Ποιον ενισχυτή?

Reaction score
0
Γεια και χαρά σε όλους!

Στήνω λοιπόν κι εγώ το πρώτο μου hi-fi και έχω κολλήσει στο ζήτημα του ενισχυτή.

- Για ηχεία έχω επιλέξει (εκτός συγκλονιστικού-ανατρεπτικού απροόπτου) τα Magnat Altea 7 --> 160W RMS, 4Ohm, 92db.
- Για πηγή λέω να κινηθώ σε κάποιο φτηνό cd-player όπως το Yamaha CDX-497. (Υπάρχει και η σκέψη να πάω σε dvd-player, όπως το Yamaha DVD-S661, το οποίο διαβάζει και DVD-audio, SACD και έχει θύρα usb. Τι λέτε γι αυτό? Θα πέσει δραματικά η ποιότητα του ήχου?). Κι εδώ προτάσεις-ιδέες ευπρόσδεκτες.

Αυτό που κυρίως με απασχολεί όμως και χρειάζομαι οπωσδήποτε βοήθεια,είναι το ζήτημα του ενισχυτή. Το διαθέσιμο budget είναι στα 400 ευρώ, αν το ξεχειλώσουμε ίσως φτάνει τα 500.
Υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις για Marantz SR4021 κ Harman Kardon HK 3380.
Θα με καλύψουν για ένα χώρο 27τ.μ.? Τι αντιπροτείνετε με τα παραπάνω δεδομένα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ρίξε μια ματιά στο YAMAHA RX-797. H τιμή του περίπου 360

Reaction score
0
PeterMeni καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. :102:
Την λύση των Yamaha την έχω πάντα υπ' όψιν μου, αλλά την αφήνω ώς τελευταία και αναγκαστική επιλογή. Σίγουρα στα λεφτά τους είναι μια πολύ τίμια πρόταση αλλά ψάχνω για κάποιον πιο "μουσικό" ενισχυτή, έστω μικρότερης ισχύος. Να με καλύπτει όμως στο χώρο μου με τα παραπάνω ηχεία.
Κάποια άλλη ιδέα-πρόταση-σχόλιο?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Βεβαίως και έχω πρόταση... άκουσε τους ενισχυτές που αναφέρεις και τον YAMAHA μαζί και πάρε όποιον σου αρέσει. Τώρα αν σου πω να αναλύσεις τον όρο μουσικός ενισχυτής τι θα πεις? Τον βαρετό, αργόσυρτο, γλυκανάλατο χωρίς δυναμικά ήχο που ακούγεται ευχάριστος? Ευχαριστώ δε θα πάρω...

Reaction score
0
Ευχαριστώ δε θα πάρω...
Κάπου μπερδεύτηκες...το θέμα μας είναι ΕΓΩ τι θα πάρω! :609:

Δυστυχώς δεν κατέχω την απαιτούμενη ορολογία να το εξηγήσω.Σε μία από τις ακροάσεις ηχείων με ενισχυτή Nad, κάναμε άμεση αλλαγή σε Yamaha και μετά.....κάτι έλειπε. Δεν ξέρω τι, αλλά αδιαμφισβήτητα κάτι χάθηκε κατά την αλλαγή!

Τους ενισχυτές θα τους ακούσω οπωσδήποτε (Marantz έχω ξανακούσει και μου άρεσε) αλλά δεν ξέρω αν επαρκούν τα ρεύματά τους για το συγκεκριμένο ηχείο στον συγκεκριμένο χώρο. Επαρκούν?

Επίσης διαπιστώνω πως πολύς ντόρος γίνεται για υλοποιήσεις όπως π.χ. Behringer A 500 ή Alesis RA-500, και μάλιστα από κατόχους hi-end συστημάτων. Θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση και για την περίπτωσή μου?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Οι ΥΑΜΑΗΑ στη κατηγορία τους <<παίζουν μπάλα>> μόνοι τους. Αν θες τη γνώμη μου στην αμέσως επόμενη κατηγορία σταθερή αξία είναι οι NAD και οι ROTEL. Οι Behringer είναι αστεία υπόθεση για τους Alesis δεν έχω άποψη. Κάπου μπερδεύτηκες...το θέμα μας είναι ΕΓΩ τι θα πάρω! :609:
To ευχαριστώ δε θα πάρω έχει να κάνει με την έννοια που δίνουν πολλοί στον όρο μουσικότητα.

Reaction score
1
Πάρε τον CAV A10 που πουλαει αυτή την περίοδο ενα μέλος εδώ στο forum. O Ενισχυτής αποδίδει τουλάχιστον 250 στο κανάλι στα 4 ohm ειναι υβριδικός (προενίσχυση λάμπας) 80,000μF χωρητικότητα πυκνωτώ, και κατασκευή dual mono.

Η τιμή βέβαια ειναι 650, αλλά νομίζω οτι ίσως τα βρείτε.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την παρέμβαση dtziouvaras, θα το κοιτάξω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Στις NAD και ROTEL πρόσθεσε και τη CAMBRIDGE που τη ξέχασα.

Reaction score
0
Οι Behringer είναι αστεία υπόθεση
Δεν έχω προσωπική εμπερία με Behringer αλλά έχω διάβασει υπερ-θετικά έως ενθουσιώδη σχόλια σε πάμπολλα forums και sites.
Για ποιο λόγο απορρίπτονται κατά την γνώμη σου?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Ποιον ενισχυτή?

Θα μιλησω μονο για τον HARMAN γνωριζω καλα.
Δεν θα εχει προβλημα με την ισχυ του.
Τωρα αν σου αρεσει ο ηχος του,εινα κατι υποκειμενικο.
Να προσθεσω πως η νεα του τιμη ειναι 395 ευρω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δεν έχω προσωπική εμπερία με Behringer αλλά έχω διάβασει υπερ-θετικά έως ενθουσιώδη σχόλια σε πάμπολλα forums και sites.
Για ποιο λόγο απορρίπτονται κατά την γνώμη σου?
Έχουν κακό ήχο απλά. Η ισχύς δεν είναι το παν. Δεν έχουν έλεγχο στο χαμηλό, σκληρά πρίμα, μεσαία περιοχή χωρίς όγκο και πολύ μικρές διαστάσεις εικόνας. Θέλεις και άλλα?

Reaction score
0
Έχουν κακό ήχο απλά. Η ισχύς δεν είναι το παν. Δεν έχουν έλεγχο στο χαμηλό, σκληρά πρίμα, μεσαία περιοχή χωρίς όγκο και πολύ μικρές διαστάσεις εικόνας. Θέλεις και άλλα?
Αν είναι έτσι όπως τα λες, μου φτάνουν και μου περισσεύουν! Απλά μου κάνει εντύπωση η τόσο μεγάλη διάσταση απόψεων. Και τα στηρίζουν άνθρωποι που είναι κάτοχοι (ή έμπειροι ακροατές) συστημάτων πολλών χιλιάδων ευρώ. Τι να πω.....:139:

@ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ: Ευχαριστώ για το reply :444:

Reaction score
38
Μια ψήφος κι από εμένα στον Harman-Kardon HK-3380 . Αν τον "παντρέψεις" μάλιστα με ένα player HD-970, νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αγαπητέ Ermis01 αποδεδειγμένα, βάση στατιστικών και τυφλών δοκιμών, το 95% όσων ασχολούνται με συστήματα ήχου είναι κουφοί και δεν αντιλαμβάνονται διαφορές. Αν ήξερες πόσες χιλιάδες ευρώ έχουν πεταχτεί γιατί δήθεν άκουσαν κάτι θα είχες φρίξει. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους του <<ειδικού τύπου>>.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Ποιον ενισχυτή?

Αγαπητέ Ermis01 αποδεδειγμένα, βάση στατιστικών και τυφλών δοκιμών, το 95% όσων ασχολούνται με συστήματα ήχου είναι κουφοί και δεν αντιλαμβάνονται διαφορές. Αν ήξερες πόσες χιλιάδες ευρώ έχουν πεταχτεί γιατί δήθεν άκουσαν κάτι θα είχες φρίξει. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους του <<ειδικού τύπου>>.
Δεν πιστευω οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.
Εντελει η ακροαση ,κατα την γνωμη μου,γινεται για να βρει ο αγοραστης αυτο που του αρεσει περισσοτερο.
Ετσι κι αλλιως το τι αρεσει στον καθενα ειναι υποκειμενικο.

Reaction score
19
Έχω τον RX-797 της Yamaha με δύο Focal Chorus 816v εδώ και 6 μήνες. Για τα χρήματά του έχει πάρα πολύ καλό ήχο. Πολύ από αυτό που ακούω βέβαια οφείλεται στα ηχεία, στο player και στα καλώδια, αλλά δεν έχει σημασία. Το αυτί σου ξέρει καλύτερα όμως.

Τον σημαντικότερο ρόλο στον ήχο τον παίζουν τα ηχεία πάντως. Ίσως αν διάλεγες ηχεία βάσης και όχι δαπέδου να είχες καλύτερο αποτέλεσμα overall. Value for money εννοώ στην ποιότητα του ήχου. Και καλύτερα να ρίξεις περισσότερα λεφτά στα ηχεία παρά στον ενισχυτή και να προσέξεις να τεριάζει ο ενισχυτής με τα ηχεία. Τα συγγεκριμένα που διάλεξες δεν τα ξέρω, οπότε δεν μπορώ να σου πώ. Άκου όμως και τα Mission πριν επιλέξεις και δεν θα χάσεις πιστεύω. Είναι στα χρήματα που έχουν και τα Magnat αν θυμάμαι καλά (ανάλογα με το μοντέλο βέβαια) και κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα. Να ακούσεις και τα βάσης. Μην τα σνομπάρεις όπως έκανα εγώ. Εγώ πήρα το συγκεκριμένο σετ για να ακούω και λίγο δυνατά καμιά φορά και δεν μπορώ να το γκαζώσω. Μόλις πριν λίγο απολάμβανα ένα κομμάτι λίγο ποιό δυνατά από το κανονικό και μια σπαστικιά γειτόνισα μου χτύπησε την πόρτα. Και όχι τίποτ' άλλο, αλλά είναι η μοναδική που παραπονιέται και λέει ότι ενοχλούνται οι υπόλοιποι. Όχι τίποτ΄ άλλο αλλά έχω μιλήσει και στους άμεσα ενδιαφερόμενους και είναι ΟΚ. Έφευγε κι όλας τώρα!! Sorry εκτός θέματος αλλά μου την έδωσε στα νέυρα. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά έχω δώσει 2.000 για το συγκεκριμένο σετ και τελικά δεν μπορώ να το ευχαριστηθώ όπως θέλω.

Καλές ακροάσεις και καλή επιλογή. Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Re: Ποιον ενισχυτή?

Δεν πιστευω οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.
Εντελει η ακροαση ,κατα την γνωμη μου,γινεται για να βρει ο αγοραστης αυτο που του αρεσει περισσοτερο.
Ετσι κι αλλιως το τι αρεσει στον καθενα ειναι υποκειμενικο.
Τραγικά δε λες τίποτα. Είναι χειρότερα από ότι νομίζεις και δεν αναφέρομαι σε συστήματα των 2 και 3 χιλιάδων ευρώ αλλά των 15 και βάλε.
Το τι αρέσει στο καθένα συμφωνώ ότι είναι υποκειμενικό... το σωστό είναι αντικειμενικότατο. Εκεί χρειάζεται η εμπειρία.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Ποιον ενισχυτή?

Aλλο το σωστο και αλλο τι αρεσει σε καθε ακροατη.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520