Ποδήλατο

Reaction score
25.533
Κάβ@λα κάβ@λα...
Ποδήλατο ξανά 30 χρόνια μετά. Βγήκα επίτηδες με το χειρότερο pad που έχω ένα των 20€ για να "νιώθω" τις διαφορές ανεβαίνοντας σε ποιότητα υλικού σταδιακά. Πόδια, μέση, φρύδια οκ, κ@λος έφαγε αρκετή καταπόνηση αλλά αναμενόμενο, φταίει η τεχνική μου, η φυσική μου κατάσταση και φυσικά οι ρυθμίσεις που έχω κάνει και είναι στο περίπου. Θα γίνει bike fit με την πρώτη ευκαιρία όπου σέλα και παλουκόσελο θα πάρουν δρόμο. Γενικά όμως είμαι καλά.
Το ποδήλατο είναι πύραυλος λέω να είχαμε αυτά τα "παιχνίδια" στα 14 θα ήμασταν φρούμ... καμία σχέση...
Η συνέχεια αύριο... πρωί πρωί :)

View attachment 170284
View attachment 170285
View attachment 170286
Γύρνα το στο μετρικό πανάθεμα σε , πήξαμε στον πολλαπλασιασμό

Reaction score
20.867
Κάβ@λα κάβ@λα...
Ποδήλατο ξανά 30 χρόνια μετά. Βγήκα επίτηδες με το χειρότερο pad που έχω ένα των 20€ για να "νιώθω" τις διαφορές ανεβαίνοντας σε ποιότητα υλικού σταδιακά. Πόδια, μέση, φρύδια οκ, κ@λος έφαγε αρκετή καταπόνηση αλλά αναμενόμενο, φταίει η τεχνική μου, η φυσική μου κατάσταση και φυσικά οι ρυθμίσεις που έχω κάνει και είναι στο περίπου. Θα γίνει bike fit με την πρώτη ευκαιρία όπου σέλα και παλουκόσελο θα πάρουν δρόμο. Γενικά όμως είμαι καλά.
Το ποδήλατο είναι πύραυλος λέω να είχαμε αυτά τα "παιχνίδια" στα 14 θα ήμασταν φρούμ... καμία σχέση...
Η συνέχεια αύριο... πρωί πρωί :)

View attachment 170284
View attachment 170285
View attachment 170286

Καλές διαδρομές και πολλά χιλιόμετρα! 8-)

Reaction score
2.324
Γύρνα το στο μετρικό πανάθεμα σε , πήξαμε στον πολλαπλασιασμό
Εδώ ξέχασα να πάρω κράνος, γάντια και παγούρια με νερό τα μίλια σε πειράξανε...
Επίσης είχε στάσεις στην αρχή η προσπάθεια διότι νόμισα πως οι ταχύτητες του ποδηλάτου δεν λειτουργούν... σε κάποια φάση δεν ανέβαζε ούτε κατέβαζε... στάση, γύρισμα το ποδήλατο ανάποδα, δοκιμές, βγάλσιμο και επανατοποθέτηση αλυσίδας σε άλλα γρανάζια - γέμισα λάδια, ευχήθηκα καλό καλοκαίρι στα Αγγλάκια που το αγόρασα κλπ. Μετά απο κάνα 5λεπτο... Αποκάλυψη!!! Οι ταχύτητες δεν αλλάζουν μόνο απο τα μοχλουδάκια τελικά αλλά πάνε και οι μανέτες των φρένων προς τα μέσα!!! Για αυτό είχαν τζόγο! Εμφανίζεται και ο φρούμ απο τον ουρανό και δηλώνει : read the f@cken manual you greek assh@le έ μετά πήγε καλά το πράγμα. Δοκίμασα και ορθοπέταλο σε μια ανηφορίτσα οκ το έχω αλλά σκότωμα για τους δικέφαλους. Θα έχουμε να ασχολούμαστε πλέον, όλα καλά :)
"Έχει πολλά μυστικά το άθλημα ώστε να αντέχεις και να αισθάνεσαι άνετα.
Αυτά όμως μπορούμε να τα συζητήσουμε εν καιρώ."

Το μόνο σίγουρο... στην αρχή όμως πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε θεωρώ. Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει κυρίως ένα: χρόνος στην σέλα...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Επίσης είχε στάσεις στην αρχή η προσπάθεια διότι νόμισα πως οι ταχύτητες του ποδηλάτου δεν λειτουργούν... σε κάποια φάση δεν ανέβαζε ούτε κατέβαζε... στάση, γύρισμα το ποδήλατο ανάποδα, δοκιμές, βγάλσιμο και επανατοποθέτηση αλυσίδας σε άλλα γρανάζια - γέμισα λάδια, ευχήθηκα καλό καλοκαίρι στα Αγγλάκια που το αγόρασα κλπ. Μετά απο κάνα 5λεπτο... Αποκάλυψη!!! Οι ταχύτητες δεν αλλάζουν μόνο απο τα μοχλουδάκια τελικά αλλά πάνε και οι μανέτες των φρένων προς τα μέσα!!! Για αυτό είχαν τζόγο! Εμφανίζεται και ο φρούμ απο τον ουρανό και δηλώνει : read the f@cken manual you greek assh@le έ μετά πήγε καλά το πράγμα.
Ααααα για τέτοιο πράμα μιλάμε... 🤣

Reaction score
20.867
Εδώ ξέχασα να πάρω κράνος, γάντια και παγούρια με νερό τα μίλια σε πειράξανε...
Επίσης είχε στάσεις στην αρχή η προσπάθεια διότι νόμισα πως οι ταχύτητες του ποδηλάτου δεν λειτουργούν... σε κάποια φάση δεν ανέβαζε ούτε κατέβαζε... στάση, γύρισμα το ποδήλατο ανάποδα, δοκιμές, βγάλσιμο και επανατοποθέτηση αλυσίδας σε άλλα γρανάζια - γέμισα λάδια, ευχήθηκα καλό καλοκαίρι στα Αγγλάκια που το αγόρασα κλπ. Μετά απο κάνα 5λεπτο... Αποκάλυψη!!! Οι ταχύτητες δεν αλλάζουν μόνο απο τα μοχλουδάκια τελικά αλλά πάνε και οι μανέτες των φρένων προς τα μέσα!!! Για αυτό είχαν τζόγο! Εμφανίζεται και ο φρούμ απο τον ουρανό και δηλώνει : read the f@cken manual you greek assh@le έ μετά πήγε καλά το πράγμα. Δοκίμασα και ορθοπέταλο σε μια ανηφορίτσα οκ το έχω αλλά σκότωμα για τους δικέφαλους. Θα έχουμε να ασχολούμαστε πλέον, όλα καλά :)
"Έχει πολλά μυστικά το άθλημα ώστε να αντέχεις και να αισθάνεσαι άνετα.
Αυτά όμως μπορούμε να τα συζητήσουμε εν καιρώ."

Το μόνο σίγουρο... στην αρχή όμως πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε θεωρώ. Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει κυρίως ένα: χρόνος στην σέλα...
Πριν πάρω το Cube τρία χρόνια πριν, είχε πέσει πολύ διάβασμα για πολλά, και ανάμεσα στο... πώς αλλάζουν οι ταχύτητες στα groupset διάφορων εταιρειών (shimano, sram, campagnolo) αφού ούτε εκεί δεν υπάρχει ενιαία γραμμή! Την τελευταία φορά που είχα road πριν... καμιά 25-30αριά χρόνια, οι ταχύτητες άλλαζαν από λεβιεδάκια στον σκελετό, στο downtube! :gamer: 8-):geek:

Reaction score
2.324
Πριν πάρω το Cube τρία χρόνια πριν, είχε πέσει πολύ διάβασμα για πολλά, και ανάμεσα στο... πώς αλλάζουν οι ταχύτητες στα groupset διάφορων εταιρειών (shimano, sram, campagnolo) αφού ούτε εκεί δεν υπάρχει ενιαία γραμμή! Την τελευταία φορά που είχα road πριν... καμιά 25-30αριά χρόνια, οι ταχύτητες άλλαζαν από λεβιεδάκια στον σκελετό, στο downtube! :gamer: 8-):geek:
Εγώ θυμάμαι ποδήλατο με λεβιέ στον οριζόντιο σωλήνα τύπου κιβωτίου ταχυτήτων αυτοκινήτου :)

Reaction score
20.867
Κι από αυτό είχα, κι είχε και αναρτήσεις πίσω μπρος, πριν 40 χρόνια (στα 15 μου)! Μέχρι που έκανε βουτιά και στο λιμάνι, και μου το έβγαλε ένας... με τσιγκέλι (στο τέλος έκοψε στη μέση όμως. μετά από καιρό ). :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Εγω Σώτο (δεν θυμάμαι αν το έχω ξανά πει) είχα ποδήλατο μέχρι τα εννιά μου, νομίζω 6-9 χρόνο.
Είχε άμα θυμάμαι καλά 3 ταχύτητες με ένα μεγάλο μοχλό στο οριζόντιο, ήταν κάτι σαν εντουρακι με φτερά.
Στα 10 καβαλησα το 50cc μπομπο του πατέραμ και από τότε μέχρι και τα 30 μου δεν είχα ανέβει σε ποδήλατο...
Ο μπομπος μετά από λίγο έγινε κάτι πιο μεγάλο, μετά 600cc μηχανή, αργότερα 1000cc :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187

Reaction score
5.505
Εγω Σώτο (δεν θυμάμαι αν το έχω ξανά πει) είχα ποδήλατο μέχρι τα εννιά μου, νομίζω 6-9 χρόνο.
Είχε άμα θυμάμαι καλά 3 ταχύτητες με ένα μεγάλο μοχλό στο οριζόντιο, ήταν κάτι σαν εντουρακι με φτερά.
Στα 10 καβαλησα το 50cc μπομπο του πατέραμ και από τότε μέχρι και τα 30 μου δεν είχα ανέβει σε ποδήλατο...
Ο μπομπος μετά από λίγο έγινε κάτι πιο μεγάλο, μετά 600cc μηχανή, αργότερα 1000cc :)

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι....

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι, το θυμούνται άλλοι για εμένα.
Απο τη περιγραφή πάντως δεν μοιάζει, ο λεβιές ήταν κάπως έτσι αλλά το υπόλοιπο σύνολο έμοιαζε σε enduro με ανάρτηση πίσω, ίσως και μπροστά...

Reaction score
25.533
Ένα παρόμοιο είχε ο γείτονας μου.
Εμένα μου πήρανε bmx velamos κόκκινο.
Με τα πολλά μου βάλανε και μένα 3 ταχύτητες στο bmxακι μου
Στο τέλος μου το κλέψανε και πήρα ideal hillmaster
Μου το κλέψανε και αυτό και πήρα άλλο ένα - αυτό υπάρχει ακόμα στο χωριό

Reaction score
2.324
Ένα παρόμοιο είχε ο γείτονας μου.
Εμένα μου πήρανε bmx velamos κόκκινο.
Με τα πολλά μου βάλανε και μένα 3 ταχύτητες στο bmxακι μου
Στο τέλος μου το κλέψανε και πήρα ideal hillmaster
Μου το κλέψανε και αυτό και πήρα άλλο ένα - αυτό υπάρχει ακόμα στο χωριό
Velamos είχα και εγώ και ήταν το μόνο που δεν κατάφερα να σπάσω μικρός (πίστα μοτοκρός 200μ από το σπίτι μου...)

Στο μεταξύ οι κ@λόπονοι μου κόβουν την προσπάθεια ενώ έχω και άλλο να δώσω. Μάλλον θέλει να το συνηθίσω και αυτό και είναι λογικό καθότι δεν έχει συνηθίσει η λεκάνη να στηρίζεται μόνο σε 2 σημεία. Θέλει υπομονή στην αρχή.

Screenshot_20200620-123918_Strava.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Στο μεταξύ οι κ@λόπονοι μου κόβουν την προσπάθεια ενώ έχω και άλλο να δώσω. Μάλλον θέλει να το συνηθίσω και αυτό και είναι λογικό καθότι δεν έχει συνηθίσει η λεκάνη να στηρίζεται μόνο σε 2 σημεία. Θέλει υπομονή στην αρχή.
Το βασικό είναι να συνηθίσει η περιοχή του κ@λου τη πίεση.
Απο τις φώτο που βλέπω ίσως θα έπρεπε να κατεβάσεις ελάχιστα τη μύτη της σέλας προς τα κάτω, ώστε να έχουν καλύτερη στήριξη τα κόκαλα της λεκάνης.

IMG_20200620_131456.jpg

Reaction score
5.505
Μετά το χθεσινό φουιτ είπα να κάνω αναβάθμιση....
Bretso το καντήλι πήγε σύννεφο κατά την τοποθέτηση αλλά τα κατάφερα....
Πρώτη εντύπωση super.
Καμία σχέση με τα rubino
20200620_141935.jpg

Reaction score
20.867
Καλά με τα Gatoskin πρέπει να είσαι κι γμ τους άτυχους για να έχεις λάστιχο! Μόνο που είναι πιο βαριά, και έχουν μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης, Αλλά αντέχουν... 8-)

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm