Projecting Art για την παρουσίαση και την φιλοξενία (καθώς και για το φοβερό τσάι που μου προσφερε η Χριστίνα!)

Reaction score
238
βαλατε κανενα κανονικο bluray να δειτε το 1/4 pixel size, upscale & reality creation τι αποτελεσμα ειχανε σε μια κλασσικη ταινια;

Reaction score
238
ετσι απλα, καλα παιζουν ? :ρ

σορρυ δε ρωτησα σωστα :)
μπορει να ανοιξει καποιος και αλλες ιντσες ή/και να καθησει πιο κοντα;
βασικα το κομματι της ευκρινειας sharpness συμπαγης εικοντα (interpixel gap) και τα σχετικα... περιμενω και με ρεαλιτι τωρα με 4κ που εχει περισσια πιξελς 8Μ-2Μillion pixela να παιξει μπαλα και να τα αλλαξει κατα βουληση για ψευτορεκοβερυ πληροφοριας, περισσοτερα πιξελς για gradation χρωματων πχ σε ουρανο κλπ...αν ειναι τοσο εξυπνο οσο λενε :ρ

σορρυ για το ζαλισμα!

Last edited:

Reaction score
403
βαλατε κανενα κανονικο bluray να δειτε το 1/4 pixel size, upscale & reality creation τι αποτελεσμα ειχανε σε μια κλασσικη ταινια;
Αυτό εχει περισσότερο νόημα απο τα ελάχιστα UHD δισκάκια που υπάρχουν.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.231
αν ειναι τοσο εξυπνο οσο λενε :ρ
Έξυπνο είναι, αλλά εσύ θέλεις να φαίνεται σαν UHD.
Δεν φαίνεται σαν UHD. :p

Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα προβολέα 4K αν το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να βλέπω HD.
Έχω μεγάλη απέχθεια στα gimmicks.

EDIT:
Και κάτι ακόμη, γιατί τις τελευταίες μέρες το έχω κάψει απ' το διάβασμα και το μυαλό μου είναι UHD λάσπη.
Απο τα UHD BD που κυκλοφορούν, πολλά είναι παλιότερα με μέτρια εικόνα και μερικά είναι σύγχρονα με μέτρια εικόνα. Ό,τι ακριβώς έγινε με τα BD 10 χρόνια πριν και με τα DVD 20.
Όταν βάζεις Lucy και Passengers, μην περιμένεις μετά να μη φας μιά φρίκη με πολλά απ' τα υπόλοιπα.

Last edited:

Reaction score
403
Έξυπνο είναι, αλλά εσύ θέλεις να φαίνεται σαν UHD.
Δεν φαίνεται σαν UHD. :p

Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα προβολέα 4K αν το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να βλέπω HD.
Έχω μεγάλη απέχθεια στα gimmicks.
άρα συμφωνείς οτι ένας νέος JVC, ειναι η καλύτερη λυση για κάποιον που βλέπει κυρίως HD... και σπανίως UHD.

νομίζω οι περισσότεροι περιμένουν πρώτα να κυκλοφορήσουν μερικές χιλιάδες τίτλοι σε UHD, ενω μέχρι τότε θα έχει ωριμάσει η τεχνολογία 4K/HDR, θα ειναι επαρκεί τα lumens και τα ίσως δεν υπάρχουν τόσα πολλά πρότυπα HDR. τότε ίσως βγούν περισσότεροι για ψώνια.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.231
άρα συμφωνείς
Αυθαίρετο συμπέρασμα βγάζεις. ;)
Αν αγόραζα σήμερα προβολέα των 5.000€ και δεν είχα CIH σύστημα, θα έπαιρνα τον Sony.
Δεν θα έδινα όμως με τίποτα πάνω απο 3.000€ για 2Κ προβολέα.

