Ποια μάρκα ελαστικών εμπιστεύεστε συνήθως;

Reaction score
26.605
ΥΓ. ΤΑ ΣΜΑΡΤ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΙΤΖΕΣΤΟΝ.

ΑΝ Τ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΙΡΕΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΣΜΑΡΤ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΑΝ ΣΕΤ ΓΙΑ ΣΜΑΡΤ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ

ΦΟΡΑΝΕ 3-4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ.

ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΦΑΡΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΘΑ ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΜΕ

60ΧΛΜ

Reaction score
26.605
ΤΑ ΟΦΡΟΝΤ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.

ΠΧ ΑΠΟ 20/80 ΕΩΣ 80/20 ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΧΩΜΑ/ΑΣΦΑΛΤΟΣ.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ "ΤΑΚΟΥΝΑΤΑ" 80/20 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΟΥΝΤΡΙΤΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΟΜΩΜΕΝΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ ΑΛΛΑ......

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80ΧΛΜ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΜΕ ΓΟΒΕΣ.

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΛ 100+ "ΨΑΡΕΥΕΙ" ΣΥΝΕΧΩΣ!!!!

Reaction score
336
ΥΓ. ΤΑ ΣΜΑΡΤ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΙΤΖΕΣΤΟΝ.

ΑΝ Τ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΙΡΕΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΣΜΑΡΤ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΑΝ ΣΕΤ ΓΙΑ ΣΜΑΡΤ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ

ΦΟΡΑΝΕ 3-4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ.

ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΦΑΡΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΘΑ ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΜΕ

60ΧΛΜ
Όντως, έτσι είναι, ειδικά σε σχέση με τα μαμα Κοντινενταλ, ήταν μέρα με νύχτα (τα Κοντινεντάλ τα θεωρώ τα χειρότερα από όσα άλλα έχω οδηγήσει στο σμαρτ μέχρι στιγμής, ήτοι Bridgestone, Michelin, Pirelli). Αυτή τη στιγμή του έβαλα πάντως Falken και είναι αρκετά καλά.

S

sk4t4

Guest
Παιζει ρολο και η διασταση.Ενα ελαστικο που μπορει να ειναι κορυφαιο σε μια διασταση, μπορει να ειναι μετριο σε μια αλλη διασταση παντα σχετικα με τον ανταγωνισμο.Το δικο μου Skoda Superb (205/55/16) ειχε απο το εργοστασιο Michelin Energy, το προηγουμενο μοντελο, τα οποια ηταν χαλια μαυρα, υστερα εβαλα Continental Premium Contact 2 τα οποια κρατουσαν πολυ καλα αλλα φθειρονταν γρηγορα, παντα με κανονικη οδηγηση.Εδω και 23.000 χιλιομετρα εχω βαλει Dunlop Sport Blueresponse τα οποια και καλυτερα κρατουν, και λιγοτερο θορυβο κανουν, και σε πολυ καλυτερη κατασταση ειναι απο οτι τα Continental με λιγοτερα χιλιομετρα.Και κατι τελευταιο αλλα σημαντικο:Ειναι αληθεια οτι μειωνουν την καταναλωση καυσιμου.Επειδη τα περισσοτερα χιλιομετρα τα κανω σε ταξιδια, στην ιδια διαδρομη και με την ιδια ταχυτητα εχω δει τουλαχιστον μισο λιτρο/100 χιλιομετρα λιγοτερο απ'οσο με τα Continental.

Reaction score
858
Σε Hyundai sonata 2.0cc με διάσταση 205/60/15 που είχε continental premium contact 2 τα οποία είχα και στο παλιό μου sonata και ήμουν ευχαριστημένος αντικαταστάθηκαν με hankook kinergy eco μετά απο την επιμονή του φίλου που πήγα και τολμώ να πω οτι με πολύ περισσότερο αέρα απο τα κόντι είναι πολύ πιο άνετα και ήσυχα στο δρόμο.

Επίσης κρατάνε πιο πολύ στο βάρος απο τα κόντι που έκαναν "κοιλία" στα πλάγια.
Μάλλον δεν κάνουν για πολύ βαρύ αμάξωμα.

Τα έχω γύρω στον ενα χρόνο και δεν βλέπω να έχουν αλλάξει συμπεριφορά.
Το φρενάρισμα τους δεν έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω ακόμα.

TGD

Reaction score
9.890
Μια ερώτηση: Πώς διάολο οδηγάτε και φθείρονται τα λάστιχα στου ελληνικούς δρόμους που είναι γυαλί; Να ξεραίνονται από τη ζέστη, το καταλαβαίνω, αλλά φθορά;

Πάντως δεν πρέπει να γενικεύετε αδιακρίτως τις μάρκες. Κάθε μάρκα έχει διαφορετικά μοντέλα προσαρμοσμένα για διαφορετικές χρήσης. Αλλά και κάθε μοντέλο προσφέρεται σε πολλά μεγέθη. Διαβάζοντας τις εντυπώσεις σε περιοδικά και σε άλλα φόρουμ είδα ότι το ίδιο λάστιχο σε διαφορετικό μέγεθος είχε διαφορετικές κριτικές. Δηλαδή ήταν βελτιστοποιημένο σε μία διάσταση, και όσο ξέφευγες από αυτήν η απόδοση έπεφτε.

Εγώ τελικά διαβάζω τις απόψεις για λάστιχα σε αυτοκίνητα παρόμοια με το δικό μου (έχω CR-V, οπότε πχ κοιτάω τι λένε κάτοχοι RAV) και από αυτά διαλέγω το φθηνότερο που φτιάχνεται από αξιόπιστη εταιρία. Έτσι κατέληξα στα Pirelli Scorpio που έχω τώρα. Απλά έπαιζα ανάμεσα στο απλό και στο all-weather, αλλά τελικά έβαλα το απλό. Μια φορά μόνο πάτησε χιόνι το τουτού τόσα χρόνια!

Το δράμα ήταν όταν πήγα το άλλο αυτοκίνητο (Clio) για σέρβις. Φορούσα κάτι καινούργια Kleber. Μου λέει ο μηχανικός:
- Ωραία λάστιχα έχεις.
- Σιγά, είναι το ποιο φτηνό λάστιχο που βρήκα από ευρωπαϊκή εταιρία.
- Ξέρεις πόσο καιρό έχω να δω καινούργια λάστιχα σε αυτοκίνητο;

Reaction score
258
vredestein sportrac 5 σε 205/55/16.
στο τωρινο μου i30 diesel του 2015 και στο προηγουμενο φοκους μοντελο 2005.το λαστιχο κολαει στον δρομο στεγνο και βρεγμενο,μηδεν καρουμπαλα απο λακουβες,ανετο και χωρις πολυ θορυβο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.914
Μια ερώτηση: Πώς διάολο οδηγάτε και φθείρονται τα λάστιχα στου ελληνικούς δρόμους που είναι γυαλί; Να ξεραίνονται από τη ζέστη, το καταλαβαίνω, αλλά φθορά;
Εξαρτάται απ' το πού κυκλοφορείς. Ακόμα και στην Αττική υπάρχουν πολλοί δρόμοι με καλή πρόσφυση που τρώνε λάστιχα.

Reaction score
460
Michelin pilot το καλητερο ελαστικό που εχω φορέσει και εχω δοκιμάσει μάρκες οπως Bridgestone Goodyear continental toyo κλπ. Μιλάω πάντα για τα σπορ Μοντέλα και για γρήγορη οδήγηση.

Reaction score
858
Εγω όσες φορές δοκίμασα Michelin σε μεγάλο προφίλ πριν τα κόντι μου φάνηκαν σκληρά/άβολα.

Εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία?

Επίσης ήθελα πάρα πολύ να πάω σε μεγαλύτερη ζάντα με μικρότερο προφίλ λάστιχο αλλά ακόμα και ο λαστιχάς που είχε τουλάχιστον 20 διαφορετικές ζάντες στο μαγαζί μου είπε να μην το πειράξω.

Οχι τίποτα τρελό απο 15 σε 16......

Reaction score
258
Εγω όσες φορές δοκίμασα Michelin σε μεγάλο προφίλ πριν τα κόντι μου φάνηκαν σκληρά/άβολα.

Εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία?

Επίσης ήθελα πάρα πολύ να πάω σε μεγαλύτερη ζάντα με μικρότερο προφίλ λάστιχο αλλά ακόμα και ο λαστιχάς που είχε τουλάχιστον 20 διαφορετικές ζάντες στο μαγαζί μου είπε να μην το πειράξω.

Οχι τίποτα τρελό απο 15 σε 16......
να βρεις αλλον λαστιχα φιλε μου

Reaction score
603
Η επιλογη του ελαστικου γινεται βαση του αυτοκινητου (κινηση τροχων,ιπποδυναμη,βαρος,διαστασεις τροχων),καθως και για ποια χρηση προοριζεται π.χ (σπορ οδηγηση,αγωνιστικη ή νορμαλ, χαμηλες ή υψηλες ταχυτητες κ.α).
Επισης, που δινετε περισσοτερη βαρυτητα, οπως (κρατηματα σε στεγνο ή βρεγμενο οδοστρωμα, σε στροφιλικια ή ευθειες, στην αποσταση και χρονο φρεναρισματος, στην ανεση αλλα και στον θορυβο κυλισης.
Βλεπετε δεν υπαρχει ελαστικο που να διαπρεπει σε ολους τους τομεις, ετσι η επιλογη ενος ελαστικου θα πρεπει να γινεται συμφωνα με τα παραπανω. Οι συστασεις των οδηγων ενος συγκεκριμενου τυπου αυτοκινητου για τα ελαστικα , σιγουρα ειναι πολυ χρησιμη αλλα ειναι και υποκειμενικη , αφου ο καθε οδηγος εχει διαφορετικη τροπο οδηγησης, διαφορετικο στησιμο αυτοκινητου (αναρτησεις,ελατηρια,φρενα,ψαλιδια,μπαρες κ.α), και διαφορετικες ρυθμισεις οπως (υψος,σκληροτητα,καμπερ,συγκλιση κ.α). Επισης κανενας απο τους οδηγους δεν κινειται στους ιδιους δρομους οπου και εκει υπαρχουν σημαντικες διαφορες οπως (εθνικη οδο,επαρχιακοι δρομοι,κληματολογικες συνθηκες,δρομοι με χαμηλη ή υψηλη προσφυση,πιστα αγωνων κ.α). Κλεινοντας θα ηθελα να πω, πως η καλυτερη δυνατη επιλογη γινεται απο την προσωπικη μας εμπειρια, καθως οι γνωμες των εμπορων δεν ειναι τις περισσοτερες φορες αντικειμενικες για ευνοητους λογους ή αγνοια και η αξιολογηση των ελαστικων απο διαφορους φορεις, περιοδικα κ.λ.π, γινεται σε πιστες και ΟΧΙ δρομους (ειδικα της Ελλαδας) με στημενες συνθηκες και επιρροες στην τελικη βαθμολογια των ελαστικων απο απο τις πωλησεις, την διαφημιση και άλλα..... των κατασκευαστων !!!

Last edited:

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.746
Εγω τα εχω βαλει κιολας ;) , (σε A4 avant quattro) και μπορω να επιβεβαιωσω πολυ καλο φρεναρισμα και αυξημενη αισθηση σταθεροτητας σε στεγνο - βρεγμενο .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.287
Members
38.445
Νεότερο μέλος
brahamos