Ποδήλατο

Reaction score
40
οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά
Αυτό είδα κι εγώ! Παλιότερα από ό,τι θυμάμαι μπορούσες να πάρεις ένα Ideal road με 900€, Bianchi Via Nirone + Specialized Allez με ~1100€ ή κάπου εκεί τέλος πάντων. Δεν θα ήταν κάποιο dogma, αλλά ένα νορμάλ ποδήλατο να κάνει άνετα την βόλτα/προπόνηση/whatever.
Εγώ μάλλον θα πάω σίγουρα σε μεταχειρισμένο τελικά (αν πάω σε ποδήλατο κι όχι trainer), για αυτό το λόγο.

Θα του τα αναφέρω να τα ψάξει κι αυτός, εγώ μόνο τα Ghost ξέρω.

Reaction score
24.999
κάποτε ένα τίμιο canyon endurance με 105 σειρά rim είχε 1500 ευρώ.
πλέον έχει κοντά στα 1700
τώρα σε όλα αυτά υπάρχουν σοβαροί συμβιβασμοί, αλλά σε αυτήν την κατηγορία των 1300-1700 ευρώ ο βασικός συμβιβασμός είναι οι τροχοί που αποτελεί είδος προς εύκολη αναβάθμιση όποτε και αν το επιθυμήσει κάποιος.
πιο χαμηλά συμβιβάζεσαι και στο groupset από όπου η αναβάθμιση είναι πιο ακριβή και φυσικά ο σκελετός είναι πάντα ένα θέμα.
επίσης εδώ υπάρχει ενδιαφέρον
αλλά γενικά κάποιος πρέπει να αποφασίσει αν ξεκινάει για να ασχοληθεί ή ξεκινάει και βλέπουμε.
τώρα στα μτχ μπορεί να βρει κάποιος το "εισαγωγικό φθηνό" ποδήλατο ενός ποδηλάτη που ξεκίνησε και πάει παρακάτω, με τις όποιες φθορές μπορεί να έχει αυτό. Δεν έχει εύκολη απάντηση το ερώτημα.

η περίπτωσή μου πχ όταν πήρα το canyon μαζεμένος να μην δώσω λεφτά πολλά και πάνε κουβά αποδείχθηκε οτι θα μου έβγαινε φθηνότερα να αγόραζα κάτι αρκετά καλύτερο και να μην αλλάξω μετά ποδήλατο, αλλά αυτό δεν το ξέρεις εξ αρχής και επιπλέον δεν έχεις κατευθύνσεις να ξέρεις τι χρειάζεσαι.

Reaction score
1.220
Συμφωνώ και εγώ με τη σταδιακή αναβάθμιση από την άποψη ότι δεν ξέρεις αν θα σου ταιριάξει αυτός ο τρόπος ενασχόλησης. Κακά τα ψέματα θέλει χρόνο το ποδήλατο. Έτσι λοιπόν να δώσει κάποιος 4-5000 ευρώ, να μην του "κάνει" και μετά να πρέπει να μπει στη διαδικασία να πουλάει και να χάνει ένα σημαντικό τμήμα των χρημάτων του, είναι κρίμα. Θα συμβούλευα πρώτα να "μετρηθεί" να καταλήξει ή να του προτείνουν μέγεθος ποδηλάτου και έπειτα να πάει σε κάποιο φθηνό καινούργιο ή φθηνό μτχ. Τη 2η περίπτωση προσωπικά θα την προτιμούσα λόγω μικρής απώλειας χρημάτων αν δεν θελήσει να συνεχίσει. Φυσικά θέλει προσοχή τι ποδήλατο και σε τι κατάσταση θα πάρει. Αγοράζεις λίγο καλύτερο ποδήλατο ως μτχ και αποφασίζεις με το χρόνο. Λογικά θα πρέπει να κάνει και λίγα έξοδα όπως ρούχα ποδηλατικά (απαραίτητη προϋπόθεση) που θα τον βολέψουν κατά την διάρκεια μίας βόλτας, κράνος, παγουράκια και ίσως ένα "υπολογιστή" ποδηλατικό φθηνό.
Προσωπικά είχα ξεκινήσει με ένα ΜΤΒ και αφού είδα ότι μετά από 1-2 χρόνια ενασχόλησης μου "κάνει", πήγα σε κάτι πιο ακριβό. Τα έχω και τα 2 σε χρήση.

Reaction score
139
Την τελευταία 5ετία έχω κολλήσει σε ΜΤΒ και fitness με τα Orbea, εχω μαζεψει καποια τεμάχια.
Τα γνώρισα πριν 15χρονια+++ οταν τα εφερνε το cyclist και εφαγα κολλημα.

Γνωριζω οτι εχουν νορμαλ τιμες σε εχουν entrly level.
Δεν εχω γνωσεις απο κουρσες.

Reaction score
1.220
Ακόμα να γράψεις εντυπώσεις?
Αϊ σώσε!!
Σήμερα θα γίνει η "δουλειά". Κάνω ακόμη ρυθμίσεις με το σπίτι.

Επίσης ίσως, ίσως δοκιμάσω να πάω και έξω μία βόλτα Κυριακή να δω αν αντέχει το χέρι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.729
Ο φίλος άρχισε να ψάχνει frames στο aliexpress 🤣
Καλά θα πάει αυτό...
Καλύτερα να πάρει ένα έτοιμο ποδήλατο, δεν είναι καθόλου εύκολο να μοντάρεις μαναχός ένα ποδήλατο, χρειάζεται ειδικά εργαλεία, γνώση τεχνική, γνώση από bike fit, γνώση των εξαρτημάτων ώστε να κουμπώσει σωστά πάνω στο ποδήλατο.
Θα μπλέξει άσχημα...

Πρόταση
Σήμερα θα γίνει η "δουλειά". Κάνω ακόμη ρυθμίσεις με το σπίτι.

Επίσης ίσως, ίσως δοκιμάσω να πάω και έξω μία βόλτα Κυριακή να δω αν αντέχει το χέρι.

Καλέ εγώ πήγα στο Σούνιο και γύρισα μετά από χειρουργείο κλείδας, πνευμονοθώρακα και σπασμένη ομωπλάτη.
Και εσύ κάνεις έτσι για ένα χεράκι :lolsign:

Last edited:

Reaction score
1.220
Δυστυχώς μόλις διαπίστωσα ότι το Zwift Cog and Click Upgrade Kit είναι ελαφρά διαφορετικό για τα προπονητήρια Elite θα πρέπει να έρθει το Elite Cog. Από εβδ πιστεύω να το έχω.

Τώρα αν κάποιος θέλει το ZWIFT COG V2 για τo δικό του trainer ( Wahoo, Zwift Hub, JetBlack, Van Rysel ) ας μου πει. Θα του το στείλω χωρίς μεταφορικά.

Reaction score
40
Καλύτερα να πάρει ένα έτοιμο ποδήλατο, δεν είναι καθόλου εύκολο να μοντάρεις μαναχός ένα ποδήλατο, χρειάζεται ειδικά εργαλεία, γνώση τεχνική, γνώση από bike fit, γνώση των εξαρτημάτων ώστε να κουμπώσει σωστά πάνω στο ποδήλατο.
Θα μπλέξει άσχημα...
Εμ, αυτό του είπα κι εγώ. Είδε τιμές, λέει θα ψάξει από εξωτερικό να βρει κομμάτια. Κι όχι να βρει ας πούμε πλαίσιο bianchi, specialized, canyon, trek, whatever. Κινέζικο για να είναι φθηνό. Όπως αντίστοιχα και τα λοιπά εξαρτήματα. Έχει συνηθίσει που παίρνει ηλεκτρονικά εξαρτήματα και κανα-δυο μητρικές για υπολογιστή και νομίζει πως είναι "τόσο απλό". Oh well.....

Εγώ από την άλλη, πήγα στο πατρικό και τσίμπησα ένα παλιό μου ποδήλατο. Σχετικά βαρύ, με πολύ εισαγωγικά εξαρτήματα, αλλά τότε δεν με χαλούσε γιατί μου το είχαν κάνει δώρο. Εδώ που τα λέμε, ούτε και τώρα με χαλάει. Μόνο λάστιχα του είχα αλλάξει, κάτι road και καλά του είχα βάλει.
20130605_223756.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.729
Δυστυχώς μόλις διαπίστωσα ότι το Zwift Cog and Click Upgrade Kit είναι ελαφρά διαφορετικό για τα προπονητήρια Elite θα πρέπει να έρθει το Elite Cog. Από εβδ πιστεύω να το έχω.

Το ποδήλατο που έχω πάνω στο trainer έχει και αυτό di2, μάλιστα είναι της προηγούμενης γενιάς 11 speed που λειτουργεί με ακρίβεια και άμεσα.
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ντίπ, αυτό το cog τι ακριβώς προσφέρει?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.729
Εμ, αυτό του είπα κι εγώ. Είδε τιμές, λέει θα ψάξει από εξωτερικό να βρει κομμάτια. Κι όχι να βρει ας πούμε πλαίσιο bianchi, specialized, canyon, trek, whatever. Κινέζικο για να είναι φθηνό. Όπως αντίστοιχα και τα λοιπά εξαρτήματα. Έχει συνηθίσει που παίρνει ηλεκτρονικά εξαρτήματα και κανα-δυο μητρικές για υπολογιστή και νομίζει πως είναι "τόσο απλό". Oh well.....
Σταμάτα τον, θα κάνει σίγουρα μ@λακία, κρίμα είναι...

Εγώ από την άλλη, πήγα στο πατρικό και τσίμπησα ένα παλιό μου ποδήλατο. Σχετικά βαρύ, με πολύ εισαγωγικά εξαρτήματα, αλλά τότε δεν με χαλούσε γιατί μου το είχαν κάνει δώρο. Εδώ που τα λέμε, ούτε και τώρα με χαλάει. Μόνο λάστιχα του είχα αλλάξει, κάτι road και καλά του είχα βάλει.
View attachment 369317
Μία χαρά ποδήλατο, μιας άλλης εποχής αλλά φαίνεται προσεγμένο.

Όταν διαβάζω για βαρύ σύνολο ποδηλάτου βάζω πραγματικά τα γέλια, όλοι οι νουμπάδες που με βλέπουν με τα ποδήλατα, το πρώτο πράμα που θέλουν να κάνουν είναι να πιάσουν το ποδήλατο να εκτιμήσουν το βάρος, λες και το βάρος καθορίζει τα πάντα.
Σαν τον άλλον τον χλιάρα, σηκώνει το ποδήλατό μου, κάνει εκεί μια θκιάτ εκτίμηση του βάρους και πετάει τη κοτσάνα...
"Με τέτοιο ποδήλατο πάω και γω εκεί που πας"
Ο τύπος, χοντρός, με κοιλάρα, καραφλός και άσχημος (το καραφλός και άσχημος είναι για να μεταφέρω τη εικόνα που έβλεπα) :roflmao:

Reaction score
1.220
Το ποδήλατο που έχω πάνω στο trainer έχει και αυτό di2, μάλιστα είναι της προηγούμενης γενιάς 11 speed που λειτουργεί με ακρίβεια και άμεσα.
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ντίπ, αυτό το cog τι ακριβώς προσφέρει?
Για δες. Λύνει κάποια προβλήματα.

Reaction score
40
Σταμάτα τον, θα κάνει σίγουρα μ@λακία, κρίμα είναι...
Από ό,τι φαίνεται, έπιασε (τουλάχιστον για τώρα) και κοιτάει για έτοιμα. Μπήκε και λίγο στο car για να δει μεταχειρισμένα.

Όταν διαβάζω για βαρύ σύνολο ποδηλάτου βάζω πραγματικά τα γέλια
Εμένα δεν απασχολεί και τόσο, όταν αντί να είμαι 75-80 κιλά, είμαι 95+, δεν πα να είναι και 3 κιλά το ποδήλατο... ΔΕΝ θα φταίει αυτό όταν πηγαίνω σαν τον καρβουνιάρη που αγκομαχάει 😆

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.227
Γιώργη έχω review για το shot 2 σε σχέση με τα Gaerne.
Εξαιρετικό και πολύ αποδοτικό παπούτσι, όπως τα έγραψα τις προάλλες.
ΑΛΛΆ με απίστευτα ξύλινη αίσθηση, δεν είναι προπονητικό παπούτσι, είναι καθαρά Racing, δεν κάνει για κάθε μέρα.
Περίμενα μήπως στρώσει κάπως, παραμένει όμως πολύ σκληρό.
Τa G Stilo-G STL σε σχέση με τα sidi είναι σαν αθλητικό παπούτσι για τρέξιμο, πολύ μαλακά.
Τα sidi είναι πολύ κουραστικά εν ολίγοις για πολύωρες προπονήσεις, αλλά και για σύντομες με πολύ πάτημα.
Εντωμεταξύ στη περίπτωση που θες να τα χαλαρώσεις ελάχιστα πάνω στο ποδήλατο , δεν γίνεται, το ηλίθιο σύστημα σύσφιξης δεν προσφέρει τη ευελιξία και τη μικρό ρύθμιση των boa
Προσωπικά, μου αρέσουν που είναι σκληρά, διότι θέλω να νιώθω σταθερότητα κι ένα αίσθημα "ασφάλειας" την ώρα που κάνω πετάλι. Σε πολύωρες ποδηλασίες (όπου, ΟΚ, δεν "πάταγα" με την ίδια δύναμη σε όλη τη διάρκεια), δεν με κούρασαν. Με το σύστημα σύσφιξης εξοικειώθηκα, αλλά, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να τα χαλαρώσω ενώ κάνω ποδήλατο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.496
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$