Reaction score
238
ΟΚ, προφανως uhd δε περιμενω να γινει και πολυ σωστα υπαρχουν κακιστα bluray k φανταζομαι και uhd...ειτε ειναι απο παλιο φιλμ ειτε παρακμιακη παραγωγη!
απλα λεω γιατι το eshift δεν μου εκανε διαφορα με απλο μπλουρει, αλλα το 4κ με smart sharpening algorithms περιμενω κατι να δω. πχ ο benq w11000 που ειδα με καλυπτε σε αυτο τον τομεα(μονο σε αυτον ομως:/) και δεν ειχε και smart crap απλα ειχε μισο πιξελ μεγεθος ουσιαστικα
βασικα ηθελα/πρεπει να δω και ο ιδιος αλλα δε τα καταφερα με τη δουλεια να φυγω νωριτερα :(

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.231
βασικα ηθελα/πρεπει να δω και ο ιδιος
Αυτό. Γιατί εσύ έχεις άλλες προτεραιότητες απο 'μένα που είμαι γενικά ικανοποιημένος απο την εικόνα των καλών και συχνά καλιμπραρισμένων 2Κ προβολέων.
Με sharpness στο 0, χωρίς frame interpolation και συχνά ακόμα και χωρίς e-shift. :)

Reaction score
403
Αυθαίρετο συμπέρασμα βγάζεις. ;)
Αν αγόραζα σήμερα προβολέα των 5.000€ και δεν είχα CIH σύστημα, θα έπαιρνα τον Sony.
Δεν θα έδινα όμως με τίποτα πάνω απο 3.000€ για 2Κ προβολέα.
αναρωτιέμαι ;)
τι ειναι το CIH;

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καλημέρα και από μένα.

Σάββατο λοιπόν και να λίγος χρόνος για συμμετοχή στο φόρουμ μας.

Καταρχήν ευχαριστώ άπαντες για τη συμμετοχή. Moderator, παλαιά και νέα μέλη, άρρωστους και πυροβολημένους με την εικόνα και φυσικά τον Νίκο Αλεξιάδη, Thank U all.

Όπως καταλάβατε από το στόμα του τελευταίου, η Sony γυρίζει σελίδα στην Ελληνική αγορά. Μια σοβαρή κίνηση. Με τη Sony συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια με τη μοντέλα 80-85-90 όσο ήταν και ο Ανδρέας στην εταιρία μας. Η Sony στα χρόνια της κρίσης επαναπροσδιόρισε την εταιρική της παρουσία στην Ελληνική αγορά και ατόνησε η δική μας συνεργασία. Οι αλλαγές της όμως ήταν προς το καλύτερο.

Η Sony γνωρίζει ότι διαθέτει την καινοτομία μιας η δύο μελλοντικών γενιών, εξελίσσει πάντα πρώτη τα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, τα προσφέρει πάντα πρώτη στους τελικούς καταναλωτές (Full HD, 4k κ.α.) και παίζει τη γάτα με το ποντίκι με τον ανταγωνισμό. Φυσικά, η πρώτη θέση παντού και πάντα δημιουργεί συμπάθειες και αντιπάθειες.

H Projecting & Sounding ART, έμενε και μένει έξω από αυτά. Εμάς μας ενδιαφέρει το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Και από ότι φάνηκε με την πρώτη κιόλας σπίθα, υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θέματα εξέλιξης που μας ξάφνιασαν ευχάριστα που θα δούμε αμέσως παρακάτω.

Ίσως μερικοί αναρωτιέστε «γιατί λοιπόν και η SONY από τη Projecting & Sounding ART» ;;;

Sim2, JVC, Epson is not enough?

Για εμάς και στους συνεργάτες μας που θέλουν να κοιτάμε στα μάτια τους πελάτες μας, δεν πρέπει να υπάρξει τέτοιο πράγμα σαν το “enough”. Τι μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση «να πάρω 4k native;» με τίτλους UHD και players στα ράφια, όταν φτάσαμε στην 5η γενιά του Eshift από τις άλλες εταιρίες. Έλεος.

Και να συγχωρήσουμε τη Epson, as newcomer στο 4k αφού διαθέτουν τιμή προς απόδοση που φλερτάρουν με το τζάμπα. Τι να πεις για τη JVC; Απλά κατεβάζεις το κεφάλι.

Όταν λοιπόν η Sony έχει τη πρόταση την ακούμε. Και την ακούσαμε. Όχι για εμάς αλλά για εσάς. Ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα.

Όπως ακούμε και την Epson με τον 9300 και τον 10500 που είναι απίστευτοι, κόβουν την ανάσα, ειδικά ο Laser. Πιστεύω δε, ότι είναι μακράν ότι καλύτερο στη τιμή τους.

Όπως ακούσαμε και τη πρόταση του Ζ1 και πληρώσαμε ένα καράβι χρήματα να έρθει στην Ελλάδα για 2 ημέρες (και άκουσον - άκουσον κατηγορηθήκαμε ότι φέραμε ένα μηχάνημα Preproduction tourer για να κάνουμε το κομμάτι μας και δεν καθόμασταν στα αυγά μας). Ίσως γνωρίζετε ότι στην περσινή έκθεση του Ήχου ο Z1 παρουσιάστηκε νωρίτερα στην Ελλάδα από ότι στη Μ. Βρετανία…

Έτσι θα έρθει και από τη Sony ο 5000 της Sony, αυτό το Laser μωρό των 5000 Ansi και όλη η γενιά των νέων VPL με εξέχων μέλος τον 760 που βάλαμε τη 1η παραγγελία demo σε όλη την Ευρώπη, για να απολαύσουμε σωστά στημένα.

Αν αναρωτιέστε αν πετάμε τα χρήματα μας, η απάντηση είναι ΝΑΙ αλλά τα ευχαριστιόμαστε. Και μαζί ευχαριστιέστε και εσείς και όσοι είναι δίπλα μας και νοσούν με τη καλή κινηματογραφική εικόνα.

Τέλος εισαγωγής.

Ο VPL-VW260 είναι ένας βιντεοπροβολέας δημιουργίας ανάμικτων αισθημάτων.

Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι τόσο καλός και ψάχνεις να βρεις την ατέλεια. Και φυσικά έχει ατέλειες, αλλοίμονο αν δεν είχε. Τις αναλύσατε και συμφωνώ.

Αλλά έχει κάτι απίστευτα χαρακτηριστικά που και πάλι σε κρατάνε επιφυλακτικό αν τον αξιολογείς σωστά.

· Ευκρίνεια. Ασύγκριτη. 11/10

· Ansi. Κόλαση.

· Κίνηση. Δυο φορές κόλαση.

Τι λείπει:

· Το επίπεδο μαύρο στο IRE 0 και πάντα μιλάμε συγκρινόμενο με κορυφαίο JVC

· Αναμορφικό control για CIH. Λύνεται

· Αυτόματη Ίριδα για όσους τη θέλουν και την ανέχονται.

Βέβαια το μαύρο ΜΕΣΑ στην ταινία, όπως τον ρύθμισε ο ΜΚ, ανάθεμα αν κάποιος από όλους μας κατάλαβε ότι ήταν «τσουρούτικο». Αλλά εγώ ας μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου.

Πραγματικά η εικόνα ήταν εξωγήινη.

Η Scarlet έκοβε βόλτες στα 3m μπροστά μας με απίστευτα χρώματα και τρισδιάστατο βάθος. Ο Leonardo όπως έβγαινε από το άλογο σιχαινόσουν τον εαυτό σου. Ανατριχίλα.

Για αυτό το λόγο την άλλη εβδομάδα θα βάλω στον JVC μας δύσκολη αποστολή (MK I need your help) για να δούμε ακριβώς που βρίσκεται η κατάσταση και μετά θα πάρω μερικά τηλέφωνα αξιότιμων κυρίων για να βρεθούμε (το μαρτύρησα)

Τέλος σχετικά με τη Stewart μας.

Δεν ΝΟΕΙΤΕ ασχολούμενος τόσα χρόνια ότι θα προβάλoυμε με σύγχρονους προβολείς και πόσο μάλλον θα τους αξιολογήσουμε σε ΟΤΙ υλικό θέασης κάτσει και σε ΟΤΙ χώρο κάτσει. Μήπως έχετε δει στο εξωτερικό κάνουν test πάνω σε μουσαμάδες;

Για αυτό υπάρχει το κατάλληλο υλικό θέασης για κάθε χώρο και κάθε τεχνολογία προβολής.

