Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Οι "δικοί" μας Βαγγέλης Λάμπρου και Ανδρέας Καφάτος ήταν οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης που οργανώθηκε χθες στην PSA, για να παρουσιαστεί η δυναμική ανάκαμψη της Runco στην Ελληνική αγορά. Βασικός ομιλητής δεν ήταν κάποιο τυχαίο στέλεχος της εταιρείας, αλλά ο ίδιος ο Holger Graeff, Διευθυντής Πωλήσεων του τομέα των συσκευών απεικόνισης για home-cinema, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η εταιρεία στη συνεργασία της με την PSA.

Holger Graeff, Runco director sales for Europe, Middle East and Asia



Ο Holger είναι ωραίος τύπος και πολύ πρόθυμος για κουβέντα. Αφού ανέλυσε διεξοδικά τη γκάμα της Runco/Planar, απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων εκπροσώπων του τύπου. Το σημείο στο οποίο επικέντρωσε κυρίως την προσοχή, ήταν η φιλοσοφία της εταιρείας να προσφέρει -σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιπρόσωπους και εγκαταστάτες- ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες λύσεις, σε πελάτες με πολύ υψηλές απαιτήσεις και αντίστοιχες οικονομικές δυνατότητες.

Πέρα από την ανάλυση της γκάμας των προβολέων, ο Holger αναφέρθηκε διεξοδικά και στη γκάμα τηλεοράσεων της Runco.
Η αλήθεια είναι ότι, με βάση ένα δείγμα Plasma κι ένα LCD που ήταν σε έκθεση, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που είδα, ήταν η τιμή τους -κι όχι με θετικό τρόπο. Επιφυλάσσομαι κάπως, γιατί ο έντονος περιβαλλοντικός φωτισμός δεν επέτρεπε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Η αίσθησή μου είναι πάντως ότι ο mainstream ανταγωνισμός προσφέρει αντίστοιχα ή και καλύτερα προϊόντα, σε πιο ανταγωνιστικές τιμές.
Κάτι που δεν είχαμε δυστυχώς την ευκαιρία να δούμε, ήταν ένα τεχνολογικά προηγμένο φίλτρο anti-glare με την εμπορική ονομασία OPAL, με το οποίο η Runco εξοπλίζει τα (ακόμα πιο) ακριβά μοντέλα τηλεοράσεών της.

Οι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση:



Στην εμπρός σειρά κι από αριστερά προς τα δεξιά, ο γνωστός μας από το HiTech και νυν αρχισυντάκτης των Digital Vision και Hi Fidelity Βασίλης Βαλιμίτης, ο calibrator Μανώλης Καστρουνής εκ μέρους του περιοδικού "Ήχος", ο υπογράφων για λογαριασμό του AVsite κι ο Δημήτρης Σταματάκος του AVmentor. Στην πίσω σειρά -για όσους τυχόν δεν τους γνωρίζουν- διακρίνονται οι οικοδεσπότες μας, Ανδρέας και Βαγγέλης.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Runco Q-750i



Το δεύτερο μισό της παρουσίασης ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά στον προβολέα Q-750, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με την νέα τεχνολογία LED.
Είναι πολλές φορές εκδηλωμένη η θετική μου άποψη για την τεχνολογία αυτή, καθώς την παρακολουθώ και προσβλέπω σ’αυτήν, από τότε που πρωτοεκφράστηκε ως ιδέα. Με αυτό το δεδομένο, πήγα αποφασισμένος να κρίνω τον προβολέα αυστηρά και κατά το δυνατόν αντικειμενικά -και μ’ αυτόν τον τρόπο θα σας μεταφέρω όσα είδα.

Ας ξεκινήσουμε με τα αρνητικά:
Το πρώτο το οποίο σχολίασα στο Holger, ήταν η απουσία συστήματος MCFI. Η κίνησή του δεν ήταν κακή, ήταν απλά η τυπική ενός μονότσιπου DLP. Θεωρώ ότι σ’ένα μηχάνημα αυτής της κατηγορίας, η παρουσία ενός τέτοιου συστήματος θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και νά’ναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη το αν θα το χρησιμοποιεί και με τι ρυθμίσεις.
Από την άλλη πλευρά, η εικόνα δεν έχανε τη συνοχή της και δεν μετατρεπόταν σε μια ακανόνιστη θολούρα στις σκηνές με πολύ έντονη κίνηση, όπως είχαμε δει πχ στον (D-ΙLA) JVC HD750.

Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει στα αρνητικά και το κόστος του μηχανήματος. Όμως η Runco ούτως ή άλλως απευθύνεται στους… έχοντες και κατέχοντες και για όσα προσφέρει τη δεδομένη στιγμή, η τιμή αυτού του μηχανήματος νομίζω ότι δεν είναι παράλογη.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Στα ουδέτερα στοιχεία του μηχανήματος θα έβαζα:

Το επίπεδο του μαύρου.
Το οποίο ήταν μεν πολύ καλό με το σύστημα δυναμικού κοντράστ που μιμείται την αυτόματη ίριδα (ConstantContrast) στη μέση θέση, αλλά δεν έφτανε την αντίστοιχη επίδοση των απόλυτα κορυφαίων LCoS ανταγωνιστών. Θα ήθελα να πω όμως, ότι και με το σύστημα ενεργό, δεν είδα ενοχλητικές αυξομειώσεις φωτεινότητας, στρεβλώσεις στο γάμμα της εικόνας ή άλλες παρενέργειες.
Με το σύστημα απενεργοποιημένο, το DarkChip4 έδειχνε καθαρά τα όριά του, τα οποία είναι απαράδεκτα χαμηλά σήμερα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω δυο παρατηρήσεις:
  1. Ο χώρος επιδείξεων της PSA δεν είναι απόλυτα φωτοστεγής και με τον έντονο ήλιο του μεσημεριού κάποιες μικροποσότητες φωτός έφταναν στην οθόνη, επηρεάζοντας έτσι -κατά τι- το επίπεδο του μαύρου. Δε μιλάω για πολύ φως, αλλά όταν κρίνεις απόλυτα επίπεδα μαύρου, ακόμα κι η ελάχιστη ποσότητα παίζει ρόλο.
  2. Ο προβολέας είχε αρχικά ενεργοποιημένο ένα δεύτερο -διαφορετικό- σύστημα, που ονομάζεται AdaptiveContrast κι επηρεάζει το γάμμα μέσα σε ένα συγκεκριμένο frame, κάνοντάς το τύπου S. Πρόκειται για το παλιό (και φτηνό) κόλπο της συμπίεσης των άκρων της δυναμικής περιοχής, το οποίο έχει σαν σοβαρότερη παρενέργεια την απώλεια της πληροφορίας στα πολύ σκοτεινά σημεία και το κάψιμο των πολύ φωτεινών.
Εννοείται ότι μόλις αντιληφθήκαμε το πρόβλημα, απενεργοποιήσαμε το σύστημα και συνεχίσαμε με αυτόν τον τρόπο. Ο προβολέας σ’ αυτή τη διαμόρφωση απεικονίζει άριστα την πληροφορία στα σκοτεινά, όπως μπορείτε να δείτε κι από τις συνημμένες φωτογραφίες του Dark Knight:





Η έλλειψη της κρυστάλλινης όψης των
DLP (με ερωτηματικό).
Από την εικόνα του έλειπε ένα κλικ από τη γυαλάδα, την οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους καλούς DLP -θύμιζε περισσότερο καλό LCD ή LCoS, παρά DLP. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο ένοχος εντοπίζεται στον αναμορφικό φακό της Schneider (με τον οποίο προσαρτημένο έγινε η όλη παρουσίαση), η χρήση του οποίου είναι δεδομένο ότι κλέβει μερικό από το ANSI contrast και την εν γένει ευκρίνεια ενός προβολέα. Κάποια στιγμή μάλιστα ο Βαγγέλης πρόβαλε ένα crosshatch pattern και -σε κοντινή παρατήρηση- ήταν σαφής η απώλεια ευκρίνειας των pixels στην περιφέρεια της εικόνας.
Όπως και να’χει, αυτό είναι πρόβλημα κυρίως για τους φαν του DLP look και -όπως προανέφερα- είναι μάλλον εξωγενές.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Στα θετικά περιλαμβάνω:

Την ποιότητα κατασκευής.
Η σύγκριση με τα κοινά μηχανήματα είναι αντίστοιχη μ’ αυτή της σύγκρισης μιας S-class μ’ ένα Hyundai.

Την εξαιρετική ευελιξία και παραμετρικότητα.
  • Ο προβολέας έχει δυνατότητα εναλλαγής φακών ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό throw-distance σε όλους τους χώρους.
  • Χάρη στις δυνατότητες των LED, o προβολέας:
    • έρχεται με πολλούς προρυθμισμένους (προσεγγιστικά) χρωματικούς χώρους, περιλαμβανομένου του REC.709/sRGB
    • μηδενίζει αυτόματα κάθε φορά που ανάβει, για ν’αντισταθμίσει την όποια φθορά των LED στην πάροδο του χρόνου
    • και -στην έκδοση με τον εξωτερικό βιντεοεπεξεργαστή- έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτόματα πλήρες calibration (χρησιμοποιώντας το CalMan), λαμβάνοντας υπόψη εξωτερικούς παράγοντες όπως η πηγή, η οθόνη κι ο χώρος προβολής.
Το συμπέρασμα που βγαίνει τελικά, είναι ότι στη Runco διαβάζουν AVsite! :114:​

Την αντιμετώπιση του προβλήματος RBE.
Παρόλο που το επιδίωξα, σε καμία στιγμή δεν είδα rainbow (κάτι που δε μπορώ να πω για κανένα συμβατικό DLP προβολέα). Οι μονότσιποι LED DLP είναι απαλλαγμένοι από το RBE όσο οποιοσδήποτε τρίτσιπος προβολέας, κάνοντας το πλέον ένα πρόβλημα του παρελθόντος.

Τη φωτεινότητα και τη σταθερότητά της.
Βοηθούντος και του αναμορφικού φακού, ο προβολέας φώτιζε άνετα το αντίστοιχο σε 16:9, μιας οθόνης 120”. Υποκειμενικά θα έλεγα ότι ο προβολέας, ρυθμισμένος σε REC.709, έβγαζε πιο πολύ φως από τους περισσότερους με λάμπα UHP και ονομαστική φωτεινότητα 1200-1500 ANSI Lumens (επίσης ρυθμισμένους).
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι:
  • ο κατασκευαστής ανακοινώνει σταθερή φασματική συμπεριφορά και πτώση φωτεινότητας μόλις 5% μετά από 50.000 ώρες λειτουργίας (κάτι που πρέπει να δούμε και στην πράξη, αλλά θα περάσει βέβαια πάααρα πολύς καιρός για να συμβεί αυτό :142:)
  • τα εξοπλισμένα με LED μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα ν’ανάβουν και να σβήνουν, χωρίς χρόνους αναμονής ή άλλες ανησυχίες για το χρήστη (πχ υδράργυρος, UV),
τότε καταλαβαίνουμε ότι αυτή τεχνολογία έχει κάτι το εξαιρετικό όσον αφορά την εφαρμογή της σε συσκευές χρηστικές κι όχι διακοσμητικές ή ελιτίστικες.

Τα χρώματα.
Και τι χρώματα! Ο φυσικός χρωματικός χώρος των LED είναι ευρύτερος από οποιασδήποτε άλλη πηγής και υπερκαλύπτει όχι μόνο το REC.709 του BluRay και της HDTV, αλλά και τον xvYCC που χρησιμοποιούν κάποιες HD βιντεοκάμερες και παιχνιδομηχανές, τον Adobe RGB των φωτογράφων και πολλούς άλλους χρωματικούς χώρους ειδικών χρήσεων. Βέβαια για να τον εκμεταλλευτεί κανείς πλήρως, πρέπει να έχει και το αντίστοιχο υλικό. Όπως και να’χει όμως -και δεδομένης της αναμενόμενης διάρκειας ζωής του μηχανήματος- καλύτερα να περισσεύουν παρά να λείπουν χρώματα.
Με αυτό δεν εννοώ βέβαια επ’ ουδενί να ρυθμίζεται το μηχάνημα σε ευρύτερο χρωματικό χώρο από αυτόν του προβαλλόμενου υλικού, αφού κάτι τέτοιο οδηγεί σε… πανηγυριώτικα χρώματα. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα, όπου έχω τραβήξει την ίδια εικόνα, τη μια φορά με τον προβολέα σε REC.709 και την άλλη στον εγγενή (native) χρωματικό χώρο των LED:

REC.709



Native



Σημειωτέον ότι στην πραγματικότητα το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο, αλλά είναι αδύνατο και για τη φωτογραφική να το καταγράψει πλήρως και για τα μόνιτορ του 99,9% από εμάς να τον απεικονίσουν!
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η χρήση τριών χωριστών πηγών RGB με ανάλογα χαρακτηριστικά μεταξύ τους, επιτρέπει την on the fly αλλαγή χρωματικού χώρου, χωρίς μετατόπιση του λευκού σημείου. Δεν είναι σαν τη UHP, όπου το native "λευκό" είναι στην πραγματικότητα ένα αισχρό γαλαζοπράσινο.

Στο μενού που είναι ανοικτό στις εικόνες αυτές, φαίνονται και τα δυο χωριστά χειριστήρια για τα ConstantContrast και AdaptiveContrast, τα οποία ανέφερα προηγουμένως.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Όπως και να’χει η ουσία είναι ότι σε κανένα άλλο προβολέα -ανεξάρτητα αν ήταν UHP ή Xenon- δεν έχω δει τέτοια καθαρά χρώματα: το κόκκινο ήταν κόκκινο σε όλη την κλίμακα κι όχι και ολίγον πορτοκαλί, το πράσινο ήταν πράσινο κι όχι και ολίγον κίτρινο και πάει λέγοντας…









Στις σκηνές της συναυλίας του Elton John και του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (και παρά την κακή ποιότητα της τηλεοπτικής μετάδοσης του τελευταίου, που σχημάτιζε κάτι σαν edge-contour στα κράνη των παικτών), σχεδόν νόμιζες ότι ήσουν κι εσύ στην εξέδρα κι έβλεπες με τα ίδια σου τα μάτια!
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Συμπέρασμα
Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι αυτή η πρώτη επαφή με την τεχνολογία προβολής LED, δε διέψευσε ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες μου κι όσα θεωρητικά ήξερα γι’αυτήν. Κυρίες και κύριοι φίλοι του οικιακού κινηματογράφου, είναι γεγονός ότι οι προβολείς περνάνε σε μια νέα εποχή: το μόνο ανάλογο που μπορώ να σκεφτώ, είναι η μετάβαση της αεροπορίας από τους εμβολοφόρους κινητήρες, στους jet. Καλώς ορίσατε κι απολαύστε την πτήση σας!










 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Ωραίος!!
Μπράβο Δημήτρη!

Να δούμε τι θα πούν και οι υπόλοιποι..
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

MaxHeadroom;1055901 [I said:
REC.709[/I]



Native



.
Καλα, δεν πιστευω αυτο που βλεπω(λετε να φταει το monitor?):111:
H διαφορα δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα...
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Καλα, δεν πιστευω αυτο που βλεπω(λετε να φταει το monitor?):111:
H διαφορα δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα...
Ανδρέα LCD monitor έχεις;:143:
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Και να πω ότι δεν το εξήγησα! :136:
Να το ξαναπώ: η φωτογραφική μπορεί να καταγράψει ίδιο χώρο με του BluRay (o sRGB καλύπτει την ίδια περιοχή με το REC.709) ή λίγο μεγαλύτερο (Adobe RGB). Τα περισσότερα μόνιτορς δείχνουν sRGB.
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι περισσότεροι από εμάς δε μπορούμε να δούμε στον υπολογιστή μας χώρο μεγαλύτερο από αυτόν του BluRay/HDTV.
Αυτό βέβαια δε μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα screenshots από ταινίες κλπ, όταν ο προβολέας είναι ρυθμισμένος σε REC.709. Το να προβάλλουμε -χάριν παιδιάς- στο... πανηγυριώτικο native είναι βέβαια κάτι άλλο, "λάθος" και άνευ πρακτικής σημασίας.
 



ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Απάντηση: Re: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Να δούμε τι θα πούν και οι υπόλοιποι..
Δεν ξερω εαν θα θελουν να τα πουν "εδω μεσα" παντως εαν το
επιθυμουν θα ειναι χαρα μας...:126:
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Δεν τον έχω δει αλλά θέλω να δω τα μαύρα, το sharpness και τα skin tones.

Θέλω να δω την διαχωριστική γραμμή μεταξύ μέτριου μαύρου και κορυφαίου γιατί νομίζω πως κοσκινίζουμε το αλεύρι. Άποψη μου βέβαια όπως και με το θέμα της κίνησης το οποίο CFI ωραίο μεν αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος για 40 δευτερόλεπτα panning σε κάθε ταινία! Και πολλά λέω..:116:



Επίσης, αυτό το σχόλιο με το φακό δεν μπορώ να το καταλάβω! Και τον έχω δει το φακό και τον έχω τεστάρει και το θέμα εμφανής πτώσης sharpness ειλικρινά με τρελαίνει που το ακούω! Γιατί?

Παίζω με τον Prismasonic και όχι θέμα sharpness δεν έχω - σας χαρίζω μερικό γιατί έχω πολύ. Ίσως να φταίει ο IN83 που το έχει εις άπειρον!

Θα με αναγκάσετε να κουβαλήσω τον προβολέα μου στην PSA γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω!
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Απάντηση: Re: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Δ
Επίσης, αυτό το σχόλιο με το φακό δεν μπορώ να το καταλάβω! Και τον έχω δει το φακό και τον έχω τεστάρει και το θέμα εμφανής πτώσης sharpness ειλικρινά με τρελαίνει που το ακούω! Γιατί?

Παίζω με τον Prismasonic και όχι θέμα sharpness δεν έχω - σας χαρίζω μερικό γιατί έχω πολύ. Ίσως να φταίει ο IN83 που το έχει εις άπειρον!

Θα με αναγκάσετε να κουβαλήσω τον προβολέα μου στην PSA γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω!
Ας μην το προχωρησουμε παλι το θεμα με τους φακους παρακαλω.
Ειναι ξεκαθαρο πως εκει υπαρχουν διαφορετικες αποψεις,
τασεις και φιλοσοφιες...
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

θα μας πειτε,ποτε οι κοινοι θνητοι σαν κι εμας μπορουμε να δουμε τον προβολεα???
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Ας μην το προχωρησουμε παλι το θεμα με τους φακους παρακαλω.
Ειναι ξεκαθαρο πως εκει υπαρχουν διαφορετικες αποψεις,
τασεις και φιλοσοφιες...

Ναι και μερικές (όχι του Δημήτρη) βασίζονται στη σφαίρα της φανταστικής θεωρίας σαν να συζητάω εγώ με αστροναύτη πως είναι ο καιρός στο φεγγάρι.

Τεσπα! Αλλάζουμε θέμα.


Μήπως μετρήσατε τι φως βγάζει στην μεγάλη οθόνη?
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

Σχετικά με τη φωτεινότητα Σωτήρη, μόνο κάποιος από την PSA μπορεί να σου απαντήσει, γιατί την ώρα της παρουσίασης δεν έγιναν μετρήσεις ούτε κάποια σχετική μνεία.


Για να κλείσω την αναφορά μου στο φακό της Schneider, θα πω ότι αυτή ήταν η καλύτερη εικόνα που έχω δει μέχρι τώρα από αναμορφικό φακό. Τα όποια μικροπροβλήματα περιορίζονταν σ' αυτά που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου:
  • ένα κλικ λιγότερο DLP "κρύσταλλο" στην εικόνα, χωρίς όμως η κατάσταση να είναι σε καμία περίπτωση προβληματική.
  • κάπως ασαφή pixels στην περιφέρεια της εικόνας, σε στατική παρατήρηση από σχετικά κοντινή απόσταση. Θυμάμαι ότι το σχολιάσαμε με το Μάνο τον Καστρουνή που το κοιτάγαμε μαζί κι ο Βαγγέλης απάντησε ότι μπορεί να βελτιωθεί με κάποιες μικρορυθμίσεις του φακού. Προσπάθησε λίγο να το διορθώσει, αλλά -για να πω την αλήθεια- εγώ δεν είδα κάποια διαφοροποίηση.
Στα θετικά του φακού ήταν το όφελος σε φωτεινότητα και το σχεδόν αόρατο pixel-structure, ακόμα και σε αποστάσεις θέασης κάτω του κανονικού (ακόμα ένα LCoS χαρακτηριστικό).
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Το ότι εξαφανίζει το pixel structure είναι αλήθεια αλλά βασικά με τρόμαξες πριν αλλά δεν φταίς εσύ.

Αυτός ο φακός μερικές φορές μάλλον κάνει βόλτες...και μετά δεν κάθετε στην ίδια θέση:116::116::116:
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Απάντηση: Παρουσίαση του Runco Q-750i στον ειδικό τύπο.

εκπροσωπος του HITECH πως και δεν ηρθε???
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.630
Μηνύματα
2.868.498
Members
37.942
Νεότερο μέλος
mdim051
Top