Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Reaction score
11
Απάντηση: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Φίλε ΚΥΡΙΑΚΟ Κ μια τεχνική ερωτησούλα: όταν κτυπάω τις λυχνίες μου μαλακά με την γόμα ενός μολυβιού, ακούγεται από το ηχείο ένα ελαφρύ τοκ-τοκ, (άσχετα από την θέση του volume), που απ' ότι διαβάζω, είναι μικροφωνισμός.

Η, εχμ, ερωτησούλες:

1)Nα τις τυλίξω με ταινία τεφλόν για απομόνωση από τις ηχητικές πιέσεις;

2)Αν ναι δεν θα έχουν πρόβλημα υπερθέρμανσης;

Ευχαριστώ πολύ!

:107:

Reaction score
110
ecc81 , Χ2 και ισως kt90 , Χ4
Οι ECC81 είναι εύκολη υπόθεση και τις βρίσκεις παντού από πολύ φτηνές έως ακριβές. Το πρόβλημα είναι με τις ΚΤ90 διότι αν θέλεις ΕΙ ετοιμάσου να δώσεις 400-500€ για μια τετράδα. Η δεύτερη καλλίτερη (αυτή χρησημοποιώ εγώ τώρα στους ενισχυτές μου) είναι η Electro Harmonix KT90 που έχουν περίπου 140€ η τετράδα από το e-bay
(http://cgi.ebay.de/KT90-EH-matched-Quad-4-Stuck-new-Tubes-KT88-6550-/390263046241?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5add7d8061)
Και από εδώ http://www.jacmusic.com/

Reaction score
110
Re: Απάντηση: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Φίλε ΚΥΡΙΑΚΟ Κ μια τεχνική ερωτησούλα: όταν κτυπάω τις λυχνίες μου μαλακά με την γόμα ενός μολυβιού, ακούγεται από το ηχείο ένα ελαφρύ τοκ-τοκ, (άσχετα από την θέση του volume), που απ' ότι διαβάζω, είναι μικροφωνισμός.

Η, εχμ, ερωτησούλες:

1)Nα τις τυλίξω με ταινία τεφλόν για απομόνωση από τις ηχητικές πιέσεις;

2)Αν ναι δεν θα έχουν πρόβλημα υπερθέρμανσης;

Ευχαριστώ πολύ!

Φίλε μου το τοκ-τοκ που ακούς όταν χτυπάς την λυχνία είναι νορμάλ και δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι ένας καθαρός στιβαρός ήχος. Το θέμα είναι να μην ακούς μαζί με το καθαρό τοκ-τοκ και κουδούνισμα ή άλλο μεταλλικό ήχο, τότε είναι μικροφωνισμός.
Ο μικροφωνισμός στην ουσία είναι η ταλάντωση κάποιου πλέγματος και συνήθως μας δείχνει μια ότι μια λυχνία είναι προς το τέλος της ζωής της ή αν είναι σχετικά καινούρια ότι η κατασκευή της δεν ήταν και η καλλίτερη.
Το να βάλεις τεφλόν δεν είναι λύση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για λυχνίες που όντως έχουν μικροφωνισμό, από να τις αλλάξουμε.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Φίλε μου το τοκ-τοκ που ακούς όταν χτυπάς την λυχνία είναι νορμάλ και δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι ένας καθαρός στιβαρός ήχος. Το θέμα είναι να μην ακούς μαζί με το καθαρό τοκ-τοκ και κουδούνισμα ή άλλο μεταλλικό ήχο, τότε είναι μικροφωνισμός.
Ο μικροφωνισμός στην ουσία είναι η ταλάντωση κάποιου πλέγματος και συνήθως μας δείχνει μια ότι μια λυχνία είναι προς το τέλος της ζωής της ή αν είναι σχετικά καινούρια ότι η κατασκευή της δεν ήταν και η καλλίτερη.
Το να βάλεις τεφλόν δεν είναι λύση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για λυχνίες που όντως έχουν μικροφωνισμό, από να τις αλλάξουμε.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Ωστόσο θα ήθελα μια εκτίμηση όσον αφορά στην παρεμβολή εμποδίου για την εκπομπή θερμικής ακτινοβολίας μιας λάμπας.

Θα μπορούσε να κάνει κακό η εσωτερική αύξηση της θερμοκρασίας, δυστυχώς κατά τρόπο ανεξέλεγκτο, αν θα είναι λίγο η πολύ δεν μπορούμε να ξέρουμε, επειδή τυλίχτηκε με ταινία τεφλόν; (Με την ελπίδα ότι κάτι θα προσφέρει η ταινία στην απόσβεση κραδασμών).

:111:

Reaction score
110
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Ωστόσο θα ήθελα μια εκτίμηση όσον αφορά στην παρεμβολή εμποδίου για την εκπομπή θερμικής ακτινοβολίας μιας λάμπας.

Θα μπορούσε να κάνει κακό η εσωτερική αύξηση της θερμοκρασίας, δυστυχώς κατά τρόπο ανεξέλεγκτο, αν θα είναι λίγο η πολύ δεν μπορούμε να ξέρουμε, επειδή τυλίχτηκε με ταινία τεφλόν; (Με την ελπίδα ότι κάτι θα προσφέρει η ταινία στην απόσβεση κραδασμών).

Δεν νομίζω ότι η ταινία τεφλόν θα προσφέρει κάτι, καθώς το πρόβλημα του μικροφωνισμού είναι στο εσωτερικό της λυχνίας. Συνήθως χρησιμοποιούμε ελαστικούς δακτυλίους που είναι για αυτό το σκοπό, ώστε να μην εμποδίζεται και ο σωστός αερισμός της λυχνίας (απαγωγή της θερμότητας στο περιβάλλον). Νομίζω ότι το τύλιγμα με ταινία τεφλόν θα κάνει ακριβώς αυτό, δηλαδή την άνοδο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της λυχνίας και ίσως την καταστροφή της. Βέβαια η καταστροφή μιας λυχνίας με αυτό τον τρόπο (εσωτερικό βραχυκύκλωμα) μπορεί να έχει και δυσάρεστα επακόλουθα και για τον ενισχυτή σου.
Σαν και αυτά εδώ.
http://www.tubedepot.com/dctuberings.html

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

1)Ως προς την ζημιά κατάλαβα τι εννοείς! Και σκέπτομαι να συμβεί σε πλήρες φορτίο τι θα πάθουν και τα ηχεία και τα τύμπανα των αυτιών!

2)Τα δαχτυλίδια τα έχω ξαναδεί, αλλά δεν μου επιτρέπουν την εφαρμογή τους κάτι άλλα μεταλικά δακτυλίδια που περιβάλλουν τις λυχνίες, χωρίς όμως να εφάπτονται:

Aυτά άραγε έχουν κάποια χρησιμότητα;

Reaction score
110
Και βέβαια έχουν χρησιμότητα. Πρώτον προστατεύουν την λυχνία και δεύτερον λειτουργούν σαν ψυγείο μεταφοράς θερμότητας από την λυχνία προς τα έξω.
Τώρα για να καταλάβω. Όταν παίζεις μουσική ακούς κάτι σαν αντίλαλο ή κουδούνισμα στον ήχο, ή απλά νομίζεις ότι οι λυχνίες σου μικροφωνίζουν γιατί τις χτύπησες με το μολύβι και κάνανε τοκ-τοκ;
:105:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Και βέβαια έχουν χρησιμότητα. Πρώτον προστατεύουν την λυχνία και δεύτερον λειτουργούν σαν ψυγείο μεταφοράς θερμότητας από την λυχνία προς τα έξω.
Τώρα για να καταλάβω. Όταν παίζεις μουσική ακούς κάτι σαν αντίλαλο ή κουδούνισμα στον ήχο, ή απλά νομίζεις ότι οι λυχνίες σου μικροφωνίζουν γιατί τις χτύπησες με το μολύβι και κάνανε τοκ-τοκ;
:105:
1)Εννοείς πως λειτουργούν σαν ψύκτρες; Για να συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να εφάπτονται στο σώμα της λυχνίας ώστε να γίνεται απαγωγή της ενέργειας;

Είναι πάντως γεγονός πως όταν λειτουργούν οι λυχνίες, αυτά τα αλουμινένια δαχτυλίδια καίνε, αλλά αυτό δεν νομίζω να έχει σχέση.

2)Όταν παίζω μουσική δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά κάπου διάβασα πως το κτύπημα είναι ένα είδος δοκιμής για μικροφωνισμό, και επειδή πάντα ψάχνουμε για την βελτίωση, είπα μήπως μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

Από την άλλη, κτυπώντας το σασί του μηχανήματος, και αρκετά δυνατά, δεν εμφανίζεται το φαινόμενο.

Reaction score
1.788

1)Εννοείς πως λειτουργούν σαν ψύκτρες; Για να συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να εφάπτονται στο σώμα της λυχνίας ώστε να γίνεται απαγωγή της ενέργειας;

Είναι πάντως γεγονός πως όταν λειτουργούν οι λυχνίες, αυτά τα αλουμινένια δαχτυλίδια καίνε, αλλά αυτό δεν νομίζω να έχει σχέση.

2)Όταν παίζω μουσική δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά κάπου διάβασα πως το κτύπημα είναι ένα είδος δοκιμής για μικροφωνισμό, και επειδή πάντα ψάχνουμε για την βελτίωση, είπα μήπως μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

Από την άλλη, κτυπώντας το σασί του μηχανήματος, και αρκετά δυνατά, δεν εμφανίζεται το φαινόμενο.

Στον ενισχυτη της φωτογραφιας δεν εχουν τον ρολο της ψυχτρας. Ειναι αν δεν κανω λαθος και γειωμενα. μια μικρη μορφη ψευτοθωρακισης και λιγο απο μουρη!!!!!

Reaction score
110
Re: Απάντηση: Re: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Λοιπόν από ότι κατάλαβα μικροφωνισμό δεν έχεις αφού και χτυπώντας στο σασί δεν έχεις κουδούνισμα. Τώρα η ιστορία με τα μεταλλικά δαχτυλίδια είναι πολύ παλιά και ο λόγος είναι για να μεταφέρουν θερμότητα προς τα έξω όπως είπα, αλλά και η σύνδεση τους με το σασί αυτή τη λογική έχει. Βέβαια το είδαν οι Κινέζοι και αφήνιασαν και το βάζουν όπου βρουν. Αλλά επίσης προστατεύουν την λυχνία (το έβαζαν συνήθως σε μεγάλες λυχνίες).

Reaction score
110

Στον ενισχυτη της φωτογραφιας δεν εχουν τον ρολο της ψυχτρας. Ειναι αν δεν κανω λαθος και γειωμενα. μια μικρη μορφη ψευτοθωρακισης και λιγο απο μουρη!!!!!

Μάλλον ποιό πολύ μούρη παρά δουλειά αλλά θερμότητα τραβάνε και πολύ μάλιστα. Τώρα για θωράκιση τι να πω… σαν πολύ αραιά τα βλέπω τα μέταλλα για να κάνουν τη δουλειά αυτή… τι να πω.

:121:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί Λυχνιών-ερωτησεις,αποριες,συμβουλες

Μάλλον ποιό πολύ μούρη παρά δουλειά αλλά θερμότητα τραβάνε και πολύ μάλιστα. Τώρα για θωράκιση τι να πω… σαν πολύ αραιά τα βλέπω τα μέταλλα για να κάνουν τη δουλειά αυτή… τι να πω.

:121:
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Ευχαριστω, κατι ακομα: Πως διακρινονται οι ΕΙ standard απο τις ΕΙ elite? Φαινεται στο κουτι, στο γυαλι, εχουν καποιο κωδικο?

Reaction score
0

Ναι ναι έχουν άλλο κουτί και τα γράμματα στην κανονική είναι άσπρα και στην Elite χρυσά. Κοίτα εδώ.

http://thetubestore.com/ei.html
κυριακο εχω ενα unison s8 845 καισκεφτομαι να αντικαταστησω τισ 845 με shuguang 845 metal plate τις εχεις υποψη σου και τι προτεινης

Reaction score
110

κυριακο εχω ενα unison s8 845 καισκεφτομαι να αντικαταστησω τισ 845 με shuguang 845 metal plate τις εχεις υποψη σου και τι προτεινης
Ο Unison 845 είναι πολύ καλό μηχάνημα. Κοίτα λυχνίες 845 έχω πάρα πολλές και από πολλούς κατασκευαστές. Έχω και Shuguang που είναι καλές και τίμιες λυχνίες, αλλά αν θέλεις κάτι το ξεχωριστό τότε διάλεξε τις KR 845 ή τις TJ Full Music 845 MKII Carbon Plate Premium που είναι superκαι σε πολύ καλή τιμή, γιατί οι KRπαίζουν καταπληκτικά, αλλά έχουν μια τιμή άσε να μη σου λέω. Η γνώμη μου είναι λοιπόν να πάρεις τις TJ Full Music που έχουν τα ίδια λεφτά πάνω κάτω με τις Shuguang. :126:

Reaction score
0

Ο Unison 845 είναι πολύ καλό μηχάνημα. Κοίτα λυχνίες 845 έχω πάρα πολλές και από πολλούς κατασκευαστές. Έχω και Shuguang που είναι καλές και τίμιες λυχνίες, αλλά αν θέλεις κάτι το ξεχωριστό τότε διάλεξε τις KR 845 ή τις TJ Full Music 845 MKII Carbon Plate Premium που είναι superκαι σε πολύ καλή τιμή, γιατί οι KRπαίζουν καταπληκτικά, αλλά έχουν μια τιμή άσε να μη σου λέω. Η γνώμη μου είναι λοιπόν να πάρεις τις TJ Full Music που έχουν τα ίδια λεφτά πάνω κάτω με τις Shuguang. :126:
κυριακο κατ αρχην σε ευχαριστω΄΄
πεσμου σε παρακαλω η λαμπες 845 που ειναι 75w και οχι 100w θα πρεπει να αλλαξω κατι στον ενισχυτη μου

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
όπως ίσως κάποιοι εχετε δει έχω βάλει για πούλημα έναν dared με 300Β. Το θέμα είναι ότι όσο τον ακούω τόσο ψήνομαι να τον κρατήσω. Πριν από λίγους μήνες του έβαλα τις jj 300b. Διάβασα το θέμα εδώ, μίλησα και με Γιαλούση και συζητάω να πάρω δώρο για τις γιορτές (οκ μετά τα Xρισυούγεννα αφού σήμερα δεν πρόλαβα) τις genalex για τις οποίες τα σχόλια είναι θετικά. Ο Γιαλούσης μου πρότεινε και τις ΕΗ. Εδώ βλέπω μια προτίμηση στις κινέζικες που όντως έχουν καλές κριτικές. Πως θα το έβλεπε ο Κυριάκος το θέμα? Τιμή για genalex περί τα 120, για τις ΕΗ 75.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.196
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe