Ποδήλατο

Μηνύματα
567
Reaction score
1.542
Aν και το Strava στο iphone δείχνει ολίγον ότι να ναι σε σχέση με dedicated παλμογράφο και ταχύμετρο (βατόμετρο δεν έχω και δεν θέλω δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αγωνιστική ποδηλασία αυτό μου έλειπε στα 45) είναι πάνω κάτω σωστό. Αυτό που βλέπετε είναι 3ς επαναλήψεις στο τρίγωνο Κατσιμιδίου plus ανάβαση μέχρι την πηγή. Όσοι μένουν Αθήνα ή στα πέριξ ξέρουν τη διαδρομή.

Πέραν ότι κουβαλάω την μισή παθολογία όπως λέει και ο γιατρός μου μέσα σε όλα μου προέκυψε και μια ρευματοπάθεια έτσι για να γουστάρω. Είχα να ανέβω σε σέλλα μήνες αλλά εν τέλη παρόλο τα τρεχάματα είπα να ξαναμπώ σε brevet training mode ώστε να μπορώ να αρχίσω να συμμετέχω μετά τα Χριστούγεννα. Καταλαβαίνεις τί ταρατζουμ έπαθα όταν είδα ότι μου πήρε 3 ώρες για 50 χιλιόμετρα. :headbang:. Μόνο καρδιά δουλεύει σωστά όλα τα άλλα είναι.... για τα μπάζα.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.366
Τίποτα δεν κάνω, για αποθεραπεία βγαίνω τη επόμενη μέρα ξανά :biggrin:
Τιείσαιεσύρε!!! Τον απάλευτο έχεις!

@ASilver: βάστα γερά, συνποδηλάτη, υπομονή, επιμονή, "train smart and train hard" που λέει κι ο τύπος στο TrainerRoad κι όλα θα πάνε καλά!
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.322
Τιείσαιεσύρε!!! Τον απάλευτο έχεις!
Πρίν το ατύχημα έκανα 500+ χιλιόμετρα τη εβδομάδα με 6000-7000 υψομετρικά σε καταιγιστικό ρυθμό.
Πλέον χρειάζεται δουλειά μέχρι να φτάσω σε αυτές τις επιδόσεις.
Για αποθεραπεία βγαίνω τη επόμενη μέρα λίγο πιο χαλαρά επιλέγοντας λιγότερα υψομετρικά, ένα άλλο μυστικό είναι μπόλικο μαγνήσιο, καλή διατροφή και ένα Jack Daniel's κάθε βράδυ... :biggrin:
 

Μηνύματα
1.665
Reaction score
1.501
Απο τρομπα που να κουβαλιεται στη τσαντα ή και να εχει βαση για το σκελετο τι να παρω;
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.322
Νομιζω γυρω στα 100 ειναι καλα;
Ξέχνα το για τρόμπα χειρός, καμία δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα psi άμα δεν είσαι ο χουλκ.
Άμα ντε και καλά θες χειρός που να φτάνει μέχρι 60~psi πάρε μια φθηνή με προέκταση σωλήνα που θα βγαίνει ή θα βιδωνει στη τρόμπα και τον υπόλοιπο αέρα τον προσθέτεις σε βενζινάδικο που θα μπορεί να φτάσει τα 100psi.
Προσωπικά έχω ακριβή και καλή τρόμπα δαπέδου στο σπίτι, μια φθηνή στη δουλειά και κάνω άψογα τη δουλειά.
Μαζί έχω αμπουλες 16 γραμμάρια που φτάνει ακριβώς στα 100 psi.
Με τις αμπουλες στο δρόμο στη περίπτωση φούιτ σώθηκα, 1-1.5€ Η αμπουλα και 10-15€ η τρόμπα που θα βιδωνει.
Η τρόμπα που θα βιδωσει η αμπουλα άμα καταλήξεις θα πρέπει να έχει σκανδάλη να βάζεις όσο αέρα θες και να μπορείς να σταματάς σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
 

Μηνύματα
14.870
Reaction score
20.414
θελει μεγαλη διαδρομη η τρομπα για να παει σε αυτες τις πιεσεις και μικρη επιφανεια για να την παταει το χερι. Θεωρητικα μπορεις να φτιαξεις κατι σε diy , αλλα σε ετοιμο απο οτι καταλαβα δεν υπαρχει.
η αληθεια ειναι οτι η δαπεδου η ορθια ειναι γαμω τις τρομπες, εχανα την ωρα μου με τις μεταλλικες τυπου αυτοκινητου.
 

Μηνύματα
1.665
Reaction score
1.501
Σπιτι δαπεδου εχω της giant νομιζω. Το θεμα ειναι στο δρομο τι γινεται. Επαθα την πρωτη ζημια σημερα. Παρεμπιπτοντως, τελικα μου ειχε βαλει ο μλκς 23αρα σαμπρελα σε 28αρι λαστιχο...
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.322
Το θεμα ειναι στο δρομο τι γινεται. Επαθα την πρωτη ζημια σημερα. Παρεμπιπτοντως, τελικα μου ειχε βαλει ο μλκς 23αρα σαμπρελα σε 28αρι λαστιχο...



Και καθάρισες, ακούμε που σε λέω!!

20191030_122154.jpg

Πάρε και ένα αντάπτορα που να βιδωνει σε presta βαλβίδα σε περίπτωση που είναι κοντά βενζινάδικο να μη χαλάσεις τη αμπουλα.


25mm σαμπρελα σε 28mm λάστιχο βάλε, πάντα continetal
 
Last edited:

Μηνύματα
3
Reaction score
3
Σε τρομπα δαπεδου αρκετα μικρη που φτανει ευκολα τα 120psi υπαρχει αυτη
και με μανομετρο.
 

Μηνύματα
18.936
Reaction score
13.309
Εγώ έχω αυτήν εδώ, δεν την έχω χρησιμοποιήσει παρά ελάχιστα βέβαια. Δεν έχω μετρήσει όμως μέχρι σε ποια πίεση πραγματικά μπορώ να τρομπάρω, την δουλειά της την κάνει όμως χωρίς να με έχει παιδέψει όσο την χρειάστηκα. Είναι και πολύ μικρή και χωράει στο τσαντάκι της σέλας.


Για το σπίτι έχω μία δαπέδου, καλή αλλά το στόμιο δεν έχει την καλύτερη μέθοδο για να εφαρμόζει στις βαλβίδες, και ίσιως την αλλάξω για το λόγο αυτό.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.322
Για το σπίτι έχω μία δαπέδου, καλή αλλά το στόμιο δεν έχει την καλύτερη μέθοδο για να εφαρμόζει στις βαλβίδες, και ίσιως την αλλάξω για το λόγο αυτό.
Αν δεν θες Σωτήρη να αλλάξεις όλη τη τρόμπα, υπάρχουν τρόποι.
Αυτό είναι το καλύτερο για εμένα ακροφύσιο, μπορείς να το βάλεις στη τρόμπα που ήδη έχεις.
Βιδωνει σταθερά και εύκολα πάνω στη βαλβίδα και έχει κουμπί εκτόνωσης.
90 psi θες να βάλεις στο λάστιχο, τόσα ακριβώς θα είναι, τρομερό εξάρτημα!!
 

Μηνύματα
18.936
Reaction score
13.309
Καλό φαίνεται, δεν ξέρω αν μπορεί να βιδωθεί όμως στη σωλήνα στη θέση του υφιστάμενου (αν έχει τα ίδια πάσα - διάμετρο δηλαδή). Η τρόμπα είναι μία Pro Performance (νομίζω Shimano είναι το brand της Pro), αλλά το ακροφύσιο δεν μπαίνει καλά σε όλες τις βαλβίδες και με παιδεύει κάπου κάπου.

 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.322
Σωτήρη βγαίνει σε 2 εκδόσεις.
ABS1 HP είναι για τους λεπτούς σωλήνες υψηλής πίεσης.
Το ABS1 HV είναι μάλλον αυτό που χρειάζεσαι, κάνει για τους πιο χοντρούς σωλήνες από λάστιχο, όπως είναι η δική σου φαντάζομαι.
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.366
Κι επειδή είναι πάντα καλό να δηλώνουμε τους στόχους μας, για να τους εμπεδώσουμε κι εμείς οι ίδιοι, έχουμε και λέμε:

Στόχος 1 - Διάρκεια διαστήματος τακτικών προπονήσεων: Την προηγούμενη φορά είχα καταφέρει να κάνω είκοσι (20) συνεχόμενες εβδομάδες προπονήσεων, πριν να διακόψω για τις διακοπές του Αυγούστου. Αυτή τη φορά και με δεδομένο ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς "αργούν", θέλω να αυξήσω αυτό το διάστημα σε είκοσι οκτώ (28) εβδομάδες. Επιγραμματικά, είναι έξι + έξι εβδομάδες η φάση "base" (στην οποία θα βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση), μετά είναι οκτώ εβδομάδες η φάση "build" (στην οποία θα "πατήσω" πάνω στη βελτιωμένη φυσική κατάσταση για να βελτιώσω την απόδοσή μου σε κάθε προπόνηση) και οκτώ εβδομάδες η φάση "specialty" (στην οποία θα "εξεικευθώ" σε συγκεκριμένες συνθήκες ποδηλασίας). Την προηγούμενη φορά οι προπονήσεις της φάσης "specialty" - για διάφορους λόγους - πήγαν από μη τακτικές σε σποραδικές, λόγω άλλων θεμάτων, οπότε και τις διέκοψα εντελώς.
Εννοείται ότι η φάση "specialty" είναι πρακτικά ανεξάντλητη, διότι όταν τελειώσω την αρχική επιλογή μου (π.χ. climbing), μπορώ να επιλέξω άλλη "εξειδίκευση" (π.χ. 40χλμ ΤΤ) και γενικά, μέχρι να τελειώσει η ετήσια συνδρομή μου στο software να επιλέγω όποια "εξειδίκευση" θέλω - σε "δουλειά" να βρισκόμαστε! Όμως, "baby steps". Ας ολοκληρώσω επιτυχώς τις είκοσι οκτώ πρώτες εβδομάδες και βλέπουμε.

Στόχος 2 - Αύξηση του FTP: Θέλω σε κάθε FTP test να αυξάνω τα Watts που αποδίδω. Δεν μπορώ να προσδιορίσω αριθμητικά την αύξηση (π.χ. 20 Watts) διότι είναι "gain" το οποίο δεν μένει σταθερό από test σε test. Ως πιο συγκεκριμένο στόχο, θέλω όταν θα φτάσω στην εκκίνηση της εικοστής πρώτης εβδομάδας (πρώτη εβδομάδα της φάσης "specialty") το FTP μου να είναι μεγαλύτερο των 176 Watts που είχα στο παρελθόν, στο ίδιο προπονητικό σημείο.

Ελπίζω να τα καταφέρω!
Τελικά, από ό,τι φαίνεται, κάτι κάνω καλά. :)

Την Παρασκευή, μετά το τέλος 12 συνεχών εβδομάδες προπονήσεων, το οποίο τέλος σήμανε την ολοκλήρωση της φάσης "base", έκανα το FTP test το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη των 8 εβδομάδων της φάσης "build". Το αποτέλεσμα του FTP test ήταν 177 Watts. Στο post που παραθέτω, είχα γράψει ότι στόχος μου ήταν να έχω FTP μεγαλύτερο των 176 Watts πριν την φάση "specialty". Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του σημερινού FTP test, "έπιασα" αυτόν τον στόχο 8 εβδομάδες πριν τη φάση "specialty"! Fuck yeah!

Οπότε, πλέον ο στόχος σχετικά με τα Watts αναδιαμορφώνεται κι έχει ως εξής: Στο FTP test της φάσης specialty θέλω το αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερο των 196 Watts που είχα στο παρελθόν, στο ίδιο προπονητικό σημείο.

Α! Μέσα σε όλα, έχασα κι 1 κιλό και 100 γραμμάρια βάρους. ΟΚ, δεν είναι η μείωση που ήθελα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι είναι θέμα εξορθολογισμού της διατροφής μου - αποκλειστικά.
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.322
Εδώ και λίγο καιρό αφότου ξανά άρχισα πετάλι νιώθω πολύ άβολα πάνω στη σέλα, στο ατύχημα η σέλα έφαγε μια σφαλιάρα στα αριστερά και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τρίζει.
Το άβολα όμως...πήγα μια βόλτα από τη spesialized και εντέλει οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, το κόκαλο της σέλας στα σημεία της εκτόνωσης έχουν γίνει πολύ εύκαμπτα και δεν έχω καλή στήριξη.
Αυτό δεν έχει να κάνει με το ατύχημα αλλά με τη χρήση.
Φοράω τη romin evo titanium και άντεξε αξιοπρεπώς για μόνο 20.000 χλμ.
Θα ήθελα λίγα ακόμα για να βγάλει τα λεφτά της...Αλλά και πάλι υπήρξα πολύ ευχαριστημένος όλο αυτό το καιρό.
Πήρα λοιπόν για δοκιμή τη power, εδώ και πολύ καιρό είναι best seller λόγο της κοντης μύτης, κερδίζουν έδαφος τελευταία οι σελες αυτού του είδους επειδή υπόσχονται λιγότερη πίεση ειδικά στη επιθετική θέση οδήγησης, ίδωμεν...

20191107_191243.jpg


20191107_194237.jpg

Έχει κανένας άποψη για αυτή τη σέλα?
Δεν τη έχω δοκιμάσει ακόμα, θα τη κρατήσω αρκετά όμως και θα έχω άποψη σύντομα.
Κουβέντα να γίνεται βασικά γιατί πιο προσωπικό θέμα από αυτό σίγουρα δεν υπάρχει πάνω στο ποδήλατο.
 

Μηνύματα
18.936
Reaction score
13.309
Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια, δεν μπορώ να πω κάτι αν κι έχω κατά καιρούς σκεφτεί να δοκιμάσω τέτοια. Εδώ και μερικούς μήνες έχω μία fizik aliante r3, και πραγματικά με έχει βολέψει πολύ, παρά το γεγονός ότι έχει το "κλασικό" στυλ, χωρίς αυλάκι στη μέση. Από τότε που την πήρα δεν έχω νιώσει τις ενοχλήσεις που ένιωθα συχνότατα με την στάνταρ που είχε το ποδήλατο (selle italia x1). Χρησιμοποιώ και κρεμούλα όμως πλέον... 8-):)

Όπως λες όμως Χρήστο, οι σέλες ειδικά είναι από τις πιο προσωπικές επιλογές στο ποδήλατο! Η τέλεια για τον ένα μπορεί να είναι καταστροφή για τον άλλο!
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.315
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top