Εγώ δεν υποτίμησα ΠΟΤΕ την οθόνη, θεωρώ, όπως και πολλοί στο φόρουμ μας, ότι η οθόνη είναι το ήμισυ ενός σωστού συστήματος βιντεοπροβολής. Τα οφέλη από ένα σωστά επιλεγμένο υλικό θέασης είναι διπλάσια από την αναβάθμιση ενός βιντεοπροβολέα. Και αυτό είναι «κτήμα» αρκετών άσχετα αν δεν μεταλαμπαδεύεται η γνώση, ίσως γιατί η εμπειρία και το κόστος απόκτησης δεν έρχονται αβίαστα στη ζωή.

Μου φαίνεται ότι μας παρασέρνει το «Cinema il Paradiso» που για χαβαλέ πρόβαλε στους σαγρέ τοίχους της κυρά Μαριγώ.

Όταν ξεπερνάς την εικόνα του εμπορικού κινηματογράφου μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, γνωρίζεις ότι έχεις Hi End Cinema και ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το στήσεις σωστά.

Σωστός βιντεοπροβολέας, σωστή επιλογή υλικού θέασης με βάση το ambient light & reflections του χώρο και τη τεχνολογία του βιντεοπροβολέα, σωστές πηγές, καλώδια, απαραίτητo το profesional calibration.

Λέω ΣΩΣΤΑ υλικά και όχι ΑΚΡΙΒΑ χωρίς λόγο ή αιτία.

Κλείνοντας εύχομαι όπως με όλα τα προϊόντα που εισάγουμε στην ελληνική αγορά, να τα αναζητήσετε στους συνεργάτες μας, να απαιτήσετε να σας κάνουν σωστό demo (ΜΚ έχεις δουλειά), να επιλέξετε με βάση τη καρδιά σας και τα οικονομικά σας.

Ο σκοπός μας είναι σας ενθουσιάσουμε και να σας διασκεδάσουμε. Καλοτάξιδη λοιπόν και η Sony στην Projecting & Sounding ART.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.410
εγω παντως εχω ενα καλο "φιλινγκ" για τη Sony! ;)

ειμαι απιστευτα περιεργος τι θα μας ετοιμαζει η Sony (και οι αλλοι) του χρονου τετοια εποχη. συμφωνα με αυτα που βλεπω και ακουω βλεπω να γινεται ενας κακος χαμος απο 4Κ. (με τη καλη εννοια)

θα παω απο κοντα να το θαυμασω!:thumbsup:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.541
EDIT:
Και κάτι ακόμη, γιατί τις τελευταίες μέρες το έχω κάψει απ' το διάβασμα και το μυαλό μου είναι UHD λάσπη.
Απο τα UHD BD που κυκλοφορούν, πολλά είναι παλιότερα με μέτρια εικόνα και μερικά είναι σύγχρονα με μέτρια εικόνα. Ό,τι ακριβώς έγινε με τα BD 10 χρόνια πριν και με τα DVD 20.
Όταν βάζεις Lucy και Passengers, μην περιμένεις μετά να μη φας μιά φρίκη με πολλά απ' τα υπόλοιπα.
Πάντως το aacs 2.0 μάλλον έσπασε πάνω στην ώρα...ο τόπος έχει γεμίσει.;)

Reaction score
3.341
Πέρα απο τα τεχνικά τα οποία δεν είμαι γνώστης ....
Αυτό που είδαμε ήταν πραγματικά ότι καλύτερο εως σήμερα !
Η εικόνα σε 1080 αλλά και σε 4κ ήταν απλά καθηλωτική !
Με το 4κUHD δεν ξέρω τι θα γίνει και που θα καταλήξει ...
ο εκπροσωπος της Sony μας μετέφερε οτι θα υπάρχουν firmware updates και για dolby vision αλλά και οτι άλλο
κριθεί οτι θα είναι απαραίτητο.
Μάλλον αλλάζει σελίδα και πρόσωπο η Sony :hi:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.541
.
ο εκπροσωπος της Sony μας μετέφερε οτι θα υπάρχουν firmware updates και για dolby vision αλλά και οτι άλλο
κριθεί οτι θα είναι απαραίτητο.
Αν γίνει αυτό την κάναμε. Το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο ωστόσο. Μακάρι!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.596
Members
38.472