Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Το ζήτημα έχει ως εξής. Αγοράζω έναν δίσκο, τον συμπιέζω με καλούς codec και το μοιράζομαι μέσω p2p.

Αυτός που το παίρνει από εμένα, το γράφει σε cd, το δίνει σε έναν φίλο του ο οποίος το ξανασυμπιέζει και το ξαναμοιράζεται.

k.o.k. Με αναμενόμενα αποτελέσματα στη ποιότητα.

Όσο περίεργο και να ακούγεται αυτός είναι ένας λόγος για την πάμφτωχη ποιότητα των διαδικτυακών mp3. Φυσικά όχι ο μοναδικός!
Ποιος γράφει audio CD το 2010?:119:
Αυτό ήταν ο βασικός λόγος, σιγά σιγά όμως παύει να ισχύει, μια και σχεδόν όλοι πλέον χρησιμοποιούν φορητά players η υπολογιστές η Players με USB mass storage:126:

Reaction score
0

Και η μάνα μου επίσης γράφει! Η οποία αν και φανατικός χρήστης Η/Υ παρόλα τα 60 της χρόνια, τα mp3 δε τα έχει βάλει στη ζωή της:116::116:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Επειδή δεν έχω καταλάβει πως χρησιμοποιείται o LAME, ποιο άλλο πρόγραμμα προτείνετε για να ριπάρουμε cd σε καλής ποιότητας mp3??
Εγώ εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το Easy CD-DA Extractor αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

Reaction score
0

Μόλις είδα ότι το Easy CD-DA Extractor χρησιμοποιεί λέει LAME
http://lame.sourceforge.net/links.php#Commercial
Δηλαδή είμαι οκ??
Το σωστό πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά είναι το Exact Audio Copy. Είναι το μόνο που εγγυάται 100% πιστό rip. Από εκεί και πέρα για το encode σε mp3, LAME όπως είπες και εσύ. Και το Easy CDDA Extractor αυτό μου φαίνεται χρησιμοποιεί.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Επειδή δεν έχω καταλάβει πως χρησιμοποιείται o LAME, ποιο άλλο πρόγραμμα προτείνετε για να ριπάρουμε cd σε καλής ποιότητας mp3??
Εγώ εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το Easy CD-DA Extractor αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Ο κώδικας lame είναι ενσωματωμένος σε διάφορα προγράμματα που φτιάχνουν mp3.
Αυτόνομος τρέχει μόνο από command line (δύσχρηστο την σήμερον ημέρα που έχουμε ξεχάσει το DOS και έχουμε καλομάθει με ποντίκια, και κλικ σε γραφικά περιβάλλοντα) γι αυτό και υπάρχουν διάφορα shells που δίνουν αυτά τις παραμέτρους σύμφωνα με τις επιλογές του χρήστη.

Εφόσον το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς τον ενσωματώνει είσαι εντάξει μιά χαρά, μην το ψάχνεις για άλλο. Απλώς πήγαινε στις επιλογές και επίλεξε την μέγιστη ποιότητα q=0. Μπορεί να είναι λίγο πιο αργό αλλά αξίζει τον κόπο. Εξάλλου τα σημερινά PCs δεν ζορίζονται ιδιαίτερα όταν είναι να δημιουργήσουν mp3.

Reaction score
658
Απάντηση: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Νύχτα απολυτη ησυχια στο χωριό
ακούω τα ίδια τραγούδια σε flac και mp3 που
έγινε από το flac (vbr 0)
η διάφορα είναι εμφανής στις φωνές
κι όταν παίζουν πολλά όργανα μαζί...

Να σημειωσω ότι όταν έχει φασαρία και
ακούς πρόχειρα η διάφορα είναι ανεπεσθητη..

Reaction score
1.188
Απάντηση: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Νύχτα απολυτη ησυχια στο χωριό
ακούω τα ίδια τραγούδια σε flac και mp3 που
έγινε από το flac (vbr 0)
η διάφορα είναι εμφανής στις φωνές
κι όταν παίζουν πολλά όργανα μαζί...
Με τι bitrate;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads