Ποδήλατο

Reaction score
457
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

:402: εεχχμμ...εδώ σκέφτομαι το Καρέας-->Θησείο και κυρίως το Θησείο-->Καρέας...:120:
άσε να δω τι και πως και μπορεί να σας πετύχω σε κανά κομμάτι...:123:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Φυσικά και γίνεται.Το μεγαλύτερο ατού ενός καλού ποδηλάτου είναι η κινηματική μελέτη κάτι που φυσικά ο Έλληνας αδυνατεί να το αναπτύξει και γι αυτό αντιγράφει τους ξένους.Φυσικά οι σύγχρονες εταιρείες δέν μοντελοποιούν τα ποδήλατα με υπαρκτά πρόσωπα αλλα μέσω προγραμμάτων 3d animation εξειδικευμένα για αυτές τις περιστάσεις π.χ.(ds catia).
Έτσι μία επώνυμη εταιρεία όπως π.χ. η ktm και η specialized ή ακόμα και η cube και η ghost έχουν καλύτερα μελετημένο σκελετό απο έναν αντιγραμένο-μή μελετημένο Ελληνικό.
Παρ όλ αυτά επειδή ο αντιγραμένος Ελληνικός είναι σε χαμηλή τιμή γι αυτό που προσφέρει αποτελεί μία εξαίρετη επιλογή.Αλλα ας μήν μπλέκουμε το κακοφτιαγμένο χαι έντ με κάποιες εταιρείες που προσφέρουν σοβαρές και οικονομικές λύσεις βασισμένες απλά στην φιλοσοφία "good enough" ανα περίσταση.
Αυτά...
Το αβαντάζ του κράματος 7005 για το θέμα των στρεπτικών τάσεων δέν λέει και πολλά μιας και σε μία μέση μηχανολογική κατασκευή οι στρεπτικές τάσεις αποτελούν ποσοστό των καμπτικών κ.τ.λ.
http://www.idealbikes.net/

Στο αριστερό τμήμα φαίνονται οι χώρες που εξάγει τα προϊόντα της η IDEAL.
Επίσης με ποδήλατα της αγωνίζεται η εθνική μας ομάδα.
Τώρα πως εσύ επιμένεις σε αντιγραφές και σχετικά εσύ ξέρεις.
Αν θες πάντως ανέφερε έναν σκελετό που μοιάζει με κάποιο Ideal.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

:402: εεχχμμ...εδώ σκέφτομαι το Καρέας-->Θησείο και κυρίως το Θησείο-->Καρέας...:120:
άσε να δω τι και πως και μπορεί να σας πετύχω σε κανά κομμάτι...:123:
Καλορίζικο και καλές βόλτες. Να το χαρείς χωρίς απρόοπτα σου εύχομαι.
Μην σε προβληματίζει η απόσταση αν έχεις μια μέτρια φυσική κατάσταση.
Είναι πολύ αργός ο ρυθμός οπότε δεν κουράζει.

Reaction score
457
Απάντηση: Ποδήλατο...

βασικά θα έλεγα ότι έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση, μιας και γυμνάζομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και διατρέφομαι αντίστοιχα (όχι δεν είμαι πρησμένος σαν τον Άρνολντ) αλλά με έχουν ζαλίσει όλοι ότι με την καμία δεν ανεβαίνω με το ποδήλατο στον Καρέα, που είναι ανηφόρα απ'όπου και να πας...
Γι'αυτό σου λέω...από αντίδραση και μόνο με βλέπω το βράδυ στην ομάδα...:)

Reaction score
777
Τώρα πως εσύ επιμένεις σε αντιγραφές και σχετικά εσύ ξέρεις.
.
Έχω μια εντύπωση οτι το εργοστάσιο βρίσκεται δίπλα στη σχολή μου-μηχανολόγος Πάτρα- οπότε...σίγουρα κάπου έχει εμπλακεί και η σχολή με αυτά για να στα λέω...:410:
Παρ όλ αυτά ουδεμία σημασία έχει αν η εταιρεία έχει δικό της τμήμα r&d.Τα ποδήλατα της είναι πάρα πολυ καλά και έχει και εξαγωγές κάτι το οποίο αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για άλλες εταιρείες στην Ελλάδα.Απο προσωπική εμπειρία απλά δέν χαλάνε με τίποτα.Τώρα το οτι θα μπορούσαν να έχουν και καλύτερη φιλοσοφία...θα μπορούσαν...τί να κάνουμε...

Πάντως nikos αν πάς freeday ρίξε ενα τήλ.Εγώ πάω σε όλα.Θα υπολογίσεις οτι σπίτι-διαδρομή-σπίτι θα σου βγεί περι τα 50km.
Θα ρίξω σήμερα στο δρόμο και το νέο μου city-κούρσα!!!νομίζω τα λένε fitness.

μου κάθεται λίγο μεγάλο μιας και πήρα το xl...αλλα νομίζω οτι αυτό ήταν το νούμερο μου.ύψος 1,87-σκελετός 57.
peter εγκρίνεις το νούμερο xl?:116:

Reaction score
457

fitness είναι και το indigo που πήρα..:)
τι ώρα ξεκινάει η ποδηλατάδα..?? για δώστε ένα λινκ του ''θέματος'' και αν είναι να κατέβω θα ενημερώσω εγκαίρως..;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

μου κάθεται λίγο μεγάλο μιας και πήρα το xl...αλλα νομίζω οτι αυτό ήταν το νούμερο μου.ύψος 1,87-σκελετός 57.
Καλορίζικο και το δικό σου.
Να μας πεις εντυπώσεις από το πιρούνι με την απόσβεση.
Πολλά καινούρια ποδήλατα στη σελίδα και υπάρχουν και κάποιοι (ονόματα δεν λέμε) που δεν λένε κουβέντα για τα καινούρια Carbon τους.

Για το 1,87 το νούμερο σου είναι το Large κανονικά.
Εγώ που είμαι 1,84 έχω 50αρι medium και μπορείς να το πεις και οριακό προς τα επάνω.
Το XL απευθύνεται σε άτομα άνω το 1,92 αλλά εξαρτάται και από τα μήκος των ποδιών του καθενός.

Reaction score
777
Καλορίζικο και το δικό σου.
Να μας πεις εντυπώσεις από το πιρούνι με την απόσβεση.
Πολλά καινούρια ποδήλατα στη σελίδα και υπάρχουν και κάποιοι (ονόματα δεν λέμε) που δεν λένε κουβέντα για τα καινούρια Carbon τους.

Για το 1,87 το νούμερο σου είναι το Large κανονικά.
Εγώ που είμαι 1,84 έχω 50αρι medium και μπορείς να το πεις και οριακό προς τα επάνω.
Το XL απευθύνεται σε άτομα άνω το 1,92 αλλά εξαρτάται και από τα μήκος των ποδιών του καθενός.
Ωχ...λάθος έχω αυτό χωρίς το carbon πιρούνι!!Γενικά το μέγεθος είναι 57 και εγώ είμαι 1,86.Είναι λίγο μεγαλούτσικο.Ελπίζω να μην απογοητευτώ...
Πάντως κάτι τύποι με έβγαζαν για 57 σκελετό...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ωχ...λάθος έχω αυτό χωρίς το carbon πιρούνι!!Γενικά το μέγεθος είναι 57 και εγώ είμαι 1,86.Είναι λίγο μεγαλούτσικο.Ελπίζω να μην απογοητευτώ...
Πάντως κάτι τύποι με έβγαζαν για 57 σκελετό...
Ο καλύτερος τρόπος είναι με το βιβλίο.
Κάθεσαι ανάμεσα του με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά χωρίς να σε ενοχλεί <<κάπου>>.
Μετράς το ύψος του βιβλίου και πολλαπλασιάζεις επί 0,66.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.959
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

:142::143::142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.959

Εγώ πριν λίγο καιρό πήρα αυτό. Έκανα και κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να ανεβάσω την τιμή. :105:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Εγώ πριν λίγο καιρό πήρα αυτό. Έκανα και κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να ανεβάσω την τιμή. :105:

OOOOOYYYYYYY!!!!

Παιδιά μόλις γύρισα.Καλή διαδρομή.Πρέπει να έκλεισα 60 χιλιόμετρα.Το sirrus απλά τα σπασε.Αν εξαιρέσουμε οτι δέν ανεβαίνει ούτε πεζουλάκι στο δρόμο είναι απίστευτα άνετο.Στην ανηφόρα του Καρέα-μέσω Καρέα πήγαμε Βάρη δέν κατάλαβα τίποτα.Έβλεπα γύρω μου τον κόσμο να σφίγκεται και εγώ βασιλιάς!!!
Ταχύτητα, άνεση, επιτέλους όρθια μέση.

Είναι ένα κλίκ μεγάλο.Ίσως ήθελε το μικρότερο αλλα...δέ βαριέσαι...καλά πάει...

Reaction score
777
Ο καλύτερος τρόπος είναι με το βιβλίο.
Κάθεσαι ανάμεσα του με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά χωρίς να σε ενοχλεί <<κάπου>>.
Μετράς το ύψος του βιβλίου και πολλαπλασιάζεις επί 0,66.
Με τον τύπο που λές μου βγαίνει το 57 που είναι και ο σκελετός αυτού που πήρα.Δέν βρίσκει το "σημείο".Έχει κανα-δύο δάχτυλα ας πούμε αλλα όχι παραπάνω...
Το προηγούμενο ideal που είχα ήταν 51 και ήταν αισθητά μικρό...

p.s.αν είδεσ το 61 που δίνει η εταιρεία δέν είναι το μήκος του κάθετου σωλήνα αλλα η απόσταση απο τη μεσαία τριβή μέχρι και την οριζόντια παράλληλο του τιμονιού στη σέλα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.959
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Είναι ένα κλίκ μεγάλο.Ίσως ήθελε το μικρότερο αλλα...δέ βαριέσαι...καλά πάει...
Ένας πρακτικός μπούσουλας είναι ο εξής:

Όταν το μέγεθος του σκελετού μετά από μετρήσεις βγαίνει κάπου ανάμεσα σε δύο νούμερα, επιλέγουμε το μικρότερο αν είμαστε fit και θέλουμε αγωνιστική χρήση και το μεγαλύτερο αν είμαστε ερασιτέχνες και προέχει η άνεση.

Παλιότερα, οι αντιστοιχίες ύψους αναβάτη/μεγέθους σκελετού ήταν προς τα πάνω, ακόμα και για αγώνες. Πρότειναν δηλαδή μεγαλύτερους σκελετούς για το ίδιο ύψος.
Σιγά-σιγά, οι επαγγελματίες άρχισαν να χρησιμοποιούν μικρότερα μεγέθη για λόγους βάρους, ακαμψίας, πιο αεροδυναμικής στάσης και ευελιξίας, και αυτό πέρασε και στους "απλούς" ποδηλάτες, χωρίς να είναι πάντα σωστό.

Τέλος, στα "κουρσάκια" η ακρίβεια του μεγέθους παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Στα trekking και city bikes (και στα mountain), έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο "λάθους", γιατί η γεωμετρία είναι πιο "χαλαρή" και μπορούμε να συμβιβαστούμε ευκολότερα.

Reaction score
141

κουκλί!!!
Στο χώμα δεν πάει κανείς;

Reaction score
141
Έχω μια εντύπωση οτι το εργοστάσιο βρίσκεται δίπλα στη σχολή μου-μηχανολόγος Πάτρα- οπότε...σίγουρα κάπου έχει εμπλακεί και η σχολή με αυτά για να στα λέω...:410:
Παρ όλ αυτά ουδεμία σημασία έχει αν η εταιρεία έχει δικό της τμήμα r&d.Τα ποδήλατα της είναι πάρα πολυ καλά και έχει και εξαγωγές κάτι το οποίο αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για άλλες εταιρείες στην Ελλάδα.Απο προσωπική εμπειρία απλά δέν χαλάνε με τίποτα.Τώρα το οτι θα μπορούσαν να έχουν και καλύτερη φιλοσοφία...θα μπορούσαν...τί να κάνουμε...

Πάντως nikos αν πάς freeday ρίξε ενα τήλ.Εγώ πάω σε όλα.Θα υπολογίσεις οτι σπίτι-διαδρομή-σπίτι θα σου βγεί περι τα 50km.
Θα ρίξω σήμερα στο δρόμο και το νέο μου city-κούρσα!!!νομίζω τα λένε fitness.

Απ'τις αγαπημένες μου μάρκες.

Reaction score
777

κουκλί!!!
Στο χώμα δεν πάει κανείς;
Εγώ έχω το mountain και έλεγα μήν πάω κανα downhill στον Υμηττό.Έχω βρεί διάφορες διαδρομές.Σίγουρα θα πάω σε καμια χαλαρή...

Reaction score
141

Εγώ έχω το mountain και έλεγα μήν πάω κανα downhill στον Υμηττό.Έχω βρεί διάφορες διαδρομές.Σίγουρα θα πάω σε καμια χαλαρή...
Αυριο θα πάω Πάρνηθα,αν είσαι κοντά τα φορτώνουμε στο δικό μου και πάμε παρέα...(στείλε πμ)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm