Abessalom
Βαρώνος
- Reaction score
- 40.604
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...
Βέβαια θέλει μια προσοχή, γιατί οι ζημίες από άγνωστο όχημα (όχι απλώς ανασφάλιστο) δεν καλύπτονται ανεξαιρέτως, αλλά μόνο εάν συνοδεύονται και από σοβαρές σωματικές βλάβες.
Εν προκειμένω όπως το ακούω το παράδειγμα, φαντάζομαι ότι ο άτυχος οδηγός κατάλαβε γιατί του ήρθε καταπάνω ο ποδηλάτης, απλά ο υπαίτιος είχε γίνει άφαντος.
Οπότε φυσικά και είναι γαϊδούρι Μαρία, όταν προτιμά το εύκολο και επίσης δίχως καμία υπαιτιότητα θύμα, επειδή ο μόνος υπαίτιος την κοπάνησε. Η στάση του συνοψίζεται (πιθανότατα) στο "δεν ξέρω τι λες, πάντως εγώ δεν έφταιγα και θέλω να αποζημιωθώ και κόψε το κεφάλι σου". Γαϊδουρινός εγωϊσμός. Αναφέρομαι στο σκέλος της διεκδίκησης αποζημίωσης από τον ποδηλάτη, και μόνο. Σε μία σωστή δίκη με αυτόπτες μάρτυρες στην οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, θα σου έλεγα τι θα έπαιρνε.
Η ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου είναι εκ του νόμου, με τις προϋποθέσεις του νόμου, και ανεξαρτήτως του τι πληρώνει ή δεν πληρώνει ο δικαιούχος, ο οποίος δεν χρειάζεται καν να είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου.Νομίζω ότι για να σε αποζημιώσει το Επικουρικό πρέπει να έχεις πληρώσει στο δικό σου συμβόλαιο ένα συγκεκριμένο επασφάλιστρο, που είναι για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα. Ισχύει για ζημιές από αυτοκίνητο ή μηχανή, δεν ξέρω αν εξαιρείται το ποδήλατο. Το επασφάλιστρο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, επομένως πιθανόν ο οδηγός του ανυπαίτιου οχήματος να μην ήταν καλυμμένος, και στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν μπορεί να κατηγορηθεί ούτε νομικά ούτε ηθικά γιατί δεν έχει κάτι που ο νόμος δεν τον υποχρεώνει να έχει. Και όπως και να έχουν τα πράγματα, ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω κάθετα με το χαρακτηρισμό "γαϊδούρι" για κάποιον που χωρίς να κάνει κάποια παράβαση ή κάπαια λάθος κίνηση βρέθηκε με κατεστραμμένο το αυτοκίνητο... για να μην αναφερθώ και στην πιθανότητα ο ανυπαίτιος να οδηγούσε μηχανή, οπότε σε ένα τέτοιο σκηνικό με απώλεια του ελέγχου πιθανόν να είχε χάσει και τη ζωή του..
Βέβαια θέλει μια προσοχή, γιατί οι ζημίες από άγνωστο όχημα (όχι απλώς ανασφάλιστο) δεν καλύπτονται ανεξαιρέτως, αλλά μόνο εάν συνοδεύονται και από σοβαρές σωματικές βλάβες.
Εν προκειμένω όπως το ακούω το παράδειγμα, φαντάζομαι ότι ο άτυχος οδηγός κατάλαβε γιατί του ήρθε καταπάνω ο ποδηλάτης, απλά ο υπαίτιος είχε γίνει άφαντος.
Οπότε φυσικά και είναι γαϊδούρι Μαρία, όταν προτιμά το εύκολο και επίσης δίχως καμία υπαιτιότητα θύμα, επειδή ο μόνος υπαίτιος την κοπάνησε. Η στάση του συνοψίζεται (πιθανότατα) στο "δεν ξέρω τι λες, πάντως εγώ δεν έφταιγα και θέλω να αποζημιωθώ και κόψε το κεφάλι σου". Γαϊδουρινός εγωϊσμός. Αναφέρομαι στο σκέλος της διεκδίκησης αποζημίωσης από τον ποδηλάτη, και μόνο. Σε μία σωστή δίκη με αυτόπτες μάρτυρες στην οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, θα σου έλεγα τι θα έπαιρνε.