Ποδήλατο

Reaction score
25.503
χρησιμοποιεί το καρδιοσυχνόμετρο , αλλά όταν έχεις κομπουτόρι για ποδηλασία θέλει και το ισχυόμετρο.
εμένα με έχει βγάλει 45 από τρέξιμο πριν ένα μήνα. θεωρώ ότι έχω ανέβει αλλά δε μου βγάζει μέτρηση στην ποδηλάσια χωρίς ισχύ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.486
Α, ΟΚ, ευχαριστώ για την εξήγηση. Ανησύχησα λίγο με το νούμερο που είδα, αλλά εφόσον απαιτεί ισχυόμετρο - και δεν έχω - δεν το λαμβάνω υπόψη.

Reaction score
5.502
Εγώ έχω 34/50 μπροστά και 11/25 πίσω
Να, βρήκα γιατί δεν μπορώ να ανέβω ανηφόρες.... Λέτε να φταίει το 25 πίσω? Ήθελε κάτι παραπάνω η δε χρειάζεται λόγω του 34 μπροστά?
Γενικά στις ανηφόρες πεθαίνω, φουσκώνουν τα πόδια μου και τρέμουν, κόβονται οι ανάσες σταδιαλα πάω να κάνω κοιλιακούς....

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.950
Δεν χρειάζεται, με 34 μπροστά και 30 πίσω παίζει η κατηγορία παίδων και γυναικών...
Είσαι καλά με αυτή τη κλιμάκωση, πόσες speed έχει το εργαλείο?

Reaction score
5.502
Δεν χρειάζεται, με 34 μπροστά και 30 πίσω παίζει η κατηγορία παίδων και γυναικών...
Είσαι καλά με αυτή τη κλιμάκωση, πόσες speed έχει το εργαλείο?
Δεκάρα κασέτα Χρήστο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.950
Δεκάρα κασέτα Χρήστο
Σε έχω άμα θες να κάνεις δοκιμές, έχω 12-27 σε ultegra , έχω 11-28 σε ultegra, έχω 12-27 σε dura ace.
Όλες μεταχειρισμένες αλλά σε πολύ καλή και λειτουργική κατάσταση.
Διαλέγεις και παίρνεις κασσετόνι, πιστεύω όμως ότι θες γενικά δουλειά...

Reaction score
20.853
Βρε βάλε κάτι μεγαλύτερο πίσω, άκου 25 (28 τουλάχιστον, έως και 32 αν παίρνει το μήκος του ντεραγιέ)! Μην ακούς τον Χρήστο σε αυτό, αυτός έχει ηλεκτροκινητήρα 1KW ΗΕP (Human Electric Power :gamer: ) στα πόδια , τραβά στις ανηφόρες! Αν δεν κρατάς ένα λογικό cadence στην ανηφόρα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τελικά ζημιά στα πόδια... :geek:

Reaction score
5.502
Χρησταρα νομίζω πως θέλω δουλειά, αυτό, τπτ άλλο....
Σε έξι μήνες θα μπορώ να κρίνω καλύτερα...
Βρε βάλε κάτι μεγαλύτερο πίσω, άκου 25! Μην ακούς τον Χρήστο σε αυτό, αυτός έχει ηλεκτροκινητήρα 1KW στα πόδια, τραβά στις ανηφόρες! Αν δεν κρατάς ένα λογικό cadence στην ανηφόρα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τελικά ζημιά στα πόδια... :geek:
Τι θα πρότεινες από τα παραπάνω Σωτο;
Οσο για τον κινητήρα ισχύει, τι να κάνουμε...
Υγ τι κρατάω λέει, όλο σταματάω, φτύνω της μάνας μου το γάλα και συνεχίζω....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.786
Να, βρήκα γιατί δεν μπορώ να ανέβω ανηφόρες.... Λέτε να φταίει το 25 πίσω? Ήθελε κάτι παραπάνω η δε χρειάζεται λόγω του 34 μπροστά?
Γενικά στις ανηφόρες πεθαίνω, φουσκώνουν τα πόδια μου και τρέμουν, κόβονται οι ανάσες σταδιαλα πάω να κάνω κοιλιακούς....
Αν δεν χάσεις καμιά δεκαριά κιλά για αρχή, όλα τ' άλλα είναι χάσιμο χρόνου και σκέψης. Με ftp απροπόνητου και κιλά ...παλαιστή, οι ανηφόρες είναι μαρτύριο. Με την τρέχουσα κατάστασή σου θα πρέπει να ανεβαίνεις με μονοψήφια km/h και για να έχεις στροφάρισμα απαιτούνται σχέσεις mountain bike.

Τα λέω για να τ' ακούμε όλοι που μπορούμε να χάσουμε βάρος. :)

Reaction score
20.853
Χρησταρα νομίζω πως θέλω δουλειά, αυτό, τπτ άλλο....
Σε έξι μήνες θα μπορώ να κρίνω καλύτερα...

Τι θα πρότεινες από τα παραπάνω Σωτο;
Οσο για τον κινητήρα ισχύει, τι να κάνουμε...
Υγ τι κρατάω λέει, όλο σταματάω, φτύνω της μάνας μου το γάλα και συνεχίζω....
Εγώ έχω 32 πίσω, δεν ανεβάζω εκεί βέβαια συχνά, αλλά όταν έχω συχνά ανηφόρα 10%+ (και αρκετά παραπάνω) για μεγάλο σχετικά (ή όχι και τόσο σχετικά) μήκος, δεν θα ήθελα να έχω κάτι μικρότερο από αυτό... Όλα παίζουν τελικά ανάλογα με την ισχύ που μπορείς να δώσεις στα πόδια, και την αντοχή. Δεν υπάρχει δηλαδή λόγος να παιδεύεται κάποιος αν δεν υπάρχουν και αυτά τα χαρακτηριστικά (που τα έχει ο Χρήστος).

Όπως λέει κι ο Άλεξ, είναι βασικό να μειωθούν τα κιλά. Αν δεις σε ένα online υπολογιστή για ποδηλασία, θα καταλάβεις τι διαφορά παίζουν στην ισχύ κάποια κιλά κάτω, για να ανέβεις με την ίδια ταχύτητα μία ανηφόρα με δεδομένη κλίση...

Reaction score
5.502
Αν δεν χάσεις καμιά δεκαριά κιλά για αρχή, όλα τ' άλλα είναι χάσιμο χρόνου και σκέψης. Με ftp απροπόνητου και κιλά ...παλαιστή, οι ανηφόρες είναι μαρτύριο. Με την τρέχουσα κατάστασή σου θα πρέπει να ανεβαίνεις με μονοψήφια km/h και για να έχεις στροφάρισμα απαιτούνται σχέσεις mountain bike.

Τα λέω για να τ' ακούμε όλοι που μπορούμε να χάσουμε βάρος. :)
Συμφωνώ, δε με αφήνει η γυναίκα να χάσω κιλά όμως... Με θέλει για ζέστη το χειμώνα και για σκιά το καλοκαίρι... :lol: :lol:
Πλάκα κάνω εννοείται, έχω ήδη μπει σε mood αδυνατίσματος και προσοχής στο φαγητό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.950
11-28 προτείνω εγώ αλλά και 12-27 της dura παίζει στα ίδια σχεδόν δεδομένα λόγο χαμηλού βάρους.
Αυτά που είπε ο Άλεξ εννοούσα με το ότι θες δουλειά...θες δουλειά Μήτσου, πως να το κάνουμε τώρα...

Reaction score
5.502
11-28 προτείνω εγώ αλλά και 12-27 της dura παίζει στα ίδια σχεδόν δεδομένα λόγο χαμηλού βάρους.
Αυτά που είπε ο Άλεξ εννοούσα με το ότι θες δουλειά...θες δουλειά Μήτσου, πως να το κάνουμε τώρα...
Ναι το ξέρω, εννοείται.
Κάνω ότι μπορώ να ξέρετε και το χρωστάω εδώ στο team.
Είναι καλή πρόκληση όλο αυτό για μένα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.950
Εγώ δεν θέλω να χάσω κι άλλο πάντως, καλά είμαι... λίγο ακόμα πιο κάτω και θα μοιάζω με φιγούρα αγιορείτη ερημίτη! :roflmao: :gamer:
Εγώ πάλι Σώτο δεν είμαι πολύ αδύνατος για το ύψος μου, ούτε και για τον τύπο του σώματος.
Έχω όμως κάτι ποδάρια που σίγουρα δεν θα ήθελες να φας κλωτσιά :lolsign: :roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.786
Για να ανεβαίνεις ανηφόρες με κλίση πάνω από 6% με σχετική ευχέρεια, χρειάζονται τουλάχιστον 2,5 με 3 W/kg.
Με τα κιλά που έχεις τώρα, Δημήτρη, αυτό προϋποθέτει FTP επιπέδου αγωνιζόμενου 25άρη.

Δεν το παίζω δάσκαλος. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για μένα, αυτή τη στιγμή, το καλό φαγητό είναι πολύ πιο πάνω από το ποδήλατο. Όλες μου οι δραστηριότητες έχουν σχέση με το στομάχι. Αν βγω έξω, πάω βόλτα, για ψώνια, εκδρομή, ταξίδι, η κύρια σκέψη μου είναι το πού θα καταλήξω για φαγητό. Και δεν αναφέρομαι απλά στο "κάθομαι και τρώω". Είναι το συνολικό πακέτο, η επιλογή μαγαζιού, η ατμόσφαιρα, το σέρβις, τα αφεντικά κλπ.

Μπορεί να τρώω το 1/3 απ' όσο έτρωγα παλιά, αλλά η όλη ψυχολογική εξάρτηση που περιέγραψα καθιστά αδύνατη την αθλητική/σωστή διατροφή. Είναι σαν να προσπαθείς να μη κολλήσεις κορωνοϊό και κάνεις γλωσσόφιλα με φορείς. :biggrin:

Reaction score
5.502
Για να ανεβαίνεις ανηφόρες με κλίση πάνω από 6% με σχετική ευχέρεια, χρειάζονται τουλάχιστον 2,5 με 3 W/kg.
Με τα κιλά που έχεις τώρα, Δημήτρη, αυτό προϋποθέτει FTP επιπέδου αγωνιζόμενου 25άρη.
Αλεξ, ο στόχος μου αρχικά είναι αυτό το segment όσο καλύτερα γίνεται. Τώρα σταματάω 4 φορές μέχρι να ανέβω...
Screenshot_20201208-120806.png

Όταν με το καλό καταφέρω να ανέβω με άνεση και χωρίς να σταματήσω, στόχος μου θα είναι το παρακατω
Screenshot_20201208-120859.png

Καλώς ή κακώς είμαι στα κιλά που είμαι. Δεν μπορώ να σταματήσω το ποδήλατο, να πλακωθω στη δίαιτα και όταν και αν τα χάσω να πεταλαρω. Προσπαθώ να χάσω τα κιλά με τη βοήθεια του ποδηλάτου αλλά και του σωστότερο φαγητού.
Ψάχνομαι λοιπόν λίγο παραπανω για να μην βγάλω κανέναν τραυματισμό που θα μου μαμησει την ψυχολογια.
Έψαξα και τις ξέθαψα, είναι ακριβώς όπως στα είπα, καλά θυμόμουν View attachment 190352 View attachment 190353
Ετοίμασε τα εργαλεία, θα γίνει αλλαγή στο δρόμο....
Μόνο πες τι ουίσκι θέλεις, καπνιστό, λουλουδάτο, βαρύ, ελαφρύ.....

Reaction score
1.040
@mitsubae Επειδη ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση, μεχρι και στα κιλα δηλαδη, το μονο που μπορω να σου πω ειναι το εξης: Μην τρελαινεσαι προς το παρον. Ουτε για επιδοσεις, ουτε για αξεσουαρ. Και κατα τη γνωμη μου κακως εχεις βαλει στοχο μια ανηφορα. Το να πας με τους παλμους στο τερμα, δε νομιζω οτι ειναι το καλυτερο για την καυση λιπους. Πιασε το αεροβιο και μεινε εκει οσο μπορεις. Μεχρι να χαθουν κιλα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.950
Θα τα καταφέρεις Μήτσε, για εμένα στη δεδομένη στιγμή, διατροφικά απέφυγε τη σαβούρα και βάλε περισσότερο ποδήλατο, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, και ανηφόρα φουλ!
@mitsubae Επειδη ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση, μεχρι και στα κιλα δηλαδη, το μονο που μπορω να σου πω ειναι το εξης: Μην τρελαινεσαι προς το παρον. Ουτε για επιδοσεις, ουτε για αξεσουαρ. Και κατα τη γνωμη μου κακως εχεις βαλει στοχο μια ανηφορα. Το να πας με τους παλμους στο τερμα, δε νομιζω οτι ειναι το καλυτερο για την καυση λιπους. Πιασε το αεροβιο και μεινε εκει οσο μπορεις. Μεχρι να χαθουν κιλα.
Γιώργο το ποδήλατο ανοίγει τη όρεξη, ειδικά στη φάση που βρίσκεσαι και εσύ αλλά και ο Μήτσος.
Θέλει ζόρι αλλά με προσοχή στο hr, το αερόβιο δεν βοηθάει κατά τη γνώμη μου.
Βοηθάει μόνο αν κάνεις αποστάσεις κάτι που βλέπω πως δεν γίνεται.
Άρα ξύλο! :biggrin:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster