Ποια hi-end ξυριστική μηχανή;

Reaction score
18
Περιμένω την μηχανή και το preshave. Έπεσα σε ένα άρθρο και ήθελά να το μοιραστώ μαζί σας. Όσοι ξυρίζεστε dry, μπορείται να δοκιμάσετε στοματικό διάλυμα (με αλκοόλ) ως preshave. Το έκανα και έπαθα πλάκα!!!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.539
Πάντως στο στεγνό ξύρισμα έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο στεγνό τόσο καλύτερα, για παράδειγμα αν ξυριστω μετά το ντους τότε είναι πιο δύσκολο το ξύρισμα με τη μηχανή.

Reaction score
18
Στην ουσία αυτό κάνει το pre shave, αφαιρεί τη λιπαρότητα και ξηραίνει την επιδερμίδα! Αν έχεις στοματικό διάλυμα με αλκοόλ κάνε μια δοκιμή, βάλε στο πρόσωπο σου σαν να βάζεις after shave, περίμενε 1-2 λεπτά να στεγνώσει και ξυρίσου.
Επιτέλους ήρθε και η δική μου (9296). Την έβαλα για φόρτιση και θα επανέρθω με εντυπώσεις από στεγνό ξύρισμα, με pre shave και με κρέμα ξυρίσματος.

Attachments

melina

Cargo 200
Reaction score
45.539
Με γεια!

Τσέκαρε αν μπορείς κάπου από το κάτω μέρος του σταθμού πρέπει να έχει κωδικό. Πόσταρε μια φωτο αν θέλεις.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.539
Δεν είναι ακριβώς στο κάτω μέρος. Είναι χωμένο μέσα. Γράφει cleaning charger 5425. Mε μια αναζήτηση στο google βρήκα:
This base will not work with the "s" models it only works with the "cc" models that originally came with a cleaning base.
http://www.electricshaverstore.com/i/1941/braun-cool-tec-clean-charge-base-5425.htm
Ευχαριστώ!
Τι type γράφει η δική σου στο κουτί;
[DOUBLEPOST=1483548645][/DOUBLEPOST]Για παράδειγμα...
το σωστό μοντέλο του σταθμού μάλλον είναι αυτό

http://www.electricshaverstore.com/i/2015/braun-clean-charge-base-type-5425-series-9.htm

εκεί αναφέρει ότι κάνει για τους τύπους μηχανών 5791 και 5790.
Η δική μου είναι type 5791!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.539
Στη συσκευασία πάνω το γράφει, κάπου στο πλάι χαμηλά αν θυμάμαι καλά...στο πουθενά, Type xxxx

melina

Cargo 200
Reaction score
45.539
Εμ, αυτό βλέπω και εγώ,σύμφωνα με το type ο σταθμός κάνει.
Το μόνο παράπονο που έχω διαβάσει από αγοραστές στο αμαζον είναι οτι δεν έρχεται με καλώδιο καθώς είναι ανταλλακτικό για το πακέτο που έχει μηχανή και σταθμό μαζί.
Ίσως και μόνο για αυτό να λένε οτι δεν κάνει. Φαντάζομαι το καλώδιο που εχεις κάνει και για το σταθμό και για τη μηχανή απευθείας, αν είναι έτσι τοτε κάνει και αυτό που έχω εγώ.
Από κει και πέρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σχεδιαστικός περιορισμός και για παράδειγμα να μην φορτίζει τη μηχανή, το οποίο δεν με νοιάζει κιόλας.
Όπως και να χει επειδή είναι σχετικά νέα μοντέλα δεν κυκλοφορούν ακόμα εξαρτήματα πολλά, μόλις δω κάποιο σταθμό σε λογική τιμή θα το χτυπήσω έτσι για την περιέργεια!

Reaction score
18
Σύμφωνα με το type κάνει, αλλά σύμφωνα με το δουλεύει στις μηχανές cc κι όχι s... Πάντως το καλώδιο το ίδιο είναι. Είτε συνδέεται μόνο του στη βάση είτε κατευθείαν στην μηχανή.

Reaction score
18
Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από την 9296. Πολύ καλό ξύρισμα, μέχρι στιγμής την έχω χρησιμοποιήσει με preshave και στεγνό. Νομίζω θα καθιερώσω το preshave. Επειδή και η προηγούμενη ξυριστική μου ήταν καλή (philips rq1060), δεν παρατήρησα σημαντικές διαφορές στο ξύρισμα. Πίστευα ότι οι foil λεπίδες θα ήταν καλύτερες. Περιμένω τις καινούργιες κεφαλές για την philips (rq 12/70) για να έχω πιο ασφαλής άποψη ανάμεσα σε foil και rotary. Γεγονός είναι ότι η philips έχει πιο έυκολο καθαρισμό χωρίς τον σταθμό.

Reaction score
18
Επανέρχομαι για το ξύρισμα. Σήμερα δοκίμασα να ξυριστώ με αφρό ξυρίσματος. Ως συνήθως έβαλα preshave lotion και την άφησα να 2-3 λετπά να απορροφηθεί από το δέρμα μου. Για αφρό, χρησιμοποίησα την κρέμα ξυρίσματος prosar και δημιούργησα τον αφρό μόνος μου με πινέλο. Η ξυριστική μηχανή γλιστρούσε απίστευτα στο δέρμα μου και το ξύρισμα είναι τόσο ευχάριστο που έβαλα αφρό και δεύτερη φορά! Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Είναι ό.τι πιο κοντά στο ξύρισμα με ξυράφι που έχω δει έως τώρα και το δέρμα έχει μια απίστευτα βελούδινη αίσθηση. Ναι, χάνεις το πλεονέκτημα του dry clean (δεν χρειάζεται προετοιμασία) αλλά στην πρώτη σας εθκαιρία να το δοκιμάσετε. Περιμένω εντυπώσεις! (το μήνυμα αφορά όσους έχουν μηχανή wet and dry).

melina

Cargo 200
Reaction score
45.539
Γένια 4 ημέρων, υγρό ξύρισμα με τη μηχανή, ζεστό νερό, αφρός και αρχίζει το "πατινάζ", απόλαυση και αποτελεσματικότητα.
Well done Braun!

Reaction score
18
Για όσους έχουν το σταθμό βρήκα και πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου υγρό καθαρισμού για να βγαίνει πιο φθηνά!
Α. Εύκολη λύση. Αγοράζεις το υγρό της philips στα 7 ευρώ, το οποίο είναι 300 ml και φτάνει περίπου για 2 γεμίσματα.
Β. Φτιάχνεις μόνος σου. Τα υλικά είναι:
1. Διάλυμα 500 ml ισοπροπανόλης από φαρμακείο (περιεκτικότητα 70 και άνω)
2. Υγρό που προσθέτουμε στα 500 ml. Μας βγάζει 3 γεμίσματα.
http://www.ebay.com/itm/3-Refills-1...112826?hash=item33b6e9e0ba:g:IbMAAOSwLs5XL5KM

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp