Ποδήλατο

Reaction score
5.505
Τι θέλει να πει ο ποιητής?
Βάλτε όσο πιο φαρδιά λάστιχα μπορείτε και μειώστε πολύ την πίεση για να φρενάρετε καλύτερα.
Με φαντάζεσαι εμένα με 40 psi?
Θα βρίσκει το ζαντικό στο δρόμο....

Reaction score
1.000
Ψαχνομαι για φτηνο πισω τροχο για χρηση σε προπονητηριο με ειδικο λαστιχο. Προφανως και καποια φτηνη κασετα. Λαστιχο παρηγγειλα. Εχετε κατι υποψην ή κανα μεταχειρισμενο; αν θετε και με πμ

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Ερώτηση: μέχρι να έρθει το κινέζικο hr sensor, που το υπολογίζω κατά το πάσχα, αγόρασα ένα honor band 5 για αντίστοιχη χρήση. Γνωρίζει κανείς πόσο ακριβές είναι στις μετρήσεις του? Έχει κάποιος εμπειρία? Σε βίντεο στο yt δείχνει πως μετράει σωστά αλλά σε κατάσταση ηρεμίας μόνο, τα "γκάζια" τα μετρά?
Το είχα και εγώ αυτό, ήταν το πρώτο “smart” ρολόι που πήρα. Συμπαθητικό αλλά για πολλά πολλά δεν είναι. Στα ψηλά χολανει, δεν ξέρω ποσό, αλλά είναι λίγο φλου. Από το τίποτα όμως έχεις μια εικόνα.

Σιγουρα μια ζώνη θα μετραει καλύτερα από οποιοδήποτε ρολόι, αλλά με το δικό μου το Samsung Active 2, έχω κάποια σχετική ακρίβεια στις μετρήσεις, που για να γίνει αυτό, έχω βρει ότι θέλει ένα σχετικο σφίξιμο (όχι τέρμα), αλλά όταν έχω ιδρώτα μεταξύ ρολογιού και χεριού, σαν να φαινετε οτι εκεί στα ψηλά παρακολουθεί καλύτερα.

Οταν λέω καλύτερα είναι ότι μου δίνει αποτελέσματα με συνοχή στην οποία προπόνηση. Παρόμοια εντύπωση υπάρχει και στα reviews. Καλύτερα ένα κατεξοχήν sport watch θα έλεγα, αν δεν μπορείς την ζώνη, από ένα μικρούλη γενικό ρολόι.

Last edited:

Reaction score
5.505
Επειδή ο ιδρώτας μου είναι πυρηνικός και καταστρέφει τα πάντα, θέλω 2 ζώνες τον χρόνο. :biggrin:
Πριν λίγο ήρθε η νέα παραλαβή από Amazon. Τα γράμματα έσβησαν επειδή ως γνωστόν τα τρίβω όλα με οινόπνευμα.

Εδώ και δύο χρόνια έχω Wahoo Tickr.

View attachment 192493
Για να καταλάβω και εγώ ο ασχετίδης, αυτό είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει 2 ζώνες, ΧΩΡΙΣ αισθητήρα και απλά βάζεις τον δικό σου αισθητήρα κάθε φορά που χαλάει η ζώνη;
Και γιατί να χαλάει η ζώνη δηλαδή;
Κόβεται, ξεχειλώνει, τι σταδιάλα παθαίνει;
Και για ναχουμε καλό ερώτημα, εχθές στη βόλτα φοράγατε και οι δυο τέτοιο strap on;;;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.998
Για να καταλάβω και εγώ ο ασχετίδης, αυτό είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει 2 ζώνες, ΧΩΡΙΣ αισθητήρα και απλά βάζεις τον δικό σου αισθητήρα κάθε φορά που χαλάει η ζώνη;
Και γιατί να χαλάει η ζώνη δηλαδή;
Κόβεται, ξεχειλώνει, τι σταδιάλα παθαίνει;
Και για ναχουμε καλό ερώτημα, εχθές στη βόλτα φοράγατε και οι δυο τέτοιο strap on;;;
Σωστά κατάλαβες!

Επίσης, αυτές οι ζώνες έχουν οι δύο τη μισή τιμή της μίας αυθεντικής (που για να βρεις πρέπει να είσαι πολύ τυχερός).

Οι ζώνες με τον καιρό ξεχειλώνουν και δεν "πατάνε" στο δέρμα με όλο τους το πλάτος αλλά γίνονται σε ορισμένα μέρη σαν σκοινί γιατί "στρίβουν" (αν κατάλαβες τι εννοώ). Με τα συνεχή πλυσίματα και τον ιδρώτα αυτό επιταχύνεται.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι εκεί που κουμπώνει ο αισθητήρας οξειδώνονται κι ενώ αρχικά με σπρέι και ξίδι επανέρχονται, από ένα σημείο και μετά δεν... Το αποτέλεσμα είναι ότι κάνουν διακοπές στη μετάδοση δεδομένων.

Τέλος, τα παίζουν τα ηλεκτρόδια της ζώνης (οι αισθητήρες της) που βρίσκονται από τη μία και την άλλη πλευρά του σημείου που κουμπώνει ο κεντρικός αισθητήρας.

troubleshooting-your-heart-rate-monitorstrap-hr-spikes-3.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι εκεί που κουμπώνει ο αισθητήρας οξειδώνονται κι ενώ αρχικά με σπρέι και ξίδι επανέρχονται, από ένα σημείο και μετά δεν... Το αποτέλεσμα είναι ότι κάνουν διακοπές στη μετάδοση δεδομένων.

Τέλος, τα παίζουν τα ηλεκτρόδια της ζώνης (οι αισθητήρες της) που βρίσκονται από τη μία και την άλλη πλευρά του σημείου που κουμπώνει ο κεντρικός αισθητήρας.
Άλεξ αυτή είναι η θκιάμ, η τριών χρόνων.
Τα κουμπώματα είναι πεντακάθαρα χωρίς ίχνος οξείδωσης και χαλάρωσης.
(πρέπει να έχς πολύ τοξικό ιδρώτα :lolsign:)
Επίσης το καλό με τη garmin είναι πως έχει 4 ηλεκτρόδια με τα 2 μικρότερα να πιάνουν τα πλευρά.
Στη συγκεκριμένη ζώνη έχουν παίξει αρκετές αστοχίες αλλά έχει πουλήσει και πολύ, γιαυτό ίσως.
Προσωπικά είμαι super ευχαριστημένος!
IMG_20201221_205438.jpg
IMG_20201221_205630.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.998
(πρέπει να έχς πολύ τοξικό ιδρώτα :lolsign:)
Ιδρώνω πάρα πολύ και ο ιδρώτας μου είναι πράγματι "τοξικός"!!!

Κοίτα τη Supacaz ταινία που έβαλα πέρσι. :o

MVIMG_20201221_215730.jpg

Στα δύο τελευταία μου αυτοκίνητα, το δέρμα στο μπράτσο της πόρτας που βάζω τον αριστερό μου αγκώνα μάδησε! :roflmao:

Είχα την καλή ζώνη της Garmin που έχεις και τα ηλεκτρόδια έγιναν σαν ευρήματα ναυαγίου μέσα σε λίγους μήνες με ελάχιστο ποδήλατο.

Ορίστε και η τελευταία ζώνη της Wahoo που άλλαξα. Μετά από πλύσιμο και καθάρισμα:

MVIMG_20201221_220714.jpg
MVIMG_20201221_220758.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Σώτο είναι συμπτώματα μη κατανάλωσης μπάμιας, τον εκδικείται ο οργανισμός του.... 🤣
Ξέρω άλλη μια τέτχια περίπτωση, είναι ένας πιτσιρικάς στη κατηγορία παίδων γνωστού ομίλου.
Ζώνες, ταινίες τιμονιού...μεχρι και ρούχα καταστρέφει ο ιδρώτας του...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.998
Ρε συ Άλεξ, μήπς είσαι μυστικό όπλο και δεν το ξέρεις; :gamer: :oops::roflmao:

Από μικρός ήμουν έτσι.
Πού να δεις τα παλιά shorts των 80s που είχαν δέρμα για pad... Στο τρίμηνο γινόταν τρίμμα. :roflmao:

Ή λουράκια κάποιων ρολογιών μου των 500 € έκαστο... :(

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Avengers!!! Assemble!!! :lolsign:

Στα δικά μας 👻. Προσπαθω να έχω μια πλήρη εικόνα τι άλλο χρειάζομαι πέρα από ένα ποδήλατο δρόμου. Από Canyon θέλω και πετάλια από όσο είδα.

Αρα μια γρηγορη λίστα to do, είναι

-Πετάλια
(btw αυτά θα ήθελα να μου πείτε τι παιζει)
-Κατάλληλα παπούτσια που κουμπώνουν στα πεταλια
(Πάλι δεν έχω ιδέα τι παίζει)
-Στη χειρότερη ένα καλό sport ρολόι, κανονικά μια ζώνη.
-Κολάν ποδηλατικό με προστασία στην επαφή με τη σέλα
-Αντιανεμικό
-Φανέλα μακρυμάνικη και κοντομάνικη για ποδηλασία
-Ισοθερμικα εσώρουχα? Για χειμώνα
-Κράνος για ποδήλατο δρόμου
-Γάντια για χειμώνα και καλοκαίρι
-Μπουφάν για τα δύσκολα?
-Ίσως σέλα για ευαίσθητα ποπουδακια?

Αυτά είναι, εδώ είμαστε ή η τρύπα του λαγού πάει αρκετα ποιο βαθιά?

Πρέπει να βγει προγραμμα κύριοι, γιατι μαζεύετε το ποσό, είναι σοβαρό και δεν φαινετε με τη πρώτη τι παίζει! Από Αγγλία που έχω δει ότι σχεδόν όλοι παραγγέλνεται, σε 10 ημέρες πάει. Απο shops προτείνεται σαν κύριο ποια το bike24 ή υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Υστ. Με καταστρέψατε κύριοι, avengers και μη! Πάει εκείνο το ταξίδι στην Ταϊλανδή που μέσω οδικού δικτύου μεσα από τη ζούγκλα πήγαινες Λάος και μετά Βιετνάμ. Έβλεπες όλη τη γνήσια ζωή, και έσκαγες στο φαγητό! Θα μας γινει ποδήλατο! Ζωνουλες! Πεταλια! Garmin και τέτοια! Τι, έχει κορονοϊό? Λεπτομέρειες! Μπροστά στο Pad Thai και στο Tom Yam δεν βάζω τίποτα!

Reaction score
25.533
Avengers!!! Assemble!!! :lolsign:

Στα δικά μας 👻. Προσπαθω να έχω μια πλήρη εικόνα τι άλλο χρειάζομαι πέρα από ένα ποδήλατο δρόμου. Από Canyon θέλω και πετάλια από όσο είδα. (κανένα δεν έχει)

Αρα μια γρηγορη λίστα to do, είναι

-Πετάλια
(btw αυτά θα ήθελα να μου πείτε τι παιζει)
-Κατάλληλα παπούτσια που κουμπώνουν στα πεταλια
(Πάλι δεν έχω ιδέα τι παίζει)
-Στη χειρότερη ένα καλό sport ρολόι , KAI κανονικά μια ζώνη.
-Κολάν ποδηλατικό με προστασία στην επαφή με τη σέλα (μακρύ και κοντό )
-Αντιανεμικό
-Φανέλα μακρυμάνικη και κοντομάνικη για ποδηλασία
-Ισοθερμικα εσώρουχα? Για χειμώνα μα και άνοιξη/φθινόπωρο (base layer μακρύ/βαρύ, μακρύ/ελαφρύ , κοντό/βαρύ , κοντό/ελαφρύ)
-Κράνος για ποδήλατο δρόμου (πρώτο πρώτο) και φωτάκια και σκουφάκι
-Γάντια για χειμώνα και καλοκαίρι
-Μπουφάν για τα δύσκολα? μπουφανάρα μπρέτσου
-Ίσως σέλα για ευαίσθητα ποπουδακια? (δεν υπάρχει αυτό το πράμμα, ότι βγάλει ο bike fitter)

Αυτά είναι, εδώ είμαστε ή η τρύπα του λαγού πάει αρκετα ποιο βαθιά?
fixed

Reaction score
20.867
Πρέπει να βγει προγραμμα κύριοι, γιατι μαζεύετε το ποσό, είναι σοβαρό και δεν φαινετε με τη πρώτη τι παίζει! Από Αγγλία που έχω δει ότι σχεδόν όλοι παραγγέλνεται, σε 10 ημέρες πάει. Απο shops προτείνεται σαν κύριο ποια το bike24 ή υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Από Αγγλία πιο συχνά (αλλά τώρα με τους αποκλεισμούς και τις αλλαγές στα τελωνειακά όπως φαίνεται από την 1η Ιανουαρίου, θα δούμε), αλλά παίρνω και από Γερμανία, εκτός από το bike24, κυρίως από rosebikes και bike-components.de
Πιο σπάνια από το bike-discount.de (κυρίως λόγω μεταφορικών και συνήθως πιο ακριβό...)

Από Αγγλία πέρα από το wiggle , έχω κάνει αγορές από τa

https://www.chainreactioncycles.com/gr/en

Πιθανόν και από άλλο, αλλά δεν θυμάμαι τώρα...

Reaction score
25.533
καλά τώρα για wiggle αν δεν είσαι έτοιμος μέχρι αύριο και να σκάσεις next day delivery , δεν ακουμπάς μέχρι να βγάλουν παράρτημα στην ιρλανδία (λέω εγώ τώρα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm