Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.218
Έκανα και σήμερα ένα FTP test
Μου τα χάλασε η κίνηση και τα φανάρια, όλο σταμάτα, ξεκίνα γμτ Καραντίνα μου μέσα... Όλοι στους δρόμους είναι...

IMG_20201217_205203.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Είχε να βαρέσει το τηλέφωνο 3 βδομάδες...σημερα με πήρανε για τρείς δουλειές (επιτέλους)
Τα άσχημα του ελεύθερου επαγγέλματος...
Ε, καλές δουλειές τότε!

Reaction score
25.536
το λοιπόν , άργησα να φύγω και έφτασα στο πυροφυλάκιο 2005 κάπου κει. δεν βλέπω κανέναν , ψηλιάζομαι η μήτσους έμεινε σπίτι και το παίζω στα ζάρια , περιμένω ή ξεκινάω; λέω δεγαααα αν έχει ξεκινήσει την δεύτερη γύρα δεν έχει νόημα να περιμένω , αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ας πάω σιγούλια σιγούλια και αφού δε θα δει κανέναν θα καταλάβει και θα ξεκινήσει οπότε σύντομα θα με περάσει από πάνω.

με το που ανεβαίνω στον μονόδρομο βλέπω κάτι φωτάρες κάτω στην επιστροφή, ρίχνω μια φωνή "Χρήστο ανεβαίνωωωωω" και συχνά πυκνά κοιτούσα πίσω μου "τώρα θα με πατήσει , τώρα θα αυτώσει κλπ"
έχασα και το πίσω φως (είχα ξεχάσει να το φορτίσω σειχτήρ) οπότε ανέβαινα σαν παπί χωρίς πινακίδες

τελίκα μαθαίνω οτι δεν ανέβηκε ποτέ δεύτερη φορά.
(Αλήτης λέμε αλήτης)

στα άλλα νέα της ημέρας, η ανάβαση από Καλοπούλα είναι παιδική χαρά σε σχέση με τον άλλο δρόμο.
έφτασα στη διασταύρωση ξεκούραστος, ούτε που πέρασα τους 160 σφυγμούς και πήρα την ανηφόρα σχετικά χαλαρά (πιο χαλάρα από ότι έπρεπε εκ του αποτελέσματος).

μήτσο μην πας με τα γρανάζια αυτά από την άλλη δεν έχει νόημα.
έχει και η Καλοπούλα βέβαια τα ζόρια της αλλά δεν κρατάνε πολύ.

Τι χρωστάω?
2-0 . Την πρώτη φορά με "'έστησες" στην Πάρνηθα , σήμερα μου ρθες με το νεγκλιζέεε και κρύωνες.
για να σκεφτώ... λοιπόν θα δεσμευτείς δημόσια για βόλτα σε ρυθμούς βόλτας (καλά μιλάμε θα πήξεις, σβηστός θα πας)
εμένα το ftp μου ακόμα ftp είναι σειχτήρ, πότε θα γίνω άνδρας;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.218
No broblem πανάγο, μιλάμε για Σάββατο καμιά παραλία... σβηστός είναι η καλύτερη αερόβια... Εεεε θα με αφήσεις να κάνω καμιά έκρηξη-διαλλειματικη... δεν πιστεύω να είσαι τόσο κακός... 🤣

Reaction score
5.505
Ευχαριστώ για τις συμβουλές Παναγιώτη. Θα τις ακολουθήσω.
Ο bre κάτι είπε για χαλαρή βόλτα το σκ πάντως.
Υγ με προλαβε

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Ωραία η βόλτα σας, καλά κάνατε!! Εγώ επειδή γνωρίζω τι συμαινει Υμηττός τέτοιες ημέρες, δεν ακολουθώ μέχρι να ζεστάνει η να έχει αξιοπρεπή ήλιο :whistling:

Αυτες τις ημέρες φιλοξενώ έναν ξάδελφο για επαγγελματικους λογους από επαρχία, αν μπορέσω όμως είμαι μέσα για τη βόλτα. Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα για εμένα, αλλά σιγά σιγά προοδεύω.

Τωρα θα το πω... ΒΡΕ ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ, ΠΑΤΕ ΥΜΗΤΤΟ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ???
Προσωπικά είμαι σε δίλλημα, είμαι ανάμεσα στο είστε τρελοί η απλά λίγο βλαμμένοι.. :laugh: :drinks:

Reaction score
25.536
με το υπερμπούφανο που μου υπόδειξε ο χρήστος, το καπελάκι του θείου wizzy . το aeron thermal bib, και τα γάντια δε μασάω μία από κρύο.
από θέμα σκοταδιού είναι άδειο το βουνό αν θα συναντήσεις 4-5 αυτοκίνητα όλα και όλα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.218
Σε βγάλω εγώ Μάριε από το δίλημμα... Βλαμμένος εγώ είμαι σίγουρα, για τον Παναγιώτ, δεν ξέρω...

Εγώ Παναγιώτ έκανα τη λαλακία σήμερα και έβαλα bib με ένα Light jacket και τη άκουσα dolby atmos...
Δεν ήθελα βαρύ jacket γιατί ήξερα ότι θα ιδρωσω πολύ, δεν υπολόγισα όμως ότι εκεί σαπάν θα έχει τόσο υγρασία και χαμηλή θερμοκρασία και τη πάτησα, μέσα στις στροφές ο δρόμος ήταν μούσκεμα...

Reaction score
25.536
ισχύει.
μπουφανάρα και mesh base μακρύ. τόσο όσο . το ανοίγεις και λίγο στην ανηφόρα (στάθης ψάλτης).
εμένα το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι στα πόδια , αν και έχω βάλει καπότες τα πόδια μου κρυώνουν ότι κάλτσα και να βάλω.
παλεύεται βέβαια γιατί το μακρύ bib φέρνει ζεστό αίμα κει κάτω , αλλά μάλλον θέλω κάτι καλύτερο για τα παπούτσια.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.218
Ότι και να βάλεις Παναγιώτ δεν θα κάνει τη διαφορά, το πρόβλημα είναι πως είσαι ιδρωμένος και σε πλήρη αδράνεια στο κατήφορο θα κρυώσεις.
Με αυτά που φόραγα σήμερα βγαίνω σχεδόν όλο το χειμώνα, είναι αλλιώς τα πράματα ας πούμε στη παραλιακή, δίνεις εντάση, ιδρωνεις, κόβεις λίγο στεγνώνεις και συνεχίζεις, δεν σταματάς κάπου ώστε να κρυώσεις.
Το bib tights το έχω 4 χρόνια και άμα το δεις είναι σαν καινούριο, το φοράω σπάνια γιατί δεν μπορώ τόση ζέστη και όσο καλό και να είναι με ενοχλεί σε βάθος χρόνου η τριβή στα γόνατα

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Είχα πει ότι θα ενοιμερωσω όσο πλησιάζει η ώρα. Σας λέω ότι εκτός απροόπτου (είχαμε πολλά το τελευταίο χρόνο..), ένα από αυτά τα 4 ποδήλατα θα αγοραστεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

A9F15A1D-B796-4C7F-BA4F-1AB5F9871E79.jpeg

Με μια αδυναμία προς το παρόν εδώ
A2349E1F-0D4C-4CD5-9028-5435844E4F07.png

Είναι το CF 7 με δίσκους.

Εντάξει αφού μου αρέσει η άσκηση με το ποδήλατο είναι θέμα χρόνου να πάω στο επόμενο επίπεδο.
Τώρα για ultegra di2 θα έλεγα ότι το βρίσκω πολύ δύσκολο. Όχι αδύνατο, αλλά λίγο δύσκολο.
(Αν μπει, τα φρένα δεν χρειάζεται να αλλάξουν έτσι?)

Ίσως αν μου πείτε ότι είναι τόσο δραματική η διαφορά να πάω εδώ στο CF8 με rim brakes. Μου είχατε δώσει μια ιδέα, αν θα μπορούσατε κάτι παραπάνω.

6A34AC5B-6E7E-42E2-B486-6DFD87620C40.png

Μη με παρεξηγείτε, σαφώς θα ήθελα το κορυφαίο με di2 και ότι αλλά καλούδια (οπωςαλλά έχω ένα συγκεκριμένο budget ισως να το έχω τραβήξει και λίγο προς τα πάνω.

Είναι ανοικτός σε κάθε γνώμη και συμβουλή. Μου έχετε πει ήδη πολύ ωραία πράγματα που με έχουν κατευθύνει αρκετα καλά στο τι θέλω. Η λογική λέει ότι ίσως ρωτήσω κάτι μια φορά ακόμα, και μετά απλά θα έχω παραλάβει.

Το μπλε CF7 με δίσκους παραλαβή Απρίλιο, το μαύρο CF8 με rim brakes παραλαβή Ιούνιο.
Σαν ομορφιά το μπλε CF7 δεν παίζεται και έχω πάθει έρωτα :wink: . Δηλαδή δεν παίζεται!!

Άλλη μια για εμπέδωση :whistling:
479D67CC-0EA6-4D4F-9C9C-6F44E862B5AA.jpeg

Υστ. Σε περίπτωση που παρθεί το CF7, για τι κόστος θα μιλούσαμε μελλοντικά για μια di2? :)

Last edited:

Reaction score
25.536
Όλο το groupset σε ultegra πάει 1500 νομίζω, ωστόσο δεν χρειάζεσαι φρένα, δισκοβραχιόνα και κασέτα οπότε να υποθέσω κοντά στα 1000;
Ωραίο το μπλεδάκι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.218
Μανέτες φρένων, ντεραγιέ, μπαταρία, junction box, και καλώδια, υπόψιν τα καλώδια είναι πολύ ακριβά.
Επίσης άμα θες ασύρματες συνδέσεις (που όλοι θέλουν) πρέπει να δώσεις άλλο ένα 80€

Reaction score
2.324
@Diylover Αυτό που σου έγραψα πιο πίσω είναι να πάρεις με 105 σειρά γιατί μελλοντικά θα αλλάξεις σε di2. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα ηλεκτρονικά (όντας μέλος του avsite) και πιστεύεις ότι θα μείνεις στο ίδιο ποδήλατο και σε μηχανικό groupset για χρόνια πάρε με ultegra μηχανική από την αρχή. Di2 από την αρχή σε πηδάνε επίτηδες γιατί είναι in και αντί να έχει έκπτωση παίζει αύξηση.
Έχω καταφέρει με blackfriday και πολύ ψάξιμο να μαζέψω σιγά σιγά την ultegra di2 στα 1100 όλα μέσα με rim brakes. Σε δισκόφρενα θα ήμουν +100. Με τα μπουτόν του σπρίντερ ( :p ) +100.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.218
Για εμένα προσωπικά δεν χρειάζονται στη παρούσα φάση τα σπρίντερ κουμπάκια.
Είναι για άλλους αυτά τα πράματα.
Το καλύτερο θα ήταν κατευθείαν αγορά με di2, έχει μεγάλο μπλέξιμο μετά η τοποθέτηση και ανάλογα το πλαίσιο πολύ λύσε-δεσε... Ρυθμίσεις κλπ

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Το καλύτερο θα ήταν κατευθείαν αγορά με di2, έχει μεγάλο μπλέξιμο μετά η τοποθέτηση και ανάλογα το πλαίσιο πολύ λύσε-δεσε... Ρυθμίσεις κλπ
Προσωπικά θεωρώ ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο @Diylover είναι να πάρει ποδήλατο με το καλύτερο πλαίσιο (frame) που μπορεί να αγοράσει στα χρήματα που διαθέτει κι ας μην έχει το "κορυφαίο" group set. Ας είναι 105 ή μηχανική Ultegra, so what; Το group set αναβαθμίζεται πολύ πιο εύκολα από το πλαίσιο. Εάν το πλαίσιο που θα πάρει έχει πρόνοιες για ηλεκτρονική σειρά, μια χαρά. Ούτως ή άλλως, την αλλαγή σε ηλεκτρονική σειρά, θα την κάνει ποδηλατικό κατάστημα, οπότε λύσιμο-δέσιμο-ρυθμίσεις κτλ, θα τα αναλάβει επαγγελματίας.

Στη θέση του, αυτό θα έκανα.

εεε θα με αφήσεις να κάνω καμιά έκρηξη-διαλλειματικη
Για πες, ρε μάστορα, έχεις κάποιο pattern στις διαλειμματικές; Π.χ. τόσο χρονικό διάστημα σε τόσο % του FTP; Για δώσε ένα παράδειγμα, αν έχεις την καλοσύνη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988