Ποδήλατο

Reaction score
25.169
Αυτό με τη βροχή σε ριμ και δίσκους το κατάλαβα καλά όταν κατεβήκαμε το stelvio με βροχή και δεν κατάλαβα τίποτα. Το πρόβλημα με τη βροχή στα ριμ δεν είναι ούτε το υλικό ούτε η δαγκάνα , είναι ότι αν προσεξεις το συμβαίνει στη βροχή το πιρούνι και οι δαγκάνες στραγγίζουν το νερό που φεύγει από τα λάστιχα οπότε πάντα ότι και να κάνεις τρέχει νερό ανάμεσα στα τακάκια και τη ζάντα, αυτό φυσικά δεν συμβαίνει στους δισκους γιατί αυτοί αντίθετα έχουν ελευθερία να φυγοκεντρισουν το νερό χωρίς να στάζει τίποτα πάνω τους. Δεν υπάρχει σωτηρία πάντα το ριμ θα έχει μια υστέρηση στο φρενάρισμα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.123
Εγώ κάπου δω θα αναφέρω ένα θέμα που γενικώς δεν συζητείται πουθενά.
Λόγο της κασέτας στα ποδήλατα ο πίσω δίσκος μπαίνει αριστερά, αριστερά είναι και το μπροστά φρένο.
Στις μοτοσυκλέτες συνήθως η διάταξη των δίσκων είναι διαγώνια σε σχέση με το πλαίσιο, έτσι κατά το φρενάρισμα δεν τραβάει ούτε αλλάζει τη γραμμή στο δρόμο.
Στα ποδηλατάκια έχοντας τους δίσκους στη μία πλευρά του πλαισίου η αίσθηση κατά το φρενάρισμα είναι κάπως περίεργη, μην έχοντας αναρτήσεις και παίρνοντας όλες τις δυνάμεις το πλαίσιο τείνει να διπλωσει, επίσης υπό κλίση και πιέζοντας ελεγχόμενα και σταθερά τα φρένα αλλάζει τη γραμμή του δρόμου, αν διαγράφεις αριστερή στροφή στο δρόμο τα φρένα κλείνουν επιπλέον τη γραμμή, αν είσαι με κλίση δεξιά τα φρένα σου ανοίγουν τη γραμμή που αρχικά είχες επιλέξει.
Στα rim brakes δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο επειδή οι δαγκάνες είναι τοποθετημένες στο κέντρο του πλαισίου.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.285
Στα rim brakes δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο επειδή οι δαγκάνες είναι τοποθετημένες στο κέντρο του πλαισίου
Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι, αλλα...
Rim brakes for the win, μαδαφάκαζ! :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.123
Και ξανά ρωτάω, υπάρχει κάποια υπηρεσία που μπορώ να ανεβάσω μόνο ήχο?
Θα βάλω το τηλ. στις τσέπες του jersey να γράφει να απολαύσουμε όλοι μερικά λεπτά παράνοιας των φρένων μου.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.765
Και ξανά ρωτάω, υπάρχει κάποια υπηρεσία που μπορώ να ανεβάσω μόνο ήχο?
Θα βάλω το τηλ. στις τσέπες του jersey να γράφει να απολαύσουμε όλοι μερικά λεπτά παράνοιας των φρένων μου.

αρκεί να μην το ξεχάσεις ανοικτό όταν σταματήσεις για κατούρημα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.123
αρκεί να μην το ξεχάσεις ανοικτό όταν σταματήσεις για κατούρημα

Αν μου πεις θα ανεβάσω και ένα αρχείο της ξαδέρφης, με λάγνα φωνή να απευθύνετε σε σένα ;)
Σαν τα μηδέν ενενήντα, θυμάσαι? :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.765
Κοίταξε, *προφανώς* και το σκέφτηκα, αλλά επειδή μας γκρινιαξαν χθε συγκρατήθην

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.626
Members
38.472
Νεότερο μέλος