Ποια νομίζεται ότι είναι καλύτερα από τα Monitor Audio PL300

Reaction score
150
Αν και ο τίτλος τα λέει σχεδόν όλα για να ξεκαθαρίσω θα ήθελα γνωμες και τι άλλο πιστεύεται ότι θα μπορούσε να παίζει καλλυτερα σε αυτή την κατηγορία τιμής.

-Κύρια χρήση μουσική
-Δευτερέυουσα ταινίες

Να έχουν ανάλαγη ανάλυση και υψηλές αλλά όχι μπάσα τύπου Martin Logan.

Για να ακούσω τι αγαπάτε?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν σου αρέσουν οι μεσαιοϋψηλές ενός ηλεκτροστατικού, πολύ δύσκολα θα συμβιβαστείς με κάτι διαφορετικό. Όσο για τις χαμηλές των Martin Logan, είναι μια χαρά. Δεν βλέπω που είναι ο πρόβλημα.

...

Reaction score
150
Αν σου αρέσουν οι μεσαιοϋψηλές ενός ηλεκτροστατικού, πολύ δύσκολα θα συμβιβαστείς με κάτι διαφορετικό. Όσο για τις χαμηλές των Martin Logan, είναι μια χαρά. Δεν βλέπω που είναι ο πρόβλημα.

...

Αυτό με έχει αρχίσει και με προβληματίζει και νομίζω ότι πρέπει να ακούσω κι αλλα Martin Logan. Τα Monitor Audio πάντως θα γίνουν κάτι σαν αναφορά για να κάνω συφκρίσεις στις ακροάσεις μου. Θα δω αν μπορέσω να ακούσω Vista και τα B&W 803.

Oppo, τα παρακάτω τα Atlantic (60-20Khz) δεν αντιλέγω είναι καταπληκτικά για Home Cinema αλλά δεν είναι Audiophile ηχείο ούτε το εύρος και την ανάλυση του Monitor Audio (28Hz-100Khz) έχει. Δεν είναι κάν στην ίδια κατηγορία μιας και το Monitor είναι πολύ πιο ακριβό.

Reaction score
0
Αν και ο τίτλος τα λέει σχεδόν όλα για να ξεκαθαρίσω θα ήθελα γνωμες και τι άλλο πιστεύεται ότι θα μπορούσε να παίζει καλλυτερα σε αυτή την κατηγορία τιμής.

-Κύρια χρήση μουσική
-Δευτερέυουσα ταινίες

Να έχουν ανάλαγη ανάλυση και υψηλές αλλά όχι μπάσα τύπου Martin Logan.

Για να ακούσω τι αγαπάτε?

XAVIAN XN360

Reaction score
10
Oppo, τα παρακάτω τα Atlantic (60-20Khz) δεν αντιλέγω είναι καταπληκτικά για Home Cinema αλλά δεν είναι Audiophile ηχείο ούτε το εύρος και την ανάλυση του Monitor Audio (28Hz-100Khz) έχει. Δεν είναι κάν στην ίδια κατηγορία μιας και το Monitor είναι πολύ πιο ακριβό.
1. Nobody cares about audio quality until they hear it !
2. Ειναι λιγο ακροβοτερα...

Reaction score
150
Αν είναι ακριβότερα στη Ελλάδα δεν ξέρω αλλά έξω δεν είναι. Εν αντιθέση τα Monitor έχουν στην Ελλάδα από τις καλύτερες τιμές στον κόσμο. Και οι Onkyo στην Ελλάδα εχουν τιμές για γέλια δεν μου λέει κάτι. Την κατηγορία ενός προιόντος όσον αφορά την τιμή την κρίνω με βάση το εξωτερικό. Τώρα αν θέλουν μερικά προίοντα να τα φέρνουν Ελλάδα με τιμή μιας κατηγορίας πάνω από ότι είναι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω μια φιλοσοφία: Compete or Die!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν είναι ακριβότερα στη Ελλάδα δεν ξέρω αλλά έξω δεν είναι. Εν αντιθέση τα Monitor έχουν στην Ελλάδα από τις καλύτερες τιμές στον κόσμο. Και οι Onkyo στην Ελλάδα εχουν τιμές για γέλια δεν μου λέει κάτι. Την κατηγορία ενός προιόντος όσον αφορά την τιμή την κρίνω με βάση το εξωτερικό. Τώρα αν θέλουν μερικά προίοντα να τα φέρνουν Ελλάδα με τιμή μιας κατηγορίας πάνω από ότι είναι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω μια φιλοσοφία: Compete or Die!
Σύμφωνοι αλλά μην πέσουμε στην παγίδα ότι όσο ακριβότερη είναι η τιμή του προϊόντος, στο εξωτερικό ή την Ελλάδα, τόσο καλύτερο είναι αυτό.

...

Reaction score
10
Σε μη τεκμηριωμενες φρασεις και συγκρισεις με αλλα ανταγωνιστικα προιοντα, ειναι κατι στο οποιο δε θα ανοιξω συζητηση.

Οι τιμες της Atlantic Technology στην Ελλαδα ακολουθουν τον Ευρωπαικο τιμοκαταλογο, για την πτωση των οποιων εκανα ενα σωρο καυγαδες με τελικο αποτελεσμα να πεσουν οι τιμες σε σημειο να ειναι ιδιες με την Αμερικη.
Εχω κουραστει να λεω οτι τα Αμερικανικα προιοντα εχουν ενα σκασμο μεταφορικα συν τελωνεια, δασμους κλπ κλπ.
Τα 8200e-LR ειναι 4 τεμαχια, 2 τα ηχεια και 2 οι βασεις τους, με βαρος περιπου 70-75 κιλα και ογκο περιπου 650κ.εκ.
Τα ηχεια πωλουνται και χωρις τις βασεις τους, αν καποιος θελει να τα εντοιχισει η εχει το τροπο να τα φερει στο καταλληλο υψος χωρις να χασει στην ασφαλεια και ομορφια.
Σε αυτη τη περιπτωση η τιμη τους πεφτει αρκετα.
Τελος, η τιμη μετρητοις στα καταστηματα λιανικης ειναι φυσικα ακομα χαμηλοτερη.

Εχω κουραστει να απολογουμαι.........

Ευχαριστω για το χρονο σας . _

Reaction score
150
Δεν χρειάζεται να απολογεισαι τα πράγματα είναι απλά. Τα μεν είναι ηχεία 6000 Ευρώ απο ευρώπη με τρελή τιμή για Ελλάδα και πιο χαμηλή τιμή από τη χώρα παραγωγής τους και τα άλλα είναι ηχεία 1700$ το τεμάχιο στην Αμερική! Μεταφορικά, τελωνεία και λοιπά αδιάφορα μου είναι αδιάφορα σαν καταναλωτής και ειλικρινά ας τα λύσει η εταιρεία που τα κατασκευάζει αυτά τα προβλήματα.

Και για να είμαι ειλικρινής έχω διαβάσει πάρα πολύ καλές κριτικές για τα συγκεκριμένα και ειδικά για αυτό που προορίζονται δηλαδή για Home Cinema όπου εμφανίζονται ως καταπληκτικά για τα λεφτά τους χτυπώντας πολύ ακριβότερα. Δεν προορίζονται όμως για κλασική μουσική και Jazz και ούτε η ίδια η κατασκευάστρια δεν τα προωθεί έτσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζουν άσχημα αλλά δεν θα είναι και Martin Logan στις μεσαιο-υψηλές.

Το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα λοιπόν είναι εκτός από την απόδοση στον τομέα τους και η τιμή τους και όταν αυτό χάνεται όταν έρχονται Ελλάδα λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά να πω την αποψή μου ως έχει. Μπορούν πάντα τα μεταφορικά να πέσουν αν φέρει κανείς κοντέινερ. Τώρα που θα τα πουλήσει τόσα ηχεία είναι άλλη ιστορία.

Reaction score
150
Οι τιμές Αμερική http://www.htmarket.com/8200e-atlantic-technology-speaker-system.html

Για τα 8200e και για τα Monitor http://www.electronichouse.com/article/monitor_audio_introduces_platinum_range/C24

Με σχεδόν διπλή τιμή που βγαίνουν τα Monitor από τα Atlantic στην Αμερική ανήκουν σε άλλη κατηγορία εκεί αλλά εδώ είναι στην ίδια? Εν αντιθέση τα PL300 με $8950 το ζεύγος στη Ελλάδα έχουν και λίγο φθηνότερα από Αμερική.

Αν λοιπόν τα δύο main 8200e βγαίνουν λίγο πάνω από 6,000 Ευρώ έχω κάθε λόγο να γκρινιάζω.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που γκρινιάζω σε προμηθευτή όλη μου τη ζωή το κάνω. Ξέρεις μιλάω με τουλάχιστον 100-200 προμηθευτές για κάθε έργο στη δουλειά μου και δεν φαντάζεσαι τι βλέπω και ακούω.

Reaction score
0
@JargonGR : Ανεξαρτήτως οικονομικών δεδομένων λόγων (ότι τα ΜΑ κάνουν στις ΗΠΑ τρεις φορές πάνω από τα 8200Ε ενώ εδώ έχουν ίδια τιμή, που δεν προϊδεάζει θετικά) αν τα άκουγες συγκειτικά και τα 8200 σου άρεσαν περισσότερο, θα παρέκαμπτες το οικονομικό του θέματος;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν ξέρω ποιό ηχείο είναι καλύτερο (μόνον υποθέσεις μπορώ να κάνω) αλλά δεν βλέπω νόημα σε αυτού του είδους την σύγκριση (με βάση την τιμή λιανικής τους).

Στην περίπτωση της Αμερικής έχουμε ένα εγχώριο προϊόν που συγκρίνεται με ένα εισαγόμενο και στην περίπτωση της Ελλάδας ένα εισαγόμενο από "εδώ δίπλα" και ένα εισαγόμενο από την Αμερική. Συνήθως, το προϊόν κρατάει σχετικά ίδιες τιμές, μόνον όταν ο κατασκευαστής το πουλάει ήδη με τεράστιο margin στην χώρα κατασκευής, ή στην χώρα που δραστηριοποιείται περισσότερο εμπορικά. Το να φύγουν και πέντε κομμάτια εκτός αυτής, με χαμηλότερο κέρδος (τρώγοντας τα κοστολόγια μεταφοράς, εκτελωνισμού, φόρους κλπ), δεν τον απασχολεί και τόσο γιατί η τιμή λιανικής έχει αρκετό λίπος. Επίσης, δεν μπορείς να κάνεις συγκρίσεις ίδιων προϊόντων σε τόσο διαφορετικές αγορές. Το Cherokee στην Αμερική είναι το αντίστοιχο Suzuki Jimny και έχει 16 χιλιάρικα. Εδώ το αγοράζει ο κάθε βλάχος γιατί γουστάρει τα αμερικάνικα και το πουλάνε 35.000€. Στην ίδια κατηγορία είναι;

Σε τελική ανάλυση όμως, αν συγκρίνουμε ηχεία με βάση την... κατηγορία τιμής τότε δεν είμαστε χομπίστες audio αλλά εκτιμητές περιουσιακών στοιχείων. Αυτά βλέπουν οι κατασκευαστές και πουλάνε πανάκριβα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

...

Reaction score
10
Θελω να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα οσον αφορα τις τιμες της Atlantic Technology, και τις αναφορες τους εδω.
Σε προηγουμενο ποστ μου, ανεφερα οτι το ηχειο 8200e σαν σετ , αποτελειται απο 4 τεμαχια/κουτια.
2 ηχεια και
2 βασεις.
Το καθε ηχειο κοστιζει 1660 $ δηλ. 3320 $ το ζευγος
και η καθε βαση 725$ δηλ. 1450$ το ζευγος.
Αρα λοιπον το συνολο ειναι 4770$ λιανικη στην Αμερικη.

Η Atlantic Technology πουλαει μονο μεσω authorized dealer, που μπορουν να δουλευουν μονο στη χωρα τους.
Τονιζει επισης οτι οι τιμες αυτες ειναι για την Αμερικανικη αγορα και μονο.
Επισης εχει μια δικλειδα ασφαλειας, οσον αφορα το που και απο πιον αγοραστηκε το προιον. Δηλαδη για ενα προιον που αγοραζεται στην Ελλαδα, τα χαρτια του θα πρεπει να περασουν απο το ευρωπαικο τμημα και αυτο με τη σειρα του να τα στειλει στην Αμερικη. Μονο ετσι ισχυει η εγγυηση.
Αν δηλαδη αγορασεις κατι απο την Αμερικη , πολυ απλα δεν εχεις 5 χρονια εγγυηση.
Αυτο, για να υποστιριζει τους κατα τοπο και χωρα dealers.

Οσον αφορα το ευρωπαικο τμημα της Atlantic Technology, αυτο καθοριζει τις τιμες για ολες τις χωρες της Ευρωπης , υπο την επιτηριση της μαμας.

Οι παρακατω εικονες ειναι ενα αποσπασμα απο τον Αμερικανικο και τον Ευρωπαικο τιμοκαταλογο της Atlantic Technology.

Για οσους δεν βλεπουν τα ψιλα γραμματα, τα εχω εδω :

The above pricing is Suggested Retail Prices for the U.S. market only. Installation and calibration might be an additional cost to be determined by your Authorized Atlantic Technology Dealer.
Pricing outside the U.S. Market is subject to international currency exchange flucuations, import duty and tariffs, local taxes and specific market conditions of each country.

Με τους υπολογισμους μεταφορικων/δασμων/ΦΠΑ και λοιπων εξοδων το πληρες συστημα ζευγος ηχειων και ζευγος βασεων ερχεται αναμεσα στα 5.500 και 5.600 ευρω με τις προσφατες ισοτιμιες. Αυτο τον υπολογισμο τον κανω, οχι γιατι ακομα και εγω μπορω να αγορασω απο την Αμερικη, αλλα για να τσεκαρω τις εδω και εκει τιμες.
Αυτη τη τιμη σιγουρα μπορειτε να την πετυχετε στα καταστηματα οταν προκειται για μετρητοις.

Πιστευω οτι πιο αναλυτικος δεν μπορουσα να ειμαι.
Καθως επισης μου ειναι αδιανοητο να ειμαι μελος αυτης εδω της κοινοτητας και να πουλαω παραμυθια για καλες τιμες.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας αλλα και για την εμπιστοσυνη σας , οσον αφορα τους ηδη κατοχους ηχειων της Atlantic Technology.

Attachments

Reaction score
150
Το θέμα μου φαίνεται έχει γίνει πιο μεγάλο απ'οτι είναι και σε λίγο θα αρχίσουμε να συγκρίνουμε και παπούτσια. Επειδή λοιπόν μπορούμε να γράψουμε έκθεσεις marketing, international business, cost of production, product positioning, competitive advantage, product dynamics, technical analysis και πολλά άλλα και ειλικρινά δεν μου αρέσει το ότι έχουν μπει στη μέση τα Atlantic χωρίς να τα έχω καν ακούσει αν θέλετε να συνεχίσουμε τη συζήτηση live έχει καλώς. Εδώ όμως υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας λάθος εντυπώσεων για συγκεκριμένα προϊόντα και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω σε καμία των περιπτώσεων μιας και ειλικρινά γνώμες και μόνο ζήτησα και σε αντάλαγμα εξέθεσα προσωπικές απόψεις.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Ποια νομίζεται ότι είναι καλύτερα από τα Monitor Audio PL300

Ποσο χρημα διαθετης αγορι μου(Σωτηρη)......?
Αυτο ειναι το πρωτο που κανεις......
Στο χρημα βαζεις μεσα και τα συνοδα.......
Εαν διαθετης συνολο 10 χιλιαρικα θα παρεις ηχειο(ζευγος) στα 3-4χιλιαρικα.......

Reaction score
150
Βασικά πήρα είδη τον Halcro MC20 οπότε από τελικό είμαι εντάξει. Το πρόβλημα δεν είναι τα κύρια ηχεία αλλά το γεγονός ότι θέλω 7.1 (ναι έχω κακομάθει) οπότε αυτό μου περιορίζει το budget για τα κύρια ηχεία. Τέλος πάντων τα κεντρικά θα καθορίσουν και το υπόλοιπο budget γιατί με αυτά θα ακούω μουσική και αν δεν με ικανοποιούν εκεί δεν υπάρχει λόγος να πάω παρακάτω.

Πάντως μέχρι στιγμής τα PL300 μου έχουν αφήσει απίστευτα καλές εντυπώσεις και οι συγκρίσεις θα γίνονται με σημείο αναφοράς αυτά και ένα CD που ετοιμάζω για επόμενη ακρόαση. Επίσης τα προτιμώ από τα Martin Logan και μόνο από το γεγονός ότι τα δεύτερα μόλις σηκωθείς από τον καναπέ αλλάζει ο ήχος λες και παίζει άλλο ηχείο.
Οταν κάθεσε όμως είναι εξαιρετικά...αλλά...

Έτσι όπως τα βλέπω θα αντικαταστήσω πρώτα τα 3 μπροστινά μου (IQ9, IQ6C) μετά τα 4 surround (2 δίπολα στο πλάϊ κα δύο Bookshelf για πίσω και για 2χStereo). Οπότε κάποια στιγμή θα αρχίσω να πουλάω. Προς το παρόν υπομονή γιατί ο Halcro και ο προβολέας με πήγαν λίγο πίσω.

Reaction score
0
Πάντως απλά για να συγκρίνουμε μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια, χωρίς καμία διάθεση να πάρω τη θέση κανενός και να θίξω κανένα, απλά να πω ότι η ναι μεν Atlantic Technology αναφέρει μία συχνότητα για +-2db η δε Monitor Audio δεν αναφέρει καθόλου διακυμάνσεις μέσα στο εύρος των συχνοτήτων που αναφέρει.
Πολύ απλά τα 60Hz δεν σημαίνει ότι είναι και η αποκοπή αυτών των ηχείων όσο αφορά το πάνω και το κάτω άκρο συχνοτήτων.
Και τελικά ότι και να λένε τα χαρακτηριστικά για ένα ηχείο, αν δεν το ακούσεις, και ειδικά στο χώρο που θα παίξει και με τα μηχανήματα που θα το συνοδεύουν, όλα είναι ρευστά...

Reaction score
150
Συμφωνώ μαζί σου, απλά οι κριτικές για τα PL300 που έχω διαβάσει είναι απλά εκπληκτικές και οι εντυπώσεις που μου έχουν αφήσει το ίδιο. Ειλικρινά ψάχνω για αρνητικά και δεν βρίσκω ούτε στα αυτιά μου αλλά ούτε και στις κριτικές. Να μου πεις αφού μου πάνε στα αυτιά τι με νοιάζουν οι κριτiκές..

Reaction score
281
Απάντηση: Re: Ποια νομίζεται ότι είναι καλύτερα από τα Monitor Audio PL300

Θελω να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα οσον αφορα τις τιμες της Atlantic Technology, και τις αναφορες τους εδω.
........
Με τους υπολογισμους μεταφορικων/δασμων/ΦΠΑ και λοιπων εξοδων το πληρες συστημα ζευγος ηχειων και ζευγος βασεων ερχεται αναμεσα στα 5.500 και 5.600 ευρω με τις προσφατες ισοτιμιες. Αυτο τον υπολογισμο τον κανω, οχι γιατι ακομα και εγω μπορω να αγορασω απο την Αμερικη, αλλα για να τσεκαρω τις εδω και εκει τιμες.
Αυτη τη τιμη σιγουρα μπορειτε να την πετυχετε στα καταστηματα οταν προκειται για μετρητοις.

.......

Αμ τι να σε κανω που τον Σεπτεβρη που ηθελα ηχεια ηταν τετοιες οι τιμες.....

Τωρα που λιγουρευομαι αυτο εδω το πακετο ???? http://www.twindigital.gr/main.php?wpage=product&lm_1=3&lm_2=2&lm_3=9&pid=214, ........

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746