BBQ Weber Spirit, Schickling and other grills in action





melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.535
Reaction score
46.202
Σπείρωμα ρυθμιστή-μπουκάλα checked.

π@παριές καμαρωτές, να σκίσω τα πτυχία μου >:(.

Αφού διαπίστωσα στο τρίτο ψήσιμο ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά είπα να ασχοληθώ πιο σοβαρά.
Οι δικές μας μπουκάλες είναι "ιταλικού" τύπου.
Σπείρωμα W20 x 1/14" LH
Σπείρωμα που δουλεύουν οι Γερμανοί, και όλη η κεντρική Ευρώπη.
W21.8 x 1/14" LH.

Λόγω ίδιου βήματος σε ξεγελάει ότι μπορεί και να κάνει αλλά λόγω της διαφοράς διαμέτρου εκεί που νομίζεις ότι έσφιξε αν κουνήσεις λίγο το ρυθμιστή ή σφίξεις παραπάνω ξεκουμπώνει!

Αντάπτορας υπάρχει και υπάρχει μόνο στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα δεν το βρήκα πουθενά.
Παρήγγειλα, ήρθε, μπήκε στη θέση του, κάργαρε στο σφίξιμο όλα καλά. Αγιο είχαμε που δεν έκανε μπουμ μέχρι τώρα :biggrin: .


Χάρηκα τόσο που παρήγγειλα από τους ίδιους και ένα μαντεμένιο πλατώ για να γίνονται τα ψησίματα σωστά από δω και πέρα χωρίς περιττές φλόγες και βρωμίσματα.

 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.535
Reaction score
46.202
The moment of truth

Ηρθε η ώρα να επιβεβαιώσω (ή να μην) την αρχική μου εκτίμηση για εύκολο καθάρισμα που ήταν και ένα από τα βασικά κριτήρια αγοράς αυτού του σχεδιασμού ψησταριάς.

Το ταψί που μαζεύει τα αποκαϊδια και τα λίπη και τα οδηγεί σε πιατάκι είναι το παρακάτω, όπως έχει γίνει μετά από 3-4 ψησίματα (βασικά το πρώτο ήταν το ζόρικο που μπήκαν αρνίσια παϊδάκια πάνω στη σχάρα χύμα).

Χωράει μια χαρά στη γούρνα του νεροχύτη του σπιτιού και ήδη αυτό είναι η πρώτη επιτυχία.

IMG_5788.JPG


Με μια σκληρή πλαστική σπάτουλα έφυγαν τα χοντρά.

Μετά χρησιμοποιήθηκε το παρακάτω προιόν που φαίνεται στη φωτογραφία (άλλο είπα να πάρει στην κυρά (της Dr Beckmann αλλά δεν βρήκε, αυτό έχει νομίζω ο Σκλαβενίτης).
Ψέκασμα σύμφωνα με τις οδηγίες, αν και όχι σε ζεστή επιφάνεια (άφησα λίγο καυτό νερό να τρέξει μόνο), και λίγο τρίψιμο με σύρμα μετά.

IMG_5790.JPG


IMG_5791.JPG


έκανε καλή δουλίτσα, η μαυρίλα που έμεινε είναι πλέον σαν βερνίκι, απίθανο να φύγει παρά μόνο με σβουράκι αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει και λόγος.

Χρησιμοποίησα και το κλασσικό fornet μετά να δω αν θα καθαρίσε κι άλλο αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή για να αξίζει τον κόπο και το χρόνο.

IMG_5792.JPG


IMG_5793.JPG

Το πιατάκι είναι πραγματικά piece of cake, μαζεύονται εκεί μόνο λίπη, πετάς το χοντρά στα σκουπίδια και μετά με σφουγγαράκι και απορρυπαντικό πιάτων γίνεται όπως βγαίνει από την πρέσα :) .

IMG_5789.JPG



Τώρα για το θάλαμο της ψησταριάς, σχάρες και τα σχετικά, εκεί μιλάμε για το ετήσιο σέρβις :biggrin:

Θα γίνει λίγο χάλια το μπαλκόνι όταν έρθει η ώρα του αλλά η δουλειά θα γίνει σχετικά εύκολα.
Η αλήθεια είναι με την πυρόλυση που τραβάει με 5-10 λεπτά στους 450C γίνονται όλα στάχτη και αυτό που μένει είναι κυρίως μαυρίλα, αισθητικής φύσεως πρόβλημα δηλαδή. Συν το ότι πλέον τα ψησίματα γίνονται κυρίως στο πλατό και όχι χύμα πάνω στη σχάρα (προχθές οι φέτες ροφού έγιναν τέλειες) οδηγούμαστε στην εκτίμηση ότι το ετήσιο μπορεί να γίνει και μια φορά στα 2 χρόνια (και γιατί βαριέμαι βασικά 🤭 ).
 
Last edited:


spylab

TrumpoMusk
Moderator
Μηνύματα
14.951
Reaction score
37.934
Αχ, με τι τρυφεροτητα διαβαζω τον αγνο καινουργιο στο BBQ ψηστη , που θελει να διατηρησει την ψησταρια καθαρη και ασπιλωτη .

Προς τιμη του παρθενου ψηστη και με την βοηθεια της Τουλας (ChatGPTουλα > Τουλα)

Η ψησταριά βογκά στο μπαλκόνι,
μια καρδιά από σίδερο που δεν αντέχει άλλο λίπος.
Οι σταγόνες της στάχτης κουρνιάζουν σαν σιωπηλά παράπονα
και κάθε προσπάθεια καθαρισμού
ξεχειλίζει σαν προσευχή που γυρίζει πίσω άδεια.

Στο πλέγμα οι καμένες ιστορίες
αρνούνται να ξεκολλήσουν
και κάθε σύρμα που ξύνει
σκίζει μόνο τον αέρα.

Το φως γλιστρά επάνω στο μαύρο στρώμα
σαν να ψάχνει έξοδο,
μα βρίσκει μόνο πείσμα.

Κι εγώ, ακουμπισμένος στο βαρύ καπάκι,
νιώθω την ήττα να με ψήνει αργά.

Σαν να έχει αποφασιστεί από τα κάρβουνα
πως η μάχη αυτή δεν είναι ανθρώπινη.
Στο τέλος, μένει μονάχα ο καπνός
να υψώνεται πεισματικά
σαν τελευταίο χειροκρότημα
για μια ψησταριά που δεν θα καθαρίσει ποτέ
 


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
10.238
Reaction score
34.859
Αχ, με τι τρυφεροτητα διαβαζω τον αγνο καινουργιο στο BBQ ψηστη , που θελει να διατηρησει την ψησταρια καθαρη και ασπιλωτη .

Προς τιμη του παρθενου ψηστη και με την βοηθεια της Τουλας (ChatGPTουλα > Τουλα)

Η ψησταριά βογκά στο μπαλκόνι,
μια καρδιά από σίδερο που δεν αντέχει άλλο λίπος.
Οι σταγόνες της στάχτης κουρνιάζουν σαν σιωπηλά παράπονα
και κάθε προσπάθεια καθαρισμού
ξεχειλίζει σαν προσευχή που γυρίζει πίσω άδεια.

Στο πλέγμα οι καμένες ιστορίες
αρνούνται να ξεκολλήσουν
και κάθε σύρμα που ξύνει
σκίζει μόνο τον αέρα.

Το φως γλιστρά επάνω στο μαύρο στρώμα
σαν να ψάχνει έξοδο,
μα βρίσκει μόνο πείσμα.

Κι εγώ, ακουμπισμένος στο βαρύ καπάκι,
νιώθω την ήττα να με ψήνει αργά.

Σαν να έχει αποφασιστεί από τα κάρβουνα
πως η μάχη αυτή δεν είναι ανθρώπινη.
Στο τέλος, μένει μονάχα ο καπνός
να υψώνεται πεισματικά
σαν τελευταίο χειροκρότημα
για μια ψησταριά που δεν θα καθαρίσει ποτέ
Πολύ Μπούτχια διαβάζεις. 😅
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.627
Μηνύματα
3.057.805
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7
Top