Περι καλωδιων ο λογος...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Περι καλωδιων ο λογος...

jamba man is over................

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155

λαιφ γουιθαουτ σασπενς ιζ ε μποριγκ λαιφ
Αρ γιου φάκιν κίντιν με? Ιφ φάκιν κέιμπλς χεβ σασπένς, δεν "χτυποκάρδγια στο θρανίο" ίζ ε φάιβ σταρ φάκιν θρίλλερ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

γιες ιτ ιζ γιες ιτ ιζ (αλα ρομπερτ ντε νιρο)
λαιφ γιουθαουτ κουκουλαντ ατιτιουντ ιζ νο λαιφ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

σωστος μαστορας χωρις αιζοματ (που ελεγε η διαφημηση)
σωστο στερεο χωρις πανακριβα καλωδια (και οχι μονο) δεν γινεται .......................:143:

A

amoustakas

Guest

Επειδή δεν έχω ακούσει καλώδιο ρεύματος πλην των γνωστών μαμά μαύρων ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Το ρεύμα έχει μια τεράστια διαδρομή μέχρι να φτάσει στην οικοδομή μας. Εκεί φτάνει στον πίνακα και μετά στην πρίζα μέσω καλωδίων συνήθως εργολαβικών (τα πιο φθηνά).

ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ;;; Μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει με επιχειρήματα; Ποιος ο ρόλος τους; Για να το λέτε τόσοι ότι η βελτίωση είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ δε μπορεί να είστε κουφοί ούτε αυτοί που δίνουν μια περιουσία για αυτά βλάκες!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.972

Επειδή δεν έχω ακούσει καλώδιο ρεύματος πλην των γνωστών μαμά μαύρων
άκουσες τα μαύρα; και πως παίζουν?

ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ;
τι σε νοιάζει; γίνεται. να, αυτά.

A

amoustakas

Guest

Τι να πω ρε φίλε δεν ξέρω. Εγώ ήξερα ότι κάθε μηχάνημα έχει το καλώδιο ρεύματός του μέχρι προχθές.

Τώρα ακούω ότι "παίζουν" καλώδια ρεύματος, ρακ, αντικραδασμικά. Πως γίνεται αυτό; Εγώ τα έχω τα μηχανήματά μου χύμα στο κύμα το ένα πάνω στο άλλο. Ψάχνω μια επιστημονική-λογική εξήγηση.

Reaction score
169

To πολύ απλό που μπορείς εύκολα να καταλάβεις είναι ότι αρκετά after market είναι θωρακισμένα. Οπότε και τα μηχανάκια παίζουν χωρίς τις παρεμβολές και τα παράσιτα που μπορεί να εκπέμπει το εναλλασσώμενο ρεύμα τόσο κοντά στα κυκλώματα και στα καλώδια μεταφοράς χαμηλών ρευμάτων που στη συνέχεια ενισχύονται.

Υπάρχουν και πολλά άλλα επιχειρήματα λιγότερο ή περισσότερο πιστευτά αλλά ελάχιστα έως καθόλου τεκμηριωμένα/καταγεγραμένα...

Googlαρέ το γιατί κάθε φορά που ανοίγει τέτοια συζήτηση είναι να πάρεις το ποπκόρν και να διαβάζεις προσωπικές απόψεις και εμπειρίες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Τι να πω ρε φίλε δεν ξέρω. Εγώ ήξερα ότι κάθε μηχάνημα έχει το καλώδιο ρεύματός του μέχρι προχθές.

Τώρα ακούω ότι "παίζουν" καλώδια ρεύματος, ρακ, αντικραδασμικά. Πως γίνεται αυτό; Εγώ τα έχω τα μηχανήματά μου χύμα στο κύμα το ένα πάνω στο άλλο. Ψάχνω μια επιστημονική-λογική εξήγηση.
αμα κατεβεις αθηνα θα καταραστεις που ηρθες ............
αν ερθεις ελα να δεις τι κανει.......*τη μανα του και τονπατερα του κανει......................

A

amoustakas

Guest

Μάρτιο έχω ένα Συμβούλιο Επικρατείας, αν δεν πάρει αναβολή θα κατέβω. Αργύρη μου πρότειναν για αρχή πολύπριζο supra και καλωδιάκι Kimber PΚ-10. Θα δω τρομακρική διαφορά μου είπαν. Συμφωνείς;

ΥΓ με λάμπες έκλεισα πηρα 3-4 από κάθε τύπο.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

αμα κατεβεις αθηνα θα καταραστεις που ηρθες ............
αν ερθεις ελα να δεις τι κανει.......*τη μανα του και τονπατερα του κανει......................
Αλλος λεει αλλιωνει την γευση :114:

A

amoustakas

Guest

Μανώλη, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις λεφτά σε καλώδια. Κράτα τις προτάσεις του Κώστα, και μην πετάξεις χρήματα. :126:

Κράτησέ τα για πράγματα πιο αναγκαία.
Πεταμένα λεφτά για τα καλώδια; Ισχύει το ίδιο και για τα ρεύματος; Ρε θα με τρελάνετε εδώ. Θα πάρω τα βουνά....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...αναλογικα με τις διαφορες που επιφερουν σε μεσα συστηματα, αυτο λεει ο rose και εχει δικιο. Τη μεγαλυτερη διαφορα που μπορεις να δεις απο καλωδιο ειναι απο ηχειων IMHO.

A

amoustakas

Guest

To πολύ απλό που μπορείς εύκολα να καταλάβεις είναι ότι αρκετά after market είναι θωρακισμένα. Οπότε και τα μηχανάκια παίζουν χωρίς τις παρεμβολές και τα παράσιτα που μπορεί να εκπέμπει το εναλλασσώμενο ρεύμα τόσο κοντά στα κυκλώματα και στα καλώδια μεταφοράς χαμηλών ρευμάτων που στη συνέχεια ενισχύονται.

Υπάρχουν και πολλά άλλα επιχειρήματα λιγότερο ή περισσότερο πιστευτά αλλά ελάχιστα έως καθόλου τεκμηριωμένα/καταγεγραμένα...

Googlαρέ το γιατί κάθε φορά που ανοίγει τέτοια συζήτηση είναι να πάρεις το ποπκόρν και να διαβάζεις προσωπικές απόψεις και εμπειρίες.
Τότε γιατί τα πάρω καλό πολύπριζο και όχι ένα μάπα (σαν τα καλώδια του τοίχου) και τη βρωμιά να καθαρίσουν τα επί μέρους καλώδια των μηχανημάτων. Εκτός αν το πολύπριζο λειτουργεί σαν φίλτρο, οπότε ένα καλό καλώδιο από την πρίζα έως αυτό είναι λογικά παντελώς περιττό.

A

amoustakas

Guest

...αναλογικα με τις διαφορες που επιφερουν σε μεσα συστηματα, αυτο λεει ο rose και εχει δικιο. Τη μεγαλυτερη διαφορα που μπορεις να δεις απο καλωδιο ειναι απο ηχειων IMHO.
Όπως βλέπεις έχω αρκετούς λόγους να είμαι άπιστος Θωμάς για τα καλώδια ρεύματος. Μου φαίνεται περίεργο και αναμένω σχετική επιχειρηματολογία.

Και από αυτί έχω 150% πάνω από το κανονικό-μέσο όρο (μετρημένο από 5-6 ΩΡΛ λόγω πολύ ελαφρών εμβοών παντελώς άσχετων με την ικανότητα ακοής - Έπαθαν πλάκα με τις συχνότητες που πιάνω και με μηδενικές εντάσεις).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Όπως βλέπεις έχω αρκετούς λόγους να είμαι άπιστος Θωμάς για τα καλώδια ρεύματος. Μου φαίνεται περίεργο και αναμένω σχετική επιχειρηματολογία.

Και από αυτί έχω 150% πάνω από το κανονικό-μέσο όρο (μετρημένο από 5-6 ΩΡΛ λόγω πολύ ελαφρών εμβοών παντελώς άσχετων με την ικανότητα ακοής - Έπαθαν πλάκα με τις συχνότητες που πιάνω και με μηδενικές εντάσεις).
οποιαδηποτε επιχειρηματολογια ειναι αχρηστη απο τη στιγμη που καποιος κουμπωσει στο συστημα του καλωδια ρευματος και ακουσει διαφορα, απο μικρη εως μεγαλη, εως και placebo :612:

...ή και καθολου..

Reaction score
169

Το αν αξίζει να ασχοληθείς με καλώδια μπορείς να το ξέρεις μόνο εσύ γιατί μόνο εσύ μπορείς να δεις τι επίδραση έχουν στο σύστημά σου.
Εκεί θα κρίνεις και αν αξίζει το κόστος τους. Γιατί σε μένα μπορεί να δώσουν ένα αυθαίρετο και υποκειμενικό για μένα και το σύστημά μου 10% και για σένα να δώσουν ένα αυθαίρετο και υποκειμενικό για σένα και το σύστημά σου 20%. Επίσης μπορεί να πάρεις ένα αντίστοιχα αυθαίρετο και υποκειμενικό 19% από ένα απείρως φτηνότερο καλώδιο και να προτιμήσεις εκείνο, τη στιγμή που σε μένα δε δουλεύει καθόλου (αυθαίρετα και υποκειμενικά πάντα). όπως επίσης μπορεί να κυνηγάς το αυθαίρετο και υποκειμενικό για σένα 21% που σου τό δωσε το καλώδιο των 20000 ευρώ...

Το αυθαίρετο και υποκειμενικό μεγενθύνεται επειδή κανείς δεν ξέρει τι ήχο ψάχνεις και τι προσπαθείς να πετύχεις...

Το θέμα είναι ότι ναι κάνουν διαφορές, αλλά όχι πάντα και όχι με απαραίτητα σταθερά ή επαναλήψιμα αποτελέσματα, ειδικά για διαφορετικά συστήματα... Πιο πάνω βέβαια σου έδωσα ένα τρανταχτό αντικειμενικό παράδειγμα (για το οποίο βέβαια δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πάνω από 20 ευρώ ανά συσκευή...) το οποίο χρησιμοποιείται σαν πρακτική εδώ και χρόνια ακόμα και στις κατασκευές σπιτιών (χαμηλά ρεύματα πχ τηλέφωνο χαμηλά και χηλά ρεύματα πχ ΔΕΗ ψηλά στον τοίχο για να μην έχεις παρεμβολές. Ή στα δίκτυα υπολογιστών τα καλώδια ρεύματος πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο μακρυά και αν πρέπει να διασταυρωθούν περνάνε πάντα κάθετα και ποτέ παράλληλα με του δικτύου). Το αν αξίζει να τα δώσεις ακόμη και αυτά είναι και πάλι δικό σου θέμα και κρίση.
Και πάντα δοκιμή πριν αγοράσεις. Και δικός μου κανόνας ότι αν κάτι δεν σε χτυπάει στα μούτρα σαν αλλαγή ή έχεις αμφιβολίες, είναι μάλλον ψυχολογική... Ή καθαρά αισθητική γιατί σου αρέσουν τα καλώδια/φίδια με χρωματιστά φίς. Το θέμα είναι να μπορείς να καταλάβεις πότε κοροιδεύεις τον εαυτό σου...
Δύσκολη η καλογερική... Για να στήσεις τό ηχοσύστημα θες και αυτογνωσία στις μέρες μας.... :D

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Φιλε Dimkasta με καλυψες πληρως και ειδικα με την τελευταια σου προταση "Για να στήσεις τό ηχοσύστημα θες και αυτογνωσία στις μέρες μας" :446: Απλα παραπανω ημουν πιο λακωνικος...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.149
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound