Ποδήλατο

Reaction score
1.979
Σήμερα το πρωί 6:20 ήμουν στο ποδήλατο....και επηρεασμένος απο την εδώ κουβέντα μας σκεφτόμουν ότι ποδηλατώ στον γύρο της Γαλλίας....ανηφόρες/κατηφόρες και τέτοια.....Μέχρι που κάποια στιγμή πέρασε ενας καλλιτέχνης απο δίπλα με τσίτα τις μουσικές (προφανώς επέστρεφε απο βραδυνή έξοδο....) και με ατακάρισε: Κάνε πιο πέρα ρε μάστορα!!!

Ξαφνικά το Tour de France έγινε Τουρ ντε Κουλούρ.....!!
Καλημέρα....!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.226
Σήμερα το πρωί 6:20 ήμουν στο ποδήλατο....και επηρεασμένος απο την εδώ κουβέντα μας σκεφτόμουν ότι ποδηλατώ στον γύρο της Γαλλίας....ανηφόρες/κατηφόρες και τέτοια.....Μέχρι που κάποια στιγμή πέρασε ενας καλλιτέχνης απο δίπλα με τσίτα τις μουσικές (προφανώς επέστρεφε απο βραδυνή έξοδο....) και με ατακάρισε: Κάνε πιο πέρα ρε μάστορα!!!

Ξαφνικά το Tour de France έγινε Τουρ ντε Κουλούρ.....!!
Καλημέρα....!
Άμα απλά σε "ατακάρισε" και δεν "τρακάρισε", πάλι καλά να λες!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.335
Έκανε επίθεση στην τελευταία ανηφόρα, αφήνοντας πίσω τα αλλά φαβορί και δημιουργώντας μια διαφορά που δεν μπορεί να "δικαιολογηθεί". Οι προσεγγιστικοί υπολογισμοί που έγιναν μετά τον αγώνα έδειξαν κάποια νούμερα σε watt που ξεφεύγουν από τα ανώτερα φυσικά όρια.
Δεν ξέρω αν είδες το <<διάλογο>> του Lans με τον Froome που ακολούθεισαι. Μπηχτές εκατέρωθεν...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.360
Σήμερα ήταν ακόμα πιο αστείο το θέαμα για όσους πιστεύουν ότι η Sky είναι καθαρή. Ο Geraint Thomas, βοηθός του Froome, πρώην ολυμπιονίκης πίστας και ποδηλάτης κλασσικών αγώνων, κορόιδεψε στην κυριολεξία τους καλύτερους ανηφορίστες στον κόσμο, δίνοντας ένα ρυθμό που κανείς δεν μπορούσε να επιτεθεί.

wizzy

Reaction score
22.226
Η SKY δήλωσε ότι οι επιδόσεις του Froome είναι απολύτως φυσιολογικές για τις δυνατότητές του. Μμμμμμμμμ, ναι, ΟΚ.

Η μεγάλη πλάκα ήταν οι δηλώσεις του Armstrong, ο οποίος ζήτησε να ελεγχθεί ο Froome γιατί οι επιδόσεις του είναι "ύποπτες"!!! Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Mr. Doping.:smg: ΕΛΕΟΣ!!!!:headbang:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.360
Η SKY δήλωσε ότι οι επιδόσεις του Froome είναι απολύτως φυσιολογικές για τις δυνατότητές του. Μμμμμμμμμ, ναι, ΟΚ.

Η μεγάλη πλάκα ήταν οι δηλώσεις του Armstrong, ο οποίος ζήτησε να ελεγχθεί ο Froome γιατί οι επιδόσεις του είναι "ύποπτες"!!! Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Mr. Doping.:smg: ΕΛΕΟΣ!!!!:headbang:

Εγώ συμφωνώ με τον Armstrong. 8-)

Μην ξεχνάς ότι η τιμωρία του ήταν περισσότερο λόγω αλαζονείας χαρακτήρα και δευτερευόντως λόγω doping. Και ο λόγος που οι πρώτες θέσεις που του αφαιρέθηκαν από τους 7 Γύρους Γαλλίας έμειναν κενές, ήταν γιατί κανείς μέσα στις υπόλοιπες δεκάδες δεν είχε καθαρό "μητρώο", έστω και σε επίπεδο φήμης.

Κάποια στιγμή θα γράψω πότε οι επιδόσεις θεωρούνται ύποπτες βάσει αριθμών.

wizzy

Reaction score
22.226
Ναι ρε φίλε, αλλά ο τύπος είχε ανεβάσει την επιστήμη του doping 3 επίπεδα πάνω, μόνος του! Αλαζόνας ή όχι, πιστεύω ότι είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να μιλάει σε τέτοιες περιπτώσεις.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.360
Ναι ρε φίλε, αλλά ο τύπος είχε ανεβάσει την επιστήμη του doping 3 επίπεδα πάνω, μόνος του! Αλαζόνας ή όχι, πιστεύω ότι είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να μιλάει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Δεν έκανε τίποτα πιο περίεργο απ´ ό,τι τα άλλα πρώτα ονόματα της εποχής του. Επειδή βγήκαν στη φόρα φάνηκαν μοναδικά.

Σήμερα, είναι μεγάλη πρόκληση η εύρεση τρόπων μη ανίχνευσης του doping από το biological passport.

Κάποιος που έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι πιο καλός "μάντης", αν υπάρχουν υποψίες για κάποιον αθλητή. Μπορεί πιο εύκολα να καταλάβει τα αποτελέσματα.

wizzy

Reaction score
22.226
Σε αυτό, έχεις δίκιο. Για να δούμε, όπως είπες, περιμένουμε εξελίξεις μέσα στη χρονιά.

wizzy

Reaction score
22.226
...ναι, αλλά είχαμε και μια ριζική αλλαγή, σωστά;;)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου ,μπορω να ειμαι εδω ξανα ...μετα απο ποσο.......

wizzy

Reaction score
22.226
Εάν είδα καλά, στην επίθεση του Froome στο 4.49, ανέβασε πάνω από 700 watts, σωστά; Και μετά διατηρήθηκε σε 600+ για αρκετό διάστημα, σωστά; ΟΚ....

Κατά τα άλλα είναι φυσιολογικές οι επιδόσεις του. Μάλιστα Team SKY, σε πιστεύουμε!

Reaction score
1.979
Εδώ θα βρεις έναν οδηγό για το σωστό στήσιμο του ποδηλάτου στα μέτρα σου.
Θα πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις όσο το δυνατόν σωστότερα και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Επανέλαβε αν χρειαστεί και σύγκρινε τα αποτελέσματα. Επίσης δοκίμασε όλη τη γκάμα των αποτελεσμάτων, εκτός των αγωνιστικών ρυθμίσεων, που αφορούν μόνο συμμετέχοντες στο Γύρο Γαλλίας.

Η θεωρητική άποψη σίγουρα θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν, αλλά επίσης σοβαρά θα πρέπει να δεις και τι ταιριάζει σε εσένα.

Άλλη ευλυγισία και άλλο αυχένα έχει ένας 25αρης αθλητής για παράδειγμα και άλλη ένας 45αρης ερασιτέχνης (Για να μην παρεξηγηθώ δεν γνωρίζω την ηλικία σου).
Αν και θεωρητικά για τον ίδιο σωματότυπο θα ήθελαν ίδιο λαιμό, στη πράξη δεν είναι έτσι. Δοκιμή λοιπόν με τι αισθάνεσαι άνετα επάνω στο ποδήλατο και δεν πονάς σε διαδρομές άνω της 1,5 ώρας.
Θα έλεγα όμως ότι γενικά πολύ βιάζεσαι για τόσο προχωρημένες καταστάσεις.
Έκανα τις μετρήσει; μου.
Ποιά η διαφορά των στυλ Eddy & Frenchq;
Δεν έχω μετρήσει ακόμα το ποδήλατο...πάντως και στα 2 αυτά στυλ μου δίνει λαιμό κάτω απο 11 εκατοστά....ενω ο δικός μου είναι 12.
Οπότε έναν πιο κοντό λαιμό τον θέλω σίγουρα....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.335
Έκανα τις μετρήσει; μου.
Ποιά η διαφορά των στυλ Eddy & Frenchq;
Δεν έχω μετρήσει ακόμα το ποδήλατο...πάντως και στα 2 αυτά στυλ μου δίνει λαιμό κάτω απο 11 εκατοστά....ενω ο δικός μου είναι 12.
Οπότε έναν πιο κοντό λαιμό τον θέλω σίγουρα....
Αν κάνεις κλικ στο i δίπλα από το <<fit style>> θα σου βγάλει τις σχετικές πληροφορίες.
Γενικά το competitive αφορά pro της ποδηλασίας, δηλαδή πολύ γυμνασμένα άτομα, με μόνο σκοπό το αποτελεσματικό στήσιμο επάνω στο ποδήλατο, ώστε να κερδιθούν τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που θα σε ανεβάσουν στο βάθρο, αδιαφορώντας για την όποια ταλαιπωρία λόγο θέσης.
Το Eddy (Merckx, που είναι ο μεγαλύτερος ποδηλάτης όλων των εποχών) αφορά το δικό του στήσιμο, της εποχής του, με ελαφρώς λιγότερη ταλαιπωρία του κορμιού αλλά πάλι επιθετικό στήσιμο.
Το French είναι το λιγότερο επιθετικό στήσιμο, που δεν ταλαιπωρεί το κορμί με μόνο σκόπο τους χρόνους και το κάνει κατάλληλο για ερασιτεχνική χρήση.

Αυτά είναι ένας καλός αρχικός μπούσουλας για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Στη πορεία μπορεί να διαπιστώσεις ότι ένας λαιμός 1 εκατοστό κοντύτερος ή μερικά χιλιοστά ψηλότερα η σέλα σε βολεύει καλύτερα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.360
Χθες, κατά τη διάρκεια της μέρας ξεκούρασης, η SKY έδωσε στη δημοσιότητα τα νούμερα από την εντυπωσιακή εμφάνισή του στα Πυρηναία, που του έδωσε τη μεγάλη χρονική διαφορά από τα άλλα φαβορί. αντί όμως να ηρεμήσουν τα πράγματα, οι κατηγορίες έγιναν εντονότερες καθώς φαίνεται ότι τα στοιχεία είναι "διορθωμένα" προς τα κάτω.

Στα τελευταία λοιπόν 15.3 χιλιόμετρα του 10ου ΕΤΑΠ ο Froome είχε απόδοση 5.78W/kg για 41:30 λεπτά. Το νούμερο αυτό είναι φυσιολογικό για έναν κορυφαίο αναβάτη. Αλλά... Υπάρχουν κι άλλοι ποδηλάτες που έχουν δώσει τα στοιχεία από την ίδια ανάβαση και αν γίνει η σύγκριση δημιουργείται ένα παράδοξο.

Ο Robert Gesink και ο Adam Yates είχαν απόδοση άνω των 5.8W/kg τερματίζοντας πιο πίσω κατά 1:33 και 2:04 αντίστοιχα. Άρα βλέπουμε αθλητές με μεγαλύτερη απόδοση να ανεβαίνουν αρκετά πιο αργά από τον Froome...

Το 5.78 έχει υπολογιστεί με σωματικό βάρος 67.5 κιλά, αυτό που έδωσε η ομάδα του στα στοιχεία. Ο Froome όμως ζύγιζε 66 κιλά στο Dauphine πριν ένα μήνα, στον αγώνα προετοιμασίας για το Tour. Και εννοείται ότι όσο πλησιάζει τη φόρμα του, τόσο πιο λίγα κιλά είναι. στον περσινό Γύρο ήταν 64 κιλά.

Επίσης η μέση ισχύς στα 41:30 λεπτά ήταν 414 Watt, αλλά η SKY αφαίρεσε ένα 6% γιατί ο Chris χρησιμοποιεί οβάλ chainrings που έχουν απόκλιση στη δύναμη που μετριέται προς τα πάνω.

Πιστεύω ότι η SKY βάρυνε λίγο τον Froome και του αφαίρεσε παραπάνω δύναμη με το 6%, για να βρεθεί κάτω από το ψυχολογικό 6W/kg και να κοπάσει λίγο το κουτσομπολιό περί doping. Όμως το παραέκανε και τώρα που η παραποίηση είναι σχεδόν σίγουρη, οι φήμες είναι ακόμα πιο πολλές.

wizzy

Reaction score
22.226
Μια ανασκόπηση του φετινού Γύρου της Γαλλίας από τον Θανάση Κρεκούκια, εδώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.494
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$