Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.672
60αρι προφίλ η μπρέτσους , τι ζούμε...
Ναι αλλά δεν ακολουθώ το ρεύμα...
19mm εσωτερικό, για 28άρι λάστιχο ταμάμ.
Άσε τους άλλους να τραγουδάνε ότι τα φαρδύτερο ελαστικό είναι και πχιο γρήγορο, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με δαύτους...

Κατι άλλο, σκέφτομαι να δοκιμάσω μεγαλύτερο άξονα στα πεντάλ.

1000014109.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.672
Για ποιο λόγο; Τι αποσκοπείς να κερδίσεις;
Όλα ξεκινάνε από το Q-factor, ως γνωστό στις κούρσες είναι στενή η απόσταση για να έχεις πχιο στενή σιλουέτα κατά το cadence. Σε αντίθεση τα mtb έχουν μεγαλύτερο Q-factor για καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου με τα πόδια.
Το bike fit δεν σταματά ποτέ, ανάλογα τη φυσική κατάσταση μπορείς να βελτιώσεις περαιτέρω τη απόδοση από μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις.
Είμαι σε μια φάση που στη δεδομένη στιγμή έχω σιάξει τη απόλυτη θέση πάνω στο bmc, νιώθω πολύ άνετα σε όλα τα grip του τιμονιού, όταν όμως βρίσκομαι στη αέρο θέση για ώρα, έχω τριβές από τη σέλα εσωτερικά των ποδιών, σε αυτό συμβάλουν και τα χοντρά μου πόδια. Εκτός αυτού, μετά από ανελέητο πάτημα έχω ενοχλήσεις στα γόνατα (συνήθως τη επόμενη ημέρα) δεν πονάνε, νιώθω τα γόνατα κουρασμένα για το υπόλοιπο της μέρας.
Όταν είμαι με το mtb με το μεγαλύτερο Q-factor, η αίσθηση και η ενόχληση με τριβές και πόνους στα γόνατα δεν ισχύει.
Διάβασα μπόλικα σχετικά άρθρα στο νέτ και όλα συναινούν με όλα τα παραπάν συμπτώματα.
Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω +4mm άξονες και να κάνω μια δοκιμή στα DA πετάλια μου, δεν χρειάζεται να αγοράσω καινούρια, υπάρχουν ανταλλακτικά.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.889
A, μάλιστα. Ακούγεται λογικότατο. Σε ευχαριστώ για την ανάλυση. :)

Reaction score
1.315
Ναι αλλά δεν ακολουθώ το ρεύμα...
19mm εσωτερικό, για 28άρι λάστιχο ταμάμ.
Άσε τους άλλους να τραγουδάνε ότι τα φαρδύτερο ελαστικό είναι και πχιο γρήγορο, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με δαύτους...

Κατι άλλο, σκέφτομαι να δοκιμάσω μεγαλύτερο άξονα στα πεντάλ.

View attachment 383002

Μαζί σου και εγώ. Γιατί δεν δοκιμάζεις προσωρινά και μέχρι να δεις αν σου ταιριάζει αποστάτες στα ήδη υπάρχοντα;. Πχ βάζεις 2 ροδέλες 2mm ή ότι άλλο θες έτσι ώστε η απόσταση στα Shimano να αυξηθεί κατά 3-4mm στο κάθε ένα. Αν σου κάνει προχωράς στην υλοποίηση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.672
Διάβασα Γιάννη ότι δεν δουλεύει σωστά έτσι.
Οι ροδέλες που μπαίνουν συνήθως είναι για τη επαφή του πεντάλ με το βραχίονα, οι ροδέλες αυτές είναι συνήθως 0,5-1mm.
Αν αυξήσεις τα χιλιοστά ώστε να αυξήσεις περαιτέρω το Q-factor, θυσιάζεις σπείρωμα από τη ασφάλεια στερέωσης του άξονα του πεντάλ με το βραχίονα.
Ένα χιλιοστό στη κάθε πλευρά δεν θα κάνει τη διαφορά, περισσότερα χιλιοστά θα κάνουν τη διαφορά, αλλά θα νιώθεις ανασφαλείς να πατήσεις κάργα βάτ.
Οπότε για να μη γίνει καμιά μ@λακια και σπάσω τα μούτραμ, θα πάρω δγιό άξονες να πειραματιστώ, στη τελική θα έχω χάσει μερικά ευρώ.
Νά ορίστε, δεν στοιχίζουν τα χίλια γρόσια...

Last edited:

Reaction score
1.315
Δεν βγαίνω μάναμ, πήρα τροχούς για το νέο project
Εγώ πάλι έλεγα να πάω προς Farsports μεριά... αλλά θα περιμένω ακόμη και εφέτος. Οι Campa εξαιρετικοί πάντως... Απλά θα ήθελα ίσως φαρδύτερο λάστιχο για μεγαλύτερη άνεση.
Διάβασα Γιάννη ότι δεν δουλεύει σωστά έτσι.
Οι ροδέλες που μπαίνουν συνήθως είναι για τη επαφή του πεντάλ με το βραχίονα, οι ροδέλες αυτές είναι συνήθως 0,5-1mm.
Αν αυξήσεις τα χιλιοστά ώστε να αυξήσεις περαιτέρω το Q-factor, θυσιάζεις σπείρωμα από τη ασφάλεια στερέωσης του άξονα του πεντάλ με το βραχίονα.
Ένα χιλιοστό στη κάθε πλευρά δεν θα κάνει τη διαφορά, περισσότερα χιλιοστά θα κάνουν τη διαφορά, αλλά θα νιώθεις ανασφαλείς να πατήσεις κάργα βάτ.
Οπότε για να μη γίνει καμιά μ@λακια και σπάσω τα μούτραμ, θα πάρω δγιό άξονες να πειραματιστώ, στη τελική θα έχω χάσει μερικά ευρώ.
Νά ορίστε, δεν στοιχίζουν τα χίλια γρόσια...
Για 1 προπόνηση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.672
Εγώ πάλι έλεγα να πάω προς Farsports μεριά... αλλά θα περιμένω ακόμη και εφέτος. Οι Campa εξαιρετικοί πάντως... Απλά θα ήθελα ίσως φαρδύτερο λάστιχο για μεγαλύτερη άνεση.
Δεν με γεμίζουν το μάτι, ποτέ δεν μου το γέμισαν.

Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε μια κουβεντούλα περί τροχών, τα έχω ξανά γράψει στο παρελθόν.
Για μένα 3 εταιρίες προσεγγίζουν στα σοβαρά τους ποδηλατικούς τροχούς.
Campagnolo, fulcrum, shimano.
Η τελευταία απορρίπτεται για πολλούς και διάφορους λόγους, όλες όμως έχουν κάτι κοινό, έχουν κωνικής έδρασης ρουλεμάν, όλοι οι άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ακτινικά ρουλεμάν.

Για 1 προπόνηση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Δεν θα είναι για μια μόνο προπόνηση, μία ίσον καμία. Για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να μείνουν για καιρό στο ποδήλατο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI