- Reaction score
- 20.814
Κάπως έτσι μου είχε κάνει τη πισω ρόδα ένα αμάξι πριν αρκετά χρόνια στα φανάρια, όταν σταματημένος ήρθε πάνω μου (με μικρή ταχύτητα ευτυχώς).
Τελικά σήμερα έφερα την ρόδα στον Τσιπίδη και την έλυσε οπότε μπορεί να φτιαχτεί. Με ειδοποίησαν όμως εχτές από το ποδηλατάδικο ότι υπάρχει ένα ζεύγος τροχών axis clasic με λάστιχα/σαμπρέλες κομπλέ από ένα specialized secteur του '14 (με λιγότερα απο 800 χλμ λόγω αντικατάστασης με άλλα επώνυμα) το οποίο μπορώ να πάρω με ένα 60άρι ευρώ, ενώ για τους υπάρχοντες τροχούς θα έδινα 45-50 ευρώ για λάστιχα/σαμπρέλες. Επίσης δεν ξέρω αν ταιριάζει η κασέτα που έχει το mercier οπότε θα χρειαστώ και άλλη κασέτα....Η πίσω ζάντα στο mercier ήταν χτυπημένη. Με πήραν τηλέφωνο από το ποδηλατάδικο και μου είπαν ότι στην προσπάθεια να την επαναφέρουν άρχισαν να σπάνε οι ακτίνες....το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει το "ελεύθερο" (;;έτσι ώστε να περάσει καινούργιες ακτίνες και να συνεχίσει. Θέλει ειδικό κλειδί που δεν το έχει και φοβάται μην κάνει ζημιά.
Θα πάρω ένα τηλέφωνο αύριο στον Τσιπίδη μήπως μπορούν να με εξυπηρετήσουν εκεί. Αλλιώς η άλλη εναλλακτική είναι να πάμε για πίσω ζάντα/κασέτα......
Τελικά έτσι κανονίστηκε. Θα φτιαχτούν τα παλιά και θα τα κρατήσω στην αποθήκη για παν ενδεχόμενο.Φτιάξε την παλιά για να την έχεις και πάρε το ζευγάρι (αν ταιριάζει) για χρήση.
Έστειλα μήνυμα στον Πορτελάνο που θα στο κάνει.Επίσης κανόνισα και ραντεβού στο cyclist για bike fitting σημερα το μεσημέρι.
Δες το θέμα του πίσω ντεραγιέ σου αν μπορεί να συνεργαστεί με τη νεότερη κασέτα.Τελικά σήμερα έφερα την ρόδα στον Τσιπίδη και την έλυσε οπότε μπορεί να φτιαχτεί. Με ειδοποίησαν όμως εχτές από το ποδηλατάδικο ότι υπάρχει ένα ζεύγος τροχών axis clasic με λάστιχα/σαμπρέλες κομπλέ από ένα specialized secteur του '14 (με λιγότερα απο 800 χλμ λόγω αντικατάστασης με άλλα επώνυμα) το οποίο μπορώ να πάρω με ένα 60άρι ευρώ, ενώ για τους υπάρχοντες τροχούς θα έδινα 45-50 ευρώ για λάστιχα/σαμπρέλες. Επίσης δεν ξέρω αν ταιριάζει η κασέτα που έχει το mercier οπότε θα χρειαστώ και άλλη κασέτα....
Λογικά με νεότερης τεχνολογίας ζάντες (αν και οικονομικές) φαντάζομαι ότι θα έχει και άλλη κύλιση στον δρόμο και άλλες αντοχές στις λακούβες....
Δεν συνεργάζεται. Θα μπει καινούργια απο οικονομική σειρά τής shimanoΔες το θέμα του πίσω ντεραγιέ σου αν μπορεί να συνεργαστεί με τη νεότερη κασέτα.
Όλα κομπλέ. Έγιναν αλλαγές στην θέση και το ύψος της σέλας, το τιμόνι κατέβηκε προς τα κάτω λίγο και άλλαξε και την θέση στα κλιπ στα παπούτσια. Όλα από λίγο αλλά όλα μαζί κάνουν διάφορα. Το ποδήλατο ρυθμιστηκε σε θέση comfort. Έχει περιθώρια για πιο αγωνιστική θέση οταν το θελήσω.Έστειλα μήνυμα στον Πορτελάνο που θα στο κάνει.![]()
Δεν χρειάζονται ευχαριστίες.ΑΑγαπητέ xfader....Ευχαριστώ πολύ για το τηλέφωνο που έκανες. .... ;-) !!!