Ποδήλατο


Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.413
περαστικα σου
το ΝΝΑ ειναι εξαιρετικο ισως και κορυφαιο σε τετοιες περιπτωσεις.
το 13 που ειχα κανει ενα απλο χειρουργειο για π. χιαστο ειχα διπλα μου ενα παλικαρι που το περασε απο πανω αυτοκινητο ενω ηταν με το παπι.
το ποδι του ειχε πολλα κομματια σε σημειο που σε αλλα νοσοκομεια θα το εκοβαν.
τον συναρμολογησανε και πηγαινε καλα (βεβαια ποναγε τις πρωτες μερες αλλα λογικο)
εγω παλι δεν καταλαβα οτι μπηκα χειρουργειο , δεν πονεσα ποτε.
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.319
Ξεκίνησε η έρευνα για το επόμενο εργαλείο, άπλετος χρόνος στο κρεβάτι του πόνου οποτε κάτι πρέπει να κάνω εγώ να περάσει η ώρα...
Δεν ξέρω ακόμα αν θα τα καταφέρω να συνεχίσω το ίδιο δυναμικά το άθλημα αυτό, αλλά όνειρα μπορώ να κάνω όσο δεν μπορώ να κοιμηθώ από τους πόνους...
Έχω εστιάσει το τελευταίο διάστημα πάνω σε μια ιταλική εταιρία με ποδηλατάρες, τα έχω δει άπειρες φορές στη παραλιακή (δεν είναι και πολλά) κανένας όμως γνωστός δεν έχει wilier ποδήλατο όμως.
Δείχνει να ξεχειλίζει η ποιότητα στο σκελετό και η ακαμψία πρέπει να παίζει πολύ ψηλά από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω, αυτό το τελευταίο ήταν και είναι ο γνώμονας απόκτησης ποδηλάτου μαζί με τη race επιθετική γεωμετρία!
Σε αυτά τα χρώματα παρακάτω μαζί με ultegra 8050 di2 σειρά θα ήταν ιδανικά στη περίπτωση μου, το κόστος είναι ήδη πολύ υψηλό, οπότε μια χαρά είναι και με ultegra.
Ξέρουμε περισσότερες πληροφορίες?
Από κάποιο γνωστό ισως που έχει wilier στη κατοχή του?
cento10air-ramato-08_0.jpg
 




bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.319
Έλα να στο περάσω 2 χέρια σπρέι με τα μισά λεφτά! :roflmao:
Να σου πω... Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι εκεί στη Ιταλία:confused:
Post automatically merged:

Βγαίνει και σε κίτρινο βρε:tongue:
Το παραπάνω χρώμα έχει και 1000~ παραπάνω...Μόνο το χρώμα...
Τα κίτρινα ρούχα μου άλλωστε έγιναν και κουρέλια, πάμε και για άλλο κουστούμι.
Τώρα που τα βλέπω τα ρούχα πρέπει να αγόρασα μεγάλο οικόπεδο...
20190909_170730.jpg
 
Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Τα Wilier ήταν ανέκαθεν hi-end ποδήλατα, Ο Marco Pantani τα έκανε διάσημα στους πολλούς στα τέλη των 90s.
Μιλάμε για εταιρεία που προμηθεύει ομάδες Pro Tour, οπότε η ποιότητα είναι δεδομένη.
Δεν έχω άποψη για την αντιπροσωπεία και την υποστήριξη, που σε τέτοια επίπεδα τιμής είναι απαραίτητη.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.319
Άρα αφού είναι hi end είναι για εμένα...8-)
wilier cento 10 pro, d5 ramato, το d5 ramato είναι το χρώμα που πληρώνεις έξτρα.
Δεν έχω δει ακόμα το δικό μου να εκτιμήσω ζημιά, αν επισκευάζεται εννοείται πως θα συνεχισω με αυτό, είχα κουμπωσει κιόλας απόλυτα απάνω του.

20190912_195652-01.jpeg
 


Μηνύματα
2.668
Reaction score
1.386
Εδω που μένω (Β. Ιταλία) είναι κολλημένοι άσχημα με τα ποδήλατα. 7-8 Οκτωβρίου όλη η πόλη είναι κλειστή για τον ετήσιο αγώνα που θεωρείται πιο σημαντικός και απο τα Χριστούγεννα. Αν μπορώ να κοιτάξω κάτι που σε ενδιαφερει συγκεκριμένα, κανένα φυλλάδιο, καμμια έξτρα πληροφορία και μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως. Πες μου αν χρειάζεσαι κάτι.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.319
Περαστικά φίλε bretso! Σήμερα ειχα ραντεβου στο ΝΝΑ αν το είχα δεί νωρίτερα θα πέρναγα μια βόλτα.
Με έδιωξαν, δεν με άντεξαν άλλο, από τη μέρα που σηκώθηκα από το κρεβάτι ήμουν όλο βόλτα με το καροτσάκι που με συνόδευε.
Σαν φάντασμα πήγαινα πέρα δώθε όλο το βράδυ και αγριευα τους υπόλοιπους ασθενείς :roflmao:
Εδώ και 2 μέρες είμαι σπίτι όπου συνεχίζω τις αϋπνίες, εδώ ομως έχω να ασχοληθώ και να περάσει ο χρόνος.
Έκοψα σχεδόν όλα τα παυσίπονα γιατί μιλάμε πως εχω φάει παυσίπονα για 5 ζωές...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Χρήστο, το πρωί ήμουν στον φίλο Γιώργο Λέστο και σε θυμήθηκα. Έβγαλα 2 φωτογραφίες για να σε πωρώσω. :biggrin:



IMG_20190913_111500.jpg
IMG_20190913_111531.jpg
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.319
Δεν ψαρωνω, σήμερα μετά από 2 βδομάδες μου ήρθε να πάω να δω το ποδήλατό μου.
Θέλω να δω σε τι κατάσταση είναι και αν επισκευάζεται, μόνος δεν μπορώ να οδηγήσω και δεν θέλει να με πάει κανείς...:mad:
Είναι σε ένα πάρκινγκ φίλου στη Καστέλλα, δεν με αγαπάει κάνεις...ακούνε για ποδήλατο και κάνουν λες και θέλω hayabusa για να πάω για κόντρες στο Ribas :(
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.867
Reaction score
20.360
Οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις με ανάγκασαν να αναβάλλω την πρώτη προπόνηση που είχα προγραμματίσει για την Πέμπτη. Την έκανα σήμερα, όμως!

Παρόλο που μετά από 1.5 χρόνο απραξίας, ακινησίας κτλ, στο Ramp Test (προπόνηση για υπολογισμό του σύγχρονου FTP) δεν τα πήγα άσχημα! Εκεί που νόμιζα ότι το FTP μου θα ήταν κάπου μεταξύ "άσε μας ρε φίλε που θες να κάνεις και FTP test" και "πάω στη γωνία μου να κλάψω", τελικά ανέβηκα στα 103 Watts! Καθόλου άσχημα! Αυτό το υπέροχο αίσθημα του να τα δίνω όλα για να πετύχω το στόχο μου, πραγματικά μου είχε λήψει!

Ανυπομονώ για τη δεύτερη προπόνηση την Τρίτη!
Το Σάββατο, 14/09, τελείωσα το πρώτο block προπονήσεων (6 εβδομάδες * 3 προπονήσεις την εβδομάδα).

Στην πορεία των έξι εβδομάδων, αποδείχθηκε ότι τα 103 Watts FTP ήταν κάτω από τις δυνατότητές μου. Βασικά, την ημέρα που έκανα το FTP test κι αφού είχα πάρει το ποδήλατο από το service μόλις την προηγούμενη ημέρα, δεν έκατσα να ελέγξω κάτι - λέω "από το service ήρθε, θα τα έλεγξαν άλλοι για μένα". Όπως αποδείχθηκε, κάτι τους είχε ξεφύγει κι αυτό το "κάτι" ήταν η πίεση των ελαστικών! Μετά από τις 1-2 πρώτες προπονήσεις, έβλεπα ότι το cadence μου (στροφές/λεπτό) δεν ήταν αυτό στο οποίο είχα συνηθίσει (είχα μέσο όρο γύρω στις 75 στροφές/λεπτό). Λέω "ΟΚ, λόγω αποχής κτλ, δεν είμαι σε κατάσταση για να πιάσω το κανονικό μου cadence (γύρω στις 86-87 στροφές/λεπτό), θα συνεχίσω τις προπονήσεις και βλέπουμε.". Σε κάποια προπόνηση, ένιωσα το πίσω λάστιχο να έρχετε σε αρκετή (πέραν του ανεκτού) επαφή με τους κυλίνδρους του roller, το οποίο σήμαινε ότι ήταν ξεφούσκωτο. Όντως, έτσι ήταν! Αντί για 100-110 bar, είχε 50! Οπότε, το φούσκωσα ικανοποιητικά και στην επόμενη προπόνηση, ω! εκ του θαύματος, το cadence μου επανήλθε στο κανονικό!

Οπότε, απέδωσα την χαμηλή επίδοσή μου στο FTP test στην μη ικανοποιητική πίεση των ελαστικών. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο είχα δίκιο αύριο, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσω το δεύτερο block προπονήσεων (6 εβδομάδες * 3 προπονήσεις την εβδομάδα), με την πρώτη προπόνηση να είναι το FTP test.

Κατά τα άλλα, ήδη παρατηρώ θετική αλλαγή στο σώμα μου. Σε σχέση με 6 εβδομάδες πριν είμαι 2 κιλά και 200 γραμμάρια "κάτω". Εάν προγραμματίσω λίγο καλύτερα τη διατροφή μου, πιστεύω ότι η πτώση θα συνεχιστεί. Δεν με νοιάζει να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς - αρκεί να συνεχιστεί. Ήδη στον καθρέπτη παρατηρώ τη διαφορά όπως επίσης και στα ρούχα μου. Θα ψάξω να βρω το δερματοπτυχόμετρο που είχα κάποτε για να πάρω και μια μέτρηση του ποσοστού λίπους - όχι ότι με απασχολεί ιδιαίτερα στο παρόν στάδιο, απλά να το έχω ως σημείο αναφοράς.
Προς το παρόν, αυτό είναι το μόνο είδος γυμναστικής που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου να κάνω. Ελπίζω στο μέλλον να βρω χρόνο για εκγύμναση του άνω κορμού.
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.867
Reaction score
20.360
Ναι, psi εννοούσα, μπερδεύτηκα και δεν μπορώ να κάνω edit. Thanks, πάντως.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.867
Reaction score
20.360
Κι επειδή είναι πάντα καλό να δηλώνουμε τους στόχους μας, για να τους εμπεδώσουμε κι εμείς οι ίδιοι, έχουμε και λέμε:

Στόχος 1 - Διάρκεια διαστήματος τακτικών προπονήσεων: Την προηγούμενη φορά είχα καταφέρει να κάνω είκοσι (20) συνεχόμενες εβδομάδες προπονήσεων, πριν να διακόψω για τις διακοπές του Αυγούστου. Αυτή τη φορά και με δεδομένο ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς "αργούν", θέλω να αυξήσω αυτό το διάστημα σε είκοσι οκτώ (28) εβδομάδες. Επιγραμματικά, είναι έξι + έξι εβδομάδες η φάση "base" (στην οποία θα βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση), μετά είναι οκτώ εβδομάδες η φάση "build" (στην οποία θα "πατήσω" πάνω στη βελτιωμένη φυσική κατάσταση για να βελτιώσω την απόδοσή μου σε κάθε προπόνηση) και οκτώ εβδομάδες η φάση "specialty" (στην οποία θα "εξεικευθώ" σε συγκεκριμένες συνθήκες ποδηλασίας). Την προηγούμενη φορά οι προπονήσεις της φάσης "specialty" - για διάφορους λόγους - πήγαν από μη τακτικές σε σποραδικές, λόγω άλλων θεμάτων, οπότε και τις διέκοψα εντελώς.
Εννοείται ότι η φάση "specialty" είναι πρακτικά ανεξάντλητη, διότι όταν τελειώσω την αρχική επιλογή μου (π.χ. climbing), μπορώ να επιλέξω άλλη "εξειδίκευση" (π.χ. 40χλμ ΤΤ) και γενικά, μέχρι να τελειώσει η ετήσια συνδρομή μου στο software να επιλέγω όποια "εξειδίκευση" θέλω - σε "δουλειά" να βρισκόμαστε! Όμως, "baby steps". Ας ολοκληρώσω επιτυχώς τις είκοσι οκτώ πρώτες εβδομάδες και βλέπουμε.

Στόχος 2 - Αύξηση του FTP: Θέλω σε κάθε FTP test να αυξάνω τα Watts που αποδίδω. Δεν μπορώ να προσδιορίσω αριθμητικά την αύξηση (π.χ. 20 Watts) διότι είναι "gain" το οποίο δεν μένει σταθερό από test σε test. Ως πιο συγκεκριμένο στόχο, θέλω όταν θα φτάσω στην εκκίνηση της εικοστής πρώτης εβδομάδας (πρώτη εβδομάδα της φάσης "specialty") το FTP μου να είναι μεγαλύτερο των 176 Watts που είχα στο παρελθόν, στο ίδιο προπονητικό σημείο.

Ελπίζω να τα καταφέρω!
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.160
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top