Πηγή(με usb)+Dac

Reaction score
2
Καλημέρα,
θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει κατά νου κάποια ''συσκευή'' στην οποία μπορώ να συνδέω ένα usb(fat32) με κομμάτια μουσικής(κυρίως flac) και να έχει ψηφιακή έξοδο οποιασδήποτε μορφής για να συνδεθεί με dac. Καλό θα ήταν να μην χρειαστεί επιπλέον οθόνη ούτε κάποιο περίπλοκο interface παραμόνο να υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης στους λίγους φακέλους του usb.

Μερικοί media players που είδα δεν έχουν την πλοήγηση στους φακέλους αλλά κατηγοριοποιούν τα τραγούδια με βάση τον καλλιτέχνη, το είδος κ.α. και προφανώς χρειάζονται οθόνη.

Οποιαδήποτε πρόταση-συμβουλή δεκτή. Το budget είναι αρκετά περιορισμένο(<200Ε).

Reaction score
677
Καλημέρα,
θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει κατά νου κάποια ''συσκευή'' στην οποία μπορώ να συνδέω ένα usb(fat32) με κομμάτια μουσικής(κυρίως flac) και να έχει ψηφιακή έξοδο οποιασδήποτε μορφής για να συνδεθεί με dac. Καλό θα ήταν να μην χρειαστεί επιπλέον οθόνη ούτε κάποιο περίπλοκο interface παραμόνο να υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης στους λίγους φακέλους του usb.

Μερικοί media players που είδα δεν έχουν την πλοήγηση στους φακέλους αλλά κατηγοριοποιούν τα τραγούδια με βάση τον καλλιτέχνη, το είδος κ.α. και προφανώς χρειάζονται οθόνη.

Οποιαδήποτε πρόταση-συμβουλή δεκτή. Το budget είναι αρκετά περιορισμένο(<200Ε).
Όπως το περιγράφεις,αν θέλεις να είναι και μαζεμένο,μόνο με κάτι σε στυλ Raspberry Pi ή Intel NUC θα κάνεις δουλειά σου.
Στο πρώτο μπορείς να περάσεις μια διανομή headless Linux και να μην χρειάζεσαι καν οθόνη,η πλοήγηση μπορεί να γίνεται από το κινητό η μια ταμπλέτα..
Αλλά θέλει λίγο παίδεμα το στήσιμο,'οχι κάτι ιδιαίτερο,αλλά όσο να ΄ναι..
Πάντως πολλά ακριβά της αγοράς έτσι είναι.
Πιο εύκολο είναι το δεύτερο (Intel),αλλά χρειάζεται οθόνη (μπορείς να βρεις και κάποια πολύ μικρή από bay,κλπ..)
Κάποιοι πάντως έχουν αναφέρει πως μερικές φορές περνάνε θόρυβο,οπότε καλό θα είναι το ντακ σου να έχει είτε εξωτερική τροφοδοσία κι ακόμα καλύτερα να έχει και γαλβανική απομόνωση.

Last edited:

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Καλημέρα,
Τα pioneer N-30 ή N-50 νομίζω έχουν μια μικρή ενσωματωμένη οθόνη και μπορούν να κάνουν τη δουλειά που θες. Αν δεν κάνω λάθος.

Reaction score
2
Τα pioneer ναι είναι ιδανικά μάλλον για την περίσταση και έχουν σχεδόν τα πάντα πάνω αλλά ξεφεύγουν λίγο από το budget...

Σχετικά με το rpi τυχαίνει να έχω ένα. Είδα ότι υπάρχουν αρκετά applications που χρησιμοποιείται σαν music streamer αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμα και αν κατάλαβα καλά έχει καλά αποτελέσματα, +μπορεί να δει και εξωτερικούς NTFS.
Το κακό βέβαια είναι ότι δεν έχει κάποιο remote και θα χρειαστεί κάποιο πληκτρολόγιο..
Το headless linux δν το είχα ακούσει, θα το ψάξω.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Φίλιππε,
Να σου προτείνω κάτι.
Επειδή στα μεταχειρισμένα βγαίνουν κατα καιρούς κάτι pioneer, ανέβασε μια αγγελία ζήτησης σε μια λογική τιμή και που ξέρεις, μπορεί κάποιο μέλος να μπορεί να σε βοηθήσει.
Φιλικά Άρης

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ πάντως, εγώ δεν έχω κάτι τέτοιο για πώληση.

Reaction score
2
Δεν είναι κακή ιδέα. Θα ψάξω λίγο ακόμα το r pi μέσα στις γιορτές μιας που το έχω και αν δεν τότε μάλλον θα πάω προς τα εκεί.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Για να μάθω και εγώ κάτι, τι είναι το rpi ?
Έχεις κανένα λίνκ να το ψάξω;
Ευχαριστώ.

Reaction score
677
......Το κακό βέβαια είναι ότι δεν έχει κάποιο remote και θα χρειαστεί κάποιο πληκτρολόγιο..
Το headless linux δν το είχα ακούσει, θα το ψάξω.
Οποιοδήποτε smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για remote με την κατάλληλη εφαρμογή.

Reaction score
7.194
αν εχεις το usbdac (αυτο καταλαβα) τοτε απλα βρες ενα μεταχειρισμενο λαπτοπακι και καθαρισες.Μπορει να κανεις την δουλεια σου και με 150 ευρω,δεν χρειαζεσαι αλλωστε κατι ιδιαιτερο απο επεξεργαστη κλπ.
Οσο για τα pioneer που αναφερθηκαν,δεν ειναι τοσα πολλα παιδια,καποιες συσκευες κανουν "βολτες" ;) . Απλα αυτη τη στιγμη ειναι οτι πιο ολοκληρωμενο υπαρχει σε αυτη την κατηγορια συσκευων και κυριως στην τιμη που κινουνται ακομα και καινουργια (το 30 λιγο πανω απο 300 ευρω).Ο ανταγωνισμος (καλυτερος εστω) ξεκινα απο τα 600 και βαλε.

Reaction score
2
έχω ένα σχετικά παλιό λαπτοπ το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον αλλά δεν θέλω να το έχω μαζί με τα υπόλοιπα.
Ιδανικά θα ήθελα μια μικρή σε όγκο συσκευή με μια θύρα usb που μπορεί να κάνει streaming flac αρχεία, οποιαδήποτε ψηφιακή έξοδο και μια μικρή οθόνη για πλοήγηση στους φακέλους....
Προφανώς οι δυνατότητες του λαπτοπ θα είναι σημαντικά περισσοτερες..
Προτιμώ minimal καταστάσεις.
Ευχαριστώ πάντως

Reaction score
7.194
η μικρη οθονη δεν θα σε βολεψει, ασχετα απο το που ειναι πανω (music network player ή συσκευη σαν αυτη που λες),θα χρειασεις καποια ταμπλετα ή smartphone για να κανεις πλοηγηση με καποια εφαρμογη (το foobar εχει για παραδειγμα τετοια εφαρμογη). Απλα αυτο που λες μαλλον δεν υπαρχει,αλλα και αν υπηρχε αν βαλεις το κοστος της οθονης,φτανεις τα 300 ευρω που κοστιζει ενα pioneer n30.

Last edited:

Reaction score
677
η μικρη οθονη δεν θα σε βολεψει, ασχετα απο το που ειναι πανω (music network player ή συσκευη σαν αυτη που λες),θα χρειασεις καποια ταμπλετα ή smartphone για να κανεις πλοηγηση με καποια εφαρμογη (το foobar εχει για παραδειγμα τετοια εφαρμογη). Απλα αυτο που λες μαλλον δεν υπαρχει,αλλα και αν υπηρχε αν βαλεις το κοστος της οθονης,φτανεις τα 300 ευρω που κοστιζει ενα pioneer n30.
Γιατί δεν υπάρχει;
Πολλές συσκευές είναι ακριβώς αυτό.
Ενα pcάκι που τρέχει ένα λίνουξ,ένας σκληρός και ένα ντακ πακέτο.
Μόνο που τα δίνουν πανάκριβα.
Οπως το νέο Sony πχ. 'η άλλα που φτάνουν μέχρι και τα σαράντα χιλιάρικα και δεν έχουν ούτε ντακ.
Αλλά μέσα είναι ακριβώς αυτό.
Οπότε γιατί να μην το προσπαθήσει,όλα τα έχει,ανέξοδο θα είναι.

Reaction score
7.194
ειναι πολυ καλη ιδεα το fiio δεν βρισκω κατι αρνητικο
ναι αλλα θελεις και αλλα 20-25 ευρω για μια microsd card 32gb (αν θελεις να εχεις καποιο μουσικο υλικο επανω),οι αλλες συσκευες ομως δεχονται σκληρο δισκο στην usb με απειρο υλικο.
Γιατί δεν υπάρχει;
Πολλές συσκευές είναι ακριβώς αυτό.
Ενα pcάκι που τρέχει ένα λίνουξ,ένας σκληρός και ένα ντακ πακέτο.
Μόνο που τα δίνουν πανάκριβα.
συσκευη ειπα οτι δεν υπαρχει,υπολογιστακια ναι. Οταν λεω συσκευη εννοω κατι σαν ενα wdtv live αλλα με οθονη πανω του.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.625
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7