Περί κανονισμών πολυκατοικίας

Reaction score
427
Μένω με ενοίκιο σε πολυκατοικία 4άρων διαμερισμάτων.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, μένει και αυτός στην ίδια πολυκατοικία.
Επειδή του έχουν κάνει περικοπές στο μισθό του (λες και είναι ο μόνος) έχει παραιτηθεί εντελώς από την συντήρηση του σπιτιού του και ότι και να συμβεί, το επιβαρύνομαι εγώ.
Επειδή μου έκανε πρόσφατα μείωση στο μίσθωμα, λέω άντε δεν πειράζει, προκειμένω να έρχομαι σε συνεχή αντιπαλότητα.

Πριν 2 μέρες χάλασε ο μηχανισμός της εξωτερικής πόρτας της πολυκατοικίας.
Από παλαιότερη πολυκατοικία γνώριζα ότι, οποιοδήποτε ανταλλακτικό χρειαστεί αντικατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους, το πληρώνει ο ιδιοκτήτης.
Ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να πληρώνει την συντήρηση αυτών και όχι την επισκευή τους ή την αντικατάσταση τους.
Δηλαδή, να πληρώνω την συντήρηση του ασανσέρ, λέβητα, κήπου κλπ.

Ισχύουν αυτά που λέω ή έχω άδικο;
Για την ιστορία, ο μηχανισμός έκανε 200 ευρώ με τα εργατικά (150+50) και μου ζητάει να πληρώσω 60 ευρώ.
Είναι έξοδα του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή;

Reaction score
935
Η ερώτηση σου οφείλει να γίνει σε δικηγόρο, τον οποίο θα επισκεφθείς στο γραφείο του μαζί με το μισθωτήριο σου κι αν έχεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Σε φόρουμ στο ίντερνετ δεν θα πάρεις υπεύθυνη απάντηση. Ο καθένας θα σου λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Σε γενικές γραμμές και με κάθε επιφύλαξη σε παραπέμπω εδώ
http://www.texnomesitiki.gr/dunami-...seis-provlimata-diaxeirisi-polikatikoias.html

Reaction score
620
Μένω με ενοίκιο σε πολυκατοικία 4άρων διαμερισμάτων.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, μένει και αυτός στην ίδια πολυκατοικία.
Επειδή του έχουν κάνει περικοπές στο μισθό του (λες και είναι ο μόνος) έχει παραιτηθεί εντελώς από την συντήρηση του σπιτιού του και ότι και να συμβεί, το επιβαρύνομαι εγώ.
Επειδή μου έκανε πρόσφατα μείωση στο μίσθωμα, λέω άντε δεν πειράζει, προκειμένω να έρχομαι σε συνεχή αντιπαλότητα.

Πριν 2 μέρες χάλασε ο μηχανισμός της εξωτερικής πόρτας της πολυκατοικίας.
Από παλαιότερη πολυκατοικία γνώριζα ότι, οποιοδήποτε ανταλλακτικό χρειαστεί αντικατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους, το πληρώνει ο ιδιοκτήτης.
Ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να πληρώνει την συντήρηση αυτών και όχι την επισκευή τους ή την αντικατάσταση τους.
Δηλαδή, να πληρώνω την συντήρηση του ασανσέρ, λέβητα, κήπου κλπ.

Ισχύουν αυτά που λέω ή έχω άδικο;
Για την ιστορία, ο μηχανισμός έκανε 200 ευρώ με τα εργατικά (150+50) και μου ζητάει να πληρώσω 60 ευρώ.
Είναι έξοδα του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή;
Είναι του ιδιοκτήτη αυτά τα έξοδα. Με απόλυτη βεβαιότητα εκτός αν εγγράφως έχετε συμφωνήσει κάτι αλλο

Reaction score
427
Απο κανονισμους πολυκατοικιών δεν γνωρίζω. Κοιτα ομως το λινκ που σου παραθετω με 45 ευρουλακια να βολευτειτε ολοι
http://www.xe.gr/eksoplismos-grafeiou/asfaleia-diafora|ad-290946825.html
Τώρα το έβαλε, δεν με ρώτησε
[DOUBLEPOST=1480617206][/DOUBLEPOST]
Είναι του ιδιοκτήτη αυτά τα έξοδα. Με απόλυτη βεβαιότητα εκτός αν εγγράφως έχετε συμφωνήσει κάτι αλλο
Δεν έχουμε συμφωνήσει κάτι άλλο.
Το μισθωτήριο έχει λήξει και καταστατικό πολυκατοικίας δεν υπάρχει.
Η κοινή λογική αυτό λέει , αλλά υπάρχει κάποιο λινκ για να του το υποδείξω;

Reaction score
620
Τώρα το έβαλε, δεν με ρώτησε
[DOUBLEPOST=1480617206][/DOUBLEPOST]

Δεν έχουμε συμφωνήσει κάτι άλλο.
Το μισθωτήριο έχει λήξει και καταστατικό πολυκατοικίας δεν υπάρχει.
Η κοινή λογική αυτό λέει , αλλά υπάρχει κάποιο λινκ για να του το υποδείξω;
Πως γίνεται να μην υπάρχει καταστατικό...που έμπλεξες..;
Δεν ξέρω να σου δώσω κάποιο σύνδεσμο. Απλά σε παρομοια περίπτωση που είχε τύχει στην δικιά μας πολυκατοικία με έναν ιδιοκτήτη ( αφού το έψαξαν) στο τέλος τα πλήρωσε κανονικά στο ακέραιο.

Reaction score
427
Η πολυκατοικία εχει 4 οροφοδιαμερίσματα τα οποία ανήκαν σε οικογένεια (γονείς, κόρες κλπ) γι αυτό και δεν υπάρχει κάποιο καταστατικό
[DOUBLEPOST=1480617724][/DOUBLEPOST]Άρα θεωρείται ότι ισχύει αυτό;

Μήπως είμαι υπόχρεος να πληρώσω τα έξοδα επισκευής, τα εργατικά;

Reaction score
1.203
Τα πάγια έξοδά τα χρεώνεται ο ιδιοκτήτης - αντικατάσταση σε οτιδήποτε μέσα και έξω από το διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτόν σε κοινόχρηστους χώρους, ταράτσα, σκάλες, υδροροες κλπ.
Αντίθετα με τα έξοδα συντήρησης τα οποία βαρύνουν τον ενοικιαστή - συντήρηση ασανσέρ, καθαρισμός και απολύμανση κοινόχρηστων χώρων κλπ.
Ελπίζω να σε βοηθήσω λίγο.

Υ.Γ. Το καταστατικό της πολυκατοικίας είναι υποχρεωτικό και οχι προαιρετικό.
Πες του να ψάξει λίγο και θα το βρει...

Reaction score
935
Δεν είναι υποχρεωτική η σύνταξη κανονισμού. Το βεβαιώνω ως δικηγόρος. Και δη σε οικογενειακές μικρές πολυκατοικίες είθισται να μην υπάρχει. Προβλέπεται στο νόμο πως κατανέμονται τα κοινόχρηστα εν ανυπαρξία κανονισμού.

Reaction score
1.560
Αυτό το έξοδο είναι καθαρά του ιδιοκτήτη και δεν έχει να κάνει με εσένα
παράδειγμα,στο ασανσέρ χάλασαν κάποια ελατήρια τα οποία θέλουν αλλαγή και χαλάνε λόγο φθοράς η οποία επήλθε μετά από 7-9 χρονιά
Αυτό είναι ένα έξοδο του ιδιοκτήτη και όχι του ενοικιαστή όπου μένει 3 χρόνια και αύριο μπορεί να φύγει
Δική σου υποχρέωση είναι η συντήρηση εξ ου και τα κοινόχρηστα συντήρησης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik