Ποδήλατο

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.978
Α και τελικά... στο Cube έβαλα τα εξαρτήματα GRX που είχα αγοράσει! Ένα μόνο "πρόβλημα" εμφανίστηκε (γιατί κατά τα άλλα... είναι πολύ πιο smooth η λειτουργία με αυτά, από τα Ultegra που είχα τόσα χρόνια, λογικό με τη φθορά τους). Το μπροστινό ντεραγιέ πρέπει να κατέβει φυσικά πιο χαμηλά για μπροστινό γρανάζι με 46 δόντια. Εκεί που έχουν βάλει το braze on (βιδωτά πάνω στο σκελετό, όχι με κολιέ) δεν δίνει δυνατότητα να πάει όσο πρέπει, και αφήνει μεγαλύτερο κενό από τα συνιστώμενα 1-3 χιλιοστά που λέει η Shimano. Στην πράξη, δεν είδα κάποιο πρόβλημα όμως στην αλλαγή μικρού μεγάλου δίσκου!

Επιπλέον (δεν ξέρω αν φρικάρει λίγο ο Χρήστος :geek: :roflmao: ) επειδή είχα λαιμό 35mm που είχα για ένα διάστημα στο ΜΤΒ, σκέφτηκα να κάνω μια δοκιμή στο road! Ρε τι ωραία που κάθισε κι εγώ σε αυτό, χωρίς να τεντώνομαι! Και στα drops ακόμα, πολύ πιο άνετα! Στο δρόμο πάλι... μένει να δω συμπεριφορά σε υψηλή ταχύτητα σε κατηφόρα... και με άνεμο, γιατί σε νορμάλ συνθήκες δεν είδα κανένα πρόβλημα (να είναι νευρικό το ποδήλατο, κλπ)> 8-)

Το επιχείρημα χτισίματος σε σκελετό Checkpoint αναβάλλεται επ αόριστον! Το κόστος ανέβαινε πολύ αν έβαζα αυτά που πρέπει για νέο ποδήλατο, χωρίς να κάνω κανιβαλισμό του παλιού! Τροχοί, μανέτες με δισκόφρενα, ένα σωρό πράγματα (διαφορετικό ΒΒ πχ), θα πήγαινε σε κόστος σαν ένα νέο ποδήλατο έτοιμο. Ε το αγοράζω και έτοιμο άμα είναι (άσε που δεν μου κάθιζε και τόσο καλά η χρήση αλουμινένιου σκελετού, έχοντας συνηθίσει σε carbon σε road και MTB τόσα χρόνια).

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.469
Το μόνο μειονέκτημα στο αλουμίνιο είναι ο κραδασμός που περνάει στον αναβάτη από τη αντιγραφή του δρόμου, και το γεγονός ότι άμα είσαι δυνατός θα είναι κάπως εύκαμπτο το πλαίσιο.
Μπορείς να εξισορροπήσεις λίγο όλα τα παραπάνω με τη ανάλογη επιλογή τροχών, αλλά όσο πχιο απορροφητικό ένα σετ τροχών, τόσο πχιο εύκαμπτο όλο το σύνολο.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.978
Βασικά ένα άλλο που δεν με γέμιζε, είναι ότι είναι gravel με την ανάλογη γεωμετρία, συνήθως μεγαλύτερο μεταξόνιο, και πιο μακρύ από road σκελετούς, ενώ εγώ δεν τρελαίνομαι τόσο για διαδρομές gravel αφού πάω και με το ΜΤΒ αν είναι. Που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βάλω λάστιχα road (28αρια που βάζω), και θα μου χτύπαγε στο μάτι ακόμα κι η εμφάνιση (όπως μου χτύπαγε όταν έβαλα τα 40αρια στο ΜΤΒ, που κανονικά είχε 50αρια). Πολύ άσχημο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.469
Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο ένα ποδήλατο gravel, άσε που πιστεύω ότι θα χορτάσει το τομάριμ τούμπα με ένα τέτοιο ποδήλατο στο χώμα.
Τα gravel είναι ένα τέχνασμα της βιομηχανίας να μας προωθήσει για μια ακόμη φορά μια αχρείαστη κατηγορία ως απαραίτητη, απευθυνόμενη κυρίως στη κατηγορία αναβατών της κούρσας, με γεωμετρία όμως γκαραντάνας...
Έχω το mtb για αυτή τη δλεια, το οποίο είναι και διασκεδαστικό αλλά και ελεγχόμενο ποδήλατο.

είδες για το λαιμό που έβαλες στη κούρσα δεν είπα τίποτα, σέβομαι τα βίτσια του καθενός :tongue:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.469
:geek:

Δεν άντεξς όμως στο τέλος! 😁👀
Πώς θα μπορούσε να μείνει καλέ μου φίλε ασχολίαστο κάτι τέτοιο.
Με φαίνεται πως γέρασες και σκέβρωσες :lolsign:
Πάρε επιτέλους ένα σκελετό στα μέτρας ώστε να μπορείς να ξεδιπλώσεις τα κρυμμένα βάτ ;)

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.978
Δεν πήρα αύξηση από τον Κυριάκο εγώ... :roflmao: :p :party:

2K o σκελετός, και τουλάχιστον άλλα 2 τα περιφερειακά... δεν πάμε καλά! :geek: 🍿

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.469
Δεν πήρα αύξηση από τον Κυριάκο εγώ... :roflmao: :p :party:
Μη μου το θυμίζεις αυτό... Άνθρακας τελικά ο χρυσός, σήμερα έμαθα τη πραγματική αύξηση, τον κερατά, μας ξεγέλασε για ακόμη μια φορά.

2K o σκελετός, και τουλάχιστον άλλα 2 τα περιφερειακά... δεν πάμε καλά! :geek: 🍿
Ναι αλλά θα είσαι πρώτη μούρη στη Σούδα :lolsign:

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.978
Δεν με νοιάζει, οι βόλτες μου είναι αλλού! :roflmao: :party: :geek:

...άσε που όσο πιο "γυαλιστερό" το ποδήλατο, τόσο περισσότεροι οι ενοχλητικοί που σε ρωτάνε, τι είναι, πόσο κάνει, τι βάρος έχει, κι όλα αυτά! Τα ξέρεις, τα έχεις γράψει κι ο ίδιος! :lolsign:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.469
Ααααα πλέον στους ενοχλητικους και στους περίεργους δίνω αποστομωτικη απάντηση στη ερώτηση πόσο κάνει.
"ποδήλατο είναι, πόσο να κάνει... 500€"
Οσοι ρωτάνε δεν ξέρουν από ποδήλατα, οπότε είναι κομπλέ με το πεντακοσάρικο. :roflmao:

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.978
Ευτυχώς λίγοι με ρωτάνε πλέον... αυτό συνήθως γινόταν σε απομακρυσμένα χωριά αν σταματούσα... που δεν βλέπουν και πολλά τέτοια ποδήλατα! :geek: :roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67