Mr Spock
demokratischer - sektor
- Reaction score
- 53.107
- προσπαθώ να μας αποτρέψω από την αγορά ''σοδομισμένης κεφαλής'' σε υποτιθέμενη τιμή ευκαιρίας , απλά θα μπλέξουμε
H ρύθμιση του αζιμουθίου αφορά όλους όσους έχουν βραχίονα που επιτρέπει τη ρύθμισή του, διότι:- εγώ πάλι πιστεύω πως ενώ το αζιμούθιο είναι must . . . δεν μας αφορά διότι :
1. η καινούρια ή αναβελονωμένη κεφαλή πρέπει να είναι ήδη ok , διαφορετικά την επιστρέφουμε
2. εάν είναι μτχ με πρόβλημα καθετότητας στο cantilever , την στέλνουμε προς επισκευή , και ακολουθεί το 1
3. εάν ισχύει το 2 και δεν μπορούμε να την στείλουμε πρός επισκευή , ''παίζοντας' με το αζιμούθιο και φέρνοντας την επιθυμητή καθετότητα , μόνον στο περίπου θα ρυθμιστούν όλα καθ΄ ότι ξεκινάμε a priori με μία προβληματική κατάσταση ( η ανάρτηση θα λειτουργεί εκτώς προδιαγραφών διότι προφανώς το cantilever είναι στραβό . . . καί άλλα χειρότερα )
- προσοχή : μόνον στο αζιμούθιο αναφέρομαι , τα άλλα ( vta , υπερκρέμαση , κλπ ) τα φτιάχνουμε μόνοι μας
Λογικα αυτα που λες αλλα αν βαλεις στην εξισωση και τους δισκους που δεν ειναι απολυτα φλατ,τοτε ματαιοτης ματαιοτητων.................Άρα, δυστυχώς, δεν γλιτώνουμε από το … αζιμούθιο.
- 1. εδώ συμφωνώ εν μέρει , άπαξ και τι κέλυφος είναι οριζόντιο ότι κεφαλή και να βάλεις θα στηθεί σωστά , οπότε το αζιμούθιο αφορά τους βραχίονες με κελύφη μόνοH ρύθμιση του αζιμουθίου αφορά όλους όσους έχουν βραχίονα που επιτρέπει τη ρύθμισή του, διότι:
1. Ακόμη και αν η καινούργια κεφαλή έχει απόλυτα σωστή γεωμετρία, με το που θα αποσπάσει κάποιος το κέλυφος από τον βραχίονα για την αντικατάσταση της κεφαλής, χάνεται η ό,ποια «τέλεια» ή «εργοστασιακή» ρύθμιση προϋπήρχε, αφού (τουλάχιστον στο δικό μου βραχίονα) δεν υπάρχει ένδειξη για την απόλυτα οριζόντια (εργοστασιακή) ρύθμιση του κελύφους, η οποία μόνο με ένα πολύ ευαίσθητο αλφάδι μπορεί, ίσως, να επιτευχθεί ξανά.
2. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ακριβοί βραχίονες διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης αζιμουθίου, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στατιστικά οι κεφαλές παρουσιάζουν κατασκευαστικές ατέλειες, οι οποίες μπορούν να διορθωθούν με τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Πιθανόν οι ατέλειες αυτές να οφείλονται στη δυσκολία της βιομηχανικής παραγωγής τους με μηδενικές ανοχές σε γεωμετρικά σφάλματα, είτε σε μη συμφέρουσα αύξηση του κόστους παραγωγής τους κ.λ.π.
3. Έστω ότι κάποιος διαπιστώσει, με κάποιον από τους τρόπους που έχουν προαναφερθεί, ότι η καινούργια του κεφαλή παρουσιάζει μια απόκλιση της τάξεως των 2ο-3ο . Πώς θα το τεκμηριώσει, ώστε να απαιτήσει, ειδικά στην Ελλάδα, αντικατάσταση; Η πλέον πιθανή απάντηση του πωλητή θα είναι ότι το προϊόν είναι ο.κ. ή ότι είναι εντός των κατασκευαστικών του προδιαγραφών, εκτός αν βεβαίως το σφάλμα είναι μεγάλο (π.χ. οφθαλμοφανές).
Άρα, δυστυχώς, δεν γλιτώνουμε από το … αζιμούθιο.
γενικώς, η ρύθμιση ενός πικάπ είναι ένα σύνολο ενεργειών που πρέπει να εφαρμοσθούν όλες τέλεια, όσον το δυνατόν μπορούμε.. αυτό αποτελεί και μια από τις προκλήσεις που κάνει πολλούς από μας να επιλέγουμε το αναλογικό σαν βασική μας πηγή.. όταν πετύχουμε μια καλή αρμονία σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις σ’ ένα καλό πικάπ (και σ’ ένα καλό σύστημα γενικώς), ανταμειβόμαστε με έναν κορυφαίο ήχο που οι “ψηφιακοί” θα ψάχνουν πολλά ακόμα χρόνια να πλησιάσουν (να φτάσουν δε νομίζω ποτέ να μπορέσουν)..
Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει της τρελής..
Μη γενικεύεις, μην υπερβάλλεις.σ’ ένα καλό πικάπ (και σ’ ένα καλό σύστημα γενικώς), ανταμειβόμαστε με έναν κορυφαίο ήχο που οι “ψηφιακοί” θα ψάχνουν πολλά ακόμα χρόνια να πλησιάσουν (να φτάσουν δε νομίζω ποτέ να μπορέσουν)..
ευχαριστώ για τις επισημάνσεις..Μη γενικεύεις, μην υπερβάλλεις.
Επίσης, τη λέξη "νομίζω" την έβαλες σε λάθος σημείο.
Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα και αν θέλεις εξήγησέ το μου.ευχαριστώ για τις επισημάνσεις..
από την μεριά μου θα ήθελα να πω σε σένα και όλα τα παιδιά που κινείστε μόνιμα και μονόπλευρα προς την ψηφιακή κατεύθυνση να κρατάτε κάποιες επιφυλάξεις απέναντι σ' αυτούς που έχουν ζήσει και γνωρίσει εξ' ίσου καλά και τις δυο σχολές..
δεν ξέρετε καμιά φορά τι μπορεί να συναντήσετε μπροστά σας.. expect the unexpected.. λένε με σοφία κάπου στην Βαθιά Ανατολή..
αυτό είναι Πέτρο ένα από τα τραγικά λάθη που κάνετε όλοι που αφορίζετε την αναλογική αναπαραγωγή σ' ένα κορυφαία στημένο σύστημα.. κι εσύ και ο Νίκος Βετ παραπάνω (αλήθεια διδάσκουν τα πανεπιστήμια για το CD?? τι επίκαιρο!!), κι οι δυο σας και άλλοι πολλοί πιάνεστε από μία πόα, ούτε καν δέντρο, και αγνοείτε το δάσος.. αραδιάζω ένα σωρό πράγματα που πρέπει να γίνουν για να παίξει καλά ένα αναλογικό σύστημα και σεις στέκεστε σε μια μικρή λεπτομέρεια..Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα και αν θέλεις εξήγησέ το μου.
Γιατί, εφ' όσων η ακίδα κοπής κάνει παράλληλη κίνηση, εσείς που χρησιμοποιείτε πικάπ δεν έχετε ΟΛΟΙ βραχίονες παράλληλης μετατόπισης.
Τουλάχιστον να έχετε μηδενικό σφάλμα ανάγνωσης.*
*Σφάλμα ανάγνωσης;;;;; Αν είναι δυνατόν!!!
Μάνο διαβασε το λινκ και απαντα στα 7 θεματα που θετει ο καθηγητης.αυτό είναι Πέτρο ένα από τα τραγικά λάθη που κάνετε όλοι που αφορίζετε την αναλογική αναπαραγωγή σ' ένα κορυφαία στημένο σύστημα.. κι εσύ και ο Νίκος Βετ παραπάνω (αλήθεια διδάσκουν τα πανεπιστήμια για το CD?? τι επίκαιρο!!), κι οι δυο σας και άλλοι πολλοί πιάνεστε από μία πόα, ούτε καν δέντρο, και αγνοείτε το δάσος.. αραδιάζω ένα σωρό πράγματα που πρέπει να γίνουν για να παίξει καλά ένα αναλογικό σύστημα και σεις στέκεστε σε μια μικρή λεπτομέρεια..
και το κυριότερο, ο νεανικός σας ενθουσιασμός μαζί με την στείρα αίσθηση του εξαναγκαστικού εκμοντερνισμού και την τάση του "ανήκω στο κοπάδι" που σας διακατέχει δεν αφήνει περιθώρια στο μυαλό μήπως μία στο εκατομμύριο μπορεί να βιώσετε κάποια στιγμή κάτι διαφορετικό.. βλέπεις έτσι ελοχεύει ο κίνδυνος να χριστείτε μαύρα πρόβατα.. πόσες απαντήσεις μπορώ να σου δώσω για το 'σφάλμα ανάγνωσης' παραπάνω.. 100, 1000, 1000000?? όσες θέλεις μπορώ να σου δώσω.. δεν βρίσκω τον λόγο όμως να αναφέρω ούτε μία..
Αυτό με έχει προβληματίσει και εμένα. Βλέπω να πωλούνται δίσκοι κατάστασης VG (σκουπίδια) έως καινούρια σε τιμές ανεπίτρεπτες.Η ουσία είναι αλλού:
Η αναβίωση του βινυλία έχει γυρίσει ήδη μπουμερανγκ, με τις τιμές των δίσκων να έχουν πάρει την ανηφόρα, των πικάπ ακόμα περισσότερο, και συχνά αδικαιολόγητα. Έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται προβληματικές εκτυπώσεις (που είχαν χαθεί πριν 15-20 χρόνια), και ο κάθε φαντασμένος νομίζει ότι έχει βρει τον δίσκο με τα χρυσά αυγά