Περι αγορας,και κινησης PLASMA,LCD..

Reaction score
0
Γεια σας παιδια..σας χαιρετω και ευχομαι καλη χρονια.ηθελα να πω τη γνωμη μου σε εσας τους σχετικους γιατι εμενα οι γνωσεις μου με το αντικειμενο ειναι μονο τα ματια μου.εδω και καιρο θελω να αγορασω μια tv 42 και απο τις πρωτες βολτες που εκανα ειχα καταληξει σε 2 επιλογες FHILIPS 7403,επηρεασμενος απο μια CRT που εχω 32.16/9 η οποια παιζει καταπληκτικα,και PANASONIK PZ80,και ως τριτη LG 7000.H επιλογες αλαξαν ομως γιατι παρατηροντας καλητερα σε μια αλλη επισκεψη σε γνωστο καταστημα εχοντας τις εξεις tv, 7403,PZ 80,SAM656,7000,διπλα διπλα,διεκρινα τα παρακατω.η 7403 φοβερη ευκρινια καλα χρωματα.η PZ80 πολη φυσικη εικονα και χρωματα,η 656 ωραια χρωματα ομως και με μια γιαλαδα στην οθονη της βλεποντας τη που σε κερδιζη στην αρχη αλα μετα οχι τοσο κατα τη γνωμη μου.αφησα τελευταια την 7000 που ειταν η τριτη μου επιλογη και μαλον θα γινει πρωτη για τον εξης λογο.η κινησης της,αν ενοουμαι κινηση το οχι καρεδιασμα σε σκηνες με την καμερα να πηγαινει απο τη μια μερια της οθονης στην αλλη και απο πανω προς τα κατω η το αντιστροφο,ειναι αψογη,ακομα και απο την PZ80 που ειναι PLASMA.φυσικα δεν εχει την ευκρινια τις 7403 ουτε τα φυσικα χρωματα τις PZ80,αλα αυτο το καρεδιασμα ειναι πολυ σημαντικο κατα τη θεαση κατα τη γνωμη μου.παντως υπηρχε μια tv που ηταν σπουδαια και αυτη ειναι η PZ85,αψογη εικονα αψογη κινηση,αλα οχι αψογη τιμη.αυτα ειδαν τα ματια μου και απλα θα ηθελα μια γνωμη απο εσας για τα λεγομενα μου που ελπιζω να με βουθησουν περισοτερο..ευχαριστω..φιλικα.:123::123::123:

Reaction score
164
Καλωσήλθες στην παρέα μας! :107:

Τι να σου πω, αφού τα είπες όλα! :142:
Κανείς δεν είναι πιο σχετικός από τα δικά σου μάτια. Αφού επεσήμανες με λεπτομέρειες τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει, τι σε ενοχλεί περισσότερο και τι λιγότερο, δεν έχω κάτι να προσθέσω. Τι να σου πω; Ότι δεν πρέπει να σε ενοχλεί η κίνηση (παράδειγμα) και να σε ενοχλούν τα χρώματα; Ότι η γυαλάδα μου αρέσει, άρα πρέπει να αρέσει και σε εσένα; :142: Δεν πρόκειται να το κάνω!
Δεν θα ήθελα να σε μπερδέψω περισσότερο, παρά μόνο να επισημάνω την πολύ καλή τιμή της 7000 και την εγγύηση 0 καμμένων pixels.
Αν αυτό που είδες ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες... καλορίζικη!

Και μην σε χάσουμε! Θέλουμε εντυπώσεις μετά την αγορά, καμία φωτό... :126:

Reaction score
0
Απάντηση: Περι αγορας,και κινησης PLASMA,LCD..

Σε ευχαριτστω φιλε unfongiven για την απαντηση σου.ετσι οπως τα λες ειναι..το καλο ειναι πολλες φορες υποκοιμενικο.αυτο που ηθελα να μαθω ομως,εαν γνωριζεις,ειναι το εξης...πως η PZ80 που ειναι plasma,που κατα γενικη ομολογια οι plasma οπως ακουω και διαβαζω,ειναι πιο γρηγορες σε κινηση να εχει αυτο το καρεδιασμα που στην 7000 δεν υπαρχει που ειναι lcd.Για να ειμαι ηληκρινεις οταν λεμε οτι αυτη η π.χ. tv εχει καλη κινηση δεν ξερω με τι κρητιρια αξιολογηται,μπορει αυτο το καρεδιασμα που αναφερω να μην ειναι μεσα στις αρνητικες τις ιδιοτιτες.πανω σε αυτο θα ηθελα βοηθεια.επισης να πω οτι η 7403 στις ρυθμησεις τις εικονας εχει μια επιλογη cinema.βαζοντας λοιπον την επιλογη αυτη η tv καρεδιαζει δραματικα και οταν βαλεις αλλη επιλογη π.χ. πρωτιπη, εξαφανιζεται χωρις να φτανει το επιπεδο τις 7000.το αλλο που εκανε η 7403 ειναι οτι απο τις αλλες tv που ηταν διπλα τις στις αλαγες σκηνων αυτη καθηστερουσε λιγο να την αλαξει,γιατι αραγε? αυτες ειναι οι αποριες μου που αν γνωριζες κατι θα βοηθουσε να μαθω περισοτερα..ευχαριστω. Υ.Ρ.μου αρεσει πολυ ο βεγγος που εχει στο λογοτυπο σου..:114::107:

Reaction score
0
Εγώ πήρα πρόσφατα καινούρια LCD και την έδωσα την 2η βδομάδα γιατί (στα μάτια μου) η κίνησή της ήταν χάλια σε σχέση με τις πλάσμα.

Δεν ξέρω, στο θέμα της κίνησης επικρατεί σύγχυση απ’ ότι έχω διαπιστώσει. Ούτε κι εγώ έχω βγάλει άκρη ακόμα.
Ούτε έχω βρει και πολλούς που να ξέρουν ακριβώς το πως και γιατί.
Απ΄ ότι διαβάζω μπλέκονται 1002 πράγματα (judder, motion blur , 24p, pulldowns, smearing, Hz κλπ. κλπ), εξαρτάται ακόμα και από τους αμφιβληστροειδείς του κάθε ατόμου.
Άρα από την στιγμή που αυτό που βλέπει το ένα μάτι, δεν πάει να πει ότι θα το βλέπει και ένα άλλο, δεν βγάζεις εύκολα άκρη.
Επομένως αγόρασε αυτό που αρέσει στα δικά σου μάτια.

Πάντως γενικώς θεωρείται ότι οι Plasma έχουν πολύ καλύτερη κίνηση.

Reaction score
0
Εγώ παντως πήρα την LG7000 σε 47 ιντσες και ειμαι κατευχαριστημένος :107: σιγουρα δεν ειναι η τέλεια τηλεόραση ούτε εχει τα υπέροχα χρώματα μιας πλάσμα, αλλά για τα λεφτά της και αυτά που προσφέρει είναι ενα άριστο πακέτο ....

Reaction score
0

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια..:126:.. απο οτι εχω καταλαβει και εγω παιζουν ρολο αρκετοι παραγοντες στο θεμα κινηση που πιστευω ειναι το πιο σημαντικο κοματι μιας τv,αν και απο τι φενεται ο λογος που δεν εχω αγορασει ακομα ειναι το οτι οταν γυριζω σπιτι και βλεπω παλι πως παιζει η FHILIPS 32 100hrz που εχω, τουλαχιστον στο τηλεοπτικο αλα και σε DVD μετανιονω,θα παρω ομως συντομα γιατι θελω μεγαλητερη.και κατι αλλο αν γνωριζει καποιος..σχετικα εχω ενα καλο dvd,ηθελα να ρωτησω ποσο καλα θα παιξει σε μια plasma η lcd που ειναι αλλη τεχνολογια απο τις crt,το ιδιο,καλητερα,χειροτερα,και με τη συνδεση,scart,η καποια αλλη,γιατι BR θα παρουμε αργοτερα..ενοληγεις αξιζει να παρει καποιος συχρονη tv και να την βλεπει με dvd..για αλλη μια φορα σας ευχαριστω..:123::123:

Reaction score
164
Μια χαρά θα βολευτείς. Αν το DVD σου δεν έχει HDMI, με 100€ και κάτι ψιλά, μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλό και να ευχαριστηθείς εικόνα. Bluray δεν θα είναι βέβαια, αλλά σε σχέση με την παλιά τηλεόραση με το scart η διαφορά θα είναι μεγάλη και σίγουρα θα αξίζει τα χρήματα που θα δώσεις για νέο player.

Reaction score
0

Τι ειναι το oppo dvd που αναφερει ο φιλος?..επισης καμια προταση για dvd hdmi στα 100 και κατι ψιλα..:108::123:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Περι αγορας,και κινησης PLASMA,LCD..

Τι ειναι το oppo dvd που αναφερει ο φιλος?..επισης καμια προταση για dvd hdmi στα 100 και κατι ψιλα..:108::123:
Ειναι απο τα κορυφαια DVD upscalers που θα σε καλυψουν πληρως και απο εικονα και απο ηχο.

Θα τα βρεις εδω.
http://www.twindigital.gr/main.php?wpage=products&view=series&sid=15&lm_1=3&lm_2=1&lm_3=15

Reaction score
0
.η κινησης της,αν ενοουμαι κινηση το οχι καρεδιασμα σε σκηνες με την καμερα να πηγαινει απο τη μια μερια της οθονης στην αλλη και απο πανω προς τα κατω η το αντιστροφο,ειναι αψογη,ακομα και απο την PZ80 που ειναι PLASMA.φυσικα δεν εχει την ευκρινια τις 7403 ουτε τα φυσικα χρωματα τις PZ80,αλα αυτο το καρεδιασμα ειναι πολυ σημαντικο κατα τη θεαση κατα τη γνωμη μου.παντως υπηρχε μια tv που ηταν σπουδαια και αυτη ειναι η PZ85,αψογη εικονα αψογη κινηση,αλα οχι αψογη τιμη.αυτα ειδαν τα ματια μου και απλα θα ηθελα μια γνωμη απο εσας για τα λεγομενα μου που ελπιζω να με βουθησουν περισοτερο..ευχαριστω..φιλικα.:123::123::123:
Αυτή η κίνηση που λες λέγεται panning (αν δεν κάνω λάθος), και τα σπασίματα στην κίνηση δεν αφορούν την ταχύτητα του Panel αλλά το σήμα εισόδου και αν μπορεί να το επεξεργαστεί η τηλεόραση. Είναι πολύ εμφανές το φαινόμενο αυτό όταν παίζεις μια ταινία που είναι 24frames/sec σε μια τηλεόραση που δεν υποστηρίζει 24fps playback, ή αν της δίνει το σήμα σε άλλη συχνότητα. Επίσης συμβαίνει και το αντίθετο, δηλαδή αν δίνεις συχνότητα 24fps για μια ταινία που έχει 25fps (PAL) ή 30fps(NTSC).
Το γεγονός ότι είδες διαφορετική συμπεριφορά στην PZ85 από την PZ80 με βάζει σε υποψίες ότι η PZ80 δεν έπαιρνε "σωστή" συχνότητα καθώς από ότι έχω διαβάσει δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τηλεοράσεων. Πριν πάρεις κάποια βιαστική απόφαση λοιπόν, μπορείς να το ψάξεις λίγο ακόμα μήπως και οι τηλεοράσεις που είδες δεν είχαν τις βέλτιστες ρυθμίσεις, όπως συνήθως γίνεται σε όλα τα καταστήματα!
Εγώ έχω μια PX80 και μπορώ να σου πω ότι ρυθμίζοντας την σωστή συχνότητα το φαινόμενο αυτό εξαφανίζεται.
Αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος :)

Reaction score
164
Η 85 έχει πιο "σοφιστικέ" συστήματα ομαλοποίησης της κίνησης από την 80. Κάπου είναι λογικό να είναι καλύτερη σε αυτό τον τομέα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ παντως πήρα την LG7000 σε 47 ιντσες και ειμαι κατευχαριστημένος :107: σιγουρα δεν ειναι η τέλεια τηλεόραση ούτε εχει τα υπέροχα χρώματα μιας πλάσμα, αλλά για τα λεφτά της και αυτά που προσφέρει είναι ενα άριστο πακέτο ....
Δεν συμφωνώ... οι lcd έχουν σαφώς καλύτερα χρώματα από τις plasma...

Reaction score
0

Τοις τv τις ειδα να παιζουν διπλαδιπλα στο saturn και επαιζαν με BR και η δυο..το σκαλωμα ειταν εμφανες στην pz80 αλλα επειδη δεν γνωριζω μπορει να παιζουν ρολο ολα τα παραπανω που αναφερεται.να ρωτησω εγω ομως κατι αλλο?μηπως αυτο το φαινομενο ειναι ενα θεμα που συμβαινει με το BR? τι θελω να πω δηλαδη,μηπως παιζοντας με ενα απλο dvd δεν υπαρχει αυτο το σκαλομα?

Reaction score
164
Έπαιζαν την ίδια ταινία;
Από την ίδια πηγή;
Είταν ρυθμισμένες το ίδιο όσο αφορά την κίνηση;
Μήπως το σκάλωμα είναι το φυσιολογικό που κάνει το κινηματογραφικό φιλμ;

Reaction score
0

Επαιζαν την ιδια ταινια σχεδον ολες οι tv που ηταν στο καταστημα απο ενα BR..οσο για τη ρυθμιση τις 80 για την κινηση που αναφερεις δεν το γνωριζω..παντως δεν νομιζω να ηταν κηνιματογραφικο το σπασιμο αυτο γιατι θα το εκανε και η 85 αλλα και η 7000..:126:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Γενικά πάντως στα μεγάλα πολυκαταστήματα δεν μπορείς να δεις τις λεπτομέρειες της εικόνας μίας τηλεόρασης γιατί οι ρυθμίσεις παίζουν μεγάλο ρόλο και δεν ξέρεις εκείνη την ώρα πως έχουν γίνει...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef