Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
74
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Με τι πρόγραμμα και σε τι ταχύτητα καίτε τα δισκάκια, και τα δύο παίζουν μεγάλο ρόλο στον χρόνο αντοχής!
πχ. έχω δισκάκια γραμμένα με imgburn και nero, και πάντα στην μισή ταχύτητα αναφοράς του δίσκου, αρκετά χρόνια τα οποία παίζουν θαυμάσια σήμερα! προσοχή στην ταχύτητα εγγραφής, από το μισό και κάτω της αναφερόμενης του δίσκου!
Αυτά βέβαια είναι προσωπική μου γνώμη και πείρα, μετά από 600 + 600 δοκιμαστικές εγγραφές δισκακίων blue ray, με το σύνολο να είναι TDK σε 25 και 50G!!!
Τα δισκακια καιγονται με το ΝΕRO για περιβαλλον UNIX για την ταχύτητα δεν ξερω.
Θα ρωτησω και θα μεταφερω την προτροπη σου για την μιση και λιγοτερο.
Και εγω πάντα δεν χρησιμοποιώ τη μεγιστη ταχύτητα αλλα 2 κλικ κατω.

Σ' ευχαριστω.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Θα συμφωνήσω με τον MAD, για κρίσιμα δεδομένα η εγγραφή πρέπει να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα σε δισκάκια υψηλής ποιότητας.
Η φύλαξη μετά την εγγραφή είναι εξίσου σημαντική, η φύλαξή τους πρέπει να γίνεται μόνο σε θήκες jewel case και μακριά από ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

Γενικά τα δισκάκια, τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, δεν είναι το ενδεδειγμένο μέσο αποθήκευσης κρίσιμων δεδομένων, υπάρχουν άλλες λύσεις πιο αξιόπιστες αλλά αρκετά ακριβές.

Reaction score
74
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Θα συμφωνήσω με τον MAD, για κρίσιμα δεδομένα η εγγραφή πρέπει να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα σε δισκάκια υψηλής ποιότητας.
Η φύλαξη μετά την εγγραφή είναι εξίσου σημαντική, η φύλαξή τους πρέπει να γίνεται μόνο σε θήκες jewel case και μακριά από ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

Γενικά τα δισκάκια, τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, δεν είναι το ενδεδειγμένο μέσο αποθήκευσης κρίσιμων δεδομένων, υπάρχουν άλλες λύσεις πιο αξιόπιστες αλλά αρκετά ακριβές.
Επειδή η απάντησή σου είναι πολύ κρίσιμη για μας και σ' ευχαριστω πολύ ... θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις ποια
είναι κατα τη γνωμη σου τα ενδεδειγμενα δισκακια εγγραφης υψηλής ποιότητας για να τα ψαξουμε και να δουμε
και τις τιμές τους. Οντως τα δεδομενα μας υπαγονται στην κατηγορια των κρισιμων δεδομενων.

Reaction score
74

.....
Αυτά βέβαια είναι προσωπική μου γνώμη και πείρα, μετά από 600 + 600 δοκιμαστικές εγγραφές δισκακίων blue ray, με το σύνολο να είναι TDK σε 25 και 50G!!!
MAD τι συσκευή έχεις για writer-reader των BR δίσκων...? Ειναι εξωτερικη με USB ή εσωτερική..?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Γενικά ψάχνεις για δισκάκια archival grade, π.χ.
MITSUBISHI-Verbatim http://www.mcmedia.co.jp/enterprise/index_e.html, http://www.verbatim.com/index/newsroom.php?lang_id=1&action=show-news&cat_id=165&general_id=554
Delkin http://www.amazon.com/Delkin-Archival-Blu-Ray-Recordable-Spindle/dp/B006C27MX8
Panasonic http://panasonic.net/avc/blu-ray_disc/archive.html

θα χρειαστείς και αντίστοιχο BD-recorder, π.χ. Pioneer BDR-PR1MA(δεν ξέρω αν το φέρνουν στην Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν υπάρχει)
Pioneer και Mitsubishi έχουν πιστοποίηση ISO Archival grade

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

MAD τι συσκευή έχεις για writer-reader των BR δίσκων...? Ειναι εξωτερικη με USB ή εσωτερική..?
Εσωτερικό SONY BWU 500S, και είναι το δεύτερο, το πρώτο, LG 100 τα έφτυσε σε σύντομο θα έλεγα διάστημα, βέβαια διαβάζει
ακόμα blue, στον υπολογιστή της κόρης μου, απλά δεν γράφει!

Reaction score
74

Σκέφτηκα να γράψω δυό λόγια για τα περίεργα που παρουσιάζονται στα γραμμένα δισκάκια
BD όπως έγραψα σε παραπάνω πόστ μου.
Στο Φορητό μου εχω ένα εσωτερικό MATSHITA BD-MLT UJ-220 SATA που ειναι μονο reader.
Για γραψιμμο έχω ενα εξωτερικο το LG BD-RE BE08LU20 USB.

Μετα τα προβλήματα που είχαμε στην υπηρεσια μου με το γραψιμμο των data σε TDK BD-R DL 50GB
σκέφτηκα να δοκιμάσω να δώ τι γίνεται με τα ήδη γραμμένα δισκάκια που έχω στο σπίτι.

Δυστυχως εχω και εγω καποια ασχημα και καλα νεα απο τα δικα μου γραμμενα BD TDK δισκακια.
Tα καλα νεα ειναι οτι το πολυ καλο BD-Player OPPO BD-83SE που εχω στο HOME-CINEMA
τα διαβαζει οσα παλια εβαλα για δοκιμη.
Τα κακα νεα ειναι οτι σκεφτηκα να δοκιμασω την αντιστροφη διαδικασια, δλδ να κάνω το καμμενο δισκακι μου
πάλι ISO αρχείο
στο LG αλλα και στο MATSHITA toy laptop moy.
Εκει βρέθηκα προ εκπλήξεως. Το πρωτο δισκακι διαβαζοτανε και εγινε ΙSO και απο τα δυο. Το δεύτερο
διαβαζοτανε απο το LG αλλα η διαδικασια μετατροπης σε ISO με το imageburn ακυρωθηκε λογω error
αλλα διαβαστηκε ομως χωρις error απο το MATSHITA και εγινε ISO.
Το τριτο δισκακι διαβαστηκε και απο τα δυο... αλλα λογω error δεν εγινε ISO ούτε στο LG ούτε στο MATSHITA.

Mεχρι στιγμης απο 5 δισκακια που δοκιμασα ειχα μια πλήρη αποτυχια και στα 2 (LG & MATSHITA).
Tα αλλα 4 διαβαστηκαν ειτε στο LG είτε στο MATSHITA. Δλδ το LG εβγαζε error σε καποιο σημειο
της εγγραφής που το ΟΡΡΟ το υπερπηδούσε με πιθανους αλγοριθμους διόρθωσης error αλλα
το error αυτο δεν το ειδε το MATSHITA...!!!!

Θα συνεχίσω καποιες ακομα αντιστροφες διαδικασιες δημιουργιας ISO για να δω τι θα προκύψει.

Κάθε σχόλιο δεκτό.....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το error correction που χρησιμοποιεί ένα consumer BD player διαφέρει από αυτό που χρησιμοποιείται στα BD players/ripping programs στα PC.

Reaction score
74
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Το error correction που χρησιμοποιεί ένα consumer BD player διαφέρει από αυτό που χρησιμοποιείται στα BD players/ripping programs στα PC.
οκ Γιωργο καταλαβα... εχεις πμ.

Reaction score
74

...
Στο Φορητό μου εχω ένα εσωτερικό MATSHITA BD-MLT UJ-220 SATA που ειναι μονο reader.
Για γραψιμμο έχω ενα εξωτερικο το LG BD-RE BE08LU20 USB.

.... σκεφτηκα να δοκιμασω την αντιστροφη διαδικασια, δλδ να κάνω το καμμενο δισκακι μου
πάλι ISO αρχείο
στο LG αλλα και στο MATSHITA toy laptop moy.
.
Απλά για την ενημέρωσή σας ένα στατιστικό στοιχείο.
Μετατρέποντας αντίστροφα το καμμενο BD-R σε ISO αρχείο απο τα δισκακια του αρχείου μου μέχρι στιγμής
απο ένα δείγμα 60 BD-R δεν έγιναν
ISO ουτε με το ενα reader ουτε με το άλλο τα 5 δισκάκια. Δλδ το 8,33% απέτυχε που σημαίνει οτι το LG BD writer
που έχω παρουσιάζει μια σοβαρή αναξιοπιστία στο 8,33% να γράψει χωρίς σοβαρό σφάλμα που το ίδιο δεν μπορει
μετα να υπερβεί.
Γιαυτό και τα επαγγελματικά writer όπως το PIONEER BDR PR1MA κοστίζουν περί τα 2800 $ στην Ιαπωνική αγορά.
Και έπεται συνέχεια στο πείραμα.
Θα σας ενημερωσω για το τελικό ποσοστό αποτυχίας στην περίπτωση του δικού μου writer.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Απο 20-01-2009 έως σήμερα 650 δισκάκια, σχεδόν όλα TDK, εγγραφή στο Χ1 καμία απώλεια δεδομένων! σημείωση ότι γράφεται στο δισκάκι είναι data!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

ναι ότι γράφεται σε δισκάκι είναι data, ουσιαστικά 0 και 1, αλλά διαφορετικά διαβάζεται μια ταινία, ένα τραγούδι ή ένα αρχείο excel. Το error correction είναι διαφορετικό για κάθε περίπτωση, στην ταινία και στο τραγούδι μπορεί να χάσεις ένα frame και να μην το πάρεις χαμπάρι, στο αρχείο excel δεν μπορεί να γίνει το ίδιο, έστω και ένα byte να καταστραφεί έχεις χάσει όλο το αρχείο.....

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

ναι ότι γράφεται σε δισκάκι είναι data, ουσιαστικά 0 και 1, αλλά διαφορετικά διαβάζεται μια ταινία, ένα τραγούδι ή ένα αρχείο excel. Το error correction είναι διαφορετικό για κάθε περίπτωση, στην ταινία και στο τραγούδι μπορεί να χάσεις ένα frame και να μην το πάρεις χαμπάρι, στο αρχείο excel δεν μπορεί να γίνει το ίδιο, έστω και ένα byte να καταστραφεί έχεις χάσει όλο το αρχείο.....
Σωστό! μήπως με την επαλήθευση της εγγραφής μειώνονται οι πιθανότητες λάθους? δεν μπορώ να πω, ή να συμβουλέψω
τίποτα για τις κρίσιμες εγγραφές, απλά λέω την λίγη εμπειρία μου, πραγματική ασφάλεια δεν υπάρχει, παρά μόνον με πολλά
backup σε διαφορετικά μέσα!

Reaction score
11.860
Ωραία, βάζεις επαλήθευση της εγγραφής και σου βγάζει λάθος. Τί θα κάνεις; Θα ξαναγράψεις το δισκάκι; Θα σου ξαναβγάλει.
Τί θα κάνεις; Θα ξαναγράψεις το δισκάκι; Θα σου ξαναβγάλει.
Τί θα κάνεις; Θα ξαναγράψεις το δισκάκι; Θα σου ξαναβγάλει.
...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Πιο πριν μιλήσαμε για δισκάκια ταινιών, όμως τα δισκάκια με τα Backup των σκληρών μου, όπως και των προγραμμάτων μου,
που τα έχω σε επανεγγράψιμα 50άρια, όλα τα χρόνια, ποτέ δεν έχουν παρουσιάσει το πρόβλημα που λες, ούτε άλλο τίποτα,
δεν ξέρω, εγώ απλά ανέφερα την προσωπική μου εμπειρία και τίποτα άλλο!

Reaction score
74

MAD πολυ σωστά αναφερεις την προσωπικη σου εμπειρία. Απλά είσαι ο τυχερός ... αν και οι υπολοιποι έχουν τα δικα σου
αποτελέσματα τότε απλά εγω είμαι ο άτυχος με την επιλογή του LG για writer. Oμως πέρα απο την οικιακη χρήση η
αστοχία των LG χτυπησε και πολύ κρισιμα δεδομενα στη δουλειά μου. Σ' ευτο προφανως φταίει το γεγονός οτι τότε
που αρχίσαμε να κανουμε backup σε κοινά BD-R TDK οπως αυτα που γραφουμε ταινιες δεν γνωρίζαμε οτι δεν ειναι
αξιόπιστα για κρισιμα δεδομενα και γιαυτο η βιομηχανια εβγαλε τα πιο ακριβά BD-R για archive.
Απλά δεν είναι εύκολο να τα βρεις και θελουνε πανακριβα επαγγελματικά writer.
Eυτυχως που έθεσa το θέμα εδω μέσα και με ενημέρωσε ο Γιώργος (gkontoletas) τον οποίο και ευχαριστώ.

Οι εμπειρίες ολων μας στα διάφορα φορουμ ειναι πολυτιμες. Αυτη ειναι και η επιτυχία των φορουμ ... η αλληλοβοήθεια μεταξύ μας.

Reaction score
74

Μετατρέποντας αντίστροφα το καμμενο BD-R σε ISO αρχείο απο τα δισκακια του αρχείου μου (117 συνολο) δεν έγιναν
ISO ουτε με το ενα reader ουτε με το άλλο τα 5 δισκάκια. Δλδ το 4,3 % απέτυχε που σημαίνει οτι το LG BD writer
που έχω παρουσιάζει μια σοβαρή αναξιοπιστία στο 4,3 % να γράψει χωρίς σοβαρό σφάλμα που το ίδιο δεν μπορει
μετα να υπερβεί.

Πάντως οι ασυμβατότητες μεταξυ των μηχανηματων ειναι σοβαρές.
Ριπάρω μια ταινια και τη "καιω" σε DVD-R Verbatim.
1) To OPPO 83SE την παιζει μεχρι σε ενα σημείο το οποιο δεν υπερπηδα με τιποτε και γυριζει στο αρχικο μανου.
2) Ενα αρχαιο πολυ απλό SAMSUNG DVD-Player του κιλού την παιζει χωρίς κανενα προβλημα.
3) Το MATSHITA BD-MLT UJ-220S ATA στο φορητό μου ΑΡΝΕΙΤΑΙ παντελως να αναγνωρισει το "καμμενο" DVD-R
4)Το εξωτερικο μου LG-BD-writer το παιζει κανονικά.

Παιρνω το "καμμενο" προβληματικό DVD-R το γυριζω πίσω σε ISO μορφη με το IMAGEBURN και το ξανακαιω σε νεο DVD-R Verbatim.
To νεο DVD-R με το ISO αρχείο παιζει μια χαρα στο ΟΡΡΟ πλεον..!!!!!!!!!!

εεε τωρα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο ..? :frown:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.600
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50