Ποδήλατο

Reaction score
20.814
Προσεχε τα λάστιχα (αν αφήσεις σαμπρέλα μέσα και δεν τα κάνεις tubeless), τα ίδια ακριβώς έχει και το δικό μου, είναι ευαίσθητα στις μικροτσιμπήματα... (τα δικά μάλλον από τα νύχια των διαβόλων που έχω εδώ), δεν ξεφουσκωνουν αμέσως... αλλά την επόμενη μπορεί να είναι κι flat. :geek:

Reaction score
2.324
Σάκη δεν είμαι για enduro καταστάσεις, μέχρι και ένα xc και ζόρι σε ανηφόρα είναι μια χαρά για αυτό που θέλω να κάνω.
Η αλήθεια είναι πως εδώ που μένω έχει απίστευτα μονοπάτια, μεγάλα στο μήκος, κάποια από αυτά έχουν τραπέζια για άλματα για τρελές καταστάσεις.
Άστο Χρήστο μόνος σου τα γράφεις... αν μπλέξεις με mtb θα πας μονοπάτι στάνταρ ξέχνα τα άλματα το ανέβα κατέβα αρκεί... τον δασικό θα τον βαρεθείς γρήγορα άκου που σου λέω... πάντως κρατήσου μέχρι την έκθεση.
Όσον αφορά την φάση με την νταλίκα οι μλκιες είναι για να γίνονται δυστυχώς...

Reaction score
5.624
Επίσης, για πες, τι εννοείς "απλός αναβάτης"; Τι ήσουν πριν; :)
Το εγραψα λιγο περιεργα,πριν ειχα να καβαλήσω ποδηλατο πολλλλααααααα χρονια , αλλα μολις αγορασα το rocky mountain etsx 50 μπηκα στο χωμα για τα καλα(εκανα και motocross παλια),και εκανα και δυο αγωνες(κανακια σαλαμινας),μετα με επιασε καλα το αυχενικο και αφησα τους κραδασμους στην ακρη...

Reaction score
25.445
Άστο Χρήστο μόνος σου τα γράφεις... αν μπλέξεις με mtb θα πας μονοπάτι στάνταρ ξέχνα τα άλματα το ανέβα κατέβα αρκεί... τον δασικό θα τον βαρεθείς γρήγορα άκου που σου λέω... πάντως κρατήσου μέχρι την έκθεση.
Όσον αφορά την φάση με την νταλίκα οι μλκιες είναι για να γίνονται δυστυχώς...
τι να κρατηθεί α;
αυτός πήγε να πάρει μια αλυσίδα και βγήκε με το σκοτ αγκαλιά

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.733
Καλέ ηρεμήστε λιγάκι, με λέει ο άνθρωπος θα το φέρω εδώ να το έχω και όποτε θες έλα να το πάρς , ένα τελευταίο αφού και μετά πχιός ξέρει πότε θα ξανά παίξει παραλαβή.
Απ'οτι κατάλαβα τούτα φεύγουν σαν ζεστά κουλούρια

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.733
Προσεχε τα λάστιχα (αν αφήσεις σαμπρέλα μέσα και δεν τα κάνεις tubeless), τα ίδια ακριβώς έχει και το δικό μου, είναι ευαίσθητα στις μικροτσιμπήματα... (τα δικά μάλλον από τα νύχια των διαβόλων που έχω εδώ), δεν ξεφουσκωνουν αμέσως... αλλά την επόμενη μπορεί να είναι κι flat. :geek:
Σώτο το ίδιο ισχύει και στα road ελαστικά, απλά στα mtb είναι μεγάλο το προφίλ και πιο ευάλωτο.
Το ίδιο ισχύει και στους προφιλάτους carbon τροχούς, το πλαϊνό είναι τόσο λεπτό και ευαίσθητο που με χαλαρή δύναμη μπορείς να το σπάσεις άμα το πιέσεις.
Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους, ένας και βασικός είναι η καλύτερη οδηγική συμπεριφορά του συνόλου και δεύτερος η εξοικονόμηση βάρους.
το προφίλ στους carbon τροχούς λειτουργεί ως ανάρτηση και σε συνδυασμό με τη ενδοτικότητα του ελαστικού έχεις πιο άνετη καβάλα και αντιγραφή του δρόμου

Πρώτη φορά Τέτχιο ξεπάτωμα σε αλυσίδα σε τόσα λίγα χλμ. Τα βουνά και οι μπάμιες θα φταίνε :biggrin:
IMG_20220721_154150.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.733
ούτε το αντιτριβικό το έσωσε ;
Τι να κάνει και αυτό, θαύματα?
Εδώ και μερικές μέρες όταν έδινα δυνατά ορθοπέταλο έκανε θόρυβο από κάτ, λογικά καβαλούσε τα δόντια έτσι όπως είχε ξεχειλωσει, έτσι έρχονται οι φθορές σε δίσκους και κασέτα...

Reaction score
25.445
το λοιπόν η σέλα που πήρα (pro stealth curved) είναι πολύ ωραίο εργαλείο.
εφαρμόζει τέλεια μεν , άνετα δεν στον πάτομ.
την έχω με μικρή κλίση κάτω την μύτη , αυτές τις μέρες και φαίνεται να στηρίζει πολύ καλά.
δεν είχε την απλή και πήρα την team από κάρβουνο φτιαγμένη με τα ρέιλς τα παχιά.
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα για το μπρος πίσω , την πήγα πιο μπροστά από την άλλη (παράδοξο ίσως) , αλλά κριτήριο πιστεύω θα είναι τα γόνατα μου σε διαδρομή των 2 ωρών (όταν την κάνω).
πετυχημένη επιλογή αφενός και επιβεβαίωση οτι η άλλη δεν στήριζε σωστά πλέον (και σιγά τα χιλιόμετρα που την πάτσα, ούτε 7000).
τον οκτώβρη λογικά θα είμαι και για λάστιχα, οπότε θα πέσει γενική:
IMG_20220721_161543.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.733
Η ρύθμιση της σέλας είναι μια και μοναδική, δεν έχει μπρος και πίσω μέχρι να μας κάτσει.
Τα έχουμε ξανά πει αυτά στο παρελθόν

Reaction score
4.587
Απο τοτο που ξαναμπήκα στο ποδήλατο σαν απλος αναβάτης(2007)παρατηρησα και συνεχιζω να παρατηρω οτι οι περισσοτεροι αστικοι ποδηλάτες κανουν απειρες παραβασεις(κοκκινο,κρανος,πεζοδρομια,αντιθετη με την φορά κινηση)και τις περισσοτερες φορες ειναι και προκλητικοι λεγοντας ειμαι ποδηλατο εχω προτεραιότητα,το οποιο φυσικα ειναι τεραστιο λαθος κατα την γνώμη μου.Προσωπικα σταματαω στα φαναρια παντα,φοραω κράνος πάντα,και γενικα προσέχω να μην κανω τιποτα αντίθετο στον κοκ γιατι είμαι όχημα.Τι γνώμη έχετε εσεις;
Ομολογώ πως περνώ αρκετά κόκκινα αλλά το κάνω πάντα για τη δική μου ασφάλεια. Θεωρώ πως είμαι πιο ασφαλής όταν έχω ένα ελεγχόμενο προβάδισμα από τα αυτοκίνητα και κυρίως από τα αστικά μέσα μεταφοράς (που είναι οι χειρότεροι). Επίσης όταν βλέπω πορτοκαλί και έχω ταχύτητα πάντα γκαζώνω για να περάσω με "χλωμό κόκκινο" διότι αν φρενάρω δεν μπορώ να ξέρω αν θα κάνει το ίδιο και ο πισινός μου. Το ίδιο κάνω και όταν ξεκινώ πολλές φορές από φανάρι, φέυγω με κόκκινο αν μπορώ να δω πως στη διασταύρωση έχει ανάψει πράσινο πεζών, ώστε να έχω προβάδισμα. Γενικά θέλω να είμαι μπροστά από τα αυτοκίνητα ώστε να μπορούν να με βλέπουν κι όταν με σκοτώσουν να μην έχουν σα δικαιολογία το "σόρι φίλε δε σε είδα". Μιλώ πάντα για κεντρικούς δρόμου κι όχι στενά και συνοικίες, εκεί πηγαίνω με 25 χλμ/ω και στο κέντρο του δρόμου, αν κάποιος μου φωνάξει ή κορνάρει στα @@ μου.

Αχ κανάκια σαλαμίνας, τόσο όμορφη κι απαιτητική ανάβαση. Το αστείο είναι πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος να επιστρέψεις άρα την κάνεις δύο φορές, μπρος πίσω και το πίσω είναι και λίγο πιο δύσκολο η μία φουρκέτα είναι κάπου στα 16-17%.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.733
Αχ κανάκια σαλαμίνας, τόσο όμορφη κι απαιτητική ανάβαση. Το αστείο είναι πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος να επιστρέψεις άρα την κάνεις δύο φορές, μπρος πίσω και το πίσω είναι και λίγο πιο δύσκολο η μία φουρκέτα είναι κάπου στα 16-17%.
Αυτή τη προπόνηση τη έχω ακούσει από πολλούς, πως είναι από ποιότητα δρόμων, κίνηση, χάραξη του δρόμου κλπ.?
πάω στη Φανερωμένη συνέχεια, το πρωί είναι πολύ καλά.

Last edited:

Reaction score
4.587
Για ελλάδα τον δρόμο τον λες κι άψογο. Από κίνηση εξαρτάται από την εποχή, δεν πας καλοκαίρι για κανένα λόγο. Τώρα σαν προπόνηση δεν ξέρω πως να τη χαρακτηρίσω διότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Δεν ανεβάινεις μεγάλο υψόμετρο κάπου 300μ φτάνεις αλλά το κάνεις σε λιγότερο από 5χλμ δλδ έχεις μία μέση κλίση 6% και μάλιστα με ελάχιστα σημεία ξεκούρασης, δεν έχει ισιώματα. Όλη η διαδρομή πάντως είναι μέσα στο δάσος κι όπως είπα την κάνεις μπρος πίσω αναγκαστικά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.733
Γιαυτό σε ρώτησα, ξέρω πως από το ίδιο δρόμο γυρνάς, ως κατάβαση και χάλια οδόστρωμα θα ήταν πρόβλημα.
Όπως καταλαβαίνω δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο, θα το επιχειρήσω κάποια στιγμή στο μέλλον, ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Reaction score
25.445
Η ρύθμιση της σέλας είναι μια και μοναδική, δεν έχει μπρος και πίσω μέχρι να μας κάτσει.
Τα έχουμε ξανά πει αυτά στο παρελθόν
πχια ; αυτή που θα μας κάνουν στο φίστινγκ ; όχι γιατί δεν κάνουμε φιστινγκ αλλά ακούμε το σώμα μας ; ή όχι αυτήν αλλά άλλη;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.733
Είσαι έρωτας, τέλος :lolsign:
Ρε πως να σε πει κανένας... Γιατι τα μπερδές ετσά όλα?
Η ρύθμιση τις προηγούμενης σε είχε κάτσει?
Αν ναι (ένας θεός ξέρει βασικά) πας με τις ίδιες ρυθμίσεις, τα ιδγια εκατοστά δλδ.
Αφού έχουμε πει το τρόπο, τα θκάμ είναι 82,3cm από το κέντρο του τιμονιού έως και το πίσω μέρος της σέλας, το πίσω μέρος μιας σέλας είναι το σημείο αναφοράς για όλες τις σέλες και όχι η μύτη.
IMG_20220721_184545.jpg

Last edited:

Reaction score
25.445
Είσαι έρωτας, τέλος :lolsign:
Ρε πως να σε πει κανένας... Γιατι τα μπερδές ετσά όλα?
Η ρύθμιση τις προηγούμενης σε είχε κάτσει?
Αν ναι (ένας θεός ξέρει βασικά) πας με τις ίδιες ρυθμίσεις, τα ιδγια εκατοστά δλδ.
Αφού έχουμε πει το τρόπο, τα θκάμ είναι 82,3cm από το κέντρο του τιμονιού έως και το πίσω μέρος της σέλας, το πίσω μέρος μιας σέλας είναι το σημείο αναφοράς για όλες τις σέλες και όχι η μύτη. View attachment 258322
Πρώτον η pro έχει ειδικό εργαλείο για να μετρήσεις απόσταση (ένα Π που κόβεις από το χαρτόνι - το πέταξα - για να το βάλεις στα 80χιλ πλάτος και να μετρήσεις από κει)
Δεύτερον η παλιά σέλα ήταν ίσα
Η καινούρια είναι κουρβα (kuuuuuurwaaa!) Μπορώ να υποθέσω και έχω δίκιο ότι δεν στηρίζεται ο πάτοςμ με τον ίδιο τρόπο οπότε ίσως να πρέπει να κάτσω σε άλλο σημείο από ότι είχα συνηθίσει με την άλλη
Τρίτον και η θέση της προηγούμενης στο περίπου ήταν οπόταν Κλάιν Μάιν ναουμ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef