Ποδήλατο

Reaction score
5.505
Να σε δώκω τη Σαχάρα να με δωκεις το Σουέζ... 🤣 :cry: 😭

Λεπόν ορθοπέταλο και σε ανηφόρα Παναγιώτ τραβάμε το τιμόνι από τα hoods (ο καθένας έχει και άλλη τεχνική πως βάζει τα δάχτυλα) εγώ το τσακωνω ετσά

View attachment 191321

Δλδ τραβάω τα hoods και ασκώ δύναμη και στο τιμόνι με το μικρό δάχτυλο.
Η δύναμη που βάζουμε σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να περνάει όλη πάνω στο δισκοβραχίονα, οπότε όλο το υπόλοιπο σύνολο πρέπει να ακολουθεί κάνοντας ομαλά αυτό το πέρα δώθε και όχι άτσαλα, άμα το σύνολο πάει άτσαλα σημαίνει πως αρκετή από τη δύναμη που βάζουμε πάει στράφι...
Μέχρι και η ταινία τιμονιού pro λέει....ρε που έχουμε μπλέξει μεδαυτον

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.062
Σου λέω, αυτό είναι εύκολο να το λες, αν έχεις διαθέσιμη ισχύ για να το κάνεις! Έχεις δει φαντάζομαι το bike calculator, οπότε μπορείς να υπολογίσεις τι ισχύ χρειάζεται για μία δεδομένη κλίση, με συγκεκριμένο βάρος (αναβάτη και ποδήλατου) για να διατηρηθεί μία συγκεκριμένη ταχύτητα. Όμως cadence και ταχύτητα είναι τελείως αλληλοεξαρτώμενοι παράμετροι, για μία συγκεκριμένη σχέση ταχυτήτων. Αν θέλεις λοιπόν 80-85, η μόνη εναλλακτική λύση αν λείπει η ισχύς είναι να μειωθεί η ταχύτητα, με μεγαλύτερο γρανάζι πίσω! Ακόμα και πολύ μεγαλύτερο (φτάνουμε και στα MTB), ανάλογα με την κλίση. Και επειδή αυτό προφανώς δεν είναι εφικτό (για ποδήλατο δρόμου), μικρότερη ταχύτητα (για να μπορείς να ανέβεις με δεδομένη ισχύ που έχεις διαθέσιμη) σημαίνει και μικρότερο cadence... physics is a bitch :geek: :rolleyes: :gamer:

:thumbsup:

Το καλό με το προπονητήριο είναι ότι μπορεί κανείς να κάνει πολλές δοκιμές πάνω σε συσχετισμούς αριθμών.

Για παράδειγμα, με το τρέχον FTP μου (~240W), ανεβαίνω κλίση ~7% με 80rpm και πρώτη (34/28). Για κάθε επιπλέον 1% χρειάζομαι άλλα ~30W για τα ίδια rpm.

Αυτό μου δίνει 2 επιλογές:
Ή θα συνεχίσω και θα "σκάσω" αν η διάρκεια της ανηφόρας ξεπεράσει τα 10 λεπτά, ή θα ρίξω το rpm και την ένταση.

Σημειωτέον ότι δεν έχω σκαρί ανηφορίστα κι ενώ είχα πολλές διακρίσεις σε σιρκουί και χρονομετρήσεις, στις αναβάσεις έμενα από τις πρώτες στροφές. Τώρα που είμαι 20+ κιλά έξτρα, 30+ χρόνια μεγαλύτερος, απροπόνητος και με αρκετά όργανα μείον :roflmao: , βλέπω ανηφόρα με το αυτοκίνητο και νευριάζω.
Δεν είναι παράξενο που λάτρευα τον Mario Cipollini, έναν από τους καλύτερους σπρίντερ δρόμου όλων των εποχών, που έλεγε ότι οι ανηφόρες είναι για τα κατσίκια. :lolsign:

Και στη διάρκεια των μεγάλων Γύρων ,τις ημέρες που είχε αναβάσεις, έβγαζε φωτογραφίες σε παραλίες και τις έστελνε στις εφημερίδες (δεν είχε τότε fb και instagram).

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για το 95% όσων ξεκινούν ποδηλασία, οι αναβάσεις είναι κεφάλαιο για μετέπειτα "τάξεις".

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.223
Πχιέ μια σουμάδα στη Καλοπούλα Γιώργη όταν κατέβουμε!!
Εγώ μετά από μια καλή ανάβαση θέλω μια καλή μπίρα :drinks:
Μπορεί και δγιό :roflmao:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Πχιέ μια σουμάδα στη Καλοπούλα Γιώργη όταν κατέβουμε!!
Εγώ μετά από μια καλή ανάβαση θέλω μια καλή μπίρα :drinks:
Μπορεί και δγιό :roflmao:
Ποια σουμάδα ρε, τι με πέρασες;;; Χυμό πορτοκάλι, άντε, στο τσακίρ κέφι, χυμό ανανά!

Reaction score
5.505
Ο ένας δεν πίνει αλκοόλ, ο άλλος δεν τρώει χοιρινό, ευτυχώς που ο κροκ και ο Sotos είναι δικοί μου άνθρωποι...
Τι, όχι, έχετε και εσείς κουσούρια???

Reaction score
25.536
χυμός πορτοκάλι δεν είναι ότι καλύτερο πάντως , δίνει απότομα απαιτούμενα συστατικά και επειδή χυμό από 2 πορτοκάλια δεν πίνει κανείς (στην ξεφτύλα 3-4 ) πρέπει να κόψεις κάτι άλλο από τη μέρα σου (ή κάπως έτσι με τα είπε η διατροφολόγος , όταν στη συνέντευξη με ρώτησε τι τρώω δεκατιανό και χαρούμενος απάντηα μια φυσική πορτοκαλάδα με μισό σαντουιτσάκι αραβικής πίτας , πιστεύοντας ότι θα μου πει μπράβο συνέχισε - αντ αυτού εισέπραξα μορφασμό και την εξήγηση)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Ο ένας δεν πίνει αλκοόλ, ο άλλος δεν τρώει χοιρινό, ευτυχώς που ο κροκ και ο Sotos είναι δικοί μου άνθρωποι...
Τι, όχι, έχετε και εσείς κουσούρια???
Αν ψάχνεις για φυσιολογικό εδώ μέσα σώθηκες.

Reaction score
20.880
"Is this Greek island the perfect alternative to Mallorca?" λέει ο τίτλος, και αναφέρεται σε... ανάβαση στην Πάρνηθα! Οκ, πέρα από αυτό το 'νησί της Πάρνηθας' :geek:, ωραίο το άρθρο, μια χαρά διαφήμιση για την περιοχή 8-)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.062
"Is this Greek island the perfect alternative to Mallorca?" λέει ο τίτλος, και αναφέρεται σε... ανάβαση στην Πάρνηθα! Οκ, πέρα από αυτό το 'νησί της Πάρνηθας' :geek:, ωραίο το άρθρο, μια χαρά διαφήμιση για την περιοχή 8-)

Για πρόλογο έβαλε την ανάβαση. Μετά μίλησε και για την Εύβοια. :biggrin:

Reaction score
20.880
Η Εύβοια ήταν παρένθεση, απλά ήταν μόνο η εκκίνηση και το τέλος της διαδρομής, δηλαδή δεν πήγαν κάπου στην Εύβοια σε αυτή τη βόλτα... Ίσως ο τίτλος ήταν για περιήγηση της Εύβοιας, και μπήκε κατά λάθος στην... Πάρνηθα! :gamer:

Reaction score
25.536
Το μπάφι εννοεί ο μπούφος...🤣
Τσου
It’s a wonder this part of the world isn’t better known to cyclists. It certainly has a wealth of great riding on offer, which is why my host in Greece, Steven Frost, decided to give up his job in London and come out here to set up his tour company, Greek Cycling Holidays.

See related
Greek Epic: Evia Big Ride
How to complete the Festive 500: top tips to conquer 500km this Christmas
Best Christmas gifts for cyclists: presents for the cyclist in your life
Is Mallorca the ideal cycling location?
Being based on an island means the first part of our ride today involves catching a ferry from the port at Eretria and taking the 20-minute journey over to the mainland. The ride from the Greek Cycling Holidays villa to the port is only 2km, but a slightly too casual approach to breakfast means we find ourselves sprinting to catch the ferry. Well, I’m sprinting. Myrto just seems to be spinning her legs.
Στην Ερέτρια αναφέρεται.
Έχει και μια αντίστοιχη ανάβαση κει δίπλα με την έχουν πει , είναι ζόρικη αρκετά.
Ποιο είναι το νησί σας? Η Εύβοια?
Εμ τι λέμε τώρα

Reaction score
572
Σε αυτό το σημείο να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον @pankrok , που όχι απλά μου έστειλε τον 90αρη λαιμό με την κατάσταση που επικρατεί στις μεταφορικές, αλλά μου έδωσε και το κουτί του ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ λαιμού του για να τον βάλει μέσα!

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ, 'μακάρι να ανταποδώσω εκτός καραντίνας! Θα προσπαθήσω να σας βρώ στα μισά της διαδρομής :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas