Ποδήλατο

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
Καλά αυτός δεν είναι γυαλιστερός, συλλέκτης είναι, αν κάνει και καμιά βόλτα, είναι από σπόντα... σαν κάποιους άλλους (Jay Leno - τι κανει άραγε μετά το ατύχημα; ) που μαζεύουν αυτοκίνητα...
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
Εδώ σε μένα πάντως βλέποντας το βίνδεο βάραγε συνέχεια το αλάρμ της γυαλάδας, γυαλιστερός συλλέκτης, ακόμα χειρότερο...
Έχω μείνει πραγματικά άφωνος με ότι ποδήλατο έχει στη κατοχή του...
 


Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.413
Η αυτόματη λειτουργία του φωτός με βάση την επιβράδυνση του ποδηλάτου , το ρυθμό προσέγγισης του οχήματος , την ώρα της μέρας κλπ αλλά και η διαρκεί της μπαταρίας είναι τσάμπα στα 130 ευρώ πραγματικά.
Ένα λαμπάκι με το οποίο δεν ασχολείσαι καθόλου και κάνει αισθητή την παρουσία του όπως και όταν χρειάζεται

Ντουζ πουα
 

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
Ναι, το είδα χθες σε μερικά βιντεάκια, έχει κάποια θεματάκια με την ανίχνευση των επερχόμενων οχημάτων, αλλά δε νομίζω να είναι δύσκολο να λυθούν με κάποια update στο firmware. Είναι και φθηνότερο από τα garmin και magene. Το είχε δει σε μια έκθεση το καλοκαίρι ο dcrainmaker, αλλά τώρα κυκλοφόρησε μόλις.



 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305

Ωρε τι σας βρήκα

Ωρε μας βρήκες το πχιο άχρηστο αξεσουάρ για αστική μετακίνηση, μπράβο!!
Άκου να δεις πως το αντιλαμβάνομαι ιγώ με το φτωχόμ μυαλό, μπορεί να είναι καλό χρυσό και άγιο στη λειτουργία, προσωπικά όμως δεν θέλω μέσα στη πόλη άλλο ένα τζιβιτζιλόνι που θα μου αποσπά τη προσοχή, ήδη οι πληροφορίες έρχονται κατά ριπάς.
Μαναχά για επαρχεία, στη πόλη ένα δυνατό φωτάκι αρκεί
 

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
...γι αυτό δεν το έβαλα χθες, αμέσως όταν το είδα! Περίμενα αυτήν την μπρετσοαντίδραση! :roflmao: :geek:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
Γιατί ρε Σώτο, είμαι άδικος?
Αφού ετσά έχει το πράμα, θα δώσω ένα σκασμό παράδες για ένα φωτάκι που θα με λέει ότι έρχετε αμάξι, αφού μόνιμα έχω αμάξια εντός Αθήνας ξωπίσω...
 

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
Δεν είναι αυτό το θέμα, το λένε εξάλλου και στα review αυτό (τουλάχιστον στα λεπτομερή, όπως του dcrainmaker), ότι στο αστικό περιβάλλον με μεγάλη κυκλοφορία δεν έχει κάποια χρησιμότητα, αφού έχεις πάντα οχήματα από πίσω. Αλλά ακόμα και εκει, σε αυτό το περιβάλλον, εκτός και αν πηγαίνεις μονίμως σε τέτοιους δρόμους, κάπου θα βρεις άλλους δρόμους με μικρότερη κυκλοφορία που μπορεί να χρησιμεύει. Πχ ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας την Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη, δε νομίζω τώρα να υπάρχει κάποια φοβερή κυκλοφορία, έτσι δεν είναι; Εκεί θα σου δείξει κάποιον που έρχεται, και θα σε προειδοποιήσει.. και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ελαφράς κυκλοφορίας. Κι εγώ εδώ όταν μπαίνω μέσα στο κέντρο δεν του δίνω σημασία, αφού ξέρω ότι έχω συνέχεια αμάξια από πίσω, αλλά πριν μπω και μετά που θα βγω, το παρακολουθώ (όχι να αποσπά αυτό την προσοχή βέβαια, αυτό θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα).

ΥΓ. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον, να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο (δεν ξέρω αν το έχεις κάνει) σε τέτοιες συνθήκες, δηλαδή όχι τόσο μεγάλης κυκλοφορίας, να δεις και στην πράξη αν έχει χρησιμότητα για σένα. Γιατί αν δεν το έχεις δοκιμάσει, είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις πόσο εξαρτιέσαι μετά από αυτό!
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
Θα σε πω πως έχει στους δρόμους με λιγότερη κίνηση, στο αστικό περιβάλλον είναι μάταιο να ασχολείσαι με το τι έχς σαπίσω, προσπαθώ να είμαι στη άκρη του δρόμου και με συνεχές κλεφτές ματιές πίσω έχω τον έλεγχο που βρίσκεται αμάξι ώστε να αποφύγω κάποιο εμπόδιο που έρχετε, αν εχω πολύ κοντά αμάξι, πετάω πάνω από το εμπόδιο. Στους δρόμους με λιγότερη κίνηση και συνηθισμένος από το αστικό περιβάλλον έχω επίσης τα μάτια πίσω πάλι με κλεφτές ματιές, λιγότερη κίνηση αλλά ξέρω ακριβώς τι γίνεται πίσω. Στη περίπτωση τώρα του Υμηττού ή της Πάρνηθας που είσαι στη απόλυτη ησυχία ξέρεις τι έρχετε και πόσο μακριά είναι από το θόρυβο.

ΥΓ. Όχι δεν το έχω δοκιμάσει, και δεν πρόκειται σύμφωνα με όλα τα παραπάνω.
Μη ξεχνάς ότι είμαι παθών παρόλα αυτά, στη περίπτωση που τότε είχα το Radar πάλι δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Στη Ολυμπία οδό που με πάτησε το αυτοκίνητο ήρθε ακριβώς από πίσω και στη άκρη του δρόμου. Αν έβλεπα έγκαιρα ότι έρχετε, τι επιλογές είχα, να φύγω από τη άκρη του δρόμου και να βρεθώ στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας ή να πάρω χρόνο στη άκρη του δρόμου ώστε να πω το πάτερ υμών?
 
Last edited:

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
Ε κοίτα, αυτό που λες, είναι αυτό που κάναμε πάντα (και ακόμα και με το ραντάρ χρειάζεται, αν πας να στρίψεις ας πούμε, κλπ, όσο κι αν το εμπιστεύεσαι, φτάνει μια φορά να γίνει το λάθος), αν πούμε ότι ούτε σε αραιά κυκλοφορία δεν κάνει, τότε που κάνει; Απλά σου λέω ότι δεν το έχεις χρησιμοποιήσει, αν μπορούσες να βρεις κάποιο δανεικό ή για δοκιμή απο γνωστό σου μαγαζί, ίσως να άλλαζες γνώμη, τουλάχιστον για την αραιή κυκλοφορία! Δηλαδή δεν θυμάμαι από όσα βλέπω και διαβάζω (πέρα από τον εαυτό μου) να έχει βρεθεί κάποιος που να το χρησιμοποιεί σε τέτοιες συνθήκες, και να μπορεί να κάνει χωρίς αυτό μετά!

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, είμαι περίεργος αν στην Αθήνα και γύρω περιοχές που κυκλοφορείς εσύ, ο Παναγιώτης, και τα άλλα παιδιά, βλέπετε σε άλλα ποδήλατα να έχουν τέτοια φώτα/ραντάρ;
 
Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, είμαι περίεργος αν στην Αθήνα και γύρω περιοχές που κυκλοφορείς εσύ, ο Παναγιώτης, και τα άλλα παιδιά, βλέπετε σε άλλα ποδήλατα να έχουν τέτοια φώτα/ραντάρ;

κανείς!!
Στη επαρχεία ξέρω κάποιους, ολοι γυαλιστεροί...
 

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
Εγώ πάντως κόλλησα σε αυτό από όταν το είδα (την πρώτη του έκδοση, διαφορετική από τις τελευταίες της garmin) πριν 4 χρόνια στο ποδήλατο ενός γνωστού (από το strava) που είχε έρθει στα Χανιά από την Γαλλία που μένει (έλληνας ειναι) και το είχε σε μια βόλτα που είχαμε πάει μέχρι τον Ομαλό... Να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος αν το έχουν εδώ κι άλλοι, πιθανόν, έχουν αρκετοί φώτα, αλλά δεν είμαι τόσο καλος να καταλαβαίνω τι ακριβώς έχουν από την απόσταση συνήθως που τους βλέπω.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
Αν έρθεις Αθήνα Σώτο και πάμε μαζί κάπου παρέα βόλτα, πολύ πιθανόν να σταματήσεις από το φόβο. Όπως θα έχεις καταλάβει έχω εγκαταλείψει προπονητικά τη κούρσα εδώ σαπάν. Έχουν αλλάξει πολλά στους δρόμους και κυρίως ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τους ποδηλάτες και κατ'επέκταση τη ανθρώπινη ζωή.
Το μεγάλο ξενέρωμα το έφαγα από το δικαστήριο και μετά, εκεί συνειδητοποίησα για πρώτη φορά τι γίνεται. Εντός αίθουσας αυτός που με πάτησε είπε ένα σωρό δικαιολογίες και προσπαθούσε να ρίξει όλη τη ευθύνη πάνω μου, εκτός αίθουσας όταν τον ρώτησα γιατί με πάτησε με είπε κλαίγοντας ότι έβλεπαν όλοι βίντεο στο κινητό. Πως κρατήθηκα...
Οπότε ραντάρ και τέτχιες τεχνολογίες είναι παντελώς άχρηστες, επίσης μεγάλη έκπληξη μου κάνει που σχεδόν κανένας ποδηλάτης δεν χρησιμοποιεί φωτάκι τη μέρα, δεν εννοώ ποδηλάτες του πάρκου, αλλά ποδηλάτες της παραλιακής που το κάνουν προπονητικά. Στους 10 να έχουν φωτάκι της προκοπής ο ένας και κανά δγιό έχουν αυτά από τα jumpo, οι υπόλοιποι τίποτα...
 
Last edited:

Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.413
Το θέμα δεν είναι να σου λέει τι έρχεται , που σου λέει αλλά δεν είναι χρήσιμο, αλλά ότι κανονίζει την χρήση του φωτός ανάλογα με την κίνηση. Δηλαδή δεν είναι κανείς πίσω ανάβει χαλαρά , φρενάρεις ανάβει έντονα , πλησιάζει κάποιος του ανάβει πιο έντονα , πλησιάζει γρήγορα του κάνει εεεεεε!
Αυτό , δηλαδή ένα έξυπνο strip drive alert με μεγάλη μπαταρία
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
Αν κρόκ το επιταχυνσιόμετρο δουλεύει σωστά, αυτό όντως θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Επειδή δεν είδα χαρακτηριστικά (αρνητικός γαρ) για τι αυτονομία μιλάμε?
 

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
Δίνει μέχρι 17 ώρες, αλλά η πραγματική αυτονομία εξαρτάται από τη χρήση και τι είδους λειτουργία στο φως χρησιμοποιείς. Με ενεργοποιημένη την σήμανση για το φρενάρισμα, λέει σε ένα από τα βίντεο ότι μειώνεται ο χρόνος (πόσο δεν λέει, από όσο θυμάμαι).

– High solid-on (20 lumens): 8 hours
– Low solid-on (5 lumens): 12 hours
– Group ride (12 lumens): 11 hours
– Night flash (12 lumens): 17 hours
– Day flash (73 lumens): 17 hours
– Light off (zero lumens, radar only): 24 hours
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
Έχοντας τη εμπειρία Σώτο από το strip alert 300 της lezyne σε σχέση με το απλό strip pro 300, η αυτονομία μειώνεται στο μισό με τη λειτουργία stop, βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο αξιόπιστα δλέυει το επιταχυνσιόμετρο, στο pro alert όπως έχω ξανά γράψει άναβε στο ξεκούδουνο χωρίς φρένα, πολύ συχνά το έκανε και αυτό σκότωνε τη μπαταρία.
Πάντως άμα αυτό της bryton με το Radar και όλα ανοιχτά βγάζει πάνω 7-8 ώρες θα ήταν πολύ καλή φάση.
Τώρα είδα και τη τιμή, δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό σε σχέση με το τους αντιπάλους.
 

Μηνύματα
18.923
Reaction score
13.302
Καλά και οι 'αντίπαλοι' (τουλάχιστον τα garmin, το άλλο δεν είναι και τόσο διαδεδομένο) μπορούν να βρεθούν με αρκετά χαμηλότερη τιμή από την επίσημη (πολύ κοντινή με το bryton), κυρίως βέβαια σε διάφορα black friday ή κάποιες ημέρες εκπτώσεων που κάνει η Amazon (ή και τα άλλα γνωστά). Δεν ξέρω αν αυτό κυκλοφορήσει στα γερμανικά/γερμανόφιλα (δηλαδή τίποτα Τσεχία) site σε αυτή την έκδοση, έχει το φλας που δεν το επιτρέπουν, οπότε μάλλον θα βγει άλλη έκδοση γι αυτά (οπότε κάτι bike24 και τέτοια, θα έχουν γερμανική 'λειψή' έκδοση).
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.037
Reaction score
41.305
Κάτσε περίμενε, θα το πάρει ο κρόκος να μας πει εντυπώσεις. Τον έκοψα πολύ ψημένο και στο δρομολόγιο που βαράει προφανώς θα του είναι χρήσιμες κάποιες λειτουργίες.
Δεν με λες κάτι άλλο, έχεις υπόψιν κάνα πχιο γρήγορο λάστιχο από το pirelli scorpion?
Οχι gravel που παίζουν στα 40mm-45mm.
Θα ήθελα να μη χάσω τη άνεση, να είναι εκεί γύρω στα 50mm, 2.00"
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.135
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top