Ποδήλατο

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

1ον Πανάσχημο
2ον Δεν αγοράζουμε Ολλανδικά, Γερμανικά κλπ. προϊόντα.

Τα Ideal δηλαδή που είναι ελληνικά δεν μάς κάνουν; Έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ξένα;
να πω την αληθεια εγω το θεωρω πανεμορφο...

ps εχω ηδη ideal megisto...εδω και 4-5 χρονια...

Reaction score
14
Απάντηση: Ποδήλατο...

@josua: Η διαδρομή έλαβε χώρα στην επαρχία Λευκωσίας, στην Κύπρο (αν κάνεις zoom out 3-4 φορές φαίνεται το νησί). Είμαι μέλος στον όμιλο "Ποδηλάτες Λευκωσίας". Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου έχει - μεταξύ άλλων - την ευθύνη διοργάνωσης διαδρομών (τέλη του κάθε μήνα εκδίδεται πρόγραμμα με τις ποδηλασίες του μήνα που ακολουθεί) και το κάθε μέλος επιλέγει τις ποδηλασίες στις οποίες θέλει να λάβει μέρος.

Για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχω ιδέα, καλύτερα θα ήταν να απαντήσουν οι Βορειοελλαδίτες συμforumίτες.
Κύπρο ε? Μπράβο πολύ καλή οργάνωση, πραγματικά ζηλεύω (με την καλή ένοια) μακάρι να είχαμε και εμείς κάτι αντίστοιχο εδώ! Thanks anyway.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497

Κύπρο ε? Μπράβο πολύ καλή οργάνωση, πραγματικά ζηλεύω (με την καλή ένοια) μακάρι να είχαμε και εμείς κάτι αντίστοιχο εδώ! Thanks anyway.
Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς. Είναι γεγονός ότι κάποια πράγματα δουλεύουν εδώ, κυρίως αυτά που στηρίζονται σε ιδιωτική πρωτοβουλία (όπως π.χ. ο εν λόγω όμιλος).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Ποδηλατοπαρέες που οργανώνουν τέτοιες διαδρομές είναι πλέον γεμάτη η Ελλάδα.
Αν ψάξεις στο Φατσοβιβλίο όλο και κάποια θα βρεις στη περιοχή σου.

wizzy

Reaction score
22.497

Απορία προς όλους: Έστω ότι έχω μία σχάρα για μεταφορά ποδηλάτων με αυτοκίνητο (σαν αυτή ή σαν αυτή) και έχασα τους ιμάντες πρόσδεσης της σχάρας στο αυτοκίνητο. Γνωρίζετε αν υπάρχουν ανταλλακτικοί - κοινώς αν πωλούνται οι ιμάντες μόνοι τους, για να μην χρειαστεί να πάρω καινούρια σχάρα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.804

Απορία προς όλους: Έστω ότι έχω μία σχάρα για μεταφορά ποδηλάτων με αυτοκίνητο (σαν αυτή ή σαν αυτή) και έχασα τους ιμάντες πρόσδεσης της σχάρας στο αυτοκίνητο. Γνωρίζετε αν υπάρχουν ανταλλακτικοί - κοινώς αν πωλούνται οι ιμάντες μόνοι τους, για να μην χρειαστεί να πάρω καινούρια σχάρα;
Αν πρόκειται για σχάρα γνωστής εταιρείας υπάρχουν ανταλλακτικά. Αν είναι no name δυσκολεύουν τα πράγματα. Μπορείς να ρωτήσεις στο μαγαζί που έγινε η αγορά ή να ψάξεις μήπως και ταιριάζουν ιμάντες άλλης εταιρείας.

wizzy

Reaction score
22.497

Χμ.... Κατάλαβα. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Η σχάρα μάλλον είναι no name, οπότε θα τηλεφωνήσω στο κατάστημα από όπου αγοράστηκε. Ιμάντες άλλης εταιρείας, από που μπορώ να βρω;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.804

Ιμάντες άλλης εταιρείας, από που μπορώ να βρω;
Ρώτα σε ποδηλατάδικα ή καταστήματα αξεσουάρ αυτοκινήτων. Πάντως αν ψάξεις λίγο στο ebay θα βρεις καινούργιες σχάρες σε πολύ χαμηλές τιμές.

wizzy

Reaction score
22.497

@xfader: Ευχαριστώ για την απάντηση. Πήγα στο κατάστημα από όπου αγοράστηκε η σχάρα. Όπως φάνηκε, δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, ο τύπος πουλάει ανταλλακτικούς ιμάντες, απλά δεν είχε σε στόκ· παράγγειλε μπροστά μου 30 τεμάχια και αναμένονται!

wizzy

Reaction score
22.497

Έχω μια απορία και θα ήθελα τους γνώστες του χώρου να με βοηθήσουν. Η απορία είναι η εξής: Ποια η διαφορά μιας σέλας κανονικής και μιας σέλας με κενό στη μέση;

Reaction score
1

το κενό στη μέση είναι φυσικά για να υπάρχει καλύτερο exit flow των εντερικών αερίων (aka κλανίδια)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Γιά να αερίζονται και να μην υπερθερμαίνονται τα ευαίσθητα σημεία αρρένων, θηλέων και xfader, αλλά και γιά άλλους λόγους.

PM for more!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.599

το xfader τι είναι δηλαδή, ούτε άρρεν μηδέ θήλυ; Ή γεννήθηκε με ρόδες, κάτι σαν κένταυρος δλδ αλλά δίτροχος οπότε δεν νοείται γένος (έχετε δει θηλυκούς κενταύρους; )

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.804

Έχω μια απορία και θα ήθελα τους γνώστες του χώρου να με βοηθήσουν. Η απορία είναι η εξής: Ποια η διαφορά μιας σέλας κανονικής και μιας σέλας με κενό στη μέση;
Η σέλα πρέπει να πληροί κάποιες παραμέτρους (η σειρά τυχαία):

1) Να είναι άνετη, πάντα σε σχέση με τη χρήση που προορίζεται.
2) Να στηρίζει σωστά το σώμα του αναβάτη, στις διάφορες κλίσεις (σκύψιμο), ώστε να μη χρειάζεται σπατάλη έξτρα δύναμης για τη σωστή ισορροπία.
3) Να είναι ιδανικά στενή για να αποφεύγεται το τρίψιμο των μηρών.
4) Να είναι ελαφριά
5) Για τους άντρες: Να μην πιέζει έντονα το περίνεο, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των νεύρων.

To 5 είναι αυτό που μας ενδιαφέρει για την ερώτησή σου.
Ένας τύπος σχεδίασης σέλας είναι αυτός που αφήνει ένα κενό στη μέση για την αποφόρτιση του περινέου. Όλες οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής σελών έχουν τουλάχιστον ένα τέτοιο μοντέλο στην γκάμα τους.

Κάθε άνθρωπος διαφέρει ανατομικά και δεν υπάρχει σέλα που να μπορεί να προταθεί μέσω συμβουλής, χωρίς δοκιμή δηλαδή. Η επιφάνεια επαφής του ποδηλάτη με τη σέλα είναι πολύ μικρή και μόνο μέσω σωστής σχεδίασης μπορεί να επιτευχθεί σωστή κατανομή της πίεσης. Αρκετές φτηνές σέλες με κενό στη μέση δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν. Αφαιρώντας ένα τμήμα από την επιφάνεια, περιορίζουν την επαφή σε ακόμα μικρότερη επιφάνεια, προκαλώντας μεγαλύτερες τοπικές πιέσεις που με τη σειρά τους φέρνουν πόνους, μουδιάσματα, συγκάματα κλπ

Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της δοκιμής πριν την αγορά, διαλέγουμε μία αξιόπιστη εταιρεία και προσέχουμε για το σωστό φάρδος σε σχέση με τον σωματότυπό μας. Η τιμή μέχρι ένα σημείο έχει λογική πρακτική σημασία (150€). Από κει και πέρα πληρώνεις το μικρότερο βάρος και τη μάρκα.

Κάθε εταιρεία έχει το δικό της σκεπτικό στη σχεδίαση γι' αυτό και τα τόσα διαφορετικά σχήματα. Για παράδειγμα, εδώ περιγράφεται το spine concept της fizik.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo