Ποδήλατο

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.614

Reaction score
5.502
Σήμερα θα ήταν η μεγάλη του fitting μέρα αλλά προηγείται άλλο μεγάλο γεγονός για τον fitter... Πάμε από βδομάδα λοιπόν!

Reaction score
25.473
ντωμεταξύ ποιός είπαμε χρωστάει δω μέσα λεπτομέριες από μια μοντίφα...
ρε ποιανού είσαι ρε...
ΝΤΙαιΤΟΥ λέμε ,
ααα και την αποφώνηση του tour de france υποσχέθηκε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.805
Εγω τελευταία έκανα μια μοντίφα για να βάλω το λάθος νύχι πάνω στο πλαίσιο, είχα φρεζωτό στο πλαίσιο αλλά και στο νύχι.
Έσιαξα οπότε φρεζωτά παξιμάδια και έτοιμος :biggrin:

IMG_20210315_230431.jpg
MVIMG_20210315_231232.jpg
MVIMG_20210316_001035.jpg

Reaction score
25.473
δε λέω για σένανε...
άλλος έχει γεμίσει το τεφτέρι στο σβήσε γράψε...

Reaction score
572
Θέλει κάποιος δεινός ποδηλάτης τίποτα από το site της Canyon γιατί θα κάνει παραγγελία φίλος?

Reaction score
4.587
Λοιπόν, έχω αυτό το ποδήλατο http://www.carrerabikes.eu/u-3000-d.html και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση-μετατροπή του. Η απόρια μου και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξίζει τα χρήματα αυτό το πλαίσιο ή θα ήταν καλύτερο να περιμένω και να αγοράσω νέο ποδήλατο. Αυτή τη στιγμή έχουν αναβαθμιστεί μόνο τα ελαστικά και οι χειρολαβές. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι αλλαγή τροχών και όλου του συστήματος μετάδοσης δλδ μονός δίσκος μπροστά (42Τ ή 44Τ) και 11 γρανάζια πίσω (11-36Τ ή 11-42Τ). Έχει νόημα αυτό που περιγράφω ή τα +400€ που θα κοστίσει χονδρικά είναι υπερβολικά για το συγκεκριμένο σασί?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.805
Τι έχουν οι έρμες οι σέλες και ψοφάνε :biggrin:
Specialized tupe, μια φοβερή σέλα για επιθετική οδήγηση, φοβερή στήριξη σε όλες τις συνθήκες και παρόλο της μεγάλης και στενής μύτης με έκανε το χατήρι για πολύωρες προπονήσεις χαμηλά στα drops.
Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ tupe αλλά μετά από ένα χρόνο κωλοχτύπημα μαλάκωσες ή ο θκός κ@λος πέτρωσε :roflmao:
Νέα σέλα, πρώτη φορά στη prologo και πχιο συγκεκριμένα στη prologo Scratch M5 tirox.
Πήραμε και κάποια άλλα αναλώσιμα...
MVIMG_20210323_141040.jpg

Reaction score
25.473
Λοιπόν, έχω αυτό το ποδήλατο http://www.carrerabikes.eu/u-3000-d.html και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση-μετατροπή του. Η απόρια μου και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξίζει τα χρήματα αυτό το πλαίσιο ή θα ήταν καλύτερο να περιμένω και να αγοράσω νέο ποδήλατο. Αυτή τη στιγμή έχουν αναβαθμιστεί μόνο τα ελαστικά και οι χειρολαβές. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι αλλαγή τροχών και όλου του συστήματος μετάδοσης δλδ μονός δίσκος μπροστά (42Τ ή 44Τ) και 11 γρανάζια πίσω (11-36Τ ή 11-42Τ). Έχει νόημα αυτό που περιγράφω ή τα +400€ που θα κοστίσει χονδρικά είναι υπερβολικά για το συγκεκριμένο σασί?
η ερώτηση είναι αν με τα 400-500 που υπολογίζεις συν την αξία του ποδηλάτου σου μεταχειρισμένου μπορείς να βρεις στο σύνολο ίδια ή καλύτερη λύση .
υποψιάζομαι οτι μάλλον συμφέρει οπότε από αυτήν την άποψη μάλλον το προχωράς.
η άλλη ερώτηση είναι αν χωράει η 11αρα κασέτα πίσω (δεν έχω άποψη)

Reaction score
4.587
η ερώτηση είναι αν με τα 400-500 που υπολογίζεις συν την αξία του ποδηλάτου σου μεταχειρισμένου μπορείς να βρεις στο σύνολο ίδια ή καλύτερη λύση .
υποψιάζομαι οτι μάλλον συμφέρει οπότε από αυτήν την άποψη μάλλον το προχωράς.
η άλλη ερώτηση είναι αν χωράει η 11αρα κασέτα πίσω (δεν έχω άποψη)
Δε νομίζω να υπάρχει ποδήλατο στην κατηγορία των 1000€ που να φοράει τα περιφεριακά που σκέφτομαι πχ αυτούς τους τροχούς https://www.bike-discount.de/en/buy/vision-team-30-sl-disc-shimano-wheelset-616270 ή αυτόν τον δισκοβραχίονα https://www.bike-discount.de/en/buy/sram-apex-1-bb30-1x11-speed-crank-42t-845238. Από την άλλη όμως θα έχει σίγουρα πολύ καλύτερο πλαίσιο. Αυτό είναι που σκέφτομαι και προβληματίζομαι αν αξίζει το υπάρχον πλαίσιο τέτοια αναβάθμιση ή είναι υπερβολή.

11αρα κασέτα δεν πρέπει να χωρά τώρα αλλά με τους νέους τροχούς γιατί όχι?

Reaction score
4.587
θα πας σε shimano η sram;
Αυτό είναι μία άλλη απορία, δεν μπορώ να κάνω μίξη? Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στην αγορά που το βλέπω δύσκολο να βρω όλο το drivetrain από sram ή shimano αποκλειστικά.

Επίσης δεν ξέρω (ακόμα) και τι πρέπει να προσέξω, τι είναι συμβατό με το ποδήλατό μου. Ακόμα είμαι στο διάβασμα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.619
Specialized tupe, μια φοβερή σέλα για επιθετική οδήγηση, φοβερή στήριξη σε όλες τις συνθήκες και παρόλο της μεγάλης και στενής μύτης με έκανε το χατήρι για πολύωρες προπονήσεις χαμηλά στα drops.
Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ tupe αλλά μετά από ένα χρόνο κωλοχτύπημα μαλάκωσες ή ο θκός κ@λος πέτρωσε :roflmao:
Νέα σέλα, πρώτη φορά στη prologo και πχιο συγκεκριμένα στη prologo Scratch M5 tirox.
Πήραμε και κάποια άλλα αναλώσιμα... View attachment 205738

Αν και είναι κwλοθέμα, η Prologo είναι η αγαπημένη μου εταιρεία γιατί εκτός από άνεση έχει κορυφαία ποιότητα και εμφάνιση.

Reaction score
456
Πήραμε και κάποια άλλα αναλώσιμα... View attachment 205738
ωωωπ, :) αλλάξαμε chest strap;
Πώς και πήγαμε σε polar;
ή μήπως εκεί θα κουμπώνει το garminάκι;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.805
ωωωπ, :) αλλάξαμε chest strap;
Πώς και πήγαμε σε polar;
ή μήπως εκεί θα κουμπώνει το garminάκι;
Ναι πήρα μόνο τη ζώνη και θα το δουλέψω με τον αισθητήρα της garmin.
3 χρόνια έχω τη ζώνη της garmin και ακόμα είναι μια χαρά εκτός από το λάστιχο που άρχισε να χαλάει, έχει ζωή ακόμα βέβαια.
Όλοι λένε πως οι ζώνες της polar είναι λιιιιγο πχιο ακριβής στη μέτρηση των παλμών, είπα να το δοκιμάσω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis