Πηγή με iPOD controller & USB front input

Reaction score
0
Απάντηση: Πηγή με iPOD controller & USB front input

Υπαρχει και το IDA-X303 με μικρη διαφορα τιμης που εχει πιο πλουσια χαρακτηριστικα και η καλωδιωση που χρειαζεσαι για τα χειριστηρια δεν πρεπει να κοστιζει πανω απο 70-80 ευρω...

Reaction score
49
Απάντηση: Πήγή με iPOD controller & USB front input

Έχετε ακούσει αυτή την πηγή?
με ενδιαφέρει πολύ μιας και δεν χρειάζομαι οπτικούς δίσκους, μόνο usb stick.
Το κάρο είναι Focus II, θα υπάρχει συμβατότητα με τα χειριστήρια στο τιμόνι?
Διαβάσει ελληνικά ?
(προτιμώ λύσεις 1 din ώστε να χρησιμοποιήσω την εξτρα θέση για ψιλοπραγματα / κινητό κλπ)
Όπως ανέφερε και ο Στάθης παραπάνω, υπάρχει και η Χ303 με περισσότερες δυνατότητες (ρυθμίσεις ήχου, οθόνη) αν θέλεις να ανέβεις λίγο παραπάνω σε χρήματα. Και τα αξίζει αυτά τα παραπάνω χρήματα.
Για τον χειρισμό της από το τιμόνι, ρωτάς στον εγκαταστάτη που θα σου βρει οπωσδήποτε λύση με ξεχωριστούς αντάπτορες για να δουλέψουν. Κατά 95% θα βρεθεί λύση.
Πιθανότατα να μην διαβάζει Ελληνικά. Οι περισσότερες (αν όχι όλες) έχουν πρόβλημα. Για να μην σταβγάζει αλαμπουρνέζικα, προσπάθησε να κάνεις μετονομασία γράφοντας τίτλους και ερμηνευτή σε greeklish.
Πάντως στον χειρισμό είναι ευκολότατες.
Και ηχητικά είναι μια χαρά.

ΥΓ. @ Dimitropoulos, είστε άρχοντες στην Πάτρα, πέρασα χθες και έπαθα σοκ από τον στολισμό και την χαλαρή μουσικούλα από τα μεγάφωνα στο κέντρο της πόλης!!!!
Είμαστε ωραίοι τύποι :138:
Κακώς που δεν έστειλες ένα πμ/ email να βρεθούμε για καφεδάκι.
Ιδιαίτερα αν κατέβηκες με τη μηχανή και θα είχαμε εύκολη πρόσβαση/ παρκάρισμα σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.
Next time!!

Καλές γιορτές σε όλους!

Reaction score
49

Να επιλέξεις το χρώμα στα πλήκτρα.
Τα Χ301 & Χ303 έχουν πράσινο, τα Χ301RR & X303RR έχουν κόκκινο.

Η βασική διαφορά είναι πως το 303 μπορεί (με το extra PXA-H100 +159€) να κάνει πολλά παραπάνω ηχητικά και πως έχει 3 εξόδους προενίσχυσης αντί για μία.
Από λάθος είπα πιο πάνω πως έχουν άλλη οθόνη γιατί βιάστηκα. Διαφορετική οθόνη έχει το 305 (μην πατήσεις το link γιατί θα σου αρέσει πάρα πολύ η οθόνη του και θα πρέπει να δώσεις άλλα 130€ και θα με βρίζεις :138:)

Reaction score
49

Πάντως, αν «ψαχτείς» με το θέμα του PXA-H100 (+159€)

μην ξεχάσεις να πάρεις και το
KTX-H100 (+30€)

που συνδέεται με τον επεξεργαστή και κάνει αυτόματη ισοστάθμιση στον χώρο σου....

Reaction score
49

Αν δεν σκέφτεσαι extra ενισχυτή και θέλεις απλά να ακούς καλύτερα (χωρίς να ψάχνεσαι γενικώς), πάρε το 301 και τέλος.......

Επειδή όμως ψάχνεσαι, δώσε λίγα παραπάνω, πάρε το 303 και ΑΝ στο μέλλον αρχίσεις το ψάξιμο βάζεις τα extras (επεξεργαστή και μικρόφωνο)

Reaction score
50

Πολλά σου είπα Κωστάκη!!!
Μη βαράς.... :138:

χαχα πολλά είπες και σε ευχαριστώ πολύ! - όπως και τον Στάθη

δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω πολλά στο ηχητικό κομμάτι, γιατί υπολογίζοντας πηγή + αντάπτορες θα ανέβει το γενικό σύνολο και δεν αποτελεί προτεραιότητα (έχουμε και δίτροχο να συντηρήσουμε, βλ corsa 3 κλπ :116: )

Από την Πάτρα ήμουν περαστικός (επαγγελματικό ταξίδι) με το νοικιαρικο τουτου, αλλά αν ξαναπεράσω θα ρίξω σύρμα, μερσί :114:

Καλά Χριστούγεννα σε όλους παιδιά!!!

Reaction score
0

Επειδη αναφερθηκε η προταση αγορας του PXA-H100 θελω να τονισω οτι το ηχητικο αποτελεσμα που θα εχεις μετα δεν θα εχει καμια σχεση με την προηγουμενη κατασταση. Οι ρυθμισεις που μπορει να κανει το συστημα αυτο δεν μπορει να τις κανει κανενα "μουσικο" αυτι και η καμπυλη που βγαζει θα ταιριαζει απολυτα στο αυτοκινητο σου. Η διαδικασια αυτη (μετρησεις - ρυθμισεις) διαρκει καμια ωρα περιπου αλλα γινεται μια φορα και μετα το μικροφωνο σου ειναι αχρηστο. Θα με ρωτησεις γιατι πρεπει να αγορασω το συγκεκριμενο και να μην δανειστω καποιο αλλο, ομως στην συσκευασια του ειναι μεσα και το απαραιτητο software...
Βεβαια, αν θα μπεις στην διαδικασια αυτη, θα "πρεπει" να αλλαξεις και τα ηχεια του αυτοκινητου σου (αν ειναι τα εργοστασιακα ή τιποτα φθηνα) γιατι δεν θα εκμεταλλευτεις και δεν θα "ακουσεις" πληρως τις δυνατοτητες της συσκευης αυτης. Θα ειναι κατι που λεμε "μισες δουλειες"....

Reaction score
19

Γειά χαρά στα παιδιά του Car Audio

Προσωπικός γλυκοκοιτώ τα εξής:
Sony CDX-GT730UI ακόμη και το παλαιότερό του 828.
KENWOOD KDC-W7544U και του Alpine που μου πρότεινε ο Maestro Giovanni.

Ποιά η γνώμη σας αδέλφια ;

Να έχετε καλές γιορτές φίλτατοι

Φιλικά

Κων/νος

Reaction score
0

Eνα σημειο που χρηζει προσοχης ειναι η ραδιοφωνικη ληψη.Δυστυχως ειναι αρκετα που το τμημα του tuner ειναι μετριο εως κακο.Καποιες παλιοτερες κατασκευες ειναι σαφως καλλιτερες σ αυτο το τομεα,αλλα υστερουν σε ipod,mp3 κλπ
Επειδη και εγω ψαχνω αυτο το καιρο,αν υπαρχει καποια βοηθεια με εμφαση στο tuner και στο ipod θα ηταν σημαντικη για μενα.
Εχω ενα αρκετα παλιο Alpine 7850 σε αριστη κατασταση,και ψαχνω για ουσιαστικη αναβαθμιση

Reaction score
0

Το μηχανημα στο οποιο αναφερεσαι ηταν ενα απο τα κορυφαια της εποχης του (δεκαετιας κατασκευη περιπου) και αν εισαι διατεθειμενος να δαπανησεις ενα αντιστοιχο ποσο που ειχες δωσει τοτε , θα παρεις κατι πραγματικα εξαιρετικο...

Οσον αφορα την ληψη , σιγουρα υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα απο συσκευη σε συσκευη και απο μαρκα σε μαρκα αλλα βασικο ρολο παιζει και η κεραια του αυτοκινητου που συνηθως δεν δινουμε μεγαλη βαση. Οταν παιρνουμε καποιο ιχ το τελευταιο πραγμα που κοιταμε ειναι η κεραια του και δεν μπαινουμε καν στον κοπο να κοιταξουμε τα χαρακτηριστικα της (που να τα δουμε-διαβασουμε κιολας?)
Και στα 2 ιχ που εχω στην κατοχη μου εχει γινει αλλαγη της κεραιας με επωνυμη κατασκευη και τα αποτελεσματα εχουν τεραστια διαφορα... Ακουω πολλες φορες απο φιλους να μου λενε "εγω εδω μεσα δεν πιανω τιποτα!"

Reaction score
0

Πολυ σωστα,χωρις καλη κεραια δεν κανουμε τιποτε.Απλα οταν εχουμε δεδομενη την καλη ληψη,μιλαμε για ποιοτητα αναπαραγωγης απο το tuner.Εκει βρισκονται κυριως οι ενστανσεις μου και ο προβληματισμος μου.Διαβαζοντας για το Alpine XDA 305 πχ,βλεπω οτι υπαρχουν προβληματα στο tuner,απο την αλλη πρεπει να στραφουμε σε καποια γερμανικη μοναδα,που συνηθως εχουν πολυ καλους δεκτες.Εκει αντιμετωπιζω την <δυσκαψια> των γερμανων και τα υπερβολικο κοστος των adaptors σε καποιες μοναδες

Reaction score
19

Maestro Giovanni SOS !

Νομιζω ότι εχω τελικά καταλήξει μεταξύ των δύο λύσεων που ακολουθούν με link:

SONY CDX-GT730UI , δηλαδή αυτό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502477

Στο site που ακολουθεί ειδά πολύ ενθαρρυντικές κριτικές, δηλαδή εδώ: http://www.maclife.com/article/reviews/sony_cdxgt730ui_xplod_gt_series_cd_receiver.

και του Pioneer DEH-P5100UB , δηλαδή αυτού: http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=1432&ccid=2&cpid=61&t=2-

Και τα δύο εχουν οθόνες που προσφέρουν ικανοποιητικό αριθμό πληροφοριών, USB μπροστά και έλεγχο iPOD. To κακό με τα Pioneer είναι ότι όλα απαιτούν ειδικό interface με κοστολόγια που ξεκινουν από 40Ε και φτανουν τα 74Ε (5100).

Ποιά είναι η γνώμη σου, πολυχρονεμένε μου Maestro ;

Reaction score
49

Προσωπικά θα πήγαινα στο Pioneer για τους εξής λόγους:
  • καλύτερη αξιοπιστία (σαφέστατα)
  • καλύτερο ηχητικά
  • καλύτερος ενισχυτής
  • καλύτερο στον τομέα buffer (που έχεις αναφέρει πιο πάνω)
  • δεν πέφτει η πρόσοψη (άρα ακόμα μικρότερη πιθανότητα προβλημάτων)

Reaction score
19

Αγαπητε Maestro σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Σου ευχομαι να εχεις Καλή Χρονιά, με υγεία και ότι άλλο ποθείς.

Κωνσταντίνος

Reaction score
25.498

παντως να ξερετε οτι
α) οι μεγαλοι σκληροι δουλευουν παντου αρκει να τους τροφοδοτησεις εξωτερικα με 5V. (η ευκολη λυση ειναι ενα τροφοδοτουμενο hub - ΟΧΙ καμια πηγη δεν βλεπει πολλαπλα sticks/hdd μεσω hub)
β) οι μεγαλοιδισκοι αργουν πολυ στην αναγνωση του index (πχ ο 320αρης μου ηθελε περι τα 2-3λεπτα) . αυτο στην περιπτωση της alpine σημαινει οτι απο το πρωτο δευτερολεπτο θα παιξει κατι αλλα δυσκολ θα βρεις αυτο που θες. συνεπως η λυση με τα πολλα στικακια ειναι καλυτερη απο εναν δισκο
γ)η απειρως καλυτεηρ λυση ειναι ενα ipod classic 160gb και μια πηγη που παιζει αψογα με αυτο (πχ alpine). το index ειναι ηδη περασμενο στη βαση του ipod και με το που το κουμπωνεις διαλεγεις αμεσα τι θα ακουσεις. Επιπλεον εχεις τη δυνατοτητα να παιξεις με lossless codecs εστω και alac , ενω μεσω usb stick/hdd παιζεις μονο mp3.

αν δεν εχεις σκοπο να πας πολυ μακρυα (οπως εγω) προτεινω μια απο τις πηγες της alpine ida xxx (χωρις cd player) , imprint pxa h100 και ενα ipod classic 160gb.
εχεις κλησει απο το θεμα της πηγης για 4-5 χρονια και αν μεατ παιξεις με ενισχυτες και καλυτερα ηχεια εισαι και παλι καλυμμενος

Reaction score
19

Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Σου εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και όμορφα συστηματάκια στο αυτοκίνητο ... :)

Κωνσταντίνος

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members