Ποδήλατο

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.236
Ιδέα δώρου για τους ποδηλάτες.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.236
Έχω ψωνίσει οικογενειακά από εκεί. Πάω με τα παιδιά και γυρίζω με δύο σακούλες. Μόνο η γυναίκα μου έχει αντισταθεί!

Οι εκτυπώσεις είναι εξαιρετικές, δεν ξεθωριάζουν ποτέ. Αν και οφείλω να παραδεχτώ ότι στην τελευταία παρτίδα ενα μπεζ αναμαλλιασε, και που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε εδώ και δέκα χρόνια που πρωτοπηρα.

Reaction score
1.333
Σκέφτηκα τώρα τα Χριστούγεννα να κάνω δώρο στα 2α παπούτσια μου, που είναι κάτι φτηνά Giro ΜΤΒ, ένα ζευγάρι σόλες Solestar...είχε και κάτι εκπτώσεις παρεμπιπτόντως. Έτσι λοιπόν παράγγειλα ένα ζευγάρι για τα MTB, ένα για τα αθλητικά μου και ένα για τα ορειβατικά. Τα ΜΤΒ μεταμορφώθηκαν εντυπωσιακά και εγώ νοιώθω πολύ πιο άνετα και πατάω πολύ καλύτερα. Το θεωρώ λογικό μιας και ο πάτος τα έκανε πιο αποδοτικά. Είπαμε δεν είναι και κάτι αξιόλογο. Τα αθλητικά επίσης πολύ καλύτερα στο τρέξιμο αν και θέλουν λίγο περισσότερο συνήθεια από τα ποδηλατικά. Ορειβατικά ακόμη δεν...
Τις συστήνω ανεπιφύλακτα για πάτους...σε παπούτσια.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.263
Ένα καλό ποδηλατικό παπούτσι ή ένα αθλητικό δεν χρειάζεται τέτοιους πάτους, αν το παπούτσι είναι μούφα θα δουλέψουν οι πάτοι αυτοί.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει τους παραπάνω πάτους, έχω δουλέψει άλλης εταιρίας και ότι γράφω είναι από προσωπική εμπειρία.
Πλέον δεν τους χρησιμοποιώ, οι πάτοι που ήρθαν τα sidi είναι πέραν του δέοντος καλοί ώστε να μπαίνει η δύναμη σωστά και ανατομικά χωρίς να κουράζουν.
Πάντως μετά από καιρό η ξύλινη αίσθηση στο sidi παραμένει, απίστευτα αποδοτικό και απίστευτα κουραστικό παπούτσι, τα λατρεύω όμως!!

Reaction score
1.333
Ένα καλό ποδηλατικό παπούτσι ή ένα αθλητικό δεν χρειάζεται τέτοιους πάτους, αν το παπούτσι είναι μούφα θα δουλέψουν οι πάτοι αυτοί.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει τους παραπάνω πάτους, έχω δουλέψει άλλης εταιρίας και ότι γράφω είναι από προσωπική εμπειρία.
Πλέον δεν τους χρησιμοποιώ, οι πάτοι που ήρθαν τα sidi είναι πέραν του δέοντος καλοί ώστε να μπαίνει η δύναμη σωστά και ανατομικά χωρίς να κουράζουν.
,,,
Εξαρτάται το πόδι και όπως είπες το παπούτσι...
@Drioannis Απορία: από πού ψώνισες τις σόλες;
Από το link που έβαλα..Πάτους όχι σόλες (εκ παραδρομής...)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.946
Από το link που έβαλα..Πάτους όχι σόλες (εκ παραδρομής...)
Το link το είδα, από τις ΗΠΑ ψώνισες; Μεταφορικά, δασμοί, ΦΠΑ κτλ, πόσα σου "έκατσαν" ρε φίλε;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.263
Γιώργο, άμα βάλεις τους πάτους αυτούς στα sidi θα γίνουν τα ποδάρια κούτσουρα, μετά από κάθε προπόνηση θα βάζεις τα ποδάρια σε λεκάνη με ζεστό νερό, ακούμε τι σε λέω.
Ενα άκαμπτο παπούτσι χρειάζεται και λίγο εκτόνωση, ύστερα πάλι, αυτά τα καρούμπαλα που έχουν αυτοί οι αποδοτικοί πάτοι δεν θα δουλέψουν στη ήδη άκαμπτη σόλα των sidi, του εναντίων θα ενοχλούν.
Τα έχω περάσει αφού ;)

Reaction score
1.333
Γιώργο, άμα βάλεις τους πάτους αυτούς στα sidi θα γίνουν τα ποδάρια κούτσουρα, μετά από κάθε προπόνηση θα βάζεις τα βοδαρια σε ζεστό νερό, ακούμε τι σε λέω.
Ενα άκαμπτο παπούτσι χρειάζεται και λίγο εκτόνωση, ύστερα πάλι, αυτά τα καρούμπαλα που έχουν αυτοί οι αποδοτικοί πάτοι δεν θα δουλέψουν στη ήδη άκαμπτη σόλα των sidi, του εναντίων θα ενοχλούν.
Τα έχω περάσει αφού ;)
Έχε νομίζω περίοδο δοκιμής (6 εβδ) και αν δεν...τους γυρνάει.

Attachments

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.263
Έχε νομίζω περίοδο δοκιμής (6 εβδ) και αν δεν...τους γυρνάει.
Στα road Gaerne που δεν έχουν ιδιαίτερη υποστήριξη στη καμάρα και αρκετά μαλακή αίσθηση από τη Carbon σόλα, δούλεψαν μια χαρά αντίστοιχοι πάτοι. Στα mtb Gaerne που είναι πχιο άκαμπτο παπούτσια δεν δούλεψαν, στα sidi που είναι πχιο μελετημένο ανατομικό παπούτσι τους έβαλα για δοκιμή στο trainer και τους έβγαλα στο πεντάλεπτο.
Όταν ένα παπούτσι έχει μελετηθεί ανατομικά και είναι σκληρό-τεχνικό δεν απαιτεί επιπλέον υποστήριξη, γυρίζει μπούμερανγκ όλο αυτό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.263
Το τερμάτισα το κοντέρ, ακολουθώ κατά γράμμα το προπονητικό αλγόριθμο της garmin (που είναι για αρχάριους) και με ανταμείβει, άπαξ και δώσω πόνο με βάζει χέρι και με τιμωρεί, ασώψετε που κάνει ψόφο με πολύ υγρασία, αλλιώς θα σε έλεγα ιγώ... :biggrin:

1000014325.jpg

Μιλάμε για πολύ κρύο, σήμερα ήμαν με base, perfetto, καπότες στα παπούτσα, κοντό bib και το δαγκωσα, τα ρούχα ήταν λούτσα επειδή είχε 90% υγρασία στη ατμόσφαιρα και δεν προλάβαιναν να στεγνώσουν.
Στους δρόμους πανζουρλισμός, κίνηση φούλ, κυρίως από ταξιδιώτες που έψαχναν τους παράδρομους για να φτάσουν στο προορισμό τους λόγο των μπλόκων.
Βοήθησα μια γυναίκα και τη μικρή της κόρη που είχαν χαθεί και βολοδέρναν μέσα στο κάμπο της Λάρισας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Κάποια στιγμή μέσα στη απελπισία της έβγαλε κραυγή η κακομοίρα, τότε βρήκα τη ευκαιρία να κάνω και λίγο πλάκα.
Της λέω "εν πρώτοις ηρέμησε, είμαι της περιοχής και μπορώ να σε βοηθήσω, εν δευτέροις σταμάτα να ψηφίζεις Κούλη" :biggrin:
Ευτυχώς έπιασε η πλάκα, ηρέμησε χαμογελώντας και μπορέσαμε να συνεννοηθούμε, ελπίζω τώρα να είναι στο σπίτι της.

Last edited:

Reaction score
1.333
Το τερμάτισα το κοντέρ, ακολουθώ κατά γράμμα το προπονητικό αλγόριθμο της garmin (που είναι για αρχάριους) και με ανταμείβει, άπαξ και δώσω πόνο με βάζει χέρι και με τιμωρεί, ασώψετε που κάνει ψόφο με πολύ υγρασία, αλλιώς θα σε έλεγα ιγώ... :biggrin:

View attachment 385677
...
Τι προπονητικό "αλγόριθμο" εννοείς;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.263
Τι προπονητικό εννοείς "αλγόριθμος";
Εννοώ τον αλγόριθμο της garmin, είναι πολύ ενθαρρυντικός για τους αρχάριους, για όσους ακολουθούν δικό τους δυνατό πρόγραμμα είναι τιμωρητικός.

Reaction score
1.108
Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να βγάλω ξανά στο δρόμο ένα παλιό Orbea που έχω και τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιώ μόνο ως στατικό πάνω σε ένα Tacx. Τι συντήρηση πιστεύετε θα χρειαστεί; π.χ. νέους τροχούς;
Υπόψη ότι όσα χρόνια το έχω μέσα στο σπίτι η μοναδική συντήρηση που του έχω κάνει είναι να το ξεσκονίζω.
Έχετε να προτείνετε κανένα μάστορα; Έχω ένα κατάστημα Gatsoulis δίπλα ακριβώς στο σπίτι, αξίζει;

Επιπλέον επειδή ο μεγάλος (8 χρονών) εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσουμε να κάνουμε βόλτες μαζί θα ήθελα να ρωτήσω ποιά πιστεύετε ότι είναι η πρακτικότερη μέθοδος μεταφορά 2-3 ποδηλάτων με το αυτοκίνητο. Υπάρχει κανένα δοκιμασμένο αξεσουάρ που να highly recommended που λένε και στο χωριό μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.263
Πάνε πάρε μερικά εργαλεία και σιάχτο μαναχός.
Σίγουρα θέλει καινούρια αλυσίδα, καινούρια ελαστικά, καινούριες σαμπρέλες, καινούρια τακάκια στα φρένα, αν έχει υδραυλικά θα πρέπει να αλλάξεις και υγρό στο υδραυλικό κύκλωμα.
Τι ποδήλατο είναι, mtb, road?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.263
Κοίτα δώ τι με κάνει, πολύ καλή τιμή για έτοιμο μονταρισμένο.
Θέλει όμως άλλο μήκος τιμονιού, άλλο μήκος δισκοβραχίονα, άλλους τροχούς, όχι επειδή δεν είναι καλοί, είναι hookless ρε φίλε, πως να εμπιστευτείς αυτή τη τεχνολογία με το φόβο να ξεζαντάρουν τα ελαστικά και να πας στο χαντάκι...
View attachment 385696
ai re , kanonika to deixnei
Σε εμένα με βοηθάει να το διαβάζω με το σωστό αξάν, με πήρε χαμπάρι και το στράβα :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.062
Members
38.643
Νεότερο μέλος
venar