Ποδήλατο

Reaction score
171
Σε ακολουθούσα σε ένα κομμάτι και τα έβλεπα, αλλά μου έσπασε τα νεύρα που πηδούσε το view από εσένα σε άλλον δίπλα σου και μετά σε επέλεγα πάλι και μετά πηδούσε σε άλλον κλπ. Οπότε το άφησα και μπήκα στον αγώνα του GWA να το τελειώσω. Μου φαίνεται αύριο θα πάρω μεγαλύτερο μπροστά μεγάλο δίσκο, θα τον κάνω φρίσμπι αυτόν που έχω 😆

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.690
Αυτά είναι τα τμήματα που μετράνε στη κατάταξη, τα πήγαμε πολύ δυνατά όλο το γκρουπ και ελπίζω να παραμείνουν και στον βραδινό αγώνα, είθισται το βράδυ να συμμετέχουν πάντα πχιο αδύναμοι αναβάτες, είναι σαν το ρητό "Όπχιος βράδυ περιπατεί, λάσπες και σκ@τά πατεί" :biggrin:
1000014502.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.690
Τελικά οι βραδινοί δεν κατάφεραν να αγγίξουν τους χρόνους των segment, άρα ξεκίνησα πολύ καλά στο πρώτο αγώνα.
Μένουν άλλοι πέντε αγώνες σε βάθος χρόνου, ο επόμενος είναι 2 Φλεβάρη.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.690
174 BF. Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ μαζίτ, εψές με έφυγαν τα ποδάρια από το πάτημα στο GF με το sidi, οπότε είπα να του βάλω σχαράκια, να το στρώσω και να το έχω μαναχά για τις in door προπονήσεις
Σε αυτές τις παράδες είναι κλοπή για το συγκεκριμένο παπούτσι

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.690
Μιάς και ασχολούμαι σήμερα με τα καινούρια ποδηλατικά παπούτσα, θυμήθηκα κάτι ως συνέχεια σε αυτά που έγραφε τις προάλλες ο Γιάννης από Κρήτη.
Τα ποδηλατικά παπούτσα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, και αυτό επειδή όλα αυτά τα αποδοτικά παπούτσα έχουν διαφορετικά καλούπια και μεγέθη.
Το σωστό μέγεθος παπουτσιού πρέπει να είναι τόσο όσο με τα δάχτυλα του ποδιού, αν τα δάχτυλα βρίσκουν από καινούριο στο μπροστά μέρος του παπουτσιού, το μέγεθος είναι λάθος. Αν είναι οριακά και βρίσκουν ελάχιστα τα δάχτυλα κατά το πάτημα, είναι σωστό το μέγεθος. Όταν το παπούτσι στρώσει και πάρει το σχήμα του ποδιού θα είναι γάντι, θα ανοίξουν και με τη επιπλέον σύσφιξη τα δάχτυλα θα είναι συνεχώς σε υποψία ότι πάνε να βρούνε στο μπροστά μέρος του παπουτσιού, αλλά δεν θα βρίσκουν επειδή η σύσφιξη των boa δεν θα το επιτρέπουν αυτό.
Είναι απολύτως δικαιολογημένο όσο το παπούτσι είναι καινούριο να είναι σφιχτό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος το μέγεθος, είναι πχιο κρίσιμο το σωστό μήκος, δώστε χρόνο στο παπούτσι χρόνο να στρώσει.
Γιατί είναι σημαντικό το παπούτσι να έχει σωστό μήκος, είναι απλό, βοηθάει στο απόλυτο στήσιμο του αναβάτη πάνω στο ποδήλατο βάση του bike fit.
Ενα λίγο μεγαλύτερο παπούτσι, ναι μεν θα είναι άνετο από τη αρχή, θα σε τοποθετήσει όμως ελάχιστα πχιό επιθετικά πάνω στο ποδήλατο, αυτό το λίγο κάποιες φορές είναι η χρυσή τομή της άνεσης βάση του σωστού πατήματος.
Ψιλά γράμματα, το καταλαβαίνω, κάποιοι θα πείτε, τι μας λέει ο μπάμιας, και όμως όλα όσα έγραψα τα έχω αντιμετωπίσει, ψάχνοντας πάντα τη απόλυτη θέση ώστε να είναι αποδοτική η δύναμη.
Επίσης, βάζοντας καινούρια σχαράκια στα καινούρια παπούτσα βουτάμε τις βίδες στο γράσο, προστατεύει τα σπειρώματα από διάβρωση. Στα μαγαζά δεν το κάνουν αυτό... Όταν μετά από καιρό θες να αλλάξεις τα φθαρμένα σχαράκια, τα βγάζεις μαζί με τα σπειρώματα, και πάνε τα παπούτσα στο κουβά. ;)

ΥΓ.

Σχαράκια μόνο μπλε for the win!! :biggrin:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.690
Κοίτα πόσο διαφορετικά καλούπια έχουν, το sidi φαίνεται να έχει στενό καλούπι, παρόλο που έχει στρώσει και είναι άνετο πλέον (καινούριο ήταν και αυτό πολύ στενό) το gearne δείχνει σε σχέση με το sidi πχιο φαρδύ, είναι όμως λες και έχω βάλει το πόδι στη πρέσα...
Μολις στρώσει και το gearne, θα είναι γάντι.
Εντωμεταξύ, πολύ καλό και γρήγορο στρώσιμο γίνεται στο trainer, εκεί ιδρώνει και σηκώνει θερμοκρασία το ποδάρι, αυτό βοηθάει να σπάσει και να μαλακώσει πχιο γρήγορα το καλούπι
1000014515.jpg

Reaction score
1.363
Μιάς και ασχολούμαι σήμερα με τα καινούρια ποδηλατικά παπούτσα, θυμήθηκα κάτι ως συνέχεια σε αυτά που έγραφε τις προάλλες ο Γιάννης από Κρήτη.
Τα ποδηλατικά παπούτσα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, και αυτό επειδή όλα αυτά τα αποδοτικά παπούτσα έχουν διαφορετικά καλούπια και μεγέθη.
Το σωστό μέγεθος παπουτσιού πρέπει να είναι τόσο όσο με τα δάχτυλα του ποδιού, αν τα δάχτυλα βρίσκουν από καινούριο στο μπροστά μέρος του παπουτσιού, το μέγεθος είναι λάθος. Αν είναι οριακά και βρίσκουν ελάχιστα τα δάχτυλα κατά το πάτημα, είναι σωστό το μέγεθος. Όταν το παπούτσι στρώσει και πάρει το σχήμα του ποδιού θα είναι γάντι, θα ανοίξουν και με τη επιπλέον σύσφιξη τα δάχτυλα θα είναι συνεχώς σε υποψία ότι πάνε να βρούνε στο μπροστά μέρος του παπουτσιού, αλλά δεν θα βρίσκουν επειδή η σύσφιξη των boa δεν θα το επιτρέπουν αυτό.
Είναι απολύτως δικαιολογημένο όσο το παπούτσι είναι καινούριο να είναι σφιχτό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος το μέγεθος, είναι πχιο κρίσιμο το σωστό μήκος, δώστε χρόνο στο παπούτσι χρόνο να στρώσει.
Γιατί είναι σημαντικό το παπούτσι να έχει σωστό μήκος, είναι απλό, βοηθάει στο απόλυτο στήσιμο του αναβάτη πάνω στο ποδήλατο βάση του bike fit.
Ενα λίγο μεγαλύτερο παπούτσι, ναι μεν θα είναι άνετο από τη αρχή, θα σε τοποθετήσει όμως ελάχιστα πχιό επιθετικά πάνω στο ποδήλατο, αυτό το λίγο κάποιες φορές είναι η χρυσή τομή της άνεσης βάση του σωστού πατήματος.
Ψιλά γράμματα, το καταλαβαίνω, κάποιοι θα πείτε, τι μας λέει ο μπάμιας, και όμως όλα όσα έγραψα τα έχω αντιμετωπίσει, ψάχνοντας πάντα τη απόλυτη θέση ώστε να είναι αποδοτική η δύναμη.
Επίσης, βάζοντας καινούρια σχαράκια στα καινούρια παπούτσα βουτάμε τις βίδες στο γράσο, προστατεύει τα σπειρώματα από διάβρωση. Στα μαγαζά δεν το κάνουν αυτό... Όταν μετά από καιρό θες να αλλάξεις τα φθαρμένα σχαράκια, τα βγάζεις μαζί με τα σπειρώματα, και πάνε τα παπούτσα στο κουβά. ;)

ΥΓ.

Σχαράκια μόνο μπλε for the win!! :biggrin:
Εξαιρετική τιμή για Gaerne! To είχα δει αλλά λέω "ας δοκιμάσω κάτι άλλο"...Περιμένω από την άλλη εβδομάδα κάποια παπουτσάκια έκπληξη να δούμε αν μας κάνουν.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.690
Εξαιρετική τιμή για Gaerne! To είχα δει αλλά λέω "ας δοκιμάσω κάτι άλλο"...Περιμένω από την άλλη εβδομάδα κάποια παπουτσάκια έκπληξη να δούμε αν μας κάνουν.
Για σένα τα έγραψα όλα τα παραπάν, τα s-phyre είναι γνωστό στη οικουμένη ότι έχουν το πχιο στενό καλούπι, ακόμα και τα wide, απευθύνονται κυρίως σε ακρίδες με λεπτεπίλεπτα πατουσάκια. Τσάμπα ασχολήθηκες. Δεν τα έχω δοκιμάσει κάν, που να χωρέσουν στα θκάμ χοντροπόδαρα, έχω ψηλό κουτουπιέ. Είναι όμως τα καλύτερα σύμφωνα με αυτά που λέγονται.
Για τα sidi σε είχα προειδοποίηση, δεν είναι για όλους και είναι κουραστικά σε όλους. Το κούμπωμα, μεγάλος μπελάς, ακόμα και μετά από τόσο καιρό δεν το έχω συνηθίσει, σιχτιρίζω πάντα όταν είναι να τα βγάλω από τα ποδάρια. Είναι όμως το πχιο σταθερό σύστημα σύσφιξης όταν πατάς ανελέητα, τα λατρεύω μόνο για αυτό.
Τα gearne είναι δοκιμασμένα παλλάκις, είναι το τέταρτο ζευγάρι με αυτό, είναι παπούτσι για όλους τους αναβάτες, φοβερό για προπονήσεις, μέτριο σε αγώνες, άνετο για κάθε μέρα, μαλακό και αποδοτικό για κοινούς θνητούς, άμα σπάσει και στρώσει θέλει καλό σφίξιμο ώστε να υποστηρίξει το πολύωρο πάτημα, εξαιρετική λειτουργία στο σύστημα σύσφιξης με τα L2 boa, χαλαρώνεις πανεύκολα ή σφίγγεις πάνω στο ποδήλατο.
Τα sidi πάνω στο ποδήλατο είναι μεγάλος μπελάς σε όλα αυτά, νιώθω σαν τον ΓΑΠ που του βγήκε η αλυσίδα και πήγε να τη βάλει εν κινήσει, τελικά έπεσε το χαϊβάνι :roflmao:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito