Ποδήλατο

Reaction score
20.814
Κάπως έτσι μου είχε κάνει τη πισω ρόδα ένα αμάξι πριν αρκετά χρόνια στα φανάρια, όταν σταματημένος ήρθε πάνω μου (με μικρή ταχύτητα ευτυχώς).

Reaction score
20.814
Όχι, τίποτε, απλά έπεσε στην πίσω ρόδα και με έσπρωξε μερικά μέτρα μπροστά, αλλά χωρίς άλλο πρόβλημα....

Reaction score
1.988
Η πίσω ζάντα στο mercier ήταν χτυπημένη. Με πήραν τηλέφωνο από το ποδηλατάδικο και μου είπαν ότι στην προσπάθεια να την επαναφέρουν άρχισαν να σπάνε οι ακτίνες....το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει το "ελεύθερο" (;;;) έτσι ώστε να περάσει καινούργιες ακτίνες και να συνεχίσει. Θέλει ειδικό κλειδί που δεν το έχει και φοβάται μην κάνει ζημιά.
Θα πάρω ένα τηλέφωνο αύριο στον Τσιπίδη μήπως μπορούν να με εξυπηρετήσουν εκεί. Αλλιώς η άλλη εναλλακτική είναι να πάμε για πίσω ζάντα/κασέτα......

Reaction score
1.988
Η πίσω ζάντα στο mercier ήταν χτυπημένη. Με πήραν τηλέφωνο από το ποδηλατάδικο και μου είπαν ότι στην προσπάθεια να την επαναφέρουν άρχισαν να σπάνε οι ακτίνες....το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει το "ελεύθερο" (;;;) έτσι ώστε να περάσει καινούργιες ακτίνες και να συνεχίσει. Θέλει ειδικό κλειδί που δεν το έχει και φοβάται μην κάνει ζημιά.
Θα πάρω ένα τηλέφωνο αύριο στον Τσιπίδη μήπως μπορούν να με εξυπηρετήσουν εκεί. Αλλιώς η άλλη εναλλακτική είναι να πάμε για πίσω ζάντα/κασέτα......
Τελικά σήμερα έφερα την ρόδα στον Τσιπίδη και την έλυσε οπότε μπορεί να φτιαχτεί. Με ειδοποίησαν όμως εχτές από το ποδηλατάδικο ότι υπάρχει ένα ζεύγος τροχών axis clasic με λάστιχα/σαμπρέλες κομπλέ από ένα specialized secteur του '14 (με λιγότερα απο 800 χλμ λόγω αντικατάστασης με άλλα επώνυμα) το οποίο μπορώ να πάρω με ένα 60άρι ευρώ, ενώ για τους υπάρχοντες τροχούς θα έδινα 45-50 ευρώ για λάστιχα/σαμπρέλες. Επίσης δεν ξέρω αν ταιριάζει η κασέτα που έχει το mercier οπότε θα χρειαστώ και άλλη κασέτα....

Λογικά με νεότερης τεχνολογίας ζάντες (αν και οικονομικές) φαντάζομαι ότι θα έχει και άλλη κύλιση στον δρόμο και άλλες αντοχές στις λακούβες....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514
Φτιάξε την παλιά για να την έχεις και πάρε το ζευγάρι (αν ταιριάζει) για χρήση.

Reaction score
1.988
Φτιάξε την παλιά για να την έχεις και πάρε το ζευγάρι (αν ταιριάζει) για χρήση.
Τελικά έτσι κανονίστηκε. Θα φτιαχτούν τα παλιά και θα τα κρατήσω στην αποθήκη για παν ενδεχόμενο.

Επίσης κανόνισα και ραντεβού στο cyclist για bike fitting σημερα το μεσημέρι.
Μια ψυχή που είναι να βγεί...ας βγεί. Αν όλα πάνε καλά φυσιολογικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα τον χειμώνα θα συνεχίσω κανονικά ποδήλατο και νομίζω ότι πρέπει να το κοιτάξω λίγο το θέμα...με τα ημίμετρα δεν θα κάνω προκοπή μαλλον....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Τελικά σήμερα έφερα την ρόδα στον Τσιπίδη και την έλυσε οπότε μπορεί να φτιαχτεί. Με ειδοποίησαν όμως εχτές από το ποδηλατάδικο ότι υπάρχει ένα ζεύγος τροχών axis clasic με λάστιχα/σαμπρέλες κομπλέ από ένα specialized secteur του '14 (με λιγότερα απο 800 χλμ λόγω αντικατάστασης με άλλα επώνυμα) το οποίο μπορώ να πάρω με ένα 60άρι ευρώ, ενώ για τους υπάρχοντες τροχούς θα έδινα 45-50 ευρώ για λάστιχα/σαμπρέλες. Επίσης δεν ξέρω αν ταιριάζει η κασέτα που έχει το mercier οπότε θα χρειαστώ και άλλη κασέτα....

Λογικά με νεότερης τεχνολογίας ζάντες (αν και οικονομικές) φαντάζομαι ότι θα έχει και άλλη κύλιση στον δρόμο και άλλες αντοχές στις λακούβες....
Δες το θέμα του πίσω ντεραγιέ σου αν μπορεί να συνεργαστεί με τη νεότερη κασέτα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
bike fitting ?
μακραν το καλυτερο το retul
πανακριβο αλλα οσοι ετρεξαν επαγγελματικα και δοκιμασαν αλλα πριν (σιμανο και σια)
καταληξαν σε αυτο...ξαναλεω
πα να κρι βο

Reaction score
1.988
Δες το θέμα του πίσω ντεραγιέ σου αν μπορεί να συνεργαστεί με τη νεότερη κασέτα.
Δεν συνεργάζεται. Θα μπει καινούργια απο οικονομική σειρά τής shimano
.

Reaction score
1.988
Έστειλα μήνυμα στον Πορτελάνο που θα στο κάνει. ;)
Όλα κομπλέ. Έγιναν αλλαγές στην θέση και το ύψος της σέλας, το τιμόνι κατέβηκε προς τα κάτω λίγο και άλλαξε και την θέση στα κλιπ στα παπούτσια. Όλα από λίγο αλλά όλα μαζί κάνουν διάφορα. Το ποδήλατο ρυθμιστηκε σε θέση comfort. Έχει περιθώρια για πιο αγωνιστική θέση οταν το θελήσω.
ΑΑγαπητέ xfader....Ευχαριστώ πολύ για το τηλέφωνο που έκανες. .... ;-) !!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514
ΑΑγαπητέ xfader....Ευχαριστώ πολύ για το τηλέφωνο που έκανες. .... ;-) !!!
Δεν χρειάζονται ευχαριστίες. ;)

Ο Γιώργος Πορτελάνος είναι από τα καλύτερα παιδιά της Ελληνικής ποδηλασίας. Τον ξέρω από την εποχή των αγωνιστικών χρόνων, στα μέσα των 80s. Εγώ σταμάτησα την ενεργό δράση νωρίς, ο Γιώργος συνέχισε και είχε πολλές επιτυχίες με την εθνική ομάδα, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.474
Αυτά είναι! Bike fitting for the win, λέμε! Την καλύτερη δουλειά έκανες, μπράβο!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514
Να ξανατονίσω ότι οι λόγοι που πρέπει να κάνει bike fitting ο ερασιτέχνης ποδηλάτης είναι η αποφυγή τραυματισμών και η σχετική άνεση. Ο επαγγελματίας ποδηλάτης το χρειάζεται για την καλύτερη αεροδυναμική θέση και τη μέγιστη μεταφορά της ενέργειας στο δρόμο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef