Περί ATC

Μηνύματα
591
Reaction score
557
Όλα ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια, τότε που μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω από το εξωτερικό ένα Atc scm 10 , σε άριστη κατάσταση. Το ηχείο το κράτησα για αρκετά χρόνια, αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν το εκμεταλλεύτηκα για το σκοπό ,τον οποίο το είχα πάρει.
Ποτέ δεν κατάφερε να με πείσει ότι έχει να δώσει κάτι ανάλογο, με αυτό που κουβαλούσε σαν όνομα. Λες να?....μπα λέω, ας δώσω μια άλλη ευκαιρία στην εταιρία.
Έτσι πήρα τα scm 7....μμμμ...δεν είναι και άσχημα για τα λεφτά που ζητάνε...ίσως το πιό τίμιο ηχείο της εταιρείας (και με διαφορά).
Μετά αγόρασα το scm 12(2ο χέρι), με αρκετές προσδοκίες και ελπίδες. Την πρώτη βδομάδα που τα άκουγα, λέω δεν κάνω ένα Α/Β, με ένα δαπέδου που είχα τότε άλλης μάρκας?( δεν έχει σημασία ποιό...δεν έκανα "κόντρα", απλά ήθελα να ακούσω τη διαφορά της ηχητικής αίσθησης που απολάμβανα, ως ακροατής ενός μουσικού δρώμενου).
Τα βάζω δίπλα-δίπλα...και ακούω ...κλείνω τη μουσική ...και παίρνω τηλ. ένα φίλο μου
...." αν τα θέλεις ακόμα εκείνα τα atc , είναι διαθέσιμα ...έλα να τα πάρεις".
Ήρθε το ίδιο απόγευμα speedάτος και τα πήρε ...και εγώ ακόμα γελάω μέσα μου ,από αυτή την διαφορά αίσθησης της ηχητικής αντιπαράθεσης και του πόσο μπορεί το μάρκετινγκ, να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση "εικόνων" και ψευδαισθήσεων για ένα προϊόν , που το ποθούμε δίχως πραγματικό λόγο . Ένα λόγο ,που ποτέ δε δικαιώνει αυτή την εμμονή για κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, ή σε αυτά που "υπόσχεται". Αυτή η αίσθηση μου εδραιώθηκε πολλές φορές ακούγοντας αυτή τη μάρκα , σε γνωστούς με scm 40,50, scm100, παθητικά όλα.
Μετά "πήγα" για τα scm 40, αλλά κρατήθηκα και είπα αρκετά με τα atc.
Πλην όμως, πρέπει να πώ ότι άκουσα κάποτε πολύ καλό ήχο , από κάποια scm 100 active , με κορυφαία συνοδά. Εκεί , ναι , μπορώ να πώ, ότι αν ποτέ ασχολούμουν με αυτή τη μάρκα θα αγόραζα μόνο ενεργά ....γιατί απλά ....πρέπει να παίζουν καλύτερα από τα παθητικά και μάλλον εκπληρώνουν με μεγαλύτερη επιτυχία ,τις σχεδιαστικές φιλοδοξίες της εταίριας.
Ας μη ξεχνάμε , ότι έτσι ξεκίνησαν ,με καθαρά pro προσανατολισμό (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) και στη συνέχεια "τρώγοντας ήρθε και η όρεξη", για οικιακή χρήση.
Για να μην παρεξηγηθώ , δεν απορρίπτω την εταιρεία, αλλά αν αγόραζα ποτέ atc, θα έπαιρνα μόνο ενεργά. Οι παθητικές σειρές της, δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο, όπως διαφημίζονται και σίγουρα μπορούν να ξεπεραστούν από άλλους κατασκευαστές. Ίσως , με κάποια επιφύλαξη για τα scm20, που αποτελούν μάλλον την εξαίρεση, στις παθητικές σειρές.
Ελπίζω , να μη με παρεξηγήσουν οι atcάκηδες για τα παραπάνω γραφόμενα...απλά παραθέτω τις απόψεις μου και τις εμπειρίες από μια εταιρεία, στο χώρο του hifi.
Δεν έχω πρόθεση να αντιδικήσω με κανένα, απλά μεταφέρω προσωπικές και πιθανότατα υποκειμενικές απόψεις, από αντικειμενικές εμπειρίες.
πιστεύω δεν υπάρχει άσχημο ηχείο αλλά μπορεί να υπάρξει κακό ταίριασμα, νομίζω ότι αυτα τα ηχεία θέλουν βατακια για να τα ακούσεις.
 



Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
Ένα ρημαδι ενκορ. (Για να μη πω τίποτα φτηνότερο και παρεξηγηθουν μερικοί).
Έχεις δίκιο, αλλά από μια ηλικία και μετά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αφομοιώσουν το καινούργιο, τους είναι εντελώς αδύνατο. Ο ογκώδης και βαρύς ενισχυτής τα δείχνει τα λεφτά του, όπως και εδώ η 611, η πιο σύγχρονη ατμομηχανή εν ζωή, σχεδίαση του 1940.

Είναι όμορφη και μεγαλοπρεπής και βαριά, 225 τόνοι, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει με τη Φύση. Μόνο με την τρίτη προσπάθεια έβγαλε έναν τουριστικό συρμό από μια ανηφόρα γύρω στο 2%, μπορεί και λιγώτερο. Τί να σου κάνουν 8 κινητήριοι τροχοί όλοι κι όλοι, συγκεντρωμένοι μπροστά...

Για έναν αντιστοίχου μεγέθους ηλεκτρικό συρμό, με κινητηρίους τροχούς καθ' όλο το μήκος του, αυτό το πρόβλημα είναι απλώς ανύπαρκτο, δεν ορίζεται καν. Τί να εξηγήσεις και πώς να εξηγήσεις...

 

Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.012
Εχε υπ όψην ότι στους σιδηροδρόμους , μία ανηφόρα 2% είναι μέγιστο φορτίο , και αν μιλάμε για freight train , ζαλώνουν από 2 μέχρι και 10 μηχανές . Ιδίως στην αμερική στο φημισμένο mulan pass montana .
2 μπροστά ή 3 , 2ή3 στη μέση και άλλες 2 πίσω , ή και παραπάνω .
Εχει άπειρα βίντεο στο ytube.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.672
Έχεις δίκιο, αλλά από μια ηλικία και μετά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αφομοιώσουν το καινούργιο, τους είναι εντελώς αδύνατο.
Ναι, γι'αυτό δεν έχει κανένα νόημα να μπεις στη διαδικασία προσπάθειας για να τους εξηγήσεις.

Δεν μπορούν.
 

D

Deleted member 50795

Guest
πήγαν να το παίξουν μάγκες στο US, την έφαγαν και ιδού το αποτέλεσμα..

και λίγα πάθανε ..«Our goal is to maintain these prices throughout 2023. Wish us luck» ..”….:biggrin:

πιστεύει κανείς ότι και με αυτές τις τιμές, δε «βγάζουν» πάλι ?:geek:

Εδώ στην Ευρώπη όσο μερικοί κολλημένοι τρέχουν πίσω από μάρκες και τεχνητά status , τόσο θα τα πληρώνουν αυτά τα λούσα και οι τιμές θα πηγαίνουν πάνω.


πηγε να το παίξει και κει τρελίτσα..αλλά δε..:biggrin:
(μιλάμε για μειώσεις 30%)
 




Μηνύματα
908
Reaction score
2.560
Air studios go ATC:


Τι like και πράσινα 🐎 βάζεις ρε @costas EAR ;;; Στο μπαρμπάδι με τις στερεο-ψαροκασέλες και τη μπλούζα με το ΠΙΚΑΠ;;;

Εξηγήσου προδότη! :smg:


:laugh::laugh::roflmao:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
Και όχι μόνον αυτό, αλλ' επιπλέον και χειρότερα...
  1. τα ηχεία δεν είναι εντοιχισμένα,
  2. οι τοίχοι, τουλάχιστον τα ορατά μέσα στο πλάνο τμήματά τους, είναι πλήρως ανακλαστικοί, όπως και η πόρτα. Σαν να βρίσκεται το μπαρμπάδι σε ένα τυπικό διαμέρισμα στο οποίο μόλις μετακόμισε.
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
Εμένα πάλι μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση ακουστικής της CIPOD:

" CIPOD panels consist of a metal back plate and mesh front plate with rockwool filler between them."

Mε άλλα λόγια χρησιμοποιούν την γνωστή τεχνική Compound Baffle Absorber του Fraunhofer. Ακριβή και δύσκολη στην υλοποίηση αλλά state of the art.


Από ότι φαίνεται, φτιάχνουν όλη τη τοιχοποιία με CBA. Μπάσο, τσεκ. Διάτρηση εμπρός. RT60, τσεκ. Ε, αν έχουν τσεκάρει και ETC, που θα έχουν, τζιτζί θα είναι τα δωμάτια.

Σαν free field θα παίζουν οι ψαροκασέλες σε τέτοια δωμάτια. Χωρίς modes.
Πολύ μικρά τα οφέλη αν εντοιχιστούν.
Άσε που αν εντοιχιστούν θα θέλουν EQ και συνεπώς πως θα μιξάρουν πιουρίστικα τα βινύλια τους;
Αχαχα!
 
Last edited:


n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
" With vinyl cutting accounting for nearly 70% of AIR Mastering’s business, Grint has specified Neumann VMS80 lathes for all three studios, and these have been modified so that they can make half speed cuts. "

Και πολύ τους είναι αφού. 😁
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.672
Τι like και πράσινα 🐎 βάζεις ρε @costas EAR ;;; Στο μπαρμπάδι με τις στερεο-ψαροκασέλες και τη μπλούζα με το ΠΙΚΑΠ;;;
Μα κοίτα πόσο χαρούμενος είναι, αξία ..ανεκτίμητη!😁

Μια χαρά ακούει εκεί, αυτό που χρειάζεται να ακούσει.

Απλώς δε χρειάζεται πλέον αυτό, αλλά τι α κάεις; Α κατς α μαλώεις; 🤪😜😂😁
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.672
Τι γελάτε ρε;

Σιγά τη σύνταξη που παίρνει ο κυριούλης, και σιγά την Κιμ μπασιντζερ που τον περιμένει σπίτι, εκεί στη δουλειά κάθεται όλη μέρα και βγάζει το ψωμάκι του και θα το βγάζει όπως έμαθε πριν 50 χρόνια που ξεκίνησε, το έχει μάθει καλά πλέον.

Εντάξει, λόγω ηλικίας είναι δεδομένο πως δεν ακούει και τόσο καλά, αλλά απευθύνεται σε πελάτες ανάλογης ηλικίας, άρα είναι στη σωστή ηλικία για να κάνει τα πιο ωραία μάστερ!

Ρισπεκτ στην 3η ηλικία ρε τζόβενα, που μου θέλετε και Dolby Atmos μάστερ για να βγάζει το καλύτερο αποτέλεσμα με downmixing, αϊ σιχτιρ πχια! 😁
 




Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.312
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top