Ποδήλατο

Reaction score
1.988
Εχτές έκανα την πρώτη βόλτα μετά τις νέες ρυθμίσεις.
Θεωρώ ότι μόνος μου θα είχα παιδευτεί και θα είχα χάσει πολύ χρόνο για να καταφέρω (αν το κατάφερνα δλδ) κάτι που ένας άνθρωπος με τις γνώσεις και την εμπειρία το Κου Πορτελάνου το έκανε σε μισή ώρα.
Μια ώρα και κάτι ποδήλατο χωρίς να ασχοληθώ με το αν κάθομαι καλά, αν πατάνε σωστά τα πόδια μου κλπ κλπ.
Θα προσπαθήσω να βρώ τον χρόνο έτσι ώστε να κάνω βόλτες μεγαλύτερες, άνω των 30 χλμ, για να εκμεταλευτώ το σωστό στήσιμο. Είδομεν...!!

Reaction score
1.988
@wizzy : Πιστέυω ότι αν το καβάλαγα εγώ θα έκανα θράυση στον δρόμο....!! :D:D

Στην πραγματικότητα όμως είναι πιο κόκκινη και επιλέχτηκαν τα τρια αυτά χρώματα (γαλάζο ποδήλατο, κόκκινη ταινία, άσπρα καλώδια) για να θυμίζουν τα χρώματα της Γαλλίας απο την οποία κατάγεται.... ;)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
class spinning ηταν (3 μαθηματα στη σειρα) (στις πρωτες 2 ωρες ειχα γνωστο του αλεξ) ,
δεν ειχα σενσορα στο ποδι , για να εβλεπα τι εραψε,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ελα ντε , μου ειπε ονομα και το ξεχασα,
ηρθε πρωτη φορα στο μαθημα και ειδα κολαν cyclist
τον ρωτησα , αλλα το ξεχασα,
πιστευω να ξερεις οτι μεχρι πριν 2-3 χρονια ειχε και εδω μαγαζι
λογικα θα τον ξαναδω ,και θα σου πω , στην ηλικια μας ηταν αντε κανα χρονο πιο μεγαλος απο μενα
σε 1-2 μερες θα ξερω να σου πω

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Λευκωσία-Λάρνακα-Λευκωσία, χτες, περίπου 100χλμ. Είμαι από κινητό, λεπτομέρειες αργότερα.
Για πάμε:

Απόσταση: 94.02χλμ
Διάρκεια: 4 ώρες 2 λεπτά
Μέση ταχύτητα: 23,3χλμ/ώρα
Μέγιστη ταχύτητα: 49,1χλμ
Μέση θερμοκρασία: 33.5 Κελσίου (φθινόπωρο my ass)

Βασικά, πήρα βόλτα κάποια μέλη του Ομίλου, μέχρι τη Λάρνακα. Κάτσαμε για καφέ στην παραλία "Φοινικούδες" και γυρίσαμε πίσω. Καλά ήταν. Χρειάστηκε κάποιες φορές να υπενθυμίσω στους "μπροστινους" να μην βιάζονται (γιατί η ποδηλασία είχε οργανωθεί για αρχάριους στο road bike) άρα έπρεπε να διατηρούμε ένα μέσο όρο ταχύτητας πιο χαμηλό από τον συνηθισμένο. Είχαμε πει με τον co-leader για 20-21χλμ/ώρα, τελικά καταλήξαμε με περίπου 23. ΟΚ, δεν έδειξε κάποιος από τους πιο "αδύναμους" να παραπονιέται, αλλά προσωπικά ψιλό-σπάστικα από την έλλειψη σεβασμού από τους "προχωρημένους" στους "αρχάριους". Σε κάποιες φάσεις, έπρεπε να αφήσω τον co-leader πίσω με τους αρχάριους και να ποδηλατήσω πολύ πιο γρήγορα για να προλάβω τους υπόλοιπους για να τους πω είτε να ελαττώσουν ταχύτητα (σε 2-3 περιπτώσεις) είτε να σταματήσουν εντελώς για να ενωθεί ξανά το group.

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, φάνηκε η ανάγκη του να υπάρχει και co-leader (όποτε είναι εφικτό), διότι ναι, ΟΚ, μπορώ να είμαι συνέχεια μπροστά από όλους (τις περισσότερες φορές, διότι πάντα υπάρχουν "καλύτεροι" ποδηλάτες από εμένα), αλλά 1ον δεν κάνουμε αγώνες ταχύτητας και 2ον είναι μαλακία να λες του άλλου "έλα και θα πηγαίνουμε με normal ταχύτητες" και να καταλήγει είτε να "φτύνει αίμα" για να ακολουθεί το group είτε να μένει τόσο πίσω που η ποδηλασία από ομαδική να καταντάει, για εκείνον, ατομική.

Το σημαντικό είναι ότι περάσαμε καλά, γνώρισε καινούριος κόσμος το road bike κι ελπίζω κάποιους από αυτούς να τους δω και σε μελλοντικές ποδηλασίες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
Μετά από χρόνια και πάλι Παγκόσμιος Πρωταθλητής της αρεσκείας μου!!! Η τακτική που ακολούθησε ήταν αψεγάδιαστη μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Είχα καιρό να δακρύσω σε αθλητικό γεγονός.

Peter Sagan

212409_PIC560955131.jpg
212422_PIC560992567.jpg

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
θορυβο κανει ?
αμα κοιμαται αλλος σε πανω οροφο
στον κατω θα ακουγεται ?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
θορυβο κανει ?
αμα κοιμαται αλλος σε πανω οροφο
στον κατω θα ακουγεται ?
Παράγγειλα το Bkool Pro που είναι πιο καινούργιο και κάνει λιγότερο θόρυβο από το classic. Οι μετρήσεις που δίνουν οι εταιρείες των turbo trainers είναι σαν αυτές της VW για τους ρύπους. :D

Screenshot.png

Από την εμπειρία μου, όλα τα καλά προπονητήρια νέας γενιάς παράγουν ανεκτά επίπεδα θορύβου. Σε ένα sprint μπορεί να φτάσουν και τα 90db αλλά αυτό είναι σπάνιο. Υπάρχουν κατάλληλα mats για να προστατεύουν το πάτωμα και να σταθεροποιούν καλύτερα το trainer, μειώνοντας ταυτοχρόνως και τα επίπεδα θορύβου.

Σε πλήρη ησυχία ακούγεται από μακριά περίπου σαν ένα πλυντήριο. Εδώ ένα βίντεο με χρήση σε χαμηλή ταχύτητα.

Reaction score
20.826
Τι γνώμη έχεις για τα Cycleops Fluid Άλεξ; Αρκετά οικονομικά νομίζω, και το σκέφτομαι για το χειμώνα (δεν μου αρέσει με τίποτα η βροχή και το ποδήλατο μαζί, ούτε και το κρύο! )

Reaction score
1.988
Και εγώ έλεγα να σας ρωτήσω σήμερα τι αλλάζει στον ρουχισμό λόγω κρύου. ...και τσουπ. ...βγήκαν τα προπονητηρια μπροστά. ....indoor training....δύσκολο πράγμα το ποδήλατο χειμώνα ε;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Και εγώ έλεγα να σας ρωτήσω σήμερα τι αλλάζει στον ρουχισμό λόγω κρύου. ...και τσουπ. ...βγήκαν τα προπονητηρια μπροστά. ....indoor training....δύσκολο πράγμα το ποδήλατο χειμώνα ε;
Προσωπικά βαριέμαι απίστευτα το προπονητήριο. Θεωρώ πως μια ουσιαστική χαρά της ποδηλασίας είναι η ιδιαίτερη επαφή με τον έξω κόσμο. Έχω ένα tacx που έχει δουλέψει τρεις φορές μόνο.

Όσον αφορά το ντύσιμο αλλάζουν τα πάντα.
Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στα άκρα και στα γόνατα.
Χοντρές κάλτσες ισοθερμικές αλλά και καλύμματα παπουτσιών στο πολύ κρύο. Τα γάντια καλύπτουν πλέον όλο το χέρι και τα παντελόνια είναι ποιο χοντρά.
Απαραίτητο το ισοθερμικό φανελάκι και το μπουφάν που μας προστατεύει από τον εισερχόμενο παγωμένο αέρα και το ψιλόβροχο αλλά επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.
Σε περίπτωση αναβάσεων οπωσδήποτε αντιανεμικό για την κατάβαση.
Υπάρχουν και καλύμματα για το λαιμό και το κεφάλι.
Γενικά μέχρι τους 5 βαθμούς Κελσίου την παλεύεις σχετικά εύκολα